Külföldi rendszám-magyar vezető


zolltomi # 2012.03.21. 09:49

Évente több mint harmincezer embernek éri meg regadót fizetni a külföldön vásárolt gépkocsik magyarországi honosításakor.
Egy mai cikk az Indexről, én is csak megerősíteni tudom:

A Weltauto elemzése szerint tavaly összesen 31 313 használt gépkocsit importáltak Magyarországra, ez 78 százalékos növekedés a 2010-es adathoz képest. (Magyarországon 2011-ben összesen 440 569 használt gépjármű került új tulajdonoshoz, 5,1 százalékkal több, mint a 2010-ben.) Mivel a belföldi minőségi használtautó-kínálat továbbra sem javul a halogatott autócserék miatt, a kereskedő várakozásai szerint az idén is jelentős mennyiségű gépkocsi érkezik külföldről.

Közleményük szerint az importnak az adott nagy lökést, hogy 2011 júliusában csökkent a regisztrációs adó, bizonyos kategóriákban akár 50 százalékkal.

A Porsche Hungaria szerviztapasztalatai alapján a magyar vásárlók körében a legkedveltebb piac Németország, Olaszország és Belgium a jó ár-érték arányú kocsik miatt.

Fantomas1 # 2012.03.21. 09:52

patek 2012.03.21. 00:08

Ez új számomra is. Ha ez tényleg így van, akkor mehetünk mi akárhová. Először járkáltatnak a konzulátusokra, leszednek, akiről tudnak egy csomó pénzt fordításokra, áttanulmányozzák a külföldi munkaszerződésünket, majd ugyanúgy megküldenek százezrekre.

Warning! Senki ne induljon haza autóval!!!!!!

Ha magyarországi lakcímed van, ne indulj haza autóval!

Kassad # 2012.03.21. 10:12

Túl vagyok egy igazoltatáson.

Rendszám külföldi, jogosítvány, személyi külföldi.

a napszaknak megfelelő köszöntés:) után így zajlott:

  • Beszél magyarul?
  • Igen.
  • Gépjármű és személyi okmányokat kérem ellenőrzésre.-átadtam.
  • Milyen állampolgár?
  • Magyar.
  • Ez milyen vezetői engedély?
  • Német.
  • Kint él?
  • Igen.
  • Köszönöm, további jó utat kívánok.

Ennyi volt.

Kassad # 2012.03.21. 10:16

patek

Ezt vesézzük már egy ideje itt a fórumon, hogy szar a törvény tulajdonosi szempontjának megfogalmazása. Viszont a gyakorlati tapasztalat az, hogy, ha igazolod csak a vezetői, vagy csak a tulajdonosi körülmény teljesülését, akkor már nem akarnak megbüntetni, és mehetsz tovább.

RichJerk # 2012.03.21. 10:41
Fantomas1 # 2012.03.21. 10:54

Kassad,

Bízva abban, hogy nem dezinformációkkal látsz el bennünket és nem az elaltatás a célod, hogy mégiscsak belesétáljanak minél többen a csapdába... szóval ha tényleg így van, így jártál, ahogy írod, akkor nagyon jó.

Ismerek én is személyesen jóindulatú srácokat, akik rendőrök és remélem sokan vannak, akik nem állnak emellett a törvény mellett és érzik, hogy ez így nem oké. Náluk remélhetőleg úgy fog lezajlani továbbra is egy igazoltatás, ahogy írod.

Csak hát az otthon töltött több hét alatt - már a nagyszámok törvénye alapján is - az ember előbb-utóbb belefut olyanokba is, akik nem ennyire jóindulatúak.

Olvasva Honda Civic esetét, meg más panaszokat is a neten, asszem ez bizonyított is.

Úgyhogy az általad írtakra építve hazaindulni eléggé felelőtlenség lenne.

WRC555 # 2012.03.21. 11:06

Kassad:

"Ez milyen vezetöi engedély? " :DDDDDDDDDDD

Kassad # 2012.03.21. 12:01

Fantomas1

Nekem nem probléma, ha nem jössz haza :)

StefanAti # 2012.03.21. 12:02

Még egy utolsó hozzászólásban megvédeném magam és részemről téma lezárva:

Fantomas1

"StefanAti 'barátunk' 'jó munkát' végzett. Szórakozott, provokált, Shohatnál elszakadt a cérna és törölték, nemcsak az utolsó hsz-ét, hanem az összeset, így elveszett egy csomó információ. Az utolsóban megvédte magát, amiben megválaszolt a provokáló vádjaira is"

  1. Mivel provokáltam? Azzal, hogy nem tudja titkolni, hogy ő a már 2x törölt Jogibece, Mocsi45 új néven? Azzal, hogy hülyeségeket beszél, primitív módon kommentel és személyeskedik? Lehülyéz mindenkit aki magyar, sőt az egész országot? És nem csak most mikor "elvileg kiprovokáltam", hanem az elejétől ezt csinálja. Csoda, hogy eddig senkinek nem tűnt fel. Ezt szerinted komolyan én provokáltam ezt ki?? Ezt csinálta Jogibeceként meg Mocsi45-ként is és már harmadszor tiltották ki a fórumról ami várható volt...
  2. Pont így működik ez az ország és ez a baj. Egyesek azt hiszik, hogy nekik mindent szabad, hazudoznak össze vissza, olyan dolgokat ajánlanak másoknak aminek semmilyen jogi alapja nincs és amivel bajba kerülhet és ha e miatt törlik akkor persze az a szemét aki törölte. Pont ez megy. Megtámadhatjuk a TV székházat, felgyújthatunk rendőrautókat, aztán az a rendőr a hibás aki visszaüt, ugye??
  3. Milyen információt vesztettél el Shohat törlésével? Azt hogy NE MENJEN HAZA SENKI! Vagy hogy NE VIGYEN semmilyen papírt magával? Vagy az hiányzik hogy minden magyar hülye?? Vagy hogy hívd a konzult majd ő segít??

Más hasznos infot nem nagyon közölt...

Fantomas1 # 2012.03.21. 12:17

Kassad,

Nem is miattad akartam. :-)

Csak, ahogy a németországi követség figyelmeztetése fókuszba került, szinte azonnal előjött egy német jogsis konkrét pozitív tapasztalat.

De ne érts félre, nem vádollak semmivel, csak óvatos vagyok és erre hívom fel a figyelmet másoknak is.

Kassad # 2012.03.21. 12:20

Változtatott volna a szemedben a tartalmán a dolognak, ha a jogsim pl. spanyol?

Fantomas1 # 2012.03.21. 12:23

StefanAti,

Nekem is utolsó hsz-em feléd.

Megismétled a vádjaid, melyeket hitelt érdemlően bizonyítani nem tudsz, de már az sem látszik, hogy Shohat mit válaszolt rájuk utolsó hsz-ében.

Viszont a magánleveles szivatási próbát, a kettős(vagy kitudja hányas) regisztrációt elismerted.

Magyarázd csak a bizonyítványodat, engem eddig sem érdekelt!

StefanAti # 2012.03.21. 13:34

Egyértelmű, hogy a törvény a legnagyobb problémát azoknak okozza, akik külföldön élnek, megmaradt a magyar lakcímük és nem céges, hanem saját néven van az autójuk.
Korábban beszélgettünk már róla, hogy mivel lehet hivatalosan igazolni, hogy külföldön élnek, de nem volt rá egyértelmű válasz.

Úgy tűnik van erre hivatalos megoldás:

http://unserwien.blogspot.com/…autoval.html

http://www.euvonal.hu/index.php?…

(itt zárójelesen megjegyezném, hogy Shohat azért is lehülyézett, mert szerinte bármennyi lakcíme lehet az embernek az EU-ban. Fenti második hivatalos link alapján max 2 az a bármennyi. De biztos én vagyok továbbra is a retardált, hozzá nem értő)

StefanAti # 2012.03.21. 13:52

Még egy érdekes link az EU-s autóregisztrációról:

http://www.euvonal.hu/index.php?…

Fantomas1
Az oldal átvezet hivatalos angoliai oldalra ahol az autóregisztrációval kapcsolatos információk vannak. Az autó regisztrációjához pedig igazolni KELL a lakcímet a következő dolgok egyikével:

  • 3 hónapnál frissebb közüzemi számla nevedre, adott címre
  • 3 hónapnál frissebb bankszámlakivonat névre, címre
  • egészségügyi kártya természetesen a címre
  • adóbevallás a címre

forrás: http://www.direct.gov.uk/…e/DG_4022316

Nem kötekedni akarok, de mintha te teljesen mást mondtál volna az angliai autóregisztrációval kapcsolatban.

Fantomas1 # 2012.03.21. 14:20

Továbbra is próbálkozol... Guglizol egy kicsit, előtursz mindenféle oldalakat és máris 'szakértesz'..

Kevered a jogosítvány angolra váltását és az UK-n kívűlről hozott autó angolosítását azzal, hogy valaki Angliában vesz autót és nevére íratja Angliában.
Mert én mindössze ez utóbbiról írtam.

Majd talán beír valaki más is, hogy hogyan vett autót az UK-ban és hogyan írták a nevére. Mi kellett hozzá.

Én már elmondtam és tartom minden szavát!

Fantomas1 # 2012.03.21. 14:38

"(itt zárójelesen megjegyezném, hogy Shohat azért is lehülyézett, mert szerinte bármennyi lakcíme lehet az embernek az EU-ban. Fenti második hivatalos link alapján max 2 az a bármennyi. De biztos én vagyok továbbra is a retardált, hozzá nem értő)"

Bizony hogy te vagy "retardált, hozzá nem értő". A magyar fő szabály lehet, hogy max. két lakcím, de ha már kijöttél Angliába, vagy máshová, akkor lehet akárhány címed. Az angol jogsin van egy két évvel ezelőtti cím mondjuk, majd elköltöztél 1 éve és oda kéred a bankszámlakivonataid, akkor már két címed van. Megint elköltöztél és veszel egy autót, a papírjába a harmadik címed íratod és máris 3 lakcímed van Angliában. Senkit sem érdekel, nem kell ki és bejelentkezni. + otthon a 4. lakcím ugye, mert onnan sem jelentkeztél ki.

A fő szabály Magyarországon ez, de nem tudja megtiltani a magyar hatóság, és nincs is hozzá köze, hogy Magyarországon hány lakcíme van az embernek.

Fantomas1 # 2012.03.21. 14:41

Javítás:

"A fő szabály Magyarországon ez, de nem tudja megtiltani a magyar hatóság, és nincs is hozzá köze, hogy Magyarországon hány lakcíme van az embernek." HELYETT:

A fő szabály Magyarországon ez, de nem tudja megtiltani a magyar hatóság, és nincs is hozzá köze, hogy Magyarországon KÍVŰL hány lakcíme van az embernek.

Véletlen egy szó kimaradt.

StefanAti # 2012.03.21. 14:48

Nem próbálkozom, csak egy hivatalos angol állami oldalon ezt találtam.

De igazad van, hogy ez az importra vonatkozik, ezt a részét elnéztem....

StefanAti # 2012.03.21. 14:56

Azért attól, hogy elköltöztél és a régi papírodon régi címed van nem azt jelenti, hogy már egyből három lakcímed van szerintem.

Az hogy ott az szerepel és az hogy mi a hivatalos, regisztrált lakcímed az két külön dolog....

StefanAti # 2012.03.21. 14:58

És mi van ha megállít a rendőr mert pl gyorsan mentél?
A jogsin lévő 2 évvel ezelőtti címedre küldi a büntetést?
Vagy ha hivatalos helyen igazolod magad a jogsiddal, mert ugye az a fényképes, lakcímet igazoló dokumentum ott, akkor honnan tudják majd, hogy te már két éve elköltöztél????

Fantomas1 # 2012.03.21. 15:03

"Az hogy ott az szerepel és az hogy mi a hivatalos, regisztrált lakcímed az két külön dolog...."

Hányszor írjam még le, hogy olyan itt nincs, hogy regisztrált lakcím. Nincs olyan, mint otthon, hogy lakcímnyílvántartás. Attól lesz az a lakcímed, hogy valamilyen hivatalos papírt oda kértél. Ilyen lehet az adóhivatal, bankpapírok, DVLA papírok, orvosi rendelő, közüzemi számlák és így tovább. Mindegyiket külön lakcímre kérheted.

Gondolkodásodból teljesen hiányzik a nyugati viszonyok ismerete és gyakorlata.

Fantomas1 # 2012.03.21. 15:08

"És mi van ha megállít a rendőr mert pl gyorsan mentél?
A jogsin lévő 2 évvel ezelőtti címedre küldi a büntetést?"

Igen, oda küldik, aztán vagy megkapod vagy sem. Ha lefényképezett a telepített kamera, akkor pedig oda küldik, amelyiket a DVLA-nál tudják.

Nyílván az ember, ha elköltözik, akkor érdeke, hogy a fontosabb helyekre olyan címet, vagy címeket jelentsen be, ahol megkapja majd a fontos papírokat.

Fantomas1 # 2012.03.21. 15:13

Ha megállít a rendőr, mert szabálytalankodtál, akkor nem küldenek semmit tudtommal, bár engem sohasem állított még meg.

Ott a helyszínen odaadja a kis kinyomtatott határozatot, meg a papírt, amivel be tudod fizetni a büntit.

Fellebbezhetsz valamilyen közlekedési bírósághoz a büntetés ellen és akkor megadod a címet, ahol épp laksz, hogy megkapd, ha küldenek valamit.

Szerencsére nincs és nem is volt dolgom a rendőrséggel, csak hallomásból, egy-két ismerős esetéből tudom, amit az előbb leírtam.

Kassad # 2012.03.21. 15:13

StefanAti,

http://www.euvonal.hu/index.php?…

Ezt a linket már írtam ide korábban én is, akkor volt szó róla, amikor valaki kérdezgette, hogy melyik volt az a rózsaszín lakcímbejelentő, amivel az ideiglenes külföldön tartózkodást bejelentettem. Hordom is magammal. De nem kérték rajtam, se fordítást a külföldi hatósági igazolványról.

StefanAti # 2012.03.21. 15:14

Sok külföldi bankkal volt már kapcsolatom céges számlanyitásokon keresztül.
Mindenütt kértek a cég tulajdonosától két fényképes igazolványt, plusz lakcímigazoló hivatalos okmányt (pl jogsi v lakcímkártya) és lakcímet bizonyító közüzemi számlát.

Ha mindegyiken más cím szerepelt volna, akkor gondolom meddig jutottam volna a számlanyitással...

Tényleg nem kötekedni akarok, csak tapasztalataim alapján ez elég sok fennakadást okozhat....

De úgy veszem észre a hozzászólásaidból, hogy neked a személyemmel van problémád...