Külföldi rendszám-magyar vezető


Fantomas1 # 2012.03.20. 23:20

Honda Civic,

.."utólagos igazolásnak helye nincs..."

Röhej, a Napnál világosabb, hogy mire megy ki a játék, mire találták ki az egészet, a LEHÚZÁSRA.

Sajnos az az érzésem, hogy sokan fognak így járni a következő hetekben, mint Ti.
Van ismerősöm a magyarok között, akinek mondom, hogy mi van, de nem akarja elhinni. Aztmondja, hogy ilyen nem lehet, ez biztosan csak a szlovák meg román rendszámokra vonatkozik.
Nem néz magyar híreket, meg nincs ideje a neten sem olvasgatni és még nem tudtam lebeszélni arról, hogy elinduljon haza autóval úgy mint eddig. :-(

StefanAti # 2012.03.20. 23:20

Shohat78
"De nyugodtan beszélj hozzám lekezelő hangnemben, magyar gyerek. Hozd a formádat."

...és természetesen én beszélek lekezelő hangnemben, ugye?

StefanAti # 2012.03.20. 23:31

Véleményem
"Egy kis ésszel és makacsságot félre téve, nektek se lenne problémátok Shohat78 és csapata..."

Rátapintottál a lényegre Véleményem

Fantomas1 # 2012.03.20. 23:37

Inkább itt a lényeg! Egy évszazaddal később is ugyanolyan aktuális, sőt egyre inkább!

Ady Endre: A magyar Ugaron

Elvadult tájon gázolok:
Ős, buja földön dudva, muhar.
Ezt a vad mezőt ismerem,
Ez a magyar Ugar.

Lehajlok a szent humuszig:
E szűzi földön valami rág.
Hej, égig-nyúló giz-gazok,
Hát nincsen itt virág?

Vad indák gyűrűznek körül,
Míg a föld alvó lelkét lesem,
Régmult virágok illata
Bódít szerelmesen.

Csönd van. A dudva, a muhar,
A gaz lehúz, altat, befed
S egy kacagó szél suhan el
A nagy Ugar felett.

StefanAti # 2012.03.20. 23:41

Honda Civic

Sajnálom, hogy így jártatok, nagyon kellemetlen helyzet, de reagálnom kell az alábbi hozzászólásodhoz.

"De csak magam körül látom azt a pár új több 10 milliós autót, olyan szép szlovák rendszámmal...Tudom, hogy az illetőknek saját cégük van kint, rájuk sosem fog lesújtani ez a törvény, mert tuti papírjuk van"

Nekik is ugyanennek a törvénynek kell megfelelniük. És hidd el kapkodtak is nagyon december végén és január elején, hogy ne legyen probléma. De megoldották, mert meg lehet és mert meg akarták oldani, nem úgy mint Shohat78 és társai akik csak az ellenállást tudják elképzelni meg a nagykövetséget segítségét várják ha baj van....

És ők már három hónapja nyugodtan autóznak még ti itt aggódtok hogy nem tudtok hazajönni...

Tudom ezen a hsz-emen sokan fel fognak háborodni, de valószínüleg e miatt van nekik több10 milliós luxusautójuk, mert nem hónapokat sajnáltatják magukat hanem megoldották a problémát január 1-el és haladnak tovább az életükkel, munkájukkal....

Fantomas1 # 2012.03.20. 23:57

StefanAti,

Értem, meghajolsz az ügyeskedők, a csalók előtt, mert ők megoldották.

Velünk viszont be akarod tartatni a törvényes utat. Ne szövegeljünk itt, ne tépjük a szánkat, ne mutassunk rá erre az emberi jogokkal szembemenő 'jogszabály' tarthatatlan voltára, hogy ez egy szemétség.
Nem is az otthoni törvénnyel van a baj, hanem velünk, mert nem akarunk úgy gondolkodni, tenni, mint az otthoni csalók - szerinted.

Gratulálok, kibújt a szög a zsákból.

Kicsit keménynek gondoltam eddig Shohatot veled szemben, de úgynéz ki, hogy tényleg úgy van, ahogy mondja.

Honda Civic,

jobban kellett volna ügyeskednetek, 'urambocsá' csalnotok. Így jártatok, magatoknak köszönhetitek (StefanAti szerint).

Véleményem # 2012.03.21. 00:09

Shohat78

StefanAti is megmondta hogy van megoldás. Érdekes mások megtalálják és nyugodtan jönnek mennek az autóikkal.

Per költség: ügyvéd nélkül lehet semmire se mész, azt te fizeted majd, egy jó kis óra díjjal. többször meg kell jelenned majd, költség az utazás is, munkából kiesel, hosszú utazások az illetékes bíróságra vagy épp ahol tart az ügy...lehet rendőrségen is meg kell jelenni, ez szintén költség és kellemetlenség. Aki ezt végig csinálta az nem fog neki állni még egyszer mert tudja mivel jár. Aki nem tudja hogy mennyi hátránya van egy hosszú pereskedésnek az meg azt hiszi hogy jól jön ki az egészből. Lehet hogy jól jössz ki de nem mindegy milyen áron! Magyarázhatom akkor sem fogod fel. Az egész herce hurcából anyagilag 0 Ft.-ra jössz ki. Ami kiesik pénz, max ugyan annyit kapsz vissza, nem többet. Plusz pénzed nem lesz, de jó pár ősz hajszálad igen.

A bírság felső határa valóban 800.000 Ft. Ez az amit egy alkalommal így kiszabnak. De ha valaki ugyan azt többször elköveti, és el is kapják akkor össze vonják neki.
Tegnap hallottam hogy egy ember ( üzembentartó ) épp 1.200.000 Ft-ról kapott egy határozatot.
Ha nem veszik le a rendszámot újra és újra eljárást indítanak. ( ha bele gondolsz jobb ha leveszik... )
Aki ezt a komoly bírságot kapta az angol rendszámmal próbált közlekedni, de nem jött össze...

Ne tanulj az ő esetéből se, még véletlenül se...
Megéri nem megfelelni a jogszabálynak...

Nem kell KRESZ-t szegni ahhoz hogy megállítsanak és igazoltassanak... Annyiszor igazoltatnak ahányszor csak akarnak, indokoltnak látják azt.

StefanAti # 2012.03.21. 00:14

Fantomas

Kiforgatod a szavaimat: Én nem azt mondtam, hogy csalók csaltak és ezért jó nekik.
Azt mondtam, hogy megvizsgálták, hogy a törvény által biztosított lehetőségek közül melyik vonatkozik rájuk és rászánták pl azt a 70-80 CHF-et amit ti sajnáltok rá. Rászánták és azóta nyugodtan dolgoznak, mert nem kell ezzel a problémával foglalkozniuk... Ők is betartják a törvényt, mert nem tudják kikerülni, nem csalnak hanem betartják a törvény által előírt lehetőségek valamelyikét. Csak be akarják tartani, mert tudják hogy egyszerűbb betartani, mint várni vagy ombudszmannhoz járni, stb...

És ez nem csalás. Beszerezték a szükséges papírokat és nyugodtan vannak. Egy probléma megoldva, mehet tovább az életük.

StefanAti # 2012.03.21. 00:21

Shohat78

"Ne felejtsd, hogy FINGOD NINCS, hogy kivel vívsz itt a neten szélmalomharcot."

Nem tudom, ahogyan te sem tudod én ki vagyok. De én elég sokat foglalkozom pszichológiával és már kisregényt tudnék írni rólad a hozzászólásaid alapján.... :-)

StefanAti # 2012.03.21. 00:24

Shohat78

"StefanAti nyomja most ezeket a gusztustalan dumákat, hogy "mások csalnak, miért nem csaltok ti is", meg "joga van a magyar államnak, rendőrnek titeket baszogatni", meg "sokba fog nektek ez kerülni" meg egyéb ostoba fenyegetések mifelénk, törvénytisztelő és nem-csaló európai polgárok felé."

Hol írtam ilyeneket?????

Fantomas1 # 2012.03.21. 00:36

StefanAti,

Honda Civic látja, hogy a luxusautókkal rendelkező szlovák rendszámosok ott élnek, ahol ő. Életvitelszerűen Magyarországon élnek, de lepapírozták magukat időben.

Neked ez az etalon. Így kell ezt csinálni. Aki távolabb él az országtól és még nem is tudott hazamenni intézkedni vagy nem is tud még az egészről, hát az meg így járt.

Olvasgasd csak azért az Ady verset, (Véleményemmel együtt) hátha... ahogy Shohat írta az előbb, az utolsó mondatában.

StefanAti # 2012.03.21. 00:36

Shohat78

"ÉS MOST AZT MONDOD, HOGY PONT ŐKET NEM SIKERÜLT MEGSZIVATNI (TERMÉSZETESEN), MERT ŐK CSAK MEGRÁNTOTTÁK A VÁLLUKAT ÉS ANNYI."

Nem megrántották a vállukat, hanem a elolvasták a törvényt, átgondolták és "alkalmazkodtak".

"Szivatsz minket, értelmes európai magyarokat, mi?"
Persze, itt mindenki hülye csak ti vagytok értelmesek....

StefanAti" becéről szórakozó nyugdíjas:"
pont 30 vagyok... :-)

"Mint itt többször, többen leírtuk, mi ha kétrét görnyedünk, akkor sem tudunk előteremteni két kiló A4-es dokumentum füzetet apostille-lal ellátva ahhoz, hogy 100% biztosan ne basztassanak minket, HISZEN MAGA A TÖRVÉNY LUKAS, ELLENTMONDÁSOS, HIÁNYOS, IGAZSÁGTALAN, ÉRTELMEZHETETLEN."
A csaló szlovákrendszámosok itthon tudták értelmezni. Akkor ki az értelmes magyar???

Fantomas1 # 2012.03.21. 00:47

"Azt mondtam, hogy megvizsgálták, hogy a törvény által biztosított lehetőségek közül melyik vonatkozik rájuk és rászánták pl azt a 70-80 CHF-et amit ti sajnáltok rá."

Ahha, persze. Már levezettem, hogy több száz font/euró/chf, több nap járkálás a követségre és akár hónapok, mire kész minden.

Vagy bemutatunk mindent a NAV-nak, amihez semmi közük.Természetesen lefordítva hitelesen, mert csak magyarul tudnak olvasni.

Te tényleg szórakozol velünk és dezinformációt terjesztesz!

StefanAti # 2012.03.21. 00:51

Fantomas
Te vágtad be a cikket

"A kérelem benyújtható a Konzulátusunkon ügyfélfogadási időben: kedd, szerda, csütörtök és péntek 10.00 órától 12.00 óráig. Az eljárás Konzulátusunkon illetékköteles, 76,- CHF-be kerül, amelyet a kérelem benyújtásakor készpénzben kell befizetni."

Én csak lehivatkoztam, mert nektek ez pl egy megoldás lenne....

Fantomas1 # 2012.03.21. 00:54

"A csaló szlovákrendszámosok itthon tudták értelmezni. Akkor ki az értelmes magyar???" (StefanAti)

:-)))))))))))))))))))))))))

Good Night!

StefanAti # 2012.03.21. 00:55

Shohat78

Ignorálj nyugodtan, örülnék is neki.

Melyik egyetem? Olasz vagy belga? Mert téged már kétszer ignoráltak a moderátorok és nem tudom követni hogy mi a sztorid.... pár hete még 21 éve Belgiumban éltél, most már olasz autóval jársz, bár fogalmad sincs hogy működik Olaszországban egy autó átírása..... inkább ignorálj is, mindenkinek jobb lesz így....

StefanAti # 2012.03.21. 01:04

Fantomas

Viccesnek találod látom, de ez így van... Panaszkodtok, hogy értelmezhetetlen, közben meg mindenki másnak sikerül... már itt is sokan leírták, csak akarni kellene felfogni....

StefanAti # 2012.03.21. 01:29

Szemét húzás tudom, de lebuktál, hogy itt hazudozol össze vissza! Mi az hogy nem volt valasz email cim??? Email kuldtem nem hozzaszolast! Ha raklikkelsz h valasz akkor nekem jon vissza, ugyhogy ez nem mentseg!

Egyszeru paraszt munkasember vagy Jogibece vagy Shohat, hiaba okoskodsz itt, tul atlatszo amit muvelsz... Csak annyira buta vagy, hogy meg a sajat hatad sem tudod vedeni! Jatszod itt a konzulokkal bulizo belga meg olasz egyetemi tanart, kozben meg egy egyszeru munkasember vagy aki almodozik arrol hogy nagy ember!

Csak tudod mindenki annyit er amennyibe masokat nez! Ezt jol gondold at es kozben olvasd vissza hogyan beszelsz mas emberekrol, olyanokrol akikrol ahogyan te is irtad: nem tudod kivel beszelsz itt a forumon...

StefanAti # 2012.03.21. 01:34

Es en tudok bocsanatot kerni ezert!
Bocsanat! Nem kovettem el semmi tilosat!
Sot en vegig sajat nevemen forumozok!

Neked viszont ez a Harmadik regisztraciod! Ketszer toroltek mar a moderatorok, megis te fikazol mindenkit!

En CSAK annyit tettem Szol neven, hogy megkerdeztem toled hogy mukodik az olasz autoregisztracio, mivel azt irtad kinn elsz es olasz rendszammal jarsz! Erre egyertelmuen azt valaszltad hogy nem tudod!!
Ennyi....

WRC555 # 2012.03.21. 08:03

Ne veszekedjetek már.
Inkább találjunk ki valami okosat eme eszement baromság ellen.
Ezt mindenki belátja, hogy semmire sincsenek a törvény kitalálói (szándékosan nem a megalkotói szót használtam) tekintettel, mert ekkora baromság ép eszü, reálisan gondolkodó, sem európai uniós, sem fehérorosz, sem mongol ember agyából nem pattan ki. A 30 napos használat szerintem teljesen rendben volt, tulajdonképpen ugyanaz az egy napos használat is, nem értem, mire jó ez, mert ugyanúgy lehet ugyebár kölcsönkapni autót egy napra is, csak a papirmunka nö, ennyi erövel egy órára is lehet csökkenteni, mindenki mosolyogni fog rajta, megtiltani ilyesmit meg nem lehet, hogy valaki ne kapjon kölcsön valamit, mert az már tényleg alapvetö emberi jogokat sért.. Ami viszont tény, hogy aki kint él, és mondjuk hazajön(ne), az szivja meg, ha a rendör hathatósan úgy intézkedik, ahogyan a tv. szól, tehát utánanéz a magyar lakcimnek, és ha van, rendszám le. El kell ezen gondolkodni, visszaállitani a harminc napot, illetve kivenni a magyar lakcimhez kötödö tiltást, de inkább vagy eltörölni ezt a marhaságot, az egész regadóval együtt, a biztositásokból (baleseti adó), teljesitményadóból, itt vásárolt üzemanyagból stb az államnak jóval több bevétele lenne, ha rengeteg autó inkább magyar táblákkal futna.Csak a magyarok hosszú távon nem tudnak gondolkodni, minden azonnal kell, mint a mohó napközisnek....
Szerintem az lenne érdekes, ha sokak nem jönnének haza az Ünnepre, inkább a családtagok mennének ki. elöbb-utóbb médiatéma lenne, hogy nem jöttek haza idén Húsvétra a külföldön dolgozó magyarok mert félnek a rendszám elvételtöl.

Honda Civic # 2012.03.21. 08:57

StefanAti

Hogy miért nem ügyeskedtünk jobban? Mert nálunk senki nem akart ügyeskedni, mint ahogy a sok kint dolgozó magyar közül senki sem. A történetből,amit leírtam azt gondolom világosan kiderül. És a kint dolgozók közül nagyon sokan nem tudják a törvényt, mert ott élnek és nem biztos, hogy a magyar híreket követik folyamatosan. Talán most az egyre több példából értesülnek, mint ahogy én is szólok az ismerőseimnek. A probléma az, hogy egy a törvény ügyeskedőkre és nem ügyeskedőkre egyaránt. És ahogy itt már többen leírták a büntetés pont az "ártatlanokat" sújtja. De nem ragoznám ezt tovább, felesleges...

Ahogy WRC555 írja kár veszekedni itt, inkább segítsük egymást. Én azt gondoltam, ezért jött létre ez a fórum.

Honda Civic # 2012.03.21. 09:07

És biztos sokan nem fognak haza jönni az ünnepekre. Ahogy itt olvasom és az "életben" hallom. Mert valóban hemzsegnek a rendőrök én kisvárosban élek már ezer éve, de ennyit sosem láttam, mint mostanában. Nevetséges, felháborító hová jutottunk.
Az Apám már a 70-es években "nyugaton" dolgozott, de, ha vettek kint egy kocsit, hogy haza járjanak vele szabadságra, soha senki sem szólt hozzájuk. Pedig akkor nem volt EU, meg szabad "közlekedés", vízum kellet, hogy kijusson az ember az országból a nyugati irányba...

StefanAti # 2012.03.21. 09:26

A primitív bunkó stílusa miatt törölték! Vagy ez nem tűnt fel senkinek??

Nem azzal van a baj, ha valakinek más véleménye van, hanem azzal, ha ezt nem tudja kulturált stílusban leírni. Vagy ott a kolbászbólvanakerítés nyugaton nem ismerik az intelligens kommunikációt?

Egyébként biztos, hogy már kitalálta az negyedik új nevét meg az új országot ahonnan bejelentkezik...

Honda Civic # 2012.03.21. 09:30

Nándorfehérváry

Reggel még megvolt, aztán szépen eltűnt mind...

Olyan ez a fórum, mint az élet sajnos, igazad van.

Fantomas1 # 2012.03.21. 09:33

Nándorfehérváry,

Csatlakozom hozzád, igazából megspóroltad nekem, mert pont ezeket akartam leírni.

StefanAti 'barátunk' 'jó munkát' végzett. Szórakozott, provokált, Shohatnál elszakadt a cérna és törölték, nemcsak az utolsó hsz-ét, hanem az összeset, így elveszett egy csomó információ. Az utolsóban megvédte magát, amiben megválaszolt a provokáló vádjaira is.

Ha lesz egy kis időm, keresek egy külföldi szerveren lévő oldalt, ahol csinálok egy ehhez hasonló fórumot. Majd keressétek pár napon, max. egy héten belül.

Nem félek én sem, lehet törölni, ha a tisztelt moderátorok úgy gondolják.

WRC555,

Nálad a pont, pontosan így gondolom és én így teszek. Nem mi megyünk haza, hanem jönnek ki a rokonok. 2-3 havonta 3-4 családtagunk kijön. Nekem egy kanyar 160-180 ezer forint volt haza és vissza, csak az utazás, üzemanyag, kompjegy, pályamatricák. Ennél kevesebből kijön 4 repjegy oda-vissza, a pénzünket meg el tudjuk költeni máshol is.