Külföldi rendszám-magyar vezető


Kassad # 2012.03.21. 15:15

Fantomas1

Szabálysértési bírságnál kapsz papírt a helyszínen. Ha azt pl. nem fizeted be, akkor küldenek a címedre. A közigazgatási bírságot pedig kapásból a címedre küldik.

Fantomas1 # 2012.03.21. 15:27

Nemtudom a céges dolgoknál mi van. Ha cégvezető akar az ember lenni Angliában, akkor biztosan vannak feltételek, mondjuk egy olyan lakcím, ahol tuti elérhető az illető.

Lehet, hogy ekkor a jogsijának, közüzemi számláinak és bankszámlájának egy címre kell szólnia.

De egy átlag mezei polgár számára nincs ilyen előírás. Ha olyan kedved van, lehet 5 lakásod (bérelt vagy saját tulajdon, mindegy) és akkor öt címed van.

Nincs a személyeddel bajom, talán annyiban, hogy turkálsz a neten, olyan cikkeket lelsz fel többnyire, amelyeket kb. hozzád hasonló ismeretekkel és tapasztalatokkal rendelkező szerző írt és ezekből 'szakértesz'.

A motiváció nemtudom mi, de hogy általában félrevezetés, amiket írkálsz, az biztos.

Fantomas1 # 2012.03.21. 15:31

Kassad,

Így van, arra a címre küldik, amelyet DVLA tud. A rendőr által adott nevezzük határozatnak tartalmazza a figyelmeztetést, hogy fizesd be, vagy fellebbezhetsz, de akkor olyan címet adj meg, amelyen meg is kapod az üggyel kapcsolatos értesítéséket... a saját érdekedben.

Fantomas1 # 2012.03.21. 15:35

Kassad,

Egyébként a németeknél hogy van ez a lakcím dolog? Hány lakcímed lehet? Van hivatalos lakcímnyilvántartó és ha elköltözöl, akkor oda kötelező jelleggel be kell jelentened?

Kassad # 2012.03.21. 15:44

Fantomas1,

Halvány fogalmam sincs hány lakcímed lehet, nekem egy van :)

És van nyilvántartó, ahova be kell jelentkezni, illetve, ha költözködsz akkor igen, arról tájékoztatni kell őket, úgy mint Magyarországon (legalábbis én megtettem).

StefanAti # 2012.03.21. 15:50

Nem tudom mi felrevezetes abban hogy nem vagyok tisztaban azzal hogy mukodik Angliaban a lakcimnyilvantartas!

De ha tudsz olyan hozzaszolasomat amiben azt erezted, hogy felrevezetes a celom akkor linkald be kerlek, mert szerintem nincs ilyen!!

Fantomas1 # 2012.03.21. 16:03

Nem mondtam, hogy félrevezetés a célod.

Azt mondtam, nemtudom mi a motiváció(vagyis a célod), de a végeredmény általában ez.

Itt ez a cím dolog. Kinek volt igaza? Shohatnak vagy neked?

De asszem már nagyon eltértünk a topik témájától, úgyhogy részemről tényleg berekesztem ezt a floodolást.

StefanAti # 2012.03.21. 17:33

Fantomas

Nem mondanám, hogy Shohatnak volt igaza, mert:

Angliában lehet, hogy nem kötelező átjelentkezni ha elköltözöl.

A rendszer más, mint itthon de az Experion és az Equifax által vezetett Credit Historyd elég rossz állapotot fog mutatni, ha nem jelentkezel át és nem jelented át a közműveidet, igénybe vett szolgáltatásaidat az új címedre. És tudtommal ez a mérvadó atekintetben, hogy mikor hol laksz, hiszen minden hivatalos helyen, pl lakásvásárlásnál, munkahelyre való jelentkezésnél, hitelkérelemnél vagy bankszámlanyitásnál a Credit Historydat nézik meg. Az mutatja hogy mikortól meddig milyen címen laktál és fizetted e a számláidat.

mivel a rendszerek nem érnek össze (itthon sem)így bankban, közműveknél stb neked kell átjelentened az új címedre magad, különben ha a régi címedre megy egy számla, te nem kapod meg és nem fizeted be akkor a Credit Historydban egy nagy piros pötty fog megjelenni, aztán várhatsz ha munkát akarsz vállalni vagy hitelt szeretnél felvenni, mert nehezen fogsz kapni, mert ők csak azt látják, hogy tartozásaid vannak. Ezzel ugye arra motiválják az embereket, hogy mindig jelentkezenek át az új címükre.

Ami viszont sokkal fontosabb:
Évente kapsz az előző évben leadott címedre egy Eletoral Roll nevű dokumentumot, amit évente visszaküldve frissítheted a lakcímed. Mivel ez alapján döntik el szavazáskor, hogy hol mehetsz el szavazni, ezért ez lehet azt jelenti, hogy az a hivatalos lakcímed, mert gondolom egy ember egy helyen szavazhat az pedig a LAKCÍME lesz!!!

Jól sejtem a dolgot??

StefanAti # 2012.03.21. 18:08

Persze nem kekeckedni akarok, de ha engem foglalkoztat valami, akkor utánanézek és azért néztem utána a dolognak, mert szerintem olyan nincs, hogy valakinek nincs EGY hivatalos lakcíme egy országban ahol rezidens.

Persze lehet sok házad, meg sok előfizetésed, meg kérheted máshova a bankszámlakivonatot (mert itthon is létezik a levelezési cím fogalma), de bármely országról beszélünk kell hogy legyen nyilvántartása az ország lakosairól. Ahhoz pedig kell, hogy mindenkinek legyen egy állandó lakcíme! Azon felül pedig lehet ideiglenes lakcíme is... De ezzel szerintem bezárult a kör mert a levelezési cím más kategória, az csak egy cím, ahova lehet azért kéred számlád, mert ott él nagymamád és ő fizeti pl a telefonszámlád, ettől az neked nem lesz hivatalos lakcímed....

Kassad # 2012.03.21. 18:35

Azt se felejtsük el, hogy az angol szokásjog nem csak ezen az egy ponton tér el az EU-ban mindenütt másutt használatos kontinentális jogtól...

Fantomas1 # 2012.03.21. 19:10

"Persze nem kekeckedni akarok, de ha engem foglalkoztat valami, akkor utánanézek és azért néztem utána a dolognak, mert szerintem olyan nincs, hogy valakinek nincs EGY hivatalos lakcíme egy országban ahol rezidens."

StefanAti,

Ügyes vagy. :-)) Megint gugliztál egyet és találtál valamit.
Persze én még egyetlen Eletoral Roll(vagy mi a búbánatot) sem küldtem vissza, mégis van bankszámlám, munkahelyem, meg minden.

Szóval?

Másrészt ki tiltja meg, hogy mondjuk Hollandiában is legyen egy vállalkozásom, háztartásom, bankszámlám, akármi, azaz fentartott lakhelyem? és így tovább. A magyart sem szüntetem meg, mert ott az életem egy darabja.

Szóval Shohatnak van igaza, de én nem bánom ha továbbra is guglizol és hajtogatod a magadét. Végülis kicsináltad, ő bírta rövidebb ideig idegileg, ez tény, úgyhogy szabad a pálya.

Véleményem # 2012.03.21. 19:20

Shohat78 mentes szép jó estét mindenkinek!

Kassad igazoltatása nagyon korrekt volt. Normál esetben ez várható, nem kell túl dramatizálni.

Aki úgy gondolja, hogy Shohat78-nak építő jellegű hozzászólásai voltak, az rossz úton járt...

Ő is úgy járt ahogy a többi Mocsi45, jógibece. Megmondtam én, hogy pár hét és el fog tűnni miután elszidta a keleti embereket meg az országot stb....

Fantomas1 # 2012.03.21. 19:48

"Kassad igazoltatása nagyon korrekt volt. Normál esetben ez várható, nem kell túl dramatizálni."

Hát igen, erre szokták mondani, hogy a kibicnek semmi se drága. Végülis neked teljesen mindegy, hogy hány hazautazó honfitárs lesz megszivatva.

De azért köszönet a 'személyeskedéstől mentes, informatív, építő, hasznos hozzászólásaidat'.

StefanAti # 2012.03.21. 19:52

Fantomas1

Nem gugliztam semmit.
Beszéltem az angol üzletfelemmel telefonon és ő magyarázta el, hogy hogy működnek kinn a dolgok.

Kassad # 2012.03.21. 19:53

Fantomas,

Az én esetemben senki nem lett megszívatva.

Küldtem neked egy e-mailt magánban off témában megkaptad? Ha tudsz megtennéd, h válaszolsz?

StefanAti # 2012.03.21. 19:53

Ja és kis korrekció mert elgépeltem:
ELECTORAL ROLL amiről beszéltem....

Fantomas1 # 2012.03.21. 19:56

Örülök, hogy fejlődsz, ez már egy fokkal jobb.

A lényegen viszont nem változtat.

Fantomas1 # 2012.03.21. 20:13

Kassad,

Hidd el, szívből örülök, hogy így jártál és nem úgy, mint Honda Civic-ék.
Ha csak a te példádhoz hasonló tapasztalatot olvasnék, akkor én volnék a legboldogabb.

Remélem, hogy húsvét után is hasonlóakról olvasok majd és nem kifosztott, megalázott honfitársaink eseteiről.

mrdr # 2012.03.21. 21:00

sziasztok.
en eddig csak olvasgattam az irasokat de most bele szolnek ha nem baj. mi is Angliaban (Skocia) elunk 8eve.
mi nyaron szeretnenk magyarorszagra menni, 4eve nem voltunk ott, de meggondolom most is. mert ha hazamegyek a sajat autommal amit en vettem akor gondba is lehetek. en vagyok a uzembentarto is meg a tulaj is. szoval nem tudom :( de ha meg is allitanak es levezetem a utszelen allo sunoknek, hogy az en autom vadi ujj (324 merfold) es magyaroszagon 6mill. forint itt ha atszamolom kozel 7.1mill. a biztositas is dragabb itt meg jobb kormanyos szo-szo ha adott akarok sporolni itt nem alja meg a helyet, de ez gondolom oket nem erdekli.
a kocsivasarlashoz csak annyit mondanek, hogy nagyon egyszeru venni, kinezed - kifizeted- beleulsz es vezeted, a tulaj elkuldi a forgalmit a DVLA-nak es te kapol egy ujjat kb:2het a te neveddel es cimeddel ja es ez mind ingyen!!!!!!!!
A masik, ha valamit csinalsz amiert megbuntetnenek akkor a rendszam utani cimre kuldik a buntetes ill, az kapja aki a forgalmiban szerepel.
Es van egy olyan, hogy ideiglenesen kulfoldon tartozkosast meg fogadjak el igazolas cimen

Véleményem # 2012.03.21. 21:23

Nándorfehérváry szerinted engem fizetnek ezért?

Segíteni próbál StefanAti, meg zolltomi is nektek, hogyan tudjatok megfelelni.

Lázadtok csak, semmi más az egész. Ha nem kerestek megoldást akkor meg minek vagytok itt?
Lehet csinálni lázadó fórumot ott csak ti lesztek, segítsétek egymást... majd a rendszám nélküli autótokkal menjetek a konzulhoz, bíróságra, Brüsszelbe.

Fantomas1 # 2012.03.21. 21:34

Nándorfehérváry,

Teljesen jó ötlet. Igyekszem is úgy tenni, ahogy mondod, mert ennek így, ahogy ma is, nemsok értelme van.

patek # 2012.03.21. 21:58

Sziasztok,

szuleim altal tobb otthon futott kor utan (rendorseg, okmanyiroda) az derult ki, hogy a rendorseg tenyleg latja, ha valaki bejelentette, hogy ideiglenesen kulfoldon tartozkodik, pedig en is 2003-ban jelentkeztem ki. Ha ez van, akkor csak a kulfoldi lakcim igazolasat kerik, es minden rendben, teljesen mindegy, hogy a lakcimkartyan a magyar lakcimem tovabbra is rajta van. Nemetorszagban lakcimigazolast nagyon egyszeruen lehet szerezni, holnap megyek is kerek egyet, hogy mostani datum legyen rajta. Tudom, hogy aki ezt nem tette meg, annak eloszor el kell jutni az okmanyirodaig, amihez sok szerencset es jo utat kivanok.

Véleményem # 2012.03.21. 22:09

Én csak sok sikert kívánok neked Nándorfehérváry. Nem akarom a veszted, meg tényleg legyen szerencséd. Csak ha tuti nem akarsz belefutni semmi kellemetlenségbe, akkor tudd hogy van/volt megoldás erre is...

S8ABT már lassan egy hónapja nem ír, ő is úgy eltűnt mint akkori kollégája jógibece. Azt írta hogy megy Mo.-ra és megírja hogy mi a helyzet, de azóta se írt. ( ő is külföldi rendszámos )
Hasonló mentalitású emberke volt mint Shohat78

Fantomas1 # 2012.03.21. 22:50

:-)) Erre nem gondoltam még. Az autót biztosan nem kutatnák át mondjuk az osztrák oldalon, és adnának igazolást a bejelentésről.

Ja és persze a munkaszerződést is ellopták, ami ugye két nyelven volt megírva és a munkáltató alá is írta, ahogy kell. :-)

Fantomas1 # 2012.03.21. 22:58

Az én ötletem talán annyival jobb, hogy nem kell hazudni az angol hatóságnak, rendszámot is akármennyit csináltathatok. Magammal is vihetem őket, hiszen kellhet otthon a vontatmányokra, meg tartaléknak, ha elvész, leesik, lelopják mondjuk. Most belépett opcióként a szóbanforgó elvesztés is. :-)

Majd figyelem pár hét mulva a beszámolókat, mennyire kemény a helyzet otthon és eldöntöm hány párra lesz szükségem, ha nyár elején megyünk. :-)