Külföldi rendszám-magyar vezető


Fantomas1 # 2012.03.17. 22:59

Az első mondat helyesen:

Már ne haragudj, de ez olyan NESZE semmi, fogd meg jól.

De nem akarok már ezen rágódni, mert már így is túl sok idő ment el erre a hülyeségre.

Az bánt egy kicsit, hogy akárhogy igyekszik az emberfia, kisországunk határát átlépve 'bűnöző' lesz belőle és megint ügyeskednie, hazudnia és csalnia kell, ha nem akar iszonyatos nagyot szívni.

Véleményem # 2012.03.17. 23:30

Fantomas1

Rövid leszek: rossz a törvény...

Hiába magyarázom, értelek, értem a problémád, rossz a törvény.
tényleg 22-es csapdája...

Fantomas1 # 2012.03.18. 11:34

Hát igen, végigjátszottuk itt a lehetőségeket és nincs megoldás. Legalábbis ésszerű, emberséges megoldás nincs.

Shohat78,

Teljesen igazad van és egyetértek. Sajnos ez a mai magyar valóság.

Ha begurultam az országba, akkor "Guilty Until Proven Innocent" (Bűnös, amíg ártatlansága nem bizonyított) lettem.
Az otthon töltött szabadság rémálommá válik. Járkálhatok hivatalokba, rendőrségre, ügyvédhez és persze gyalog. Autót nem használhatom, mert ugye nincs rendszám és okmány.

Hogy a rendszámot visszaadják-e, ha már levették és azután kijelentkezek, ki tudja. Ha nem, az autót visszahozni nem lehet egyelőre.

Ha (kijelentkezésem után) visszakapom, akkor kitudja mikor és gondolom csak azután, ha becsengettem a kiszabott 400 ezret, vagy kitudja mennyit.

Hazaindultam két hét szabira meglátogatni a rokonságot és élvezni egy kicsit a hazát és visszatérek, mint kifosztott, megalázott, otthon ellehetlenített ember.

Szóval kedves autóval hazautazni készülő magyar honfitársak. Erre készüljetek fel, ha van otthoni bejelentett címetek és úgy akartok hazatérni, mint eddig!

Captain Spaulding # 2012.03.18. 16:00

Ma délután megállítottak az 1-es főútvonalon. Igazoltatáskor bemutattam az okmányaimat (személyi, lakcímkártya-magyar, forgalmi). Majd kérés nélkül adtam a meghatalmást is, megnézték, papírokat visszakaptam és mentünk tovább.

Üzembentartó külföldi magyar cím nélkül, vezető magyar állampolgár magyar lakcím esete volt ez.

Captain Spaulding # 2012.03.18. 16:01

meghatalmást - meghatalmazást (1 napra szóló papír)

Ildikó770 # 2012.03.18. 16:05

Sziasztok.

Mi most játszuk végig a nagy procedúrát.Az én férjem 21 éve dolgozik és él kint Németországba.Eddig is Németrendszámú autója volt és azzal járt haza.A nagybátyám aki rendőr szólt nekünk februárba,hogy milyen törvény lépett itthon életbe.Akkor elkezdtünk utánna járni a dolognak és senki nem tudott semmit,még a férjem unokatestvérének a férje sem aki megyei rendőrkapitány,hogy milyen papírok szükségesek ahhoz,hogy itthon tudjon nyugodtan közlekedni az autóval mikor haza jön 1 hónapba 1* arra a 3 napra vagy max 1 hétre.Most értünk el odáig,hogy le kellett fordítatnia a kinti lakcímet igzoló papírt magyarra,a munkáltatótól ahol dolgozik írni kellett egy másik papírt,hogy igazolja,az autót a kint végzett munkája miatt vette meg és használja,persze ezt is magyarra lefordítva.Ezt meg is csinálta,kint hiteles fordító irodával lefordíttatta,de ez még nem elég,itthon is be kell vinni az országos fordító irodába,hogy egy magyar hitelesítő pecsétet tegyenek rá.Mielőtt ezt megcsináltuk volna bevitte az itt lévő Rendőrkapitányságra a papírt és az illetékessel megnézessem aki azt mondta,hogy most már minden ok,így nem tudják megbűntetni és elvenni a forgalmit meg a rendszámot.Azt is megkérdeztük,hogyha itthonról kijelentkezik akkor is ilyen bonyolult e a dolog.A válasz rá,hogy akkor viszont 3 naptól tovább nem tartózkodhat az autóval az országba,tehát ez egy "ördögi kör" ahogy a rendőr mondta nekünk.Majd most kíváncsi leszek rá,ha megállítanak a rendőrök mit fognak mondani a papírokra.Remélem semmit,mert akkor már tényleg nem tudunk mit csinálni,csak azt,hogy kiköltözünk hozzá és elfelejtjük,hogy valaha is MAGYAROK voltunk.Szégyen ami itthon folyik.Ezzel a törvénnyel nem azokat büntetik akik "nagyzolás" miatt vásárolnak normális autót,hanem azokat akik becsületesen dolgoznak külföldön a családjuktól távol és 1 hónapba 1* haza szeretnének jönni hozzájuk.Köszönjük neked MAGYARORSZÁG!!!!!

WRC555 # 2012.03.18. 16:14

@Captain: csak a dátum volt a meghatalmazáson (kölcsönadási) vagy óra, perc is?

StefanAti # 2012.03.19. 07:28

Ildiko
Elhiszem, hogy nehez helyzetben vagy, de sok dolog nem igaz amit irsz!

A legontosabb belole, hogy Olyan nincs h 3 napig maradhat! Ez butasag, barmeddig lehet kulfoldi papirral! Egy, ezt nem tudjak ellenorizni, ketto nincs ilyen szabaly!

Szol01 # 2012.03.19. 08:48

Shohat78

Küldtem neked privát üzenetet! Mikor tudnál ránézni, hogy tudsz e nekem segíteni?
Köszönöm

Zoli

Fantomas1 # 2012.03.19. 10:59

Shohat78,

Sajnos látva a kormányzat és a vezér retorikáját, 'szabadságharcát' Brüsszel ellen, én nem vagyok túl optimista. Legalábbis lehetségesnek tartom, hogy jó ideig nem lesz változás.

Miután az Ombudsman kifogást emelt és kérte a kormányt a szóbanforgó törvény módosítására, ahelyett, hogy visszavennének, úgytűnik bekeményítenek.

http://hvg.hu/…ldi_rendszam

"A NAV munkatársai határozatlan időre, kiegészítő feladatként kapták a nem magyar rendszámmal közlekedő autók vizsgálatát – tájékoztatta a hatóság a Világgazdaságot."

Szóval számíthatunk a rendőrség mellett a NAV folyamatos ellenőrizgetéseire is. Úgy lesz, ahogy korábban írtam. Lehet a rendőr elenged, aztán csesztet a NAV. Berángatnak majd adóellenőrzésekre, csak mert külföldi rendszámú autód van. Nekik aztán A-tól Z-ig be kell vallanod mindent és persze gondolom hiteles fordításokkal.

http://img9.hvg.hu/image.aspx?…

Captain Spaulding # 2012.03.19. 11:43

WRC555 - Nálam így van:

A kölcsönadó kölcsön adja, a kölcsönvevő pedig 2012 év március 19. napjától 2012 év március 19. napjáig kölcsön veszi, a Kölcsönadó kizárólagos tulajdonát képező alábbi gépjárművet.

Stb...stb..

StefanAti # 2012.03.19. 14:17

Szerintem törvény szerint a következő formában van teljesen rendben:

Egyrészt szerepel ez:
"szerződés aláírásától számított 1 napos időszakra, azaz 2012. január 06-ra"

Másrészt szerepel benne ez (mert ugye a törvény "kéri" az átadás pontos időpontját):
"A bérlet kezdete a jelen szerződés aláírásának időpontja, azaz 2012. január 06, 06.00., mely egyben a birtokba adás időpontja is."

Harmadrészt szerepel benne ez:
"A bérlő a bérleti időszak utolsó napján, azaz 2012 január 06-án 24 óráig a bérbeadónak a vele előre egyeztetett helyszínen és időpontban a bérlet tárgyát képező személygépjárművet üzemanyaggal tele tankolva, a bérbevételkori állapotnak megfelelően adja át és az átadás-átvételről a szerződő felek jegyzőkönyvet készítenek"

Az időpontokat úgy kell meghatározni, hogy ne legyen több 24 óránál....

WRC555 # 2012.03.19. 14:21

Ati, Captain:

akkor nem nagyon szöröztek az egy napos papirral.
Jó, ez jó hir. Persze kérdés, mennyire másak a rendörök Kelet-Èszakkelet Magyarországon. Jut is eszembe, a gk. átadásának a helye lehet belföldön is, nemde? Ha jól tudom, a Tv. nem köti ki a gk. bejegyzett helye szerinti birtokba adást.

RichJerk # 2012.03.19. 14:34

https://ugyintezes.magyarorszag.hu/…zerzodes.rtf

Egy ilyen megfelelő? Napos papírnak.

Sinclair # 2012.03.19. 14:36

Ezekszerint mint tulajdonosa az autónak nem tudom használni ?

Ildikó770 # 2012.03.19. 15:45

Kedves StefanAti.

Hidd el,hogy van ilyen,mert én már utánna jártam mindenhol ahol csak lehet,sőt pont most büntették meg az egyik ismerősömet 400.000ft-ra,bevonták a forgalmiját és levették a rendszámát azért,mert kijelentkezett az itthoni lakcíméről és 2 hétre jött haza a családjához.ÉS hogy mivel néznek utánna? Kamerával,hogy mikor lépett be az országba és mikor hagyja el.Most vissza bejelentkezett a lakcímére és együtt mentünk a fordító irodába,hogy a Németországi lakcímbejelentő papírját és a munkáltatói igazolását lefordítják magyarra és hitelesítik.Röviden ennyi.Tehát egy ördögi körbe forgunk,amiből most még csak vesztesként jöhetnek ki a normális dolgozó emberek!!!!Mások 40 milliós szlovák rendszámú autóval száguldoznak itthon és a kutya nemfoglalkozik velük,hogy honnét és miből.De kíváncsi lennék arra is,hogy miben nem értesz még egyett az előző hozzászólásomban.
Üdv
Ildikó

Brigi65 # 2012.03.20. 09:06

Sziasztok! Férjem Németországban egyéni vállalkozó. Vezetheti a német rendszámú autóját itthon mindenféle feltétel nélkül? Amikor itthon van én vezethetem e a gépkocsit?

Fantomas1 # 2012.03.20. 11:00

Shohat78,

Szívem mélyén bízom benne, hogy igazad lesz és hamar véget ér ez az áldatlan állapot.

Mindenesetre vigyázz magadra, ha hazaindulsz autóval. Nemtudom Nálatok mi a helyzet a pótrendszám terén, de ha én most indulnék haza, akkor 2 pár rendszám és 3 db forgalmival tenném. Itt ezek beszerzése pofonegyszerű és kb. 40 fontba (14 ezer ft) kerül.

Így leszedhetik akár kétszer is a rendszámokat és vihetik a forgalmit, még mindig vissza tudok jönni. Rendszámleszedés közben és után követséget felhívnám, majd írásban is panaszt tennék. Visszaérve pedig panaszt tennék az angol közlekedési hatóságnál, a helyzet leírásával és bemutatásával.

A panaszt elküldeném az Európai Ombudsmannak is és még pár helyre, pl. a srasbourgi Emberi Jogi bíróságnak is, de előtte konzultálnék egy jó ügyvéddel is, mit javasol.

StefanAti # 2012.03.20. 11:10

EU-ból kilépés ha lesz is egyszer, az nem a rendszámügy miatt lesz... Ez annyira jelentéktelen dolog, hogy szerintem senki nem foglalkozik vele az EU-ban. Szerinted nincs nagyobb problémájuk, mint hogy Magyarországon ki milyen rendszámú autót vezethet?? Szerintem akad egy-két fajsúlyosabb ügy jelenleg....

De gyere haza bátran Shohat78 ne foglalkozz senkivel és véletlenül se hozz semmilyen papírt magaddal.
Annyit kérünk hogy ígérted, hogy rögzíted a rendszámlevételed folyamatát és a vitát a rendőrrel, azt majd tedd fel a Youtube-ra, én nagyon szeretném látni.... :-))

StefanAti # 2012.03.20. 11:42

Fantomas1,

Két pár rendszám, három forgalmi, hívni a követséget, panaszt tenni közlekedési hatóságnál, ombudsmannál, emberjogi bíróságnál, ügyvéddel konzultálni, stb...

Most őszintén: nem egyszerűbb írni két papírt ELŐRE és megmutatni a rendőrnek, majd 2 perc múlva nyugodtan továbbmenni?????

Itt röhögtök szánalmasan azokon akik papírokat írogatnak, de úgy látom ti inkább az utólagos balhét szeretitek, mint megelőzni a kellemetlen helyzetet és nyugodtan továbbautózni...

StefanAti # 2012.03.20. 11:57

Egyébként beszélt már valaki közületek követséggel?

Szerintetek ha felhívjátok az út széléről a követséget, hogy éppen szedik le a rendszámot akkor mi fog történni?
A nagykövet úr éjfélkor felkel, délben feláll az ebédtől vagy kijön a tárgyalásáról és azt mondja, hogy add oda a telefont a rendőrnek majd elmondja neki, hogy ne vegyék le a rendszámodat?

Szerinted a telefon végéről majd ő igazolja helyetted, hogy márpedig te jogszerűen használod az autódat, miközben te ezt nem tudod igazolni a rendőrnek és miközben a nagykövet azt sem tudja te ki vagy, a rendőr kicsoda vagy mia a probléma, hol vagy stb??? Ez azért vicces így... Vagy a nagykövetségeknek van külföldirendszámúautótvezetőmagyargyorsssegélyszolgálata kivonuló egységekkel akik egyből le is lövik azokat a rendőröket akik be akarják tarttatni a hatályos törvényeket??? Ez azért viccesen hangzik.....

Mohács # 2012.03.20. 12:37

Ildikó770

Kedves Ildiko! Igen ismerös a helyzet. Törvenytisztelö magyar allampolgarkent itt az en esetem:
Magyar es finn allampolgar vagyok magyarorszagi es finnorszagi lakcimmel is rendelkezek. Felhivtam a NAV illetekes osztalyat ahol a kulföldi rendszam magyarorszagi hasznalataval kapcsolatosan erdeklödtem ui. a nyaron autoval szeretnek hazalatogatni.
Az illetekes penzugyör elmondasa szerint nem eleg a finn utlevelemmel igazolnom -ami termeszetesen a finn allampolgarsagomat is igazolja- finnorszagi lakhatasomat mivel a lakcim sem a finn utlevelben sem a finn szemelyazonosito igazolvanyban nem talahato. Igy a varosunk Anyakönyvi Nyilvantarto Hivatalat (Finnorszagban) kell megkeresnem es kernem töluk igazolast a lakcimemet illetöleg. Mivel az apostille dokumentumokat a magyar hatosagoknak is el kell fogadniuk igy ugyanakkor azt is kertem a lakcimigazolashoz. (Jelenlegi ara 21 EUR.) A munkahelyemet illetöleg (Helszinki Egyetem) nem vagyok hajlando a szerzödesemet magammal vinni Magyarorszagra, hogy a hatosagoknak mutogassam... Gondolom, hogy allampolgarkent kielegiti öket a finn utlevel. (Termeszetesen magyar szulöhazam utlevelet is magamnal tartom, hatha igazolnom kell a magyar lakcimkartyat illetöleg a magyar allampolgarsagomat is.) Ha ez az eljaro hatosagnak nem elegendö, akkor diplomaciai segitseget fogok igenyelni a kulföldi rendszamom miatt... Elgondolkoztato tovabba az is, hogy az igazolas költsegeihez mikent jarul hozza az allam ha mar törvenyt szeretnek tisztelni...

Fantomas1 # 2012.03.20. 12:38

"Most őszintén: nem egyszerűbb írni két papírt ELŐRE és megmutatni a rendőrnek, majd 2 perc múlva nyugodtan továbbmenni?????"

Már megbeszéltük alaposan, hogy nem ilyen egyszerű. Úgy állítod be, mintha két perc volna. Hát nem, mégcsak nem is két óra, sőt lehet két nap is kevés elintézni, nem beszélve a költségekről.

Azonkívűl már a 22-es csapdáját is kitárgyaltuk. Olvasgass vissza, ha még mindig nem érted.

Esetleg kérdezd meg Ildikót, hogy hány perc volt idáig a férjének és mennyibe került.

Rendszámot csináltatni viszont kb. 20 perc és még nem is vész el, hiszen fel lehet használni utánfutóra, lakókocsira.

Te valami fizetett vagy önkéntes 'troll' vagy egyébként?

Fantomas1 # 2012.03.20. 12:43

"Egyébként beszélt már valaki közületek követséggel?"

Még nem, talán nem is kell, de ha igen, akkor nem a Nagykövet úr fogja felvenni a panaszt, hanem van erre személyzet gondolom.

A cél nem az, hogy megoldja a helyzetet, hanem a figyelemfelhívás.

Ha olyan törvényt hoznak, hogy a rendőr a fejedre csinálhat,akkor gondolom majd azt is lelkiismeretesen betartod és megpróbálsz majd másokat erre rábeszélni.

Gratulálok!

StefanAti # 2012.03.20. 12:43

Shohat 78

  1. 100% legális papírok mellé miért is kell 3 forgalmi meg két pár rendszám???
  2. Van itthoni barátod? Őt nem nézed le amiért Magyarországon maradt?

A barátod nem lehet hogy rendőrséggel szemben lakik? Mert ennyire nem vészes a helyzet, mint ahogyan ő leírja...

3. Nem kérte senki, hogy egyetértsünk és tudom mi a konzul feladata. Csak gondold át reálisan a dolgot.
Állsz péntek este 3-4 rendőrrel az út szélén és hívod a nagykövetséget. Nagyot fogsz koppani, ha a konzul titkárnője közli telefonon, hogy a konzul éppen golfozik vagy éppen hivatalos úton van külföldön ezért azt ajánlja hogy fáradj be ügyfélfogadási időben és tegyél írásban panaszt majd kivizsgálják az ügyet ha a konzul hazajött két hét múlva....
De mondjuk el tudom képzelni, hogy lemondja a programját és inkább rohan téged kimenteni.

4. Cicamica? Állandóan mély előrehajlásról beszélsz?? Gyanus vagy te nekem... Kis "homár", gyanus hogy azért akarsz balhézni a rendőrökkel hátha bevisznek kicsit a börtönbe "szocializálódni".... :-)))