Külföldi rendszám-magyar vezető


StefanAti # 2012.03.20. 12:49

Fantomas1

  1. Ok felveszik valaki a panaszt? Attól nem marad rendszám az autódon? Ettől neked jobb lesz a helyzeted adott pillanatban??
  2. Ildikó több butaságot is beszélt. Pl ha kinti lakcíme van akkor csak 3 napig maradhat. Szerined is hazazavarnak minden németet aki eljön a Balatonra nyaralni 3 nap után?? Mert amelyik rendőr ilyet mondott neki, attól ne várja már, hogy megmondja a megoldást...

Egyébként továbbra is azt mondom, hogy ha a férje 21 éve Németországban dolgozik, akkor illene tudnia igazolni, hogy kinn él. Egyébként nem olyand drága dolog íratni a munkáltatójával egy dokumetumot, amin az szerepel, hogy rendszeres külföldi munkavégzéshez használja az autót. Ennek költsége 0 Ft, de ha két nyelven írják, akkor még fordíttatni sem kell.

StefanAti # 2012.03.20. 13:17

Fantomas1

Még annyit, hogy a konzul segit utólag, ha tudod bizonyítani, hogy torvenyellenes volt az intezkedes. De nem helyetted fogja bizonyítani, hanem akkor fog segiteni, ha te tudod elotte bizonyítani, hogy jogszerutlen volt az intezkedes.

Viszont jelenlegi hatályos törvények szerint a helyszinen kell igazolnod a jogszeru hasznalatot. Hülye törvény mindenki tudja felesleges még 5x leírnod, de a törvényt elfogadták. És hiába mondjátok, hogy nem jogszeru EU-ban, de ez van, magyar törvény, nem EU-s szabály. Ütközik az EU alapelveivel? Lehet, de jelenleg ez van. És amig nem törlik el addig lehet ellene menni, de a rendor dolga, hogy ha nem felelsz meg a törvénynek akkor úgy cselekedjen, ahogy az le van irva. Sajnos ez van, el kell fogadni. Lázdhatsz, mehetsz tüntetni, akkor lesz igazad, ha visszavonják.

Én pár éve befizettem az akkori magyar rendszámos autóra a luxusadót határidő előtti utolsó napon, aztán másnap eltörölték. De nem kapta vissza az aki már befizette, az járt jól aki nem fizette be, mert tőle nem követelték. Akkor még hatályban volt, másnap már nem.... Visszamenőleg nem lehet törvényt módosítani ezt tudjuk... Szar a rendszer, de amig egy törvény hatályban van addig annak kell megfelelni. Lehet lázadni, de ha a rendőr a hatályos törvények alapján jár el, a konzul sem fog tudni segiteni...... És szerintem ez nem trollkodás részemről ahogyan ezt te gondolod. Ez van, lehet panaszt tenni azoknál, akik 2/3-ot szavaztak a jelenlegi kormánynak.....

zolltomi # 2012.03.20. 13:24

Szép vagy, gyönyörű vagy, Magyarország,
Gyönyörűbb, mint a nagyvilág.
Ha zeng a zeneszó, látom ragyogó, szép orcád.
Táltos paripákon odaszállunk, haza hí´ fű, fa, lomb, virág.
Úgy sír a hegedű, vár egy gyönyörű szép ország.

Fantomas1 # 2012.03.20. 13:26

StefanAti,

Értem én, amit írsz, csak hát a demokráciákban - ha másként nem ment és sokszor nem ment másként - kikényszerítették a demokratikus eljárásmódot.

A demokratikus gondolkodású emberek nem engedik meg, hogy a kormányzat azt tegye, amit akar, hogy lábbal tiporja az alapvető jogokat, márpedig itt pontosan ez történik.

A tiltakozás, figyelemfelhívás, panasz, polgári engedetlenség eszközök, hogy a regnáló kormányzat ne tehessen meg a polgárokkal bármit.

Ne vedd sértésnek, mert nem annak szánom, de amíg túl sok van a StefanAti gondolkodású emberekből otthon, addig azt fognak csinálni veletek, amit csak akarnak.

Még egy megjegyzés! Visszamenőleges törvénykezést nem lehet, írod. Sajnos otthon már ez is sikerült!

Fantomas1 # 2012.03.20. 13:32

zolltomi,

Teljesen igazad van és remélem meg is marad szépnek és élhető lesz Magyarország!

StefanAti # 2012.03.20. 13:50

Fantomas

Nem belőlem van sok, hanem az olyanokból, akik szerint Orbán Viktor olyan tökéletes, hogy klónozni kellene. (lásd video)
Meg hogy Orbán óta annyira jó világot élünk, hogy az emberek boldogan adják át a helyet a buszon mert annyira boldog mindenki. Szerinted nekik hogy lehet elmagyarázni, hogy egy törvény vagy egy intézkedés amit a jelenlegi kormány hozott nem jó?? Ja és ők szavaztak 2/3-ot.....

http://index.hu/…a_hatterben/

Fantomas1 # 2012.03.20. 14:15

Hát igen... nem akarok politizálni, meg nem is ide való, de azthiszem kicsit a hányinger kerülget...

Index.hu, mit várhatunk tőle(?) A magyar újságírás trágyadombja.

Ez egy propagandafilm, nem is lehet hozzászólni. Gondolhatod milyen hsz-ek lennének alatta.

Nézd meg ezt a hírt, főleg a hozzászólásokat. :-)

http://www.hir24.hu/…harcosokban/

Ígérem nem offolok ezután!

Fantomas1 # 2012.03.20. 14:26

Tanulságos hozzászólások egy másik oldalról:

"A külföldi rendszámos autók kérdésköre Magyarországon ismét slágertéma lett, sok minden hallható ezzel kapcsolatban, de a legtöbb esetben csak általános információt kapunk, konkrétumokkal nemigen találkozunk.

Miközben valóban sokan élnek vissza hazánkban a külföldön regisztrált autók itthoni használatával, ne feledkezzünk meg arról, hogy vannak olyanok is akik jogszerűen szeretnének külföldi rendszámos autójukkal Magyarországon közlekedni.

Mit tegyenek Ők, hogyan bizonyosodjanak meg arról, hogy nem éri (drága) meglepetés őket egy esetleges közúti ellenőrzés során?

Egy svájcban elő ismerős járt utána a követségnél, mit javasolnak ott."

Nézzük!

Íme a válasz a követségtől:

"Tisztelt Uram!
A napokban igen sok megkeresés érkezik e témával kapcsolatosan. A szabályozás szerint a svájci tartózkodási engedélyen, a svájci vezetői engedélyen és az autó svájci forgalmi engedélyén túl szükséges, hogy az Önök állandó lakcíme ne Magyarországon, hanem Svájcban legyen. Javaslom a magyarországi lakcímük megszüntetését és a külföldön élő magyar állampolgárként történő nyilvántartásba vételt.

Ebben az esetben a magyar személyi igazolványát és lakcímkártyáját bevonjuk, így rendelkeznie kell egy érvényes magyar útlevéllel. 3-4 hónapos eljárást követően fog kapni egy magyar lakcímkártyát, amelyen nem a magyarországi lakcíme lesz feltüntetve, hanem a lakóhelyként: "külföldi cím" (pontos külföldi címet nem írnak rá).

A kérelem benyújtható a Konzulátusunkon ügyfélfogadási időben: kedd, szerda, csütörtök és péntek 10.00 órától 12.00 óráig. Az eljárás Konzulátusunkon illetékköteles, 76,- CHF-be kerül, amelyet a kérelem benyújtásakor készpénzben kell befizetni.

Tájékoztatom, hogy a kérelem Magyarországon a lakcím szerint illetékes okmányirodában illetékmentesen nyújtható be és az eljárási idő is jóval kevesebb időt vesz igénybe.

Szükséges dokumentumok: érvényes magyar útlevél, magyar személyi igazolvány, lakcímkártya, magyar születési anyakönyvi kivonat és a családi állapot igazolására: amennyiben házas, a magyar házassági anyakönyvi kivonata, illetve ha elvált, akkor a jogerős bontóítélet (ha ez idegen nyelven van, akkor egy hiteles magyar nyelvű fordítás is kell hozzá)."

Itt olvasható:

http://berkalkulator.com/…n-elunk.html

Szóval kedves StefanAti barátom,

Az a két perc jó lesz 3-4 hónapnak is. És persze kell hozzá vagy 70-80 euró + fordításokra is ugyanennyi.

StefanAti # 2012.03.20. 14:44

Fantomas

Azon a ponton biztosan átsiklottál, hogy:

"a kérelem Magyarországon a lakcím szerint illetékes okmányirodában illetékmentesen nyújtható be és az eljárási idő is jóval kevesebb időt vesz igénybe"

Ezt pedig tapasztalatból tudom, mert a testvérem aki kijelentkezett Magyarországról és már csak angol lakcímmel rendelkezik ezt itthon egy délelőtt alatt elintézte.... Én erre gondoltam. És a 3-4 hónap arra vonatkozik, hogy kapj egy magyar cím nélküli lakcímkártyát, nem arra hogy kijelentkezz...

Természetesen követségen keresztül lassabb és költségesebb. Itthon az okmányirodában nem kértek sem anyakönyvi kivonatot, sem házasági anyakönyvi kivonatot sem.... Körülbelül fél óra alatt meg volt az egész.....

Fantomas1 # 2012.03.20. 14:52

StefanAti,

Nem siklottam át. A gond az, hogy valószínűleg nem érnénk el az otthoni okmányirodát, legalábbis rendszám már nem volna az autón, mire odaérnénk.

A kérdés az, hogy mit tehet egy külföldön tartózkodó magyar, ha autóval haza szeretne menni és az otthoni címére még rendszámmal rendelkező autóval szeretne megérkezni.

Mivel nincs otthon, így ki sem tud az okmányirodában jelentkezni.

Szóval kezdjük ott, hogy mivel jelenleg Angliában vagyok speciel én, ezért a követségen keresztül útlevelet kellene csináltatni,(mert ugye a személyit be fogják vonni) amire ugye egyébként nem volt szükségem. Ezt még vegyük hozzá az előbbi összegekhez és adjunk hozzá időt is, kitudja mennyit.

StefanAti # 2012.03.20. 14:55

És még annyit, hogy Svájc nem EU... Tehát Svájci rendszámmal megint teljesen más járni, mintha szlovákkal vagy némettel járnál... Ha már Svájci, akkor lehetne USA rendszám is, más kategóriába tartozik, hiszen EU-s szabályokra sem hivatkozhatsz....

Fantomas1 # 2012.03.20. 15:04

Nemhinném, hogy különbség lenne Svájc vagy EU-s országok között ebből a szempontból, legalábbis a törvényben én nem olvastam ilyen különbségtételt. Külföldi rendszám van benne és kész.

Fantomas1 # 2012.03.20. 15:20

Shohat78,

Hát igen, kezdek már én is fáradni, csak nehezen viselem valahogy a dolog elbagatelizálását és a ködösítést az ügyben.

Persze könnyű otthon ülni és nyomni a szöveget, de ha nekik kellene követséget hívogatni, több száz km-t utazgatni itt is a követségre, először útlevelet igényelni, majd utána megint kijelentkezést intézni, kidobálni több száz fontot, (vagy eurót, svájci frankot stb..) és hónapokat várni, hogy hazamehessen, akkor talán más lenne a 'leányzó fekvése'.

StefanAti # 2012.03.20. 15:22

Shohat78

Lassan találd ki a 4. neved amivel újra regisztrálsz, mert ha így folytatod szerintem egy héten belül újra törölnek....
Tudod ezek a jogifórum általad is elfogadott szabályai:

Alpári illetve agresszív, fenyegető hangnemű, valamint kötözködő, rosszindulatú hozzászólások.
Azt, hogy egy hozzászólás alpári, agresszív, fenyegető, kötözködő vagy rosszindulatú-e, a moderátorok döntik el a téma jellegének függvényében.

Egyes regisztrált felhasználókat lejárató, illetve egyértelműen velük kapcsolatosan alpári, bántó, sértő vagy gyalázkodó módon kinyilvánított véleményeket - személyeskedést - tartalmazó hozzászólások.

Témaromboló hozzászólások.
A téma tartalmi rombolásának számít minden, a kulturált, folyamatos társalgást feltűnően, szándékosan akadályozó és zavaró, vagy témán kívüli hozzászólás.

StefanAti # 2012.03.20. 15:22

Shohat78

Lassan találd ki a 4. neved amivel újra regisztrálsz, mert ha így folytatod szerintem egy héten belül újra törölnek....
Tudod ezek a jogifórum általad is elfogadott szabályai:

Alpári illetve agresszív, fenyegető hangnemű, valamint kötözködő, rosszindulatú hozzászólások.
Azt, hogy egy hozzászólás alpári, agresszív, fenyegető, kötözködő vagy rosszindulatú-e, a moderátorok döntik el a téma jellegének függvényében.

Egyes regisztrált felhasználókat lejárató, illetve egyértelműen velük kapcsolatosan alpári, bántó, sértő vagy gyalázkodó módon kinyilvánított véleményeket - személyeskedést - tartalmazó hozzászólások.

Témaromboló hozzászólások.
A téma tartalmi rombolásának számít minden, a kulturált, folyamatos társalgást feltűnően, szándékosan akadályozó és zavaró, vagy témán kívüli hozzászólás.

StefanAti # 2012.03.20. 15:47

Fantomas1

Ha EU-ban élő személy hoz be EU-n kívülről származó autót, akkor letéti vámot és ÁFÁ-t kell befizetni az autóra (mindegy hol lép be az EU területére). Ezt visszakapod, ha 6 napon belül az autó hivatalosan elhagyja az EU területét.

Ha EU-n kívüli személy hozza be az autót akkor fél évet maradhat az EU területén az autó.
És ezek EUs szabályok, nem magyar törvények.

Ez elég jelentős különbség szerintem, de mivel itt én vagyok a korlátolt, hozzá nem értő személy ezért megadom nektek az örömöt és kérem a moderátorokat hogy töröljék a regisztrációmat és a hozzászólásaimat.
Köszönöm,

Fantomas1 # 2012.03.20. 16:00

StefanAti,

Nemtudom ennek mi jelentőse van most. Ha valaki svájcban dolgozik és van pl. ottani közokirata, pl. jogosítványa és saját autójával átlépi az EU-s határt, akkor az osztrákok szerintem simán elfogadják, hogy svájcban él már a jogsija alapján is és nem kell letétet fizetnie.

Sajnálom, ha megsértődtél, de próbáld a helyzetünkbe képzelni magad.

Eddig mehettünk haza, mostpedig egyelőre kirekesztettek bennünket a hazánkból, hacsak nem teszünk eleget időigényes, költséges feltételeknek és nem szolgáltatjuk ki pl. a munkaszerződésünket a rendőrségnek és a NAV-nak.

Ha ezt nem tesszük, akkor takarodjunk Magyarországból, égessünk fel otthon mindent, mert a kijelentkezés kb. ezt jelenti.

StefanAti # 2012.03.20. 16:01

Fantomas

Itt egy cikk. A németek még a lopott autóra is befiettették a vámot meg az ÁFÁ-t, hiszen végülis behozták Svájcból az EU-ba:

http://belsoseg.blog.hu/…t_hatosaggal

Na ez a különbség az EU-s meg a nem EU-s autó között....

StefanAti # 2012.03.20. 16:06

Nem megsértődtem, de ugyan olvasd már el, hogy Shohat78 hogy beszél itt azokkal akik más véleményen vannak mint ő.

Velem senki nem beszél így és nem azért mert én olyan valaki vagyok, hanem azért mert SHOHAT egy primitív ember. Én se emberrel se állattal nem beszélek úgy, mint amit is SHOHAT rendszeresen megenged magának. Ez szerintem alapvető intelligencia kérdése. Én azért jöttem a fórumra, hogy segítsük egymást egy adott törvénnyel kapcsolatosan.

Vannak nálam okosabb emberek és szeretnék is tőlük tanulni, információkat gyűjteni. De nem azért vagyok itt amit SHOHAT csinál, ebből nem kérek...

StefanAti # 2012.03.20. 16:30

De Shohat

Egy szoval sem mondtam h a Svajci lakosnak kellene vamot fizetni! Olvasd mar el ujra mit irtam!

Fantomas1 # 2012.03.20. 16:34

"Ha EU-n kívüli személy hozza be az autót akkor fél évet maradhat az EU területén az autó."

StefanAti,

Szerintem ez a kulcs. Ha egy magyar Svájcban dolgozik és van ottani lakcíme, és ezt bizonyítja pl. a svájci jogsijával, akkor kizárt dolog, hogy letétet kelljen fizetnie. Az osztrákok, németek, franciák, vagy olaszok nem fogják megkérdezni, hogy de van-e magyar lakcíme is.

De ha van itt valaki,aki Svájcban dolgozik, tanul, tartózkodik életvitelszerűen és autóval szokott hazalátogatni, akkor kérjük írja le, hogy mi a helyzet ezügyben.

StefanAti # 2012.03.20. 17:01

Shohat

Ahhoz, hogy dolgozzon Svájcban és magánszemélyként autót vegyél Svájcban, ahhoz kell ottani lakcím, ottani adózás, biztosítás. Innentől kezdve bizonyítottan Svájcban él vagyis nem kell vám ha átlépi a határt.

Ha nincsenek kinti papírjai nem is tudja átiratni az autót saját nevére Svájcban. Ezek olyan alap dolgok, hogy ezt neked is illene tudnod. Vagy olaszországban nem kell olasz lakcím, hogy átiratsd az autót? Ott milyen feltételekkel vettél magadnak autót???
Meséld már el hogy működik ott az autó átírása? Ez mindenütt így működik, minden országban!!

Én 2008-ban vettem USA-ban autót, ami Floridai cég nevére lett megvásárolva, amerikai rendszámmla, biztosítással, papírokkal, majd áthajóztattam Európába úgy, ahogy azt nagyon sok magyar tette akkoriban. De mikor Rotterdamban kinyitották a konténert akkor nem kaptam meg az autómat addig, amíg be nem fizettem az autóra a vámot meg az áfát. És pont emiatt lett ez au EU-s szabály, mert sokan azt csinálták, hogy 6 napon belül kiléptek az EU-ból például Horvátország irányába, majd simán visszaautóztak észrevétlenül a turista sávban. Innentől kezdve itthon használták a vám és áfamentesen behozott USA rendszámos autót... Aztán keress rá googleben hogy mi lett a sorsuk....

Most is okoskodni próbálsz, de látszik, hogy te sosem csináltál ilyet. Képzeld el hogy én ezeket a dolgokat már sokszor végigjátszottam és ha kell bizonyítani is tudom.... De mindig alkalmazkodni kellett az aktuális szabályokhoz, amíg lehetett működött, aztán mikor nem, akkor jött a szlovák meg a német rendszám....

Fantomas1 # 2012.03.20. 17:02

Nándorfehérváry,

Azért szerintem legyen egy B terved, illetve vészforgatókönyved, mert nagyon úgy néz ki, hogy bekeményítettek. Vadászni fog rád a rendőrség és a NAV is. Ha a rendőr elkap, kiadja az adataid a NAV- nak is.

Szinte biztos, hogy fognak többször is megállítani, úgyhogy szerintem készülj fel.

Fantomas1 # 2012.03.20. 17:14

StefanAti,

Bár Shohat-hoz szóltál, de sajnálom, ez nem igaz. Legalábbis Angliában biztosan nem.

"Ha nincsenek kinti papírjai nem is tudja átiratni az autót saját nevére Svájcban. Ezek olyan alap dolgok, hogy ezt neked is illene tudnod. "

No szóval, itt kijössz hozzám 2 hétre, veszel egy autót, kitöltjük az én címemre, de a Te nevedre az átírási papírját, kb. két hét mulva jön a nevedre az autó.
A cím csak azért kell, hogy a DVLA ki tudja küldeni valahová az új forgalmit.

Miután megkaptad a papírt, viheted az autót akárhová, már a neveden van.

Szóval az EU-ból akárhonnan jöttél akár pár napra, vehetsz Angliában autót és nevedre is írathatod és ami még szép ebben, hogy mindezt tök ingyen. Egy vasat sem kell fizetned az átírásért, még postára sem.

De a lényeg nem ez volt. A lényeg, hogy ha egy magyar állampolgár Svájcban él, van svájci címe, de van magyar lakcíme is, akkor az EU-ba való belépése autóval teljesen akálytalanul lehetséges letét fizetése nélkül és fél évig maradhat is. Ez a lényeg!

Fantomas1 # 2012.03.20. 17:20

Annyit korrigálnék, hogy nem idéztelek végig. Svájcban lehet, hogy ottani lakcím nélkül nem lehet autót átírni, de az előbbi hsz-em emiatt volt:

"Ha nincsenek kinti papírjai nem is tudja átiratni az autót saját nevére Svájcban. Ezek olyan alap dolgok, hogy ezt neked is illene tudnod. Vagy olaszországban nem kell olasz lakcím, hogy átiratsd az autót? Ott milyen feltételekkel vettél magadnak autót???
Meséld már el hogy működik ott az autó átírása? Ez mindenütt így működik, minden országban!!"

Az utolsó mondatban általánosítottál. Angliában biztosan nem igaz. Az olaszoknál és svájciaknál nemtudom hogyan van. Ott még nem vettem autót.