elvett jogosítvány


Bubcsi # 2012.08.15. 16:25

B kategóriával okozott ittas vezetésért 2 évre elvették a jogosítványom minden kategóriából. Utánképzésre kell mennem, de ilyenkor csak a B kategóriát kell megcsinálnom vagy minden kategóriát?! És ez milyen költséggel jár?!
Előre is köszönöm!

tejfol # 2012.08.14. 17:57

Tisztelt forumozok.

Az lenne a kerdesem hogy 2 es fel eve elkaptak ittas vezetesert.85 ezer 6 honap elvetel ujra vizsgaval.ugyvedem huzta, levelezett veluk.minden maradt a regiben aztan.minden levelben benne volt viszont hogy az eltellt idot beleszamitjak az eltiltasba.85 ezret befizettem.ugyvedem mondta hogy a jogsit ne adjam le.en ugy tettem.ez mar 2 es fel eve.az ugyvedem allitas szerint 2 es fel ev utan nem vehetik el, meg kell szuntetni a rendorsegnek az eljarast mert 2 ev utan mar nem vagyok felelosegre vonhato.ez mennyire helyt alo?Valaszotokat elore koszi.

vzozo # 2012.08.11. 06:35

amugy a határozatba nincs leírva hogy mikortól,csak az hogy 3 hónap,mert bár április 09-én volt a kocc,ez még a régi szabályzatba tartozik,mert április 15től van az ujj szabályzat,ugy tudom,mert ha már most sem vezethetek mert a rendszerbe benne vagyok kb jó erős 1 hónapja,és netalán a bevonástól számítaná ami lehet szeptember is mire kiküldik h vigyem be,az akár hogy nézem 5-6 hónap is lehet már vezetés nélkül,és ez így valahogy nem állná meg a helyét,szerintem

vzozo # 2012.08.11. 06:28

Igen még nálam van,hát fellebbeztem mert nem értettem az indokkal egyet amit leírtak,mert az ugy indokolták meg h a szemem ketté állt mikor olvastam,aztán a bíróság meg még hülyébbül indokolta az meg még pár rendőrnek is szemet szúrt,de már tovább nem láttam értelmét,aztán dátumozva juni 26-án született döntés,és júli 07-én vettem át a postán a második határozatot,lehetett volna tárgyalás tartást kérni,de nem kértem fölöslegesnek láttam,de mivel módosultak a szabályok igy a koccanás április 15 előtt volt így ezek szerint nem a leadás napjától számít a 3 hónap,hanem a jogerőre emelkedéstől,ugye?

Véleményem # 2012.08.10. 21:12

vzozo

Ha a helyszínen elvették volna azonnal akkor onnantól menne a 3 hónap, a határozatba azt már beleszámolják. Ha jól értem akkor neked még mindig meg van a jogsid és csak most lett határozat hogy eltiltanak 3 hónapra, az az le kell adnod. Tehát nálad a jogsi, ott a határozat hogy mettől vagy eltiltva. A jogsit leadhatod, de ha nem is adod le, egy a lényeg hogy nem vezethetsz 3 hónapig. A rendszerben benne lesz. Sokan nem adják le ha eltiltják, de egy közúti ellenőrzésnél kibukik a dolog és akkor annak komoly következménye van.
Nem az számít, hogy te mikor adod le, hanem hogy a határozatban mi áll, ugyanis a rendszerben is az alapján fog szerepelni hogy meddig vagy eltiltva.

vzozo # 2012.08.09. 17:19

ja még az előbbihez csatolva,voltam ugy 3 hete leadni a jogsim az okmányirodába de elküldtek h nem tudják levenni

vzozo # 2012.08.09. 17:06

Tisztelt fórumozók,és bár ki aki hozzá tud szólni

Volt egy koccanásom még 2012.04.09-én,a határozatban elvették 3 hónapra a jogsim,fellebbeztem mert nem az ut közepén szabálytalanul álló autóba koccantam,na de az mellékes,a fellebbezés után is maradt a 3 hónap ami dátumozás szerint junius 26-án kelt,vagy is ugy van írva hogy szó szerint,2012.junius hó 26napján tárgyalás mellőzésével meghozta a következő végzést,3 hó eltiltás,ez maradt,csak hogy most augusztus 09-én még semmi papírom nincs,és most az volna a kérdésem hogy a határozattól számított 3 hónap mert a határozat hozó nekem ezt mondta mikor fölhívtam,de egy ismerős rendőr,meg azt hogy a jogosítvány leadástól számított 3 hónap,mert ez már nem mind1,mivel már lassan másfél hónapja nem ültem az autóba mert azt mondta a határozat hozó hogy a rendszerbe vagyok,és ne vezessek,viszont ha a leadástól számítva számolják akkor ezt most nem értem, nem vezethetek most sem és utána sem meddig mert igy már ez nagyon tolódik a fél év felé,lassan decemberig tolódik ha mostantól számítom,tud valaki segíteni válaszával előre is köszönöm!

Gabicsek # 2012.07.27. 19:47

Mellesleg abban az esetben, ha a bíróság nem vonja be a vezetői engedélyt, erről értesíti az okmányirodát és ők küldik majd ki az értesítést, hogy a vezetői engedély átvehető. Ez sem zajlik le egy nap alatt.

Gabicsek # 2012.07.27. 19:45

A bevont jogosítványt az ügy irataihoz kellett volna csatolni

Attika!
Ez régen volt így. Amikor elveszik a jogsit, rögtön megküldik a lakhely szerinti okmányirodának, akiket tájékoztatnak az eljárásról. Az okmányiroda hoz egy határozatot, hogy az eljárás jogerős befejezéséig azt bevonja.

Rossz tanács, hogy vezessen jogosítvány nélkül, miután még az be van vonva!

BigChris!

Hogy lehetséges, hogy július 14-én -. még két hete sem - vezettél ittasan, a nyomozást már le is folytatták, az ügyész vádat is emelt és július 27-én már ítéleted is van? Ilyen gyorsan azért nem működik az igazságszolgáltatás, főleg, hogy ítélkezési szünet is van.
Nincs itt valami félreértés? Nem gyanúsítotti kihallgatáson voltál a rendőrségen?

Véleményem # 2012.07.27. 16:04

Azért ez gyakorlatban nem teljesen fog így működni mert könnyen helyszíni bírság lehet belőle...

Mindenesetre járjon utána, hogy hol van a vezetői engedélye és minél előbb kérje vissza, ha az ügyvéd úr szerint a bíró "hibázott".

Dr.Attika # 2012.07.27. 15:44

A bevont jogosítványt az ügy irataihoz kellett volna csatolni és a bírónak azt nyomban vissza kellett volna adni.Vezessen nyugodtan. Ha megállítják a rendőrök és kérik a jogsit, akkor mondja azt, hogy "Tőlem kérik, maguknál van."

Véleményem # 2012.07.27. 13:50

BigChris

Érdeklődj az okmányirodában, ott úgyis elmondják, hogy mikor kapod vissza, ha állításod szerint vissza kell kapnod.

BigChris # 2012.07.27. 09:57

Tisztelt Fórumozók!
2012 július 14. hajnalban ittas vezetés miatt elkaptak.A tárgyalás megtörtént!A jogosítványomat a rendőrségen elvették viszont nem kaptam eltiltást.Ilyenkor mi a teendőm? Egy napja volt a tárgyalás. Érdemes várni pár napot vagy azonnal be lehet menni az okmányirodába?

menyuska1899 # 2012.07.26. 16:59

Sziasztok!

Nekem annó 2006-ban vették el a jogosítványomat ittas vezetés miatt. Fél évre. 2007. júniusában ez le is járt. Azonban eddig sajnos hanyagoltam. Az lenne a kérdésem, hogy már azóta eltelt 5 év. Akkor az egész jogosítványt újra kell csinálnom? újra mindent? Az eü még érvényes elvileg. Köszi Üdv B.

monalisa1 # 2012.07.16. 10:46

Tök új lakcímkártya meg csak akkor van ha előtte valaki kitölt egy nyomtatványt az okmányirodán, mellyel mint tulajdonos igazolja, hogy nála (lakásában, házában) jogosult vagy oda bejelentkezni. (Lakásbérlet esetén a bérbeadó hozzájárulása szükséges.)

monalisa1 # 2012.07.16. 10:30

Jut eszembe: mivel jó ideje külföldön élsz, itthon a lakcímkártyád vélhetően nem érvényes már, anélkül meg nem fogad a háziorvos. Tehát először ezen okmányt kell érvényesíttetni, vagyis újra cseréltetni. Időpontot kell kérni az okmányirodán, ez jó esetben pár nap, de lehet 1-2 hét várakozás is. (Igaz, bármelyik okmányirodát felkeresheted, tehát tudakozódj a neten hol fogadnak legkorábban.)

A magyar TAJ kártyád is rég lejárhatott már nemfizetés miatt, tehát uj kell, de valószínűbb, hogy kp fizetsz pár ezer forintot a háziorvosnál -hatóságilag megszabott ára van a vizsgálatnak és nyugtát ad-, valamint ha esetleg elküld szakorvosi vizsgálatra, ott is. A labor vérvétel- vizeletvétel is némi pénzben kerül, TAJ kártya hiányában.

Tehát itthon "csak" a jogsi orvosi érvényesítése a gond, azt meg leírtam...

monalisa1 # 2012.07.16. 10:02

Írd be a gugliba az utánképzés szót és a megjelenő x számú találat alapján információt kapsz hol és miként is van itthon egy ilyen tanfolyam. (Általában 1-2 hónap időtartam és ca. 150e forint költség, ha elsőre sikerül.)

Azonban mivel neked a magyar hatóság nem vette el a vezetői engedélyedet hanem jogosítványcserét eszközöltél, vélhetően a német eredményes vizsga továbbra is szükségeltetik., nem valószínű hogy egy itthoni utánképzéssel problémáddal előbbre leszel.

Külön: azt nem tudom hogy egy magyar jogosítvánnyal mennyi ideig lehet gond nélkül EU területen létezni, ha megoldást jelenten (?) érvényesítesd ismét itthon a jogsidat - elsőre a háziorvoshoz kell elmenni. (Lehet hogy továbbküld ilyen-olyan rutin szakorvosi vizsgálatra, és azok alapján ad orvosi alkalmasságot, az okmányiroda pedig majd új vezetői engedélyt.)

monaluis
laikus hozzászóló

jeff62 # 2012.07.16. 07:36

10 éve élek Németországban,2007 óta átcseréltem a magyar jogosítványomat németre.2011 ben a büntetö pontjaim száma meghaladta a 18 at ezért el vették 6 hónapra amit a mai napig nem kaptam vissza mert MPU azaz Mentalis és Psyhologis Untersuchungot kell tennem.
Már 2 szer voltam de nem sikerült..
Kérdésem ezt a vizsgálatot meg tudnám e tenni Magyarországon is és ezt a nemetek el fogadják e...vagy milyen módon tudnék Magyarországon jogosítványt szerezni újra...

Gabicsek # 2012.07.12. 11:54

A rendőrség az okmányirodának továbbítja, akik határozatot szoktak hozni, hogy az eljárás jogerős befejezéséig bevonják. Ha ezt nem kaptad meg, az okmányirodán érdeklődj. Büntetőeljárás esetében a törvényi minimum egy év a jogsielvételnél. Gondolom, még bőven azon belül vagy, úgyhogy ne is számíts rá, hogy hamar visszakapod.

Véleményem # 2012.07.12. 10:44

bolo

Ezt leginkább a rendőrségen tudják megmondani ha ott van az ügyed. Mivel még nem zárult le ezért nem mondanak semmit gondolom. Lehet, hogy eltiltanak 1 év 6 hónapra lehet, hogy kevesebb lesz.

bolo # 2012.07.11. 15:30

Kedves Fórumozók! Februárban bódult állapotban történő vezetés miatt elvették B-kategóriás jogosítványomat később a toxikológiai szakvélemény szerint csekély mennyiségű marihuana-t találtak a szervezetemben. Az eset óta megtörtént a kihallgatásom de a jogosítványommal kapcsolatban semmilyen információt nem tudott adni a rendőrség, csak egy határozatot kaptam levélben amiben csak az volt hogy a jogosítványom elvételére került sor a rendőri intézkedés során. Kérdésem a következő:
visszakapom-e, ill. körülbelül mikor számíthatok arra hogy visszakapom a jogosítványomat? Válaszukat előre is köszönöm!

albundy # 2012.06.22. 11:52

Tiszteletem
Kérdésem a következő: 2010 novemberében elvették a jogosítványom ittas vezetésért(A, B kategóriám volt), a cselekménykor B kategóriás járművet vezettem.Írtam kérvényt a bírósághoz, hogy ha lehetséges az A kategóriától ne tiltsanak el mert azzal dolgozom. Hosszas huzavona után ma született ítélet méltányolták a kérvényemet kaptam 18hónap eltiltást B! kategóriára.(már ez is letelt, a 19.hónapban járunk) Ez esetben a kiküldött jogerős végzést a kezemben lobogtatva bemehetek az okmányirodába. Tekintettel arra, h nem tiltottak el csak B kategóriától kell-e újravizsgáznom majd avagy sem?
Üdv!

Atis77 # 2012.06.06. 13:33

Mex0517. Nem vezethetsz, az ítélet jogerőre emelkedésétől számítva el vagy tiltva. Ha ellenőrzés során neadjég lekérdeznek akkor bukta van ami további eltiltást és pénzbírságot jelent.

Mex0517 # 2012.06.06. 08:59

Tisztelt Ügyvéd Úr!

Közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt egy évre eltiltottak a vezetéstől. Ez május 2-től jogerős. A bírónő azt mondta, hogy majd kapok egy levelet a helyi okmányirodától, hogy vigyem be a jogosítványomat. Ez a mai napig nem történt meg. A kérdésem az lenne, hogy amég nem szólnak, hogy adjam le a jogosítványom addig vezethetek? Sajnos nem vagyok tisztában a szabályokkal. Nem szeretném, ha megbüntetnének emiatt. Válaszát előre is köszönöm.

demoni # 2012.05.13. 17:55

8 napon belűl kifogással lehet élni ha nem fogadom el a határozatot,fellebezés nincs írva,én kifogást írok csak