elvett jogosítvány


BHibsxhkwi # 2015.10.29. 13:33

sziasztok! Segítségetek szeretném kérni! egyik ismerősöm Németországban dolgozik már több éve! azonban egyik éjjel történt hogy belement egy parkoló autóba s ott hagyta! majd 2-3 hét elteltével megkeresték a rend őrei, s majd be kellett mennie a rendörségre! aztán csak jött egy levél melyben az állt hogy adja le a jogosítványát! ő be is ment le is adta elvileg 7 hónapra!mire számíthat ezek után? hazaküldik neki magyarba s itt vezethet csak németországba nem? köszi

wers # 2015.10.28. 15:44

szilveszter88, az olasz hatóság nagy valószínűséggel a magyar konzulátusra küldi, ők a központi hivatalnak KEKKH, és ők küldik ki a területileg illetékes okmányirodának. Amennyiben a magyar vonalat követik. Ha nem akkor passzolom, gondolom ugyanez, csak román útvonalon.
Gyanítom, Magyarországra fogják irányítani. (nem szokott túl gyors lenni)
Ha korlátozzák a vezetési jogosultságodat, azt csak a saját nemzeti határokon belülre terjesztik ki, a többi országban majd vezethetsz.

Kezd az illetékes okmányirodában a nyomozást.

szilveszter88 # 2015.10.28. 10:39

Üdv mindenkinek
Segitségre tanácsra lenne szükségem..
Oktober elsején olaszországban elozés miatt elvették a jogsimat(lassu nehéz gépet előztem).Kamion soför vagyok ezért most nagy bajban vagyok mert nem dolgozhatok.
Azt mondta a rendor hogy egy honapra vettek el de a papiron amit adott nem ir errol semmit
Hogy még bonyolultabb legyen az ügy én ugyan is romániai vagyok de rendelkezem magyar állampolgársággal és magyar lakcimmel is és magyar okmányokat adtam oda neki nem a románt,de a jogositványom az román okmány.
A kérdésem az lenne mikor kapom vissza és hová küldik?
Előre is köszönöm.

wers # 2015.10.20. 12:21

Az okmányirodában kell lennie belőle, adnak másolatot ha kérsz.

arriblues # 2015.10.20. 06:20

Szepjonapot kivanok!

Az en tortenetem meg 2007-es..ekkor vettek el a jogsim.azota nyilvan sok viz lefolyt a dunan..azonban ugy alakult,hogy szuksegem lenne az emlitett okmanyra..az biztos,hogy az eltiltasom lejart..sajnos az ezzel kapcsolatos vegzes,ami az utokepzesre vonatkozik idokozben elkeveredett..hol,hogyan van lehetosegem ezt potoln?..
Koszonettel:lmf

davidvar # 2015.08.18. 14:35

Mai napon kaptam meg a végzést, mivel jelenlétemen kívül tartották meg a tárgyalást, melyben 1 év 10 hónap eltiltást és 220óra közérdekű munkát kaptam ami csak fizikai munka lehet, 14.000ft rendőri költséget kell még kifizetnem. Május 23.-án ültem be az autóba részegen mivel egy üdülőövezetbe összerugdosták az autómat így át akartam állni a másik utcában lévő ismerősöm garázsába, eközben a rendőrség alkalmazottai leállítottak. Nyilván mikor megállítottak feltűnt az ittas állapotom de hiába mondtam el nekik mi történt, bevittek vérre és vizeletre és kiderült, hogy 2,1 %-os volt a vérem. Hiába reménykedem, de mivel a kismotor jogsit külön csináltam reménykedtem, hogy visszakapom. Fellebbezésnek nincs helye azt írták a végzésbe. Szerintem azért ez enyhén szólva is súlyos büntetés nem ? Mire számíthatok ezután? Bármikor kezdhetem az utánképzést? Az utánképzés fix összegű? Közérdekű munkán tulajdonképpen azt kell csinálnom mint egy közmunkás? Ha nem teljesítem a végzésben leírt heti minimum egy napos közérdekű munkát akkor elvisznek? Mikortól kell kezdenem ezt ledolgozni? Hol kell érdeklődnöm?
Előre is köszönöm a választ

efi99 # 2015.08.16. 13:26

off
Azért az elég érdekes, hogy: jogosítvány szabályos megszerzése kb 150 E, megújítása - életkortól függően 2-10 évenként - ciklikusan kb 10 E.
Ehhez képest a jogsi nélküli vezetésért kiszabható büntetés: 45-90 E.
Vagyis akár még 2-3 ellenőrzésig is rentábilis lehet...
on

Véleményem # 2015.08.16. 12:14

Komornyik

Új jogsit az okmányirodában tud igényelni. A rendszerben ütköznie kell, mivel bevonták az előzőt így nem állíthatnak ki újat. Amennyiben sikerülne valami csoda folytán, azzal egy újabb bűncselekményt is megvalósíthat.

Komornyik # 2015.07.30. 08:36

Üdvözletem

Érdeklődni szeretnék, hogy van-e valakinek konkrét tapasztalata, információja azzal kapcsolatban, hogy von-e valami szankciót maga után az, ha valaki a jogosítványa bevonása ideje alatt megkérvényez egy másik jogosítványt -úgymond elveszett az előző- vagy csak egyszerűen nem adják meg.
Amennyiben jár valamiféle következményekkel, kérem az ide vonatkozó paragrafusokat.

Köszönöm

Szilvia70 # 2015.07.06. 11:52

Szép napot kívánok!

(Keresésemre csak egy választ találtam 2008-ból, ezért szeretném feltenni a kérdésem.)
A párom sajnos 25%-os fogyatékosságot okozó balesetet okozott, és a jogosítványát elvették 1,5 évre (nem a kategóriától tiltották el, hanem a közúti forgalomban való részvételtől).
Mivel 4 km-re van tőlünk a vasútállomás, így nagyon nehézkes a munkába járás, és gondolkodunk egy 300W-os elektromos robogó beszerzésén. Viszont ehhez fontos lenne tudnunk 100%-os biztonsággal, hogy vezetheti-e.
Egyáltalán biciklit vezethet? (Hiszen azzal is a közúti forgalomban venne részt.)

Köszönöm szépen előre is a választ!

Drago # 2015.07.05. 09:15

Jó napot kivánok mindenkinek.

Szeretnék segítséget kérni.

Ausztriában dolgozom és 2 napja történt hogy elütöttem egy kereszteződésben egy biciklist a kijelölt bicikli úton,figyelmetlenségből teljes mértékben az én hibám.
Nem voltam ittas 25 k/h val mentem későn fékeztem és oldalról jött belém a biciklis.

Elösször segítettem az illetőt lekisérni az utrol utána hívattam a járókelőkkel a mentőket és rendőrséget.

10 órára beidéztek a rendőrségre ahol mindent elismertem,egyenlőre szabálysértés.

Ha 8 napon túl gyogyuló sérülést okoztam akkor mik a kilátásaim?
A kötelező biztosítom persze fedez minden kárt /5 munkanapon belül jelzem a biztosítóm fele az esetet a rendőrségi jelentéssel együtt/amit okoztam mind anyagi mind ,munka kiesés,otthoni ápolás stb ha a sértett a biztosítomnál 30 napon belül kárigennyel él.

Ha 8 napont túl gyogyuló sérülést okoztam akkor milyen büntetésre számíthatok?
Fájt az illető lába mozgatta el nem tört ,de nem vagyok orvos lehet simán 8 napon túl gyogyuló.

Segítséget előre is köszönöm

Viktor0127 # 2015.06.20. 14:08

Tisztelt Ügyvédúr!
5éve elvették a T kategóriás jogosítványom,mert kismotorral közlekedtem bukósisak nélkül!6hónap eltiltást kaptam és újra kell belőle vizsgáznom a Közlekedés Felügyeletnél(szigorítottan),hogy visszakapjam!Nem szeretném visszakapni a T kategóriás jogosítványom,viszont a rendszerben eltiltottként szerepelek,így nem tudom elkezdeni a B kategóriát!A Közlekedés Felügyeletnél azt mondták,hogy részt kell vennem a szigorított T kategóriás képzésen(Újra kifizetni azt az összeget) és csak utána tudok menni a B kategóriára!Ez így lehetséges?Őszintén szólva ezt nem hiszem el,hogy ez miatt nem mehetek B kategóriára,úgy beszéltek Velem,mintha elütöttem volna valakit!Lehet ebben az esetben tenni valamit?Köszönettel.:Balogh Viktor

wers # 2015.06.14. 12:31

csebbb
ök majd tovább küldik a felelős okmány irodába ahol utána átvehetem...” ott átveheted, de hogy mikor, az attól függ, mit írt az osztrák hatóság. Nagy valószínűséggel csak Ausztria területére területére terjesztették ki a tiltást.

de gondolom ha a magyar jogosítvánnyal meg állítanak Ausztriában látják hogy a rendszerben hogy nem teljesítettem a pontokat...és akkor gondolom megint elveszik a jogosítványom..

Jól látod, és akkor még nagyobb irgum-burgum lesz.

Véleményem # 2015.06.13. 20:17

varszi

Nem veszik el az utasok jogosítványát. De azt vizsgálhatják, ha az autó tulaja/üzembentartója engedi át a vezetést ittas személynek.

csebbb # 2015.06.12. 10:40

ötlet? tanács?

csebbb # 2015.06.09. 22:05

jo estét, segitségre lenne szükségem.
ausztriában élek több év ota, magyar jogositványal közlekedtem eddig.

május 2 megállitot a rendörség és elvették a jogositványomat. thc, amphetamin találtak a véremben.

a levél amit az osztrák rendörség küldöt tartalmazza hogy
1 honapi vezetési tilalmat kaptam
hogy vissza kapjam következö dokumentumokat kéne beszerrem
pszichiátriai szakorvosi vélemény 350 euro
Forgalmi pszichológiai vizsgálat 368 euro
hivatalos orvosi vizsgálat 50 euro
ha ezeket a pontokat teljesitem ugyebár honositani fogják a jogositványomat osztrákra...

az osztrák levél szerint csak akkor vezethetek ha ezeket a pontokat teljesitem...

2 hét telefonálás után elmondták a kedves KEKKH dolgozi hogy lehet nem direkt hozzájuk küldték a jogositványt hanem a bécsi követségre.
ma telefonáltam velük és ott vann náluk és büntetési eljárás indul ellenem ausztriában...de ök tobább küldik a kekkh hez és ök majd tovább küldik a felelös okmány irodába ahol utána átvehetem...

tehát akkor ha átvehetem a magyar jogositványt magyarországrol? és vezethetek tovább?

de gondolom ha a magyar jogositvánnyal meg állitanak ausztriában látják hogy a rendszerben hogy nem teljesittem a pontokat...és akkor gondolom megint elveszik a jogositványom..

kérek tanácsot ha valakinek ilyen ügyben van tapasztalattam

köszönöm szépen elöre is

varszi # 2015.06.09. 07:20

Tisztelt ügyvéd úr!

Az lenne a kérdésem, hogy ha valaki beül egy ittas vezető mellé az autóba és tudott is róla hogy az illető már ivott,közben a sofőr balesetet okozott úgy hogy egy súlyosabb sérült is van,akkor az utasok jogosítványát is elvehetik-e.Esetleg milyen formában vonhatók ők felelősségre az ügyben?
Köszöm.

Atis77 # 2015.05.09. 04:51

Első fokon nincs tárgyalás ilyen esetben, csak ha fellebbez.

Véleményem # 2015.05.07. 18:12

viaggiatrice

Van egy ittasvezetés jogsi mentéssel foglalkozó topic a fórumon oda is célszerű ezt leírni, egy pontosabb válasz érdekében.

Az, hogy brazil állampolgár és ott más a törvény az lényegtelen, mivel Mo.-on van, és az itteni szabályok törvények szerint kell megfelelnie, ami itt hatályos, rá épp úgy hatályosak ezek mint pl.: a Btk.
Itt követett el bűncselekményt és a magyar jog ezt bünteti szankcionálja itt járnak el.
A jogsiját teljesen jogszerűen vették el.
Személyesen tud a brazil emberke ez ügyben érdeklődni a rendőrségen. Ittas vezetés bűncselekmény esetén valószínű, hogy kihallgatták, ott már kaphatott vagy kérhetett tájékoztatást mindenről ami itt felmerül kérdésként. Később is vissza idézik még a rendőrségre ez az elkövetés után 1-2 héten belül megtörténik jobb esetben, ott szintén felteheti a kérdéseit az eljárás menetével kapcsolatban.
A bíróságon célszerű megjelenni, de nélküle is lefolytathatják az eljárást. Mo.-on eltiltják a vezetéstől és pénzbeni büntetésre is számíthat.

viaggiatrice # 2015.05.07. 12:30

Segítségre lenne szükségem. Van egy brazil állampolgárságú ismerősöm, cserediákként van Magyarországon és vett az itt tartózkodása idejére egy használt autót. Egyik este megszondáztatták a rendőrök, a szonda 0,35 %-ot mutatott és elvették a jogosítványát. Semmilyen balesetet nem okozott, nem vezetett le az útról, szabályosan közlekedett. Egy rutin ellenőrzés során derült ki, hogy ivott vezetés előtt. A kérdésem az lenne, hogy mi történik, ha azelőtt kell visszamennie Brazíliába, hogy behívnák a bíróságra? Brazíliában más törvények vannak, rendőr nem vehet el jogosítványt és egyszerű új okmányt igényelni. Tehát mi történik ha nem jelenik meg a bíróságon? Valamint ha esetleg később visszajön Magyarországra és az új jogosítványával vezet, akkor annak lehet bármilyen következménye?
Előre is köszönöm a segítséget!!

brcei # 2015.04.03. 12:52

Sziasztok,

olyan kérdésem lenne, hogy bevonták a jogsimat 1év 8 hónapra ami múlt hónapban lejárt, most kaptam a levelet a törvényszéki gazd. hivataltól amiben a pénzbüntetésről van csak szó amit már be is fizettem. Ki és mikor és hogyan fog az esetleges utánképzésre kötelezni? Mert úgy olvastam, hogy az utánképzésre kötelező határozattal fel kell keresnem a lakhelyem szerinti – vagy bármely - Közlekedési Hatóságot. de én nem kaptam ilyen határozatot.
előre is köszi a választ

Véleményem # 2015.02.07. 00:50

A román hatóság megküldi a magyar illetékes okmányirodának a jogsit és majd vissza kapod. Csak úgy nem fognak másikat adni.

ilona.szabo85@gmail.com # 2015.02.02. 13:28

hello a romanok elvedtek a jogostvanyomat mondvan hogy nem adtam meg a gyaloogosoknak az elbsoseget ami nem igaz 8-10 ember mendt el elodtem es en adiig vartam mikor oda jodtek hozam akor is ott altam a gyalogos atkeloo ellot mitt lehet csinalni??? kerjek masikat magyarhatosagoknal???

groszfater@gmail.com # 2015.01.23. 16:34

A B-s jogsim megmarad??

Hááát, adtál rá okot, hogy bevonják...

Pityesz1200 # 2015.01.22. 20:45

A B-s jogsim megmarad??
Elso szabalysertesem