Credit Express Factoring Rt...SOS


Vivienlilla # 2009.10.15. 10:45

Kedves Fórumozók!

Akadt egy kis problémám a már gyakran említett céggel.
A történet ott kezdődik, hogy előfizettem két éves hűséggel a Pannon mobilnetre. Ez jó volt egy darabig, de mivel kevés adatforgalmat biztosított, ezért előfizettünk a kábelnetre. Természetesen a pannonos díját továbbra is fizettem, mert a szerződés felbontás díja 30000 Ft lett volna, így inkább maradtam a 6000 Ft-nál havonta, gondoltam, majd jó lesz még vmire.
2009 márciusától azonban nem volt net, és áprilistól már csekket se küldtek, gondoltam azért, mert megszűnt a szolgáltatás.
Aztán nyáron kaptam egy 76ezres csekket tőlük, ami nem értettem, hogy micsoda, úgyhogy nem foglalkoztam vele.
Majd most szeptemberben kaptam egy levelet a régi lakcímemre, hozzá kell tennem, hogy rég átjelentettem és a csekkeket se oda kaptam, hogy fizessek be 97ezret.
Felhívtam őket, hogy mégis mire, azt mondta a csaj, hogy felbontották a szerződésem és az 60ezer Ft. Meg kiabált velem, hogy az én hibám, hogy nem futkoztam csekkért, az nem számít, hogy működött-e a net.
Majd küldtek egy csekket a barátomnak is, mert ő volt a "kezes", ugyanis a net vásárlásakor nem volt két fényképes igazolványom.
Ma pedig felhívtak, hogy fizessek be azonnal 10ezer Ft-o, majd utána fizethetek 15ezret havonta, de ha most nem fizetek, akkor jönnek behajtani.
Nagyon megijedtem, már azon vagyok, hogy fizessek, de előbb azért szeretnék tanácsot kérni.
Azt hozzá kell tennem, hogy mindketten egyetemisták vagyunk, nincs saját jövedelmünk, ezért még kellemetlenebb a helyzet, de azt se értem, hogy az összeget tényleg behajtatják-e úgy, ahogy a férfi mondta, hogy viszik, amit látnak...

Segítségeteket előre is köszönöm!

kadaj01 # 2009.10.15. 11:02

Engem bosszant az ilyen "kérdés". Nézd, az, hogy hihetetlenül buta vagy egyetemista létedre(gondoltam azért, mert megszűnt a szolgáltatás), és pénzügyi analfabéta vagy(úgyhogy nem foglalkoztam vele), még nem mentesít attól, hogy kifizesd a számlát, vagy a tartozást. Mivel nem fizetetted be, ezért felmondták a szerződést. Az pedig, hogy nem küldték a számlát, meg, hogy kiabált veled az ügyintéző és olyat mondott volna, hogy visznek amit látnak, te is pontosan tudod, hogy egyszerű hazugság.

nandy # 2009.10.15. 11:04

Először is leszögezném, hogy a Credit akárminek nincs joga a lakásodba bemenni, onnan bármit elvinni, vagy fizetésből letiltani.
Ellenben joga van jól megijeszteni...

Azt javaslom, hogy nagyon sürgősen vegyétek fel a Pannon-nal a kapcsolatot - lehetőleg írásban. Adjatok be kifogást, mert nekik kötelességük lett volna a számlát, csekket az általad bejelentett címre kiküldeni. Ha továbbra is ragaszkodnak a 60 eFt-hoz, akkor bizonyítsák ők a követelésük jogosságát. Mert ha rossz címre küldik a csekkeket, akkor az szerintem nem alapozza meg a szerződés felbontását, és a kötbér követelését.

nandy # 2009.10.15. 11:07

Kedves kadaj, fogd egy kicsit vissza magad...

kadaj01 # 2009.10.15. 11:09

"Mert ha rossz címre küldik a csekkeket, akkor az szerintem nem alapozza meg a szerződés felbontását, és a kötbér követelését."

Természetesen egy butaság.

"akkor bizonyítsák ők a követelésük jogosságát."

Ez tetszik. Természetesen ez is butaság.

Vivienlilla # 2009.10.15. 11:25

Kedves nandy!

Köszönöm a segítséget, bár már írtam nekik egy e-mailt, arra az volt a válaszuk, hogy küldjem el újra a szerződésszámot stb., amire azonnal visszaírtam és azóta semmi válasz.
De akkor most megpróbálkozok egy levéllel is, hátha...

"Kedves kadaj"

Egyáltalán nem vagyok buta egyetemista (végzős közgazdász vagyok és szerintem százszor jobban értek a pénzügyekhez, mint egyesek...), de nem tudom, hogy Te mit szólnál ahhoz, ha kapnál egy ilyen csekket. Talán azt, hogy biztos valami tévedés. Ha pedig átjelented a lakcímed, akkor miért küldenék a régire. A vicc az, hogy az ott lakók se kaptak a Pannontól semmilyen levelet. És szerintem nincs joga az ügyintézőnek ok nélkül kiabálni velem, mikor megkérdezem, hogy mégis mi ez, és fenyegetni sem.

Én csak segítséget szerettem volna kérni, illetve beszélni valakivel, akinek esetleg van már ezen a téren vagy konkrétan a céggel tapasztalata és csak utóbb ügyvédhez rohangászni.

hajnalka1980 # 2010.01.10. 16:37

kedves mindenki, segítséget szeretnék kérni, van egy credites ( vodafonos behajntásom amit nem tudok időre befizetni mert én gyesen a férjem mek munkanéklül maradt. Mit csinálhatnak most, ha késem vagy nem tudom befizetni,
köszi a segítséget.
hajni

sztaro22 # 2010.02.26. 11:58

Sziasztok!

Szintén vaterás ügy. A tartozásomat azóta rendeztem, ma viszont felhívott egy hölgy, hogy látja, hogy a vatera felé rendeztem a tartozásomat, viszont nekik továbbra is tartozom 3750-Ft-al. Én nem vagyok hajlandó befizetni ezt az összeget mert nem tartom jogosnak, hogy egy elfelejtett 317! Ft-os összeg után fizessek ennyi pénzt. Lehet ennek az ügynek folytatása, évek múlva megsokszorozott összeggel? Vagy fizessem be?

válaszokat köszönöm üdv.

Kingston # 2010.02.26. 21:00

Kedves Sztaro22!

A következőkben +6000 FT ügyvédi munkadíj és akár fizetési meghagyás is lehet, ami teljes mértékben érvényesíthető.

Üdv, K.

sa1000 # 2010.03.23. 10:53

Tisztelt Fórumtársak!

Hirtelen a semmiből kaptam egy levelet a creditexpressztől, hogy fizessek be 28000 forintot 25-ig, különben polgári peres úton érvényesítik a tartozást és ez az utolsó felszólítás. Semmi fogódzkodó, hogy miért fizessek csak a régi kocsink rendszáma, ami 4 éve totálkárosra tört és ki van vonva a forgalomból. Valószínűleg egy parkolási díj be nem fizetése miatt van ez.

Van ennek a követelésnek jogi alapja? Mert tudtommal a parkolási díjak 1 év után elévülnek. De teljesen biztos vagyok benne, hogy nem kaptam az utóbbi 2 évben semmi felszólítást.

Kérem önöket adjanak tanácsot.

misso # 2015.03.12. 11:18

Sziasztok,

másik topikban már feltettem a kérdésem, de sajnos nem érkezett rá válasz, kérem, hogy ha aki tud valamit erről az egészről írja meg! Köszönöm!

Szóval, belecsúsztam a Vateránál 304 Ft-nyi jutalék fizetés elmaradásba (beteg is voltam, ünnepek minden, mindegy tudom nem számít, de egyszerűen kiment a fejemből - egyébként 6-7 éve használom a Vaterát és nem volt még ilyenem). Amikor januárban beléptem akkor már kiírta a rendszer, hogy tartozom és amíg nem rendezem nem tudom használni a felületet. Abban a pillanatban kifizettem a 304 Ft-ot azon a felületen ahová a Vatera átírányított. 2 napra rá megtalált egy Creditexpressz nevű cég telefonon, hogy fizessek nekik 5080 Ft+304 Ft-ot.... Mondtam nekik, hogy nem értem miről van szó, hiszen már befizettem. Azt mondták oké, akkor fizessem "csak" az 5080 Ft-ot. Kértem, hogy küldjenek erről szerződést, meghatalmazást bármit, hogy náluk van az ügyem. Erre azt kaptam válaszként (igaz ezt követően emailben elküldték, hogy 5080 Ft adminisztrációs díj + 304 Ft tartozás, de semmi adat, semmi nincs rajta ezenkívül), hogy adatvédelmi okokból nem adhatják ki majd a csak a bíróságnak a meghatalmazást és a szerződést, és azzal rám is csapták a telefont, hogy akkor átadják a végrehajtónak, utána meg azt mondta, hogy peres útra terelik az ügyet. A kérdésem egyszerű: megtehetik?

Persze ha tényleg tartozom nekik, oké akkor jár nekik, kifizetem, de mivel már a Vatera felé befizettem az összeget, ők meg nem hajlandók semmi papírt mutatni, honnan tudjam, hogy mire fel kérnek 5000 Ft-ot? Igazából az eljárásuk idegesít a legjobban, este 8-9 között hívogatnak napi szinten és az a stílus ahogy fenyegetőznek stb. Hivatkoztak arra is, hogy a Vatera honlapján feltüntetésre kerültek, mint behajtó cég, ami megnéztem igaz, de ott van másik 2-3 cég is, akkor majd jönnek ők is? Tényleg köteles vagyok nekik papír nélkül fizetni bármit? Ráadásul azt sem értem, hogy a Vatera honlapján az szerepel, hogy ha lejárt a fizetési határidő (sőt a Vaterás fiókomban lévő értesítésben is ez szerepelt) akkor a Vatera felé már nem tudok fizetni, csak az adósságkezelő cég felé. Akkor hogy van ez, hogy mégis befizethettem és a deaktivált fiókomat helyreállították alig egy óra múlva? Bocs, hosszú voltam! Köszi előre is!

gerbera317 # 2015.03.15. 11:50

Ha tartozol valakinek, de azt vitatod, azt jogi úton majd a fizetési meghagyásnak való ellentmondással érvényesítheted, addig legfeljebb csak vitatkozhatsz. Légy résen!

mZizi # 2015.03.17. 12:29

Kedves Fórumozók!

A problémám hasonló, mint a legutóbbi bejegyzőnek.
Elég kellemetlen szituációban hív egy hölgy a Creditexpressztől. Azt sem tudtam miért, csak hogy adjam meg az adataimat telefonon. Kérdeztem tőle, hogy mi közünk egymáshoz, majd jött a válasz, hogy nem mondhatja meg, mert nem azonosítottam be magam. Félvállról vettem a dolgot, majd mikor másodszor kerestek megnéztem a céget, behajtók, átgondoltam mire fel, mivel Magyarországon sem éltem 5évig, azóta a UPC előre és a telefonszámlám is havonta rendezve van.
Majd látom, hogy 311Ft-os pár napja lejárt tartozásom van a Vatera felé, azt ki is egyenlítettem, jóvá is írták. De hívás érkezett ismét, ami veszekedéssel, majd azzal zárult, hogy rámvágták a telefont, miután kérdeztem, hogy ki adta ki az adataimat illetve, hogy küldjenek levelet ha bármilyen ügyem van velük. Érkezett a válasz azt nem tehetik meg csak ha beazonosítom magam. Hát nem tettem meg ismét. Főleg azért, mert sunyi módon és felzaklató stílusban próbálták kiszedni belőlem. Fáradjak be az ügyfélszolgálatukra. Mire fel, ha nem vagyunk egymással kapcsolatban?

Mit tehetek? Panasszal élhetek a Fogyasztóvédelemnél vagy a Naih-nél (ami már elmarasztalta ezt a céget)? Ha kapok tájékoztatást esetleg levélben és ebben követelik az alább említett 5000Ft körüli adminisztrációs költséget, melyet nem tartok arányosnak sem és jogosnak sem. Mit tehetek? Kihez lehet ezzel fordulni?
Köszönöm a segítséget!