Credit Express Factoring Rt...SOS


Csipke # 2009.02.05. 14:41

szívesen.


Csipke

József5 # 2009.02.13. 14:34

Tisztelt Fórumozók !

Szeretnék segítségéket kérni a következő ügyben:

A Vaterán eladtam pár dolgot. A 2800 ft-os jutalékukat 2008/10/20 –án lejáró befizetés helyett 2008/12/02-én egyenlítettem ki. Azután kaptam fizetési felszólítást (sima levélként bedobva a Creditexpresstől hogy fizessem be a kb. 3500 ft-os tartozásomat. A levelet kidobtam mivel már rendeztem a tartozást. Azóta többször telefonom (rejtett szám ) felhívtak hogy tartozásomat rendezzem . Megmondtam nekik hogy már régen rendeztem , sőt email -en el is küldtem az igazolást hogy rendezve van Vetera felé a tartozás. Legutoljára már perrel fenyegetőztek, bár telefonon elismerték a befizetést (utána nézett az ügyintéző).
A beszélgetéskor az kiderült, hogy a befizetés tényéről nem tudnak, vagy nem akarnak tudni. Valamint olyan bemondás szerű volt a tartozás összege, mert minden alkalomkor mást mondtak.

Ekkor már kiadtam. Vaterától megkérdeztem hogy miért zaklatnak tartozással. Válaszoltak hogy 2008/11/21-én átadták az ügyemet a Creditexpressnek, és nekik tartozom a kamattal meg a „kezelési költséggel”

A Vatera saját szabályzatában van, hogy a lejárt tartozást a lejárttól számítva a 60. napon átadja az adósságkezelőjének. Ez az én számításom szerint 2008/12/20 –án lett volna esedékes. Megkérdeztem hogy miért adta át idő elött az ügyemet ? - erre nem kaptam választ.

Mit tegyek ?

  1. Kiadhatja e idő elött a személyes adataimat Vetera az én belegyezésem , és értesítésem nélkül? Miét kerülök én Jogviszonyba a Creditexpressel . Hogyan tudok érvényt szerezni hogy a Creditexpress ténylegesen jogosult ez ügyben eljárni – Hiszen semmilyen szerződést vagy egyéb dokumentummal ezt nem igazolták. Holnap akár Gipsz Jakab is jöhet felém „adósságrendezni”.
  2. Tartozom e egyáltalán e cégnek, és mennyivel? A küldött csekkhez semmilyen tételes számla nincs mellékelve, csak az összeg. Milyen szolgáltatás alapján követeli az összeget, amire minden alkalomkor szinte bemondás szerűen mást mondtak - Gyanús hogy befizetésnek megadott számlaszám, nem is Apehez bejelentett.

Lehet hogy pitinek tűnik az összeg , de mégis csak dühítő a folyamatos zaklatás meg kiszolgáltatottság .

Volt e már valakinek hasonló problémája?

Köszönöm a segítséget

suni # 2009.03.09. 15:16

Tisztelt Fórumozók!

Én is segítséget szeretnék kérni. Egy évvel ezelőtt albérletben laktunk, és elköltöztünk egy másik városba. Az Internet-előfizetésünket nem tudtuk átköltöztetni oda, csupán egy másik lakásba az eredeti lakóhelyünkön (itt egy ismerősünk vette át az előfizetést). Ekkor még fél év volt a hűségnyilatkozatból. Aztán ők is elköltöztek, és később összejött két hónapnyi tartozás.

Ma megkeresett a Credit Express. A megkeresés telefonon történt, én semmilyen levelet nem kaptam tőlük (nem is kaphattam, hiszen nem tudják a címemet, ráadásul az eredeti címre sem voltam bejelentve sem állandó, sem ideiglenes lakcímmel), a telefonos megkeresés is barátnőm telefonszámára történt (amit nem tudom, honnan vettek elő).

Kérdésem az lenne, hogy egy ilyen telefonos megkeresést rögzítenek-e (vagyis az számíthat-e bizonyítéknak)?
Ha eddig levélen keresztül nem tudtak elérni, lehet-e bármilyen követelésük velem szemben?
Ha nem tudják a címemet (hiszen eddig nem találtak meg), akkor érdemes-e arra játszani, hogy ezután sem találnak meg (a tartozás fél évvel ezelőtti)?
Ha megtalálnák a címem, kijöhetnek-e behajtani a tartozást (ahol engem nem találnak meg, ugyanis ideiglenes lakcímmel az ország másik felében élek)?

Mi lenne a legjobb teendő? Én fizetni nem szeretnék ennek a cégnek. Válaszukat előre is köszönöm!

lexa7 # 2009.03.10. 10:42

Sziasztok!

Szintén Creditexpress...
Lényeg: kaptam tőlük egy "utazási díjtartozásról" szóló fizetési felszólítást. ennyi volt benne, és az összeg 22 000 ft...
ja meg, hogy 2007.06.05. foglamam sincs hogy mi lehet ez. de ezt irták, hogy ha nem fizetem be (vagyis inkább utalom át) holnapig akkor, megy az ügy bíróságra, és akár 500 000ft-ra is megbűntethetnek ellenállás miatt :)
írtam nekik érdeklödö e-mailt és levelet, de eddig semmi. telefonon elérhetetlenek. mit tegyek ? tényleg járhatok bíróságra? és joguk van 500ezerre megbűntetni?

Csipke # 2009.03.10. 13:09

Kedves lexa7!

Hát leinkább kérdezzen rá náluk, hogy ugyan, mi ez. Lehetőleg úgy, hogy nyoma legyen (mondjuk legalább egy ajánlott levélben)

Ha beperlik, járhat bíróságra, igen.

Ki "büntetné" meg? Nem is értem a kérdést....

Üdvözlettel,


Csipke

lexa7 # 2009.03.10. 17:22

Köszönöm a gyors választ!

Az ajánlott levél már tegnap megtörtént!
Még annyit szeretnék kérdezni, hogy ha nem kapok választ az állítólagos fizetési határidőig, ami elég valószinű hiszen holnap lesz, akkor mit tegyek?

Sajnos nincs csak úgy "kidobandó" 22 ezer forintom...

Csipke # 2009.03.11. 13:16

No, de mire gondol? Most kérdezett rá, hogy mi a követelés alapja... Várjon leginkább türelemmel, míg megérkezik a válasz. Aztán majd annak függvényében el tudja dönteni, hogy jogos-e vagy sem.


Csipke

lexa7 # 2009.03.17. 13:53

üdvözlet!

Megjött a következő levelük, amiben már új fizetési határidöként tüntetik fel március 20-át. A leveleimről egy szó sem volt, vagy még nem kapták meg vagy csak figyelmen kivűl hagyták. Ugyanott tartok ahol egy hete. Csak legalább felvennék a telefont...

Csipke # 2009.03.17. 14:33

kedves lexa7!

Írjon újabb levelet erre a most kapottra hivatkozással, hivatkozzon benne az Ön által korábban írt levélre is. Megírhatja azt is, hogy lesznek szívesek egy olyan elérhetőséget is megadni, amelyen fel tudja velük venni szóban is a kapcsolatot.

Üdvözlettel,


Csipke

Gabir # 2009.04.20. 11:29

Üdvözletem,

Örülök, hogy megtaláltam ezt a fórumot,sajnos nekem is van bajom a címben szereplővel.

A Vatera aukciós oldalon volt némi tartozásom, egészen pontosan 2006 Forint.Nem utaltam át egy ideig, vártam , hátha még hozzá jön más összeg is, mert több termékem volt aukcióban és egyben szerettem volna utalni.
Nem jött össze, majd küldtek levelet, hogy átadják a követelésüket a CE-nek.
Ez igy - gondolom - rendben is lenne.
De: kaptam március végén egy levelet a CE-től, hogy a 4465 forintot fizessek rögtön.
(2006 ft volt a tartozás, arra jött 2400 ft "adminisztrációs költség és kamat 59 ft).
Csak épp az én közben átutaltam a vaterának a tartozásom, amit a CE levele előtt pár nappal le is igazoltak.
Így feléjük nincs tartozásom.(meg is szüntettem felhasználói hozzáférésem).
A CE levél természetesen sima levélként jött(vagy akár el is veszhetett volna)Se ajánlott ,se elsőbbségi, se tértivevény, semmi.
Megpróbáltam felvenni a CE-vel a kapcsolatot... többszöri e-mail és többszöri telefonhívás.
Telefont nem veszik föl, emailre nincs válasz.
Itt könyveltem el ,hogy komoly cégre nem jellemző ez a viselkedés.
Maradt a Vatera faggatása, hogy mit tegyek.
Ők azt irták ,hogy feléjük nem tartozom, csak a CE felé, és velük rendezzem le a dolgot.
De egy olyan céggel, aki nem válaszol és nem elérhető...mégis hogyan?
Honnan tudom, ha befizetem, jóváírják-e?

Kérdem én: mit tegyek?

  • ha a CE-től kapott csekket befizetem, akkor a vaterának 2x fizettem, azt biztos nem kapom vissza.
  • ha nem fizetem be, kitudja mikor majd jönnek a nyakamra, hogy a valamikori 2400 forintos tartozásom többtizezerre rúg.Meg így, meg úgy.Az se hiányzik.

De utól se lehet őket érni, így mi tévő legyek?

Köszönöm előre megtisztelő válaszukat és tanácsukat!

Gábor

Kingston # 2009.04.29. 16:33

Kedves Lexa7!

Javaslom, írjon egy telefonszámot abba a levélbe, amit a Creditnek elküld, mivel telefonos behajtási központjuk van, nem fognak Önnel levelezésbe bocsájtkozni.

Kingston # 2009.04.29. 16:37

Kedves Gabir!

Szintén Önnek is javaslom, hogy ismételten küldjön egy emailt a cégnek ügyfélazonosítóval ellátva, csatolja be a bizonylatot, és kérjen egy egyeztetést. Mivel a Vatera felé befizette a tőketartozást, a fennmaradóval kapcsolatosan valóban a Creditnek van jogosultsága eljárni.

Sikeres egyeztetést.

Kingston # 2009.04.29. 16:46

Kedves Suni!

A telefonos megkeresés minden esetben rögzítésre kerül. Ez megszakítja az elévülést, ha erre gondolt.
Az, hogy eddig levélen keresztül nem tudták elérni, csak eddig tartott, valószínűleg a lakcímnyilvántartó adatai alapján már meg is kapta a felszólítást.
Eddig nem találták meg, mert senki nem is kereste csak az előfizetői címen.Valószínűleg emiatt késett ez a dolog ennyit.
Szóval erre játszani lehet, de nem érdemes, mert csak nő a tartozás kamata.
Ha a bíróság úgy ítéli, hogy jogos a tartozás, természetesen végrehajtható, teljesen mindegy, hogy északon vagy délen lakik.

Salla # 2009.05.04. 13:34

Üdvözlet!

Nekem is kijött egy fizetési felszólító csekk a Creditexpress Zrt.-től, érvénytelen vasúti menetjegy miatt, ami egy 2007-es eset, a mostani csekk 20.720 Ft. Írtam nekik levelet,melyben kértem,hogy adjanak nekem részletfizetési lehetőséget.Választ nem kaptam rá,mintha figyelembe se vették volna,hanem küldtek egy perlés előtti utolsó felszólítást,másnapra eső fizetési határidővel.
Az lenne a kérdésem,hogy Önök szerint mit tegyek,mert jelen helyzetben nem áll módomban kifizetni egy összegben a tartozást,de kifizetném,csak egyben nem tudom viszont félek,hogy ráírják a tartozást az autóra.Telefonon nem lehet elérni őket.
Kérem segítsenek,hogy mit tehetnék még az ügyben.
köszönöm.

Grád András # 2009.05.04. 13:47

Kedves Salla!

Sajnos nem sok jóval tudom bíztatni. Ha elismerte a követelést, az meg fog állni a bíróság előtt, és a cég nem köteles részletfizetést engedélyezni. Vagyis rá fog rakódni a perköltség, úgyhogy csak nőni fog az összeg. Kölcsön kellene kérni valakitől egy húszast elsejéig! Üdv:


dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

Salla # 2009.05.04. 13:53

Köszönöm!
Elismertem a tartozást,mert tudom, hogy jogos,de legalább egy elutasító levelet küldtek volna.
na mindegy azért köszönöm szépen a választ.
Még azt szeretném megkérdezni,hogy vajon mennyi időm lehet a perlésig,mert azt sajnos nem írták bele.
köszönöm szépen.

Grád András # 2009.05.04. 14:15

Nehezen lehet megjósolni, egy-két hét és egy-két hónap között a legvalószínűbb.


dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

Salla # 2009.05.04. 14:44

Köszönöm a segítségét!

Gabir # 2009.05.05. 16:13

Üdvözletem Mindenkinek!

Köszönöm a tanácsokat!
Közben új fejlemény van a dologban, ugyanis írt a Vatera - miután megkértem őket, hogy legyenek "összekötőkapocs" a CreditExpress és én köztem -, hogy tájékoztatta őket a CE,miszerint : idézem a levelet:
"Tisztelt ÉN
A Creditexpress Magyarország Kft. tájékoztatott bennünket, hogy az ügyét
lezárták.
További jó vaterázást kívánva,

Üdvözlettel:
a Vatera csapata
www.vatera.hu"

Első lépésre megnyugodtam.
Maradhatok is az, vagy számíthatok a későbbiekben valamilyen nem elévült követelésféleséget részükről, amivel nem hagynak majd békén.
Vagy valóban korrekt a cég és lezárta az ügyemet(ami tárgya 2456 forint volt - adminisztrációs dij és kamat)

Én a magam részéről egy további írásos,postán jövő levélnek örülnék még a CE részéről, amiben valóban nyugtázzák a zéró egyenlegű követelést.

Önök hogy gondolják, tegyek-e még valamit, vagy jó ez így?
Köszönöm a válaszokat előre is!
Gábor

Kingston # 2009.05.05. 20:03

Kedves Salla!

Önnek is annyit tudok mondani, mint bárki másnak ilyen esetben, hogy elérhetőséget írjon a levélbe mivel call center működik, nem áll módjukban magáncélú válaszlevelet küldeni.
Ha kiküldték a perlés előtti felszólítást, fizetési határidő lejártát követően valóban bármikor elindulhat a további jogi eljárás.

Sikeres kapcsolatfelvételt.

Deme1977 # 2009.05.12. 14:20

Tisztelt Fórumozók!

A Credit express Factoringtól kepott levél miatt léptem fel a hálóra, mert eddig őket nem ismertem és szerettem volna infot a cégről, így akadtam a fórumra.

Az én ügyem hasonló suniéhoz, a UPC internet előfizetője voltam 2005.11.09-2007.04.10-ig, amikor is elköltöztem egy másik kerületbe. Ezt be is jelentettem a cégnek tértivevényes levélben, jelezve, hogy szeretném a szolgáltatást az új címen is. A levelet át is vették, majd vártam a válaszukat. A telefonos megkeresésre az volt a válasz, hogy hálózat-felmérés alatt van a dolog (vagy ilyesmi, a pontos megnevezésre nem emlékszem) majd tájékoztatnak... tájékoztatás helyett jött a szerződésszegésemről egy levél és hogy fizessem be a tartozásom+kamatokat+kötbért.
Erre nem voltam hajlandó és hosszas levelezések után személyesen is bementem a Kinizsi u-i irodájukban,ahol közölték, hogy az új lakhelyemen nem tudnak szolgáltatni, de erről előző évben írtak levelet (a régi címre, miközben tudták az újat is).

Miután nem fizettem, 2008 májusában az Intrum Justita megpróbálta behajtani a saját jutalékukkal megnövelt összeget, mire elküldtem nekik az összes levelezésemet a UPC-vel és közöltem, hogy nem tartom jogosnak a követelést. Erre ők azt válaszolták, hogy csak a megbízó (UPC) beleegyezésével szüntetik meg az ügyet. És láss csodát, 2008.07.28-án írták, hogy megszűntették ügyemet és visszadták a UPC-nek.

Ezek után síri csönd, egészen 2009.04.05-ig, amikoris az új címemre jött levél a UPC-től, hogy eladták a követelést a Creditexpressnek. Másnap már a Credit levele is megjött.

A címemet nem titkoltam el, tehát nem akartam kibújni a fizetés elől,hiszen kellett volna az internet is.Az év végéig fennálló tartozásom mindig is kifizettem volna,ezt a UPC munkatársainak is megmondtam, de a többlet ktg-eket nem tartottam és ma sem tartom jogosnak, ők mégis mindig az eredeti 75.000.- Ft-ot akarják rajtam behajtani.

Jelenleg a fizetési határidő: 2009.05.14. A Creditexpress perrel fenyeget (bár az Intrum Justitia is ugyan ezzel fenyegetett) és azzal, hogy a lakásomat, autómat is elárverezhetik a tartozás miatt, amely most szerintük 95.271.- Ft.

Kérem aki tud SOS segítsen!

Köszönöm!

Gabir # 2009.05.12. 21:30

Üdvözletem Mindenkinek!

Úgy tűnik, megoldódott az én "bajom" is. Megjött a levél a CreditExpressztől, amiben leírták, hogy nincs követelésük felém.Aláírva szépen.
Mindenesetre megtartom(évekig...).
Köszönöm Önöknek a segítséget!!!
Gabir

F.Tamás # 2009.07.28. 09:49

T. Fórumozók!

A szokásos vatera-CE témával kapcsolatban az lenne, a kérdésem, hogy a tartozás elismerésének minősül-e ha a CE felhívott telefonon, és szóban gyakorlatilag elismertem a tartozást, nem tettem úgy mintha nem tudnám miről van szó, de nem mondta, hogy a hívást rögzítik. (plusz a vaterának írt email ujjonnan nyitott email címről természetesen szintén nem bizonyító erejű gondolom)

Köszönöm

Kingston # 2009.08.01. 11:26

Kedves F. Tamás,

Sajnos igen, a beszélgetés rögzítésre került, illetve gondolom az ügyében is rögzítették, szóval letagadni a tartozást most már teljesen felesleges lenne.

Üdvözlettel, K.

Beatrix978 # 2009.09.09. 11:08

Kedves Mindenki!

Szintén Vaterás behajtásos problémám van, csak nem a Creditexpressz, hanem a Credit Forte Kft. kapcsán.

Az elsődleges kérdésem, amire bízom benne, hogy tudtok válaszolni, hogy a Credit Forte Kft. mi alapján kívánja behajtani a Vatera által jogosnak vélt tartozást?
Engedményezési szerződés vagy megbízási szerződés alapján?
A problémám az, hogy bár volt olyan számlatartozásom, ami elkerülte a figyelmemet és nem fizettem be időben, ezt később megtettem részben a Vatera oldalán keresztül, részben pedig a szintén Vatera által kiküldött csekken, majd mindettől függetlenül jelentkezett nálam a Credit Forte Kft. is, aki szintén megpróbálta rajtam behajtani az összeget.
Először a számlatartozást az Ő munkadíjukkal egyetemben, majd a későbbiek folyamán már csak a munkadíjukat, ami előtt kicsit értetlenül állok.
Kicsit bosszant és untat, hogy folyamatosan kapom tőlük kapott a simán, postaládába bedobált leveleket, illetve azt, hogy bármilyen módon próbálnék érdemben egyeztetni velük, semmi egyéb választ nem kapok a kérdéseimre, mint azt, hogy fizessek, a Vatera pedig nem hajlandó velem egyeztetni telefonon, hanem szintén a sablon válaszokat kapom tőlük, érdemi tartalom nélkül.
Alapvetően nem vágna földhöz az általuk követelet 3700 Ft, de etikátlannak és jogtalannak tartom, így elvből nem vagyok hajlandó befizetni.

Előre is köszönöm a válaszokat.
Beatrix