Credit Express Factoring Rt...SOS


Dr.Attika # 2007.11.15. 21:48
Imilla # 2007.11.15. 21:39

Jó hogy van ez a fórum és itt vagy te:-)
Köszönöm:-)

Dr.Attika # 2007.11.15. 21:36

Persze lehet, hogy még hasznodra is válik és tovább nem zaklatnak, mert látják az ellenállást. Van még egy ötletem. Írjál nekik, hogy a követelt összegre adjanak gyorskölcsönt, mert a nevük alapján az a meglátásod, hogy györskölcsön folyósításával foglalkoznak. Ha még sem így lenne, akkor megtévesztettek Téged és a GVH-hoz fordulsz.

Imilla # 2007.11.15. 21:17

Igen, tudom, hogy nem kellett volna, de olyan mérges lettem:-(
Oda volt írva, hogy polgári peres út, meg fizetési meghagyás (oké, nem volt rajta sem aláírás, sem pecsét), meg fénymásolat a törvényből...
Biztos vagy benne, hogy nem lesz belőle gond? Egyébként 8127,- Ft.ot követelnek rajtam, az nem volt odaírva, hogy miért...

Dr.Attika # 2007.11.15. 21:00

A levél küldése nem zaklatás. A levél tartalma alapján az utolsó kettő megállhat. Miért kell ilyen himi-humi cégekkel még akár elektronikusan is levelezni?

Imilla # 2007.11.15. 20:56

Szervusztok,
én is megkaptam a Creditexpress F. cég kedves levelét, és dühömben írtam nekik egy mailt, hogy zaklatásért, fenyegetésért és zsarolásért 15 napon belül 500 000,- FT nem vagyoni kártérítést kérek, vagy feljelentem, bepanaszolom, stb.
Most, hogy lehiggadtam, tényleg, mi lenne, ha feljelenteném őket mindezekért a dolgokért? Most, hogy elolvastam a hozzászólásokat, még a jogosulatlan adatkezelés kifejezés is eszembe jutott...
Imilla

geohun # 2007.10.24. 15:05

Nekem még a hajrában küldte ki a Centrum a maradék 2005-ös tételeit, ahol felsorolta a tőlem már beérkezett összegeket (!!!) (persze nem mindet pontosan, volt, hogy az 1320 végéről lehagyott egy nullát...), plusz a késedelmi pótlékot az 5 napon túl fizetésre.
A kb. 8 tételből véletlenül megvolt három átutalásának a banki kivonata, amikből kiderült, hogy mindent 5 napon belül fizettem be. Ebből vaslogikával következett, hogy fogalmuk sincs a nyilvántartásukban a banki napokról. Visszaküldtem nekik a három kivonatomat februárban, hogy még dolgozzanak az adatbázisukon, és ha már tényleg úgy gondolják, hogy a maradék x tételt nem fizettem be, akkor hajlandó vagyok magamat költségekbe verni, és kikérem az azokhoz tartozó bankkivonataimat is.
8 hónapig marha nagy kuss, pedig e-mail címet is írtam, erre ma jött a levél a Credit Express-től, hogy mai (!!!) határidővel fizessem be a tartozást, és dettó ugyanazt a listát küldték (!!!), a már bizonyított tételekkel, csak éppen már az sincs feltüntetve, hogy én valamit is befizettem...

Na, csak tanulságképpen írom. Hogy szarnak az emberre hónapokig. Mivel az idő pénz, én sem akarok velük foglalkozni, elküldöm nekik is a Centrumnak küldött levelet (recycling), aztán ha nagyon akarják, irány a bíróság. Szvsz nem hinném, hogy nagy mellényük lenne most, hogy kimondták, a Centrum jogtalanul adja el a követeléseit, jogtalan szed parkolási díjakat és a többi.

Egy szakmai kérdés a végére: ha én bebizonyítom egy-két tételnél, hogy hibás illetve hiányos az adatbázisuk, akkor a többi tételre, mint felperes, nekik kell bizonyítaniuk, hogy de igenis nyilvántartanak minden befizetést értéknappal, mindennel, ahogy kell.

Egyébként meg miféle szemét dolog ez, bírósággal fenyegetőzni 8 hónap után, amikor a cédulán az van, hogy 30 nap után perelniük kellene?! Hol élünk?

skylark # 2007.10.10. 09:03

Illetőleg még egy kérdés:

hallotatok-e már olyan valakiről aki ilyen "tartozás" miatt felkerült a Bankközi adóslitára (BAR)???

:)

Üdv:
Gabesz

skylark # 2007.10.10. 08:52

Sziasztok!

Hasonló cipőben járok én is, felszólító levéllel meg lepecsételetlen fizetési meghagyással együtt...
A különbség csak annyi, hogy:
az egyetlen hivatkozási adat egy rendszám, ami azé az autóé, ami a jelzett időpontban (2005.10-hó) már nem is volt a tulajdonomban, mivel kb két évvel korábban eladtam!
Hasonló fricska, hogy a felszólító levelet a régi címemre küldték, ahonnan kb. 2 éve elköltöztem és csak a szomszédok jóindulata miatt juthatott el a levél hozzám...

Kb ennyi a sztori, nem tudom, hogy aggódnom kéne-e a nevetségesen alacsony 8901Ft os állítólagos tartozás miatt, mivel soha-senkinek nem tartoztam semennyi pénzzel.
Mindenesetre, ha tudtok valamit hozzáfűzni, szívesen venném a tanácsokat...

Üdv!

Gabesz

ninagi # 2007.10.03. 22:26

Sziasztok!

A helyzet nálam is hasonló: hivatkozás és tárgy nélküli levél, mellékelve a fizetési meghagyás - hogy tudjam hogy is fog kinézni:) stb.

Én mindig mobilparkolok, mikuláscsomagot nem kaptam.
Nem sok kedvem van utánajárni és nem is ez az első összetűzésem a behajtókkal (eddig semmire nem reagáltam és nem is történt semmi), de azért kiváncsi lennék valamelyikőtök nézett már utána a mobilparkolás igazolásának? Bevallom azt sem tudom hol kell ezt megtenni...

Cyrano # 2007.10.02. 20:55

Kedves Fórumtársak !

Ha nem parkoltatok, vagy parkoltatok, és fizettetek, de nem tudjátok bizonyítani, tudnotok kell, hogy ha az ügy eljutna a bíróságra, ellentmondásotok esetén felperesnek kell KÉTSÉGET KIZÁRÓAN BIZONYÍTANIA hogy

1. igénybe vetted a szolgáltatást, tehát Te és a Te kocsid volt ott.( hogy ? felírta az alvázszámot? )

2 Õ az aki ez ügyben jogosult követeléssel élni

3 Megkövetelhetitek, hogy bizonyítsa mérőórája akkori hitelességét


" A törvények olyanok, mint a pókháló..."

joesh # 2007.09.28. 14:14

Kedves lamencik!

Én is kaptam tőluk levelet és így értelmeztem:

Az eredeti kérdésedben a levélben szereplő összegek jelentése:

  1. sárga csekk: 15.399 ennyit kéne fizetned most (tőketartozás+késedelmi kamat+admin kltg.)
  2. a másik levél, egy nem hivatalos, a bírósági fizetési meghagyásra hasonlító levél, aláírások, pecsét stb. nélkül. Valami ilyet fogsz kapni ha a bíróság küldi. Az összegek a sasfioka fizetési meghagyás válaszában felsorolt jogcímek. Ezzel csak ijesztgetnek.

Üdv
joesh

Művészúr # 2007.09.14. 17:48

Tisztelt "Sorstársak"!

Új szereplő a történetben:
Tóth B. Gábor Ügyvédi Iroda
Most tőlük kaptam Fizetési felszólítást.

2002.04.02.-ei esemény. Milyen érdekes, hogy csak a Királyhágó tér, és a Márvány utcában fordul elő az ügy. XII. kerület. Azt írja, hogy már többszöri felszólítást is küldött. (Megvárom mi lesz)

Nagyon azon vagyok, hogy ennek már kivárom a végét. És nem reagálok semmit, majd, ha bíróságra kerül, és fizetési meghagyást adnak, akkor kifogással élek. Aztán pereskedhetünk. Fizetni nem fogok. Legfeljebb az első leszek, aki a jogosulatlan parkolási pótdíjat a börtönben fogja leülni.

De ez, már vérlázító! Vannak, akik ezt megtehetik. Simán, mert a két címen, áruszállítással foglalkoztam. Volt rá példa, hogy csomagot kaptam. De a szállítólevél másolatával igazolt levél beküldésével eltekintettek a pótdíjazástól. Vagy mégsem? Vagy elővették egy másik iktatószámon? Egyszerűen nem értem.

Üdvözlettel:
Művészúr

kea4 # 2007.08.29. 22:42

"menj be a Centrumhoz és kérdezd meg tőlük" - EZT NEM!

Írj ajánlott levelet nekik, annak ténye utólag is bizonyítható. Hogy egy "bemenetel" alkalmából mi hangzott el és mi nem, az nem bizonyítható, és sokkal tovább tart, mint egy levelet megírni, alkalmas kérdésekkel/követelésekkel.

Kiegészítés: csak az ajánlott levél a levél, hivatalos ügyben legalábbis. Ez azt is jelenti, hogy ha sima levelet kaptál, akkor azt nem kaptad meg, ha érdekeid úgy kívánják.

Üdvrivalgással:
KEA.

zsuri # 2007.08.23. 06:54

Kedves Sasfioka,

nagyon hálás vagyok, hogy idöt és energiát nem kímélve ennyire szakszerüen leírtad nekem az egész ügymenetet. Tényleg nagyon-nagyon köszönöm. Ezek szerint elég kicsi az esélye, hogy elöbb vagy utóbb nem kapjuk meg a meghagyást, mivel az nekik nagyon minimális befektetés (az még benne van a futószalagos ügymenetükben), hogy megszerezzék a tényleges lakcímünket, ha kiderül, hogy a "címzett ismeretlen". Perre nem akarjuk vinni a dolgot, mivel a részünkröl semmi bizonyíték nem áll rendelkezésre.

Dr.Attika # 2007.08.22. 21:10

Kedves Monalisa 1!
Nem egy évig lehet követelni a parkolási díjat. Azt addig lehet követelni, amíg ki nem egyenlítik. Az egy év az az elévülési idő, miszerint a kötelezett kifogással élhet a bíróság előtt és, ha a kifogásnak helyt ad a bíróság, akkor elévülés miatt nem ítéli meg a követelt összeget és így nem végrehajtható.

Sasfioka # 2007.08.22. 20:50

A fizetési meghagyás kiállítását a bíróságtól fogja kérni a hiteleződ, a faktoráló vagy az engedményes. (Jelen esetben a Credit EF az faktorálja a követelést, ha jól tudom)
A bíróság nemperes eljárás keretében (tehát tárgyalást nem tartva, a benyújtott fizetési meghagyás és az esetlegesen(!) csatolt bizonyítékok alapján a fizetési meghagyást részedre már ügyszámmal megküldi. Neked az átvételtől számított 15 napon belül van lehetőséged ellentmondani. Ellentmondás esetén az ügy perré alakul, és elindul a "bizonyítás" mindkét oldalról. Aztán a bíróság ítéletben dönt.
Ha nem mondasz ellen, akkor a fizetési meghagyás az átvételt követő 15. napon (esetleg a kézbesítési vélelem beálltától számított 15. napon) jogerőre emelkedik, majd a bíróság jogerősíti a fizetési meghagyást. Ezt követően már végrehajtható okirat, el lehet indítani a végrehajtást.

A fizetési meghagyás költsége ilyen "csekély" tartozás esetén 3000 Ft, a Credit kb. 10e Ft ügyvédi díjat is felszámol, tehát a fizetési meghagyás már a tőke + kamat + eljárási díj (pl. postaköltségek) + fizetési meghagyás illetéke + ügyvédi díj résztől indul.

Amúgy a fizetési meghagyás adós felé címzése a bíróság által jellemzően "futószalagos" dolog - bár tény, hogy szembetűnen hülyeséget tartalmazó fizetési meghagyás esetén azért nem :)

A fizetési meghagyásnak nincs "minimumérték", az a polgári per esetén van. Ha jól tudom, 200e Ft tőke alatt fizetési meghagyás kiállításával KELL kezdeni, tehát nem peresíthet egyből. (Efelett lehet polgári pert indítani)

A hiteleződnek a fizetési meghagyás benyújtása megéri, ha tőled az összeg végrehajtható. Hiszen MINDEN igazolt költségét, amely reális és szükséges volt a fizetési meghagyás kiállításához bevasalnak rajtad. Tehát az illetéket, az ő ügyvédük költségét, stb.

Amennyiben a fizetési meghagyást benyújtó által közölt lakcímen "ismeretlen helyre költözött" jelzéssel megy vissza a levél, akkor a bíróság felkéri a benyújtót, hogy javítson a címen. A lakcímet a jogos érdek igazolása után bárkinek kiadják az illetékes hivatalok. Ha a bejelentett lakcímeden és tartózkodási helyeden sem vagy elérhető, akkor is jogerősödhet a fizetési meghagyás.

Az, hogy a fizetési meghagyást a bíróság "ismeretlen helyre költözött" jelzéssel kapja vissza, csak annyiban "akasztja meg" az egészet, hogy egy újabb levél a hitelező felé, hogy tájékoztassa a bíróságot az elérhető lakcímedről. Ha ezt megteszi, utána újra "gurul a szekér".

Az, hogy régebben (igazolhatóan) nem kaptatok semmit, a fizetési meghagyás benyújtására vonatkozóan semmilyen érv. A fizetési meghagyás kiállítását erre való hivatkozással is ki fogják állítani. Max. te az ellentmondás miatt elperesíted az ügyet, így több lesz az illeték, és ítéletben fognak kötelezni a megfizetésre és a perköltség megtérítésére is...

Ha nem érzed jogosnak a követelést, menj be a Centrumhoz és kérdezd meg tőlük, hogy mivel bizonyítják a követelésüket. Mivel "rólad tárolt adat" így neked ezt kötelesek elárulni, megmutatni. Ha a követelés jogos, és el is ismernéd, csak "kötekedni akarsz", akkor már kicsit rosszabbul járhatsz.

SF

monalisa1 # 2007.08.22. 20:27

Egy évig lehet csak a parkolási díjat követelni.

http://www.origo.hu/…egyevig.html

zsuri # 2007.08.22. 17:02

Egyébként eddig még nem jutott el a tudatukig, hogy nem találtak meg minket, mivel a postás otthagyta a leveleket mindig, pedig a nevünk már nincs is kitéve.

zsuri # 2007.08.22. 17:01

Köszi a választ.

Kicsit le tudnád írni, hogy a fizetési meghagyás benyújtása pontosan mit takar? Gondolom vmi hivatalos szervhez nyújtják be, nem? Ennek "érvényesítése" csak formaság és automatikusan megy az adott szervnél, vagy valami bizonyítékot ehhez is be kell mutatniuk? Nekik ehhez már mérlegelni kell, hogy megéri-e az adott összegért, vagy ez még mondjuk benne van a pakliban akármilyen kis összeg esetén is?

A fizetési meghagyás milyen összegröl fog szólni? A 7500Ft, vagy már vmi tovább növelt összeg?

A fizetési meghagyást már tértivevényesen küldik ki? Mi van, ha ekkor derül ki a számukra, hogy igazából a címzett ismeretlen? Ez megakasztja az egész folyamatot?

Vajon mennyire éri meg nekik 7500Ft-ért ezek után tovább küzdeni?

Ha ezek után mégis megtalálnak (nyilván meg lehet szerezni az állandó lakcímünket), akkor lehet azzal érvelni, hogy korábban nem kaptunk semmit? Ez mennyire nyomós érv? Ilyenkor vajon milyen összeget követelhetnek rajtunk?

Febr. 22 elött küldte ki a Centrum Kft. az elsö felszólítást, ami szintén a régi, ma már nem érvényes lakcímünkre ment.

fönix # 2007.08.22. 13:16

A "felferes" fizetési felszólítást fog benyujtan, ha nagyon biztos lenne a dolgában már benyujtotta volna.
Fizetési felszólitás után 15 napon belül kell ellentmondással élni akkor peré alakul.

A posta kézbesítésre itt nem a "hivatalos íratok kézbesítése " jogszabály vonatkozik.
A normál levél nem bizonyíték.
Mindenesetre a cím ismeretlen esetén nincsennek jogkövetkezmények és az elévülés tart. Ez 5 év.

Na és van a február 22 (?), mely időpontig a régi tartozásokról értesítést kellett volna küldeni.

zsuri # 2007.08.22. 09:09

Sziasztok!

Nekem is lamencik-hez és mejtéhez hasonló a problémám: elöször a Centrum-tól, majd a Creditexpressztöl kaptunk felszólító levelet, legutóbb már a "per elötti utolsó" felszólítást. Nekünk is normál módon feladva érkezett a levél, ráadásul egy olyan címre, ahonnan már 2 éve elköltöztünk. Tehát semmilyen bizonyíték, hogy megkaptuk volna. A kérdéses összeg egyébként kb. 4500Ft-ról most már 7500Ft-ra emelkedett. A mi részünkröl csak annyi problémánk van a befizetéssel, hogy mindig veszünk parkolójegyet, ha meg véletlenül kicsúsztunk volna és büntetést kaptunk, azt utólag mindig befizettük. Nyilván bizonyítani nem tudjuk, mert már rég kidobtuk a cédulát, illetve a Centrum-nál sem kérdeztük meg, hogy milyen bizonyítékuk lenne.

A kérdésem az, hogy:

  • ha egy rég nem érvényes lakcímra kapjuk a normál leveleket, annak van-e valamilyen jogi hatálya?
  • létezik-e olyan, hogy nem lakom vhol, oda küldenek felszólításokat, fogalmunk sincs róla, hogy nem is olvastam öket és ennek ellenére a kérdéses összeg többszörösét követelik tölem a végén?
  • milyen esély van jogi eljárásra (a biankó fizetési meghagyás mellékelve)?
  • ha mégis valamilyen jogi eljárásra kerülne a sor, elötte értesítenek-e minket és figyelembe veszik-e, hogy nincs, aki átvegyen bármiféle végzést az adott címen?
  • a jogi eljárás pontosan milyen mértékü herce-hurcát jelent a számunkra?
  • mennyivel növelheti ez a kiindulási összeget?
  • mikorra évül el egyáltalán ez az egész?

Ha csak egy pár dologra tudtok válaszolni, már azért is hálás vagyok. Elöre is köszi.

Bandino # 2007.08.12. 00:01

Szerintem se fizess mejte.Majd meglátod még 2-3 levél és szépen "elfelejtenek".Perelni biztos nem fognak mert sokkal nagyobb összegeknél se mennek perre.

mejte # 2007.08.11. 22:25

ha gondoljátok, szívesen beszkennelem mert szép, rendezett.
kiváncsi vagyok hányan dőlnek be egy ilyennek, és mindenféle hitelesítés nélküli papír alapján rohannak fizetni...

azon gondolkoztam, csak ilyen ijesztgetésre kéne alapítani egy céget, kiküldeni pár tízezer levelet, aztán várni.

de ha jobban belegondolok, még céget sem kéne alapítani hozzá itt abszurdisztánban...

mejte # 2007.08.11. 22:18

köszönöm a reakciókat, eddig is úgy gondoltam, hogy várok, kiváncsi voltam (és ezek után még kiváncsibb vagyok), hogy a 7280 Ft-os tőketartozásommal (ami mostmár mindenféle ügyintézési díjjal mittoménmivel megspékelve 11.708 Ft-ra rúg) lesz e pofájuk bíróságra citálni :)

kérdés: valakitől azt hallottam, hogy polgári peres eljárást a minimálbér 30%-át meghaladó összegtől indíthatnak (?)
igaz ez, vagy ez is csak városi legenda? van valami hasonló törvény/jogszabály/rendelet/mittoménmi (a megfelelő aláhúzandó) ?

ja, azt nem is említettem, hogy már most elláttak egy biankó "fizetési meghagyás"-sal (gondolom, amilyet a bíróság küldene egy esetleges ítélet után), az ügyiratszám, aláírások és a záradék és a pecsét hiányzik csak :)

ezen is jót mosolyogtam.

várom a további érdekességeket.