Credit Express Factoring Rt...SOS


Royal # 2007.08.11. 16:29

Ez egy pszichés ráhatás. Kiküldök több ezer levelet. Ki van számolva, hogy az emberek hány %-a trasál be ilyen felszólításra és fizet önként dalolva. Főleg amikor megspékelik a levelet ilyen dumával, hogy a "Bírósági eljárás költségei Önt terhelik.”"

Csak halkan megkérdezem, ez az eljárás nem törvényellenes?
Fenyegetőzni, perrel zsarolni. Kihasználni, hogy az emberek 90%-ának a segge összerándul (nem véletlenül) a per szó hallatán?

Kovács_Béla_Sándor # 2007.08.11. 16:03

Én azt nevezném madárnak, aki milliós telefonszámlát csinál, és nem fizet. Jómadárnak...

Oh tempore, oh mores!

Bandino # 2007.08.11. 15:50

Egy ismerősöm 2 milliós tartozást szedett össze telefontársaságoknál és parkolási pótdíjakból.Kapott felszólító leveleket ügyvédektől és sok ilyen behajtócégtől.(Sigma,Intrum Justitia,Credit Express,Bross Holding,Eos-Ksi)A lakását kitapétázhatta volna a levelekkel annyit kapott de mindig csak nevetett egy jót.Egyik cég se perelte be.Volt egy haverom aki a T-mobil és a Pannon felé elég nagy összeggel tartozott és az ilyen "semmitérő" cégek felé részletekbe befizette.Nagy hiba volt!!!Fogja is a fejét így utólag hogy mekkora madár volt.Megijedt a fenyegető levelektől és fizetett.Az ilyen cégek a "madarakból" élnek.

Dr.Attika # 2007.08.11. 11:43

"mejte"!
Megy a közgazdász és a jog együtt is.
Ez a justum-credit és akármilyen formációk tesznek arra, hogy ki hol parkolt, hol nem parkolt. Ez egy pszichés ráhatás. Kiküldök több ezer levelet. Ki van számolva, hogy az emberek hány %-a trasál be ilyen felszólításra és fizet önként dalolva. Főleg amikor megspékelik a levelet ilyen dumával, hogy a "Bírósági eljárás költségei Önt terhelik."

rite csillaggal (törölt felhasználó) # 2007.08.10. 12:13

a budai központin elkaszálják a fénykép nélküli parkolási kereseteket...

amúgy sztem kamu nem fognak perelni... meg jó bonyolult is lesz... tanuként citálni a parkolási céget stb.

mejte # 2007.08.10. 11:44

Üdv!

én is hasonló cipőben járok, mint lamencik kolléga.
A velem kapcsolatos követelést is megvásárolta a Credit Express Factoring Zrt., és nem lustálkodtak.
Küldtek júliusban egy levelet (a mezei 62 forintos verzió), ma kaptam tőlük egy másikat, ami "tértivevény" feliratú borítékban jött, de a "tértivevény" szó tollal át van húzva rajta (ez azért mosolyogtató).
Azt írják, next level a polgári per.

Szerintetek, ha a követelés alapjául szolgáló parkolás időpontjában az USA-ban tartózkodtam (az útlevelembe pecsételt ki- és belépés dátuma illetve a vízum igazolja ezt), akkor foglalkozzak a dologgal? (Bár ez maximum azt támaszthatja alá, hogy nem ÉN használtam az autót)

Tudtam én, hogy a közgazdász pálya helyett a jogit kellett volna választanom ;)

Sasfioka: azt olvastam, hogy a bíróságok javarészt az ilyen társaságok javára döntenek, (fényképes bizonyíték meg minden hiányában, ha csak két állítás van egymással szemben) a "zárt adatbázis"-uk miatt...)

a válaszokért előre is köszönet!

Sasfioka # 2007.08.10. 07:41

És még egy nagyon fontos tényező:

Félnek a bíróságtól mint víztől a tűz. Nem igazán mennek bírósági szakaszba. Az rontaná a behajtási statisztikájukat :P

SF

Sasfioka # 2007.08.10. 07:39

Egy kintlévőség-kezelő cég.
Két "lényegük" van:

  1. Tele vannak "fenyegető" szavakkal a neveik: Credit, Factoring, Justitia, Adósságkezelő, Behajtó, stb. Azaz "hatalmat próbálnak tükrözni". De semmi hatalmuk, semmi jogkörük nincs. Sok esetben még arra sem, hogy "fenyegessenek". Semmi nem ad nekik plusz lehetőséget, a törvény őket is csak egy "sima" cégnek ismeri, nem végrehajtók, nincs "behajtási jogkörük", stb. Az ügyfelek adataival "kártyáznak", sok esetben jogtalanul kezelnek adatokat, tehát nagyon "vajas a fülük". A feladatuk és céljuk: PÉNZHEZ JUTNI. Ezért ők leveleznek, fenyegetnek, sms-t küldenek, telefonálnak, ügyvéddel íratnak levelet, és így tovább. Néha felkeresnek személyesen. Mást nem TUD tenni. Ha fizetsz, abból esik neki "zsíros jutalék", ha nem fizetsz, akkor is fizetett már a hiteleződ nekik "ügyintézési díjat". Tehát rosszul nem járnak.
  2. Amikor ezek a szépnevű cégek a eredeti hiteleződ helyett - sok esetben jogtalan - engedményezéssel (azért jogtalan mert nem értesítette az adóst) a hiteleződ helyébe lépnek, azaz már ezeknek a szépnevű cégeknek fogsz tartozni. Ekkor ugyanazon módszerekkel tudnak elindulni, mint az első pontban rögzítettek. Azzal a különbséggel, hogy ebben az esetben nem "peresítési javaslattal" visszaadják az eredeti hitelezőnek, hanem ők lesznek a perben a jogosultak :) Ja hozzá kell tenni, hogy a tartozás 10%-áért már hozzájutnak adóssághoz, azaz egy százezres követelést 10000 Ft-ért megvesznek, majd ha te 25e Ft-ot befizetsz, akkor náluk már tiszta haszon :)

SF

Royal # 2007.08.07. 19:52

De mi ez a Credit Express Factoring?

Most ez lett a trendi pénzszerzési forma? Neve sincs cégek küldözgetnek sárga csekkeket, perrel fenyegetőzve? Létező vagy kamu tartozásokra hivatkozva, azt vagy bejön vagy nem?

Dr.Attika # 2007.08.06. 21:16

Gondoljon bele. A sima levél 62,- Ft. Az ajánlott 242,- Ft. Ez a credit akármi még a kettő közötti különbözetet sem kockáztatja meg, mert nem a joghatás ( elévülés megszakadása, stb.) érdekli, hanem az hogy fizessen a delikvens. Ha fizet már megérte, ha nem akkor csak 62,- Ft-ot buktak.

lamencik # 2007.08.06. 21:09

Köszi a gyors választ Dr. Attika...

És mi

  • bizonyítja, hogy megkaptam a levelüket, ha nem ajánlottan küldték?
  • az a sok zagyvaság amit összehordanak a pénzösszegeket tekintve?
  • az a sok helyesírási hiba?

na mindegy, ez a
levél tényleg megy a kukába.

Dr.Attika # 2007.08.06. 20:30

Dobja ki a kukába! A levélnek joghatása nincs.

lamencik # 2007.08.06. 20:07

Üdvözlet Mindenkinek!

Ma kaptam egy fizetési felszólítást a Credit Express Rt-től. Nem ajánlottan jött.

Szerintük nem fizettem ki a fennálló tartozásomat, és a peres eljárás megindítása előtt felszólítanak, hogy fizessek ki 15399 Ft-ot.(sárga csekk mellékelve)
Sajnos nem értem hogy jön ki ez az összeg, mert a levélben felsorolja, hogy mit kell befizetnem, azaz a következő összegeket:
11.285 pótdíj
5000+áfa ügyvédi munkadíj
3000eljárási illeték
ha ezt összeadjuk nem jön ki a 15.399 Ft, ami a sárga csekken szerepel...
Nem írja hol parkoltam, mikor...

Vegyem komolyan ezt a levelet, vagy csak blöff?

Akinek volt hasonló esete, vagy legalább tanáccsal tud segíteni, kérem írjon!

Köszönöm!