Credit Express Factoring Rt...SOS


Kingston # 2009.04.29. 16:46

Kedves Suni!

A telefonos megkeresés minden esetben rögzítésre kerül. Ez megszakítja az elévülést, ha erre gondolt.
Az, hogy eddig levélen keresztül nem tudták elérni, csak eddig tartott, valószínűleg a lakcímnyilvántartó adatai alapján már meg is kapta a felszólítást.
Eddig nem találták meg, mert senki nem is kereste csak az előfizetői címen.Valószínűleg emiatt késett ez a dolog ennyit.
Szóval erre játszani lehet, de nem érdemes, mert csak nő a tartozás kamata.
Ha a bíróság úgy ítéli, hogy jogos a tartozás, természetesen végrehajtható, teljesen mindegy, hogy északon vagy délen lakik.

Kingston # 2009.04.29. 16:37

Kedves Gabir!

Szintén Önnek is javaslom, hogy ismételten küldjön egy emailt a cégnek ügyfélazonosítóval ellátva, csatolja be a bizonylatot, és kérjen egy egyeztetést. Mivel a Vatera felé befizette a tőketartozást, a fennmaradóval kapcsolatosan valóban a Creditnek van jogosultsága eljárni.

Sikeres egyeztetést.

Kingston # 2009.04.29. 16:33

Kedves Lexa7!

Javaslom, írjon egy telefonszámot abba a levélbe, amit a Creditnek elküld, mivel telefonos behajtási központjuk van, nem fognak Önnel levelezésbe bocsájtkozni.

Gabir # 2009.04.20. 11:29

Üdvözletem,

Örülök, hogy megtaláltam ezt a fórumot,sajnos nekem is van bajom a címben szereplővel.

A Vatera aukciós oldalon volt némi tartozásom, egészen pontosan 2006 Forint.Nem utaltam át egy ideig, vártam , hátha még hozzá jön más összeg is, mert több termékem volt aukcióban és egyben szerettem volna utalni.
Nem jött össze, majd küldtek levelet, hogy átadják a követelésüket a CE-nek.
Ez igy - gondolom - rendben is lenne.
De: kaptam március végén egy levelet a CE-től, hogy a 4465 forintot fizessek rögtön.
(2006 ft volt a tartozás, arra jött 2400 ft "adminisztrációs költség és kamat 59 ft).
Csak épp az én közben átutaltam a vaterának a tartozásom, amit a CE levele előtt pár nappal le is igazoltak.
Így feléjük nincs tartozásom.(meg is szüntettem felhasználói hozzáférésem).
A CE levél természetesen sima levélként jött(vagy akár el is veszhetett volna)Se ajánlott ,se elsőbbségi, se tértivevény, semmi.
Megpróbáltam felvenni a CE-vel a kapcsolatot... többszöri e-mail és többszöri telefonhívás.
Telefont nem veszik föl, emailre nincs válasz.
Itt könyveltem el ,hogy komoly cégre nem jellemző ez a viselkedés.
Maradt a Vatera faggatása, hogy mit tegyek.
Ők azt irták ,hogy feléjük nem tartozom, csak a CE felé, és velük rendezzem le a dolgot.
De egy olyan céggel, aki nem válaszol és nem elérhető...mégis hogyan?
Honnan tudom, ha befizetem, jóváírják-e?

Kérdem én: mit tegyek?

  • ha a CE-től kapott csekket befizetem, akkor a vaterának 2x fizettem, azt biztos nem kapom vissza.
  • ha nem fizetem be, kitudja mikor majd jönnek a nyakamra, hogy a valamikori 2400 forintos tartozásom többtizezerre rúg.Meg így, meg úgy.Az se hiányzik.

De utól se lehet őket érni, így mi tévő legyek?

Köszönöm előre megtisztelő válaszukat és tanácsukat!

Gábor

Csipke # 2009.03.17. 14:33

kedves lexa7!

Írjon újabb levelet erre a most kapottra hivatkozással, hivatkozzon benne az Ön által korábban írt levélre is. Megírhatja azt is, hogy lesznek szívesek egy olyan elérhetőséget is megadni, amelyen fel tudja velük venni szóban is a kapcsolatot.

Üdvözlettel,


Csipke

lexa7 # 2009.03.17. 13:53

üdvözlet!

Megjött a következő levelük, amiben már új fizetési határidöként tüntetik fel március 20-át. A leveleimről egy szó sem volt, vagy még nem kapták meg vagy csak figyelmen kivűl hagyták. Ugyanott tartok ahol egy hete. Csak legalább felvennék a telefont...

Csipke # 2009.03.11. 13:16

No, de mire gondol? Most kérdezett rá, hogy mi a követelés alapja... Várjon leginkább türelemmel, míg megérkezik a válasz. Aztán majd annak függvényében el tudja dönteni, hogy jogos-e vagy sem.


Csipke

lexa7 # 2009.03.10. 17:22

Köszönöm a gyors választ!

Az ajánlott levél már tegnap megtörtént!
Még annyit szeretnék kérdezni, hogy ha nem kapok választ az állítólagos fizetési határidőig, ami elég valószinű hiszen holnap lesz, akkor mit tegyek?

Sajnos nincs csak úgy "kidobandó" 22 ezer forintom...

Csipke # 2009.03.10. 13:09

Kedves lexa7!

Hát leinkább kérdezzen rá náluk, hogy ugyan, mi ez. Lehetőleg úgy, hogy nyoma legyen (mondjuk legalább egy ajánlott levélben)

Ha beperlik, járhat bíróságra, igen.

Ki "büntetné" meg? Nem is értem a kérdést....

Üdvözlettel,


Csipke

lexa7 # 2009.03.10. 10:42

Sziasztok!

Szintén Creditexpress...
Lényeg: kaptam tőlük egy "utazási díjtartozásról" szóló fizetési felszólítást. ennyi volt benne, és az összeg 22 000 ft...
ja meg, hogy 2007.06.05. foglamam sincs hogy mi lehet ez. de ezt irták, hogy ha nem fizetem be (vagyis inkább utalom át) holnapig akkor, megy az ügy bíróságra, és akár 500 000ft-ra is megbűntethetnek ellenállás miatt :)
írtam nekik érdeklödö e-mailt és levelet, de eddig semmi. telefonon elérhetetlenek. mit tegyek ? tényleg járhatok bíróságra? és joguk van 500ezerre megbűntetni?

suni # 2009.03.09. 15:16

Tisztelt Fórumozók!

Én is segítséget szeretnék kérni. Egy évvel ezelőtt albérletben laktunk, és elköltöztünk egy másik városba. Az Internet-előfizetésünket nem tudtuk átköltöztetni oda, csupán egy másik lakásba az eredeti lakóhelyünkön (itt egy ismerősünk vette át az előfizetést). Ekkor még fél év volt a hűségnyilatkozatból. Aztán ők is elköltöztek, és később összejött két hónapnyi tartozás.

Ma megkeresett a Credit Express. A megkeresés telefonon történt, én semmilyen levelet nem kaptam tőlük (nem is kaphattam, hiszen nem tudják a címemet, ráadásul az eredeti címre sem voltam bejelentve sem állandó, sem ideiglenes lakcímmel), a telefonos megkeresés is barátnőm telefonszámára történt (amit nem tudom, honnan vettek elő).

Kérdésem az lenne, hogy egy ilyen telefonos megkeresést rögzítenek-e (vagyis az számíthat-e bizonyítéknak)?
Ha eddig levélen keresztül nem tudtak elérni, lehet-e bármilyen követelésük velem szemben?
Ha nem tudják a címemet (hiszen eddig nem találtak meg), akkor érdemes-e arra játszani, hogy ezután sem találnak meg (a tartozás fél évvel ezelőtti)?
Ha megtalálnák a címem, kijöhetnek-e behajtani a tartozást (ahol engem nem találnak meg, ugyanis ideiglenes lakcímmel az ország másik felében élek)?

Mi lenne a legjobb teendő? Én fizetni nem szeretnék ennek a cégnek. Válaszukat előre is köszönöm!

József5 # 2009.02.13. 14:34

Tisztelt Fórumozók !

Szeretnék segítségéket kérni a következő ügyben:

A Vaterán eladtam pár dolgot. A 2800 ft-os jutalékukat 2008/10/20 –án lejáró befizetés helyett 2008/12/02-én egyenlítettem ki. Azután kaptam fizetési felszólítást (sima levélként bedobva a Creditexpresstől hogy fizessem be a kb. 3500 ft-os tartozásomat. A levelet kidobtam mivel már rendeztem a tartozást. Azóta többször telefonom (rejtett szám ) felhívtak hogy tartozásomat rendezzem . Megmondtam nekik hogy már régen rendeztem , sőt email -en el is küldtem az igazolást hogy rendezve van Vetera felé a tartozás. Legutoljára már perrel fenyegetőztek, bár telefonon elismerték a befizetést (utána nézett az ügyintéző).
A beszélgetéskor az kiderült, hogy a befizetés tényéről nem tudnak, vagy nem akarnak tudni. Valamint olyan bemondás szerű volt a tartozás összege, mert minden alkalomkor mást mondtak.

Ekkor már kiadtam. Vaterától megkérdeztem hogy miért zaklatnak tartozással. Válaszoltak hogy 2008/11/21-én átadták az ügyemet a Creditexpressnek, és nekik tartozom a kamattal meg a „kezelési költséggel”

A Vatera saját szabályzatában van, hogy a lejárt tartozást a lejárttól számítva a 60. napon átadja az adósságkezelőjének. Ez az én számításom szerint 2008/12/20 –án lett volna esedékes. Megkérdeztem hogy miért adta át idő elött az ügyemet ? - erre nem kaptam választ.

Mit tegyek ?

  1. Kiadhatja e idő elött a személyes adataimat Vetera az én belegyezésem , és értesítésem nélkül? Miét kerülök én Jogviszonyba a Creditexpressel . Hogyan tudok érvényt szerezni hogy a Creditexpress ténylegesen jogosult ez ügyben eljárni – Hiszen semmilyen szerződést vagy egyéb dokumentummal ezt nem igazolták. Holnap akár Gipsz Jakab is jöhet felém „adósságrendezni”.
  2. Tartozom e egyáltalán e cégnek, és mennyivel? A küldött csekkhez semmilyen tételes számla nincs mellékelve, csak az összeg. Milyen szolgáltatás alapján követeli az összeget, amire minden alkalomkor szinte bemondás szerűen mást mondtak - Gyanús hogy befizetésnek megadott számlaszám, nem is Apehez bejelentett.

Lehet hogy pitinek tűnik az összeg , de mégis csak dühítő a folyamatos zaklatás meg kiszolgáltatottság .

Volt e már valakinek hasonló problémája?

Köszönöm a segítséget

Csipke # 2009.02.05. 14:41

szívesen.


Csipke

brownsugar # 2009.02.05. 14:40

Nagyon szépen köszönöm a segítséget!

Csipke # 2009.02.05. 14:37

Írjon vissza egy levelet, hogy igazolja a behajtó, hogy jogosult ezt a követelést érvényesíteni Önnel szemben, mert addig érdemben nem tud nyilatkozni. (Engedményezési szerződésre gondolok például, felteszem a MÁV nem értesítette Önt erről, hogy helyette más hajtja be a követelést).

Adja fel tértivel, hogy átvegyék. Ha igazolják, hogy ők jogosultak a követelés behajtására, akkor pedig megírhatja, hogy ön nem ismeri el a követelést, ha tudja igazolni, hogy ön akkor nem is volt Magyarországon, azt csatolja be. Írja meg, hogy lesznek szívesek igazolni, hogy akit megbüntettek akkor és ott, az ön volt.

Üdvözlettel,


Csipke

brownsugar # 2009.02.05. 14:32

Most igen, édesanyám vette át.

Csipke # 2009.02.05. 14:26

Most tértivevényesen érkezett a felszólítás?


Csipke

brownsugar # 2009.02.05. 14:20

Kedves Fórumozók,

A Creditexpress átvállalta a MÁV-tól a büntetések behajtását, így tőlük kaptam levelet egy állítólagos 2007.07.01-i büntetésről. A nevemen és a címemen kívül semmilyen személyes adat nem szerepel a fizetési felszólításon, ezt pedig bárki bediktálhatta. Másrészt 2007. 07. 01. után 2009.02.04-én kaptam az első csekket, a két időszak között semmit, ezt bizonyítani is lehet, mivel semmilyen ajánlott levelet nem vettem át ezzel kapcsolatban (és simán sem érkezett semmi)
Az ügyben az a legviccesebb, hogy a megadott napon én külföldön voltam. Mi a legjobb teendő? Úgy csinálni, mintha mi sem történt volna, vagy írni a Creditexpressnek, hogy vonják vissza a felszólítást, esetleg valami más?

Ha valaki tud tanáccsal szolgálni, azt nagyon köszönöm!

Dr. Mohos Gábor ügyvéd (törölt felhasználó) # 2009.02.03. 12:05

Azt lehet csinálni, hogy megvárja azt amíg eljut a bíróságra: fiz. meghagyás ön ellen, ellentmond, majd a tárgyaláson perbe hívja a tényleges adóst. Hangsúlyozni kell, hogy sok esély arra nincs, hogy a tényleges használót kötelezze a bíróság fizetésre.
Annyit tehet, hogy kereseti úton érvényesíti az összeget a tényleges használóval szemben. Persze ennek akadálya, hogy nincs írásbeli bizonyíték.

Csipke # 2009.02.03. 11:45

Kedves pribi,

mivel az előfizető Ön, így Önön fogják behajtani a tartozást.

Azért én első körben megnézném, hogy valamiféle megállapodást küldött-e megkereső "behajtó cég", hogy ő jogosult behajtani a tartozást? (pl. engedményezési megállapodás) Ha nem, akkor azért csak kérnék egy ilyet, mert ha nincs, akkor csak a Pannonnak fizethet.


Csipke

pribi # 2009.02.03. 11:34

Sziasztok!
Azt szeretném kérni, ha valaki tudja, hogy mit tegyek segítsen!
a Creditexpress-től kaptam tegnap egy levelet, miszerint a Pannonnál fennálló tartozásomat ők fogják behajtani. A dolog érdekessége, hogy a tartozás csak névleg az enyém. Egy mobil internet előfizetésről van szó, amihez én naívan a nevemet adtam. Egy ismerősömé a kérésére én lettem az előfizető, de se a számlázási cím semmi nem az enyém. Azt, hogy ő nem fizette én nem is tudtam!!! Ha az illető nem fizeti ki a tartozást rajtam behajthatják? Telefonon lehetetlen őket elérni, és vissza sem hívtak.
Ha valaki tudna tanácsot adni, nagyon megköszönném!

bobaba # 2008.12.05. 18:54

Credit express nem adja fel. Augusztus 4-én írtam róluk. Nos, azóta meg is fenyegettek! De csak úgy, simán bedobott levéllel. Előzmény - semmi. Sem Centrumtól, sem Credittől annak ellenére, hogy Credit ez év augusztusában több százezer Ft követeléssel már megkeresett Centrumra hivatkozva. Centrum sem az előtt, sem azóta nem keresett meg semmivel. Valószínűleg azért, mert nem is lett volna miért. Credit végrehajtással fenyeget - a semmiért. Ezt védd ki állampolgár!

gaborl # 2008.11.24. 13:13

Üdv a fórumozóknak!
Nekem is jött ma egy Creditexpress által írt követelés.Illetve egy bank követelése, Ők adták át a Creditnek.
Sajnos a bank jogosan kéri a tartozást,344 ezer forintot, de visszafizetni nem tudom. Mint írtam, ma kaptam egy ajánlott levelet a Credittől, hogy fizessek. De: az ajánlott levél csak úgy be volt dobva, se aláírás, se semmi nem történt.A postás lusta volt csöngetni.Na most.Ezt a levelet én most átvettem, vagy nem? Mármint hivatalosan.Ha letagadom a levél létezését, milyen károm származhat belőle,vagy inkább fizessem ki valahogy részletekben? Egyáltalán: a Credit be tud keményíteni valahogy ellenem? Vagy még a házat is vihetik?(Amin jelenleg jelzálog van.Azt rendesen törlesztem.)
Kérnék egy két jószándékú tippet tőletek. SOS!
A Credites levéllel együtt jött ki a gázszámla is, 287 ezer forintról. Ez már tényleg a tönk széle!!!! Ezért SOS!

Sysy # 2008.11.07. 18:01

Üdvözlöm a fórum látogatóit és én is szeretnék egy kis megerősítést kérni ezzel a Creditexpress nevű céggel szemben. A Vatera oldalain eladtam néhány megúnt holmimat, amiért az oldalt üzemeltető cég a bevételem fejében jutalék megfizetését kérte. Ez kb. 820 Ft.
Lakástatarozás miatt mintegy 2 hónapig az internet közelében se jutottam. A kapott csekkről meg is feledkeztem. Most, mikor újra összeraktam a számítógépes sarkomat, az oldalra való belépési jogomat a tartozás miatt a Vatera felfüggesztette. Átutaltam 900 Ft-ot, pár nap múlva a felfüggesztésem megszűnt. Ezek az előzmények.
A fenti adósságrendező cégtől kaptam egy snassz levelet, csekk mellékelve, ahol 3244.- Ft szerepel. Ebből 2400 Ft "eljárási költség". A Vaterától felszólítást nem kaptam, sem értesítést személyes adataim harmadik félnek való kiadásáról. Mi a javaslatotok, mi a teendőm? Sem telefonálni, sem levelezni nem kezdtem a behajtó céggel.
Előre is köszönöm a segítségeteket.

bigdady # 2008.10.14. 19:37

És ha azzal megy vissza az ajánlott, hogy ügyfél nem vette át? Az nem számít?