Credit Express Factoring Rt...SOS


websas # 2008.09.03. 05:40

Ez hihetetlen, csak úgy jelzálogot lehet tenni valakinek az ingatlanára a követelés jogosságának megállapítása nélkül?

websas

Royal # 2008.09.03. 15:58

Az ingatlaneladáshoz sem kell a tulajdonos ellenjegyzése (több megtörtént eset)... akkor bármit lehet.

rward # 2008.09.08. 10:26

Tiszteletem!
Találtam egy kis érdekességet...a 2008.június 26-i törvénymódosítás szerint: a credit expressnek bírósághoz csak akkor lehet fordulni, ha a parkolástól az ügy bíróságra adásáig nem telik el egy évnél több. A jelenleg tárgyalt, de egy évnél régebbi ügyeket a bíróságok nem tárgyalják tovább.

itt a cikk:

http://www.privatbankar.hu/…ikk/cikk.php?…

remélem, ez más ügyek esetében is így van....

rward

Loui # 2008.09.10. 15:07

SEGÍTSÉG!!!!

Már hülyét kapok ettől a Credit izétől!
2002- ben lezártam az egyik telefons céggel azu előfizetésemet. Ők utána hívtak, hogy van tartozáso. Mondtam Ok! Küldjék és fizetek! Azoóta is küldik...Na most megjelent ez a cégecske aki elég aktívan követelőzi. Mire én kértem tőlük adatokat milyen cég ez, hol van, van-e bankszámlaszámuk stb....kértem e-mailben küldjön egy tájékoztatót, hogy tudjam biztosan jó helyre megy a pénz. Erre ő felháborodva...nem tudunk e-mailt küldeni...Mondtam neki, hogy a semmibe nem fogok feladni lóvét. És még ő volt felháborodva, hogy biztos kiakarok bújni a tartozás alól. Ezután hívtam a telefonos céget, hogy levelecskét kaptam a Credit-től és hogy ennek van e alapja. Erre a hölgy rávágta, hogy nekik 3( nészerint is mondta)behajtócégük van.
Hozzátette, hogy lehet hogy megvette a Credit a behajtás jogosultságát. Na most a levél úgy néz ki, hogy Budapesti nyomtatott cím és a Pf erősen lazán tollal átfirkantva, alatta kézzel írt feladónév egy utolsó kis semmi településnévvel (ami létezik).
Hány év alatt évül el egy ilyen dolog?
Köteles vagyok most nekik fizetni?
Egyáltalán jogában áll a telefon cégnek kiadni,
eladni a személyes adataimat?
Ki tud segíteni, mert már naponta hívnak........

Köszi!

rward # 2008.09.10. 19:09

elvileg, ha jól tudom ( bár nem akarok baromságot írni ), 5 év az elévülési idő. a tartozás ezután is fenn áll, de jogilag nem igazán tehetnek semmit.
na most nekem is folyamatban van egy ilyen ügy ezzel a nagypofájú "céggel", de annyit sikerült elérnem, hogy semmiféle fenyegetés hatására sem fizettem nekik, így hát a nagy bátor "cég" szólt a kis ügyvédjének, aki ugyancsak küldött egy levelet, miszerint ennyi és ennyi tartozásom van a creditnek, DE! amennyiben hajlandó vagyok 5 napon belül fizetni, elengedik a kis vacak díjaikat, így csak a valós tartozásomat kell kiegyenlíteni. erősen gondolkozok rajta, hogy befizessem -e. még mindig bennem van az, hogy a t-commal kötöttem szerződést, így hát ha valóban tartozok nekik, hát kifizetem. de ezeknek a piócáknak semmit!

nandy # 2008.09.10. 19:58

A T-Com eladja a követeléseit a CE-nek. De erről az adóst értesíteni kell hivatalosan!

Az általános elévülési idő 5 év, távközlési szolgáltatások esetén 1 év.

marcika # 2008.09.11. 12:20

tiszteletem,

Ma kaptam egy levelet a credit expresstől (ilyen hülye név), miszerint 2005. márciusában lefordított parkolójegyem volt. Fejvesztés terhe mellet azonnal fizesek be 9000 forintot.
Nem volt mostanában valami törvény, hogy x ideig be nem hajtott tartozások elévültek?

A jegyem megvan, csak a festék kopott le.

nandy # 2008.09.11. 12:54

Ha 2007. február végéig ezügyben nem kaptál tértis felszólítást a parkolótársaságtól (pl. Centrum), akkor az felejtős.

marcika # 2008.09.11. 13:34

ők állítják, hogy küldtek, csak arra a címre, ahonnan 1999-ben kiköltöztünk. A mostani helyre amikor beköltöztünk, lakcímbejeletés, lakcímkártya kiállítása megtörtént. Fogalmam sincs honnan szedték össze a régi címünket.

kayley # 2008.09.21. 15:09

Üdvözletem minden Fórumozónak!

Nekem is a Creditexpress-szel van bajom. Bár elolvastam a hozzászólásokat, még mindig nem teljesen tiszta a kép.

2003/03/07.-i parkolásról 2008/09/15.-én kaptam meg az első felszólítást.
Állítólag 2007. márciusában már kiküldtek egy felszólítást, amit nem kaptam meg, mert 2003/03/13.-án eladtam a lakást és máshova költöztem.
Ráadásul a felszólításban megjelölt helyen biztosan nem parkoltam, nem szoktam arra járni.

Most akkor, ha jól értelmezem: ha 60 napon belül nem kaptam fizetési felszólítást, akkor érvényét veszti a követelésük?

Tudna valaki segíteni, hogy tisztán lássam a dolgokat?

Segítségeteket előre is köszönöm!

objektiv # 2008.10.03. 11:10

Sziasztok!

Nemrégiben volt egy parkolási perem, amit megnyertem. Nem azért amit most leírok, de a bírónő tájékoztatott, hogy a következők alapján is elutasította volna a felperes követelését.

Nem volt a kezükben semmilyen általam aláírt, a felszólítások átvételét igazoló papír.

A bíróság előtt bizonyító erővel csak és kizárólag a tértivevénnyel feladott, a címzett által aláírt, vagy kétszeri tértivevényes kiküldés után át nem vett levelek minősülnek. A postaládába csak simán bedobált küldemények mintha nem is léteznének.

Tehát, a nem ajánlottan-tértivel feladott küldeményekről, maga a feladó is tudja, hogy bíróságon behajthatatlanok. Arra utaznak, hogy állandó presszióval elérjék, hogy a begyulladt adós legalább részben fizessen. Ezért ajánlgatják a kedvezményes fizetési lehetőségeket. Ők töredék áron vették a követeléseiket, már a részbeni fizetéssel is jól járhatnak. Ne reagáljatok ezekre, sem írásban sem telefonom, mert pont ezzel szolgáltattok nekik bizonyítékot.

Természetesen ugyanez áll, mindenféle tartozási ügyre. Ezt mindig is tudtam, de már kezdtem meginogni. Most első kézből kaptam megerősítést a saját ügyemben.

nandy # 2008.10.03. 12:53

kayley:

Ha 2007. február végéig nem küldtek semmilyen felszólítást, akkor most már a hajukra kenhetik.

(Tudom, próbálkoznak, mi is tegnap kaptunk levelet 2000-2002 közötti eseményekról.)

Főlökött # 2008.10.14. 16:43

Tisztelettel

kayley- pontosabban, elévült a követelés, így nem behajtható.
Max. tájékoztató levelet küldeni nekik, hogy további zaklatástól tartózkodjanak, mivel hangyányit túllépték a hatóáridőt. További zaklatás miatt fellépő költségeket pedig rájuk kívánjuk terhelni, ha tovább folytatódik a papírháború, amit jogi képviselőm útján, kívánok érvényesíteni.
Vélelmezem, utána nem lesz semmilyen levélke......, még válasz sem......

-------------------
  • Lökött
bigdady # 2008.10.14. 19:37

És ha azzal megy vissza az ajánlott, hogy ügyfél nem vette át? Az nem számít?

Sysy # 2008.11.07. 18:01

Üdvözlöm a fórum látogatóit és én is szeretnék egy kis megerősítést kérni ezzel a Creditexpress nevű céggel szemben. A Vatera oldalain eladtam néhány megúnt holmimat, amiért az oldalt üzemeltető cég a bevételem fejében jutalék megfizetését kérte. Ez kb. 820 Ft.
Lakástatarozás miatt mintegy 2 hónapig az internet közelében se jutottam. A kapott csekkről meg is feledkeztem. Most, mikor újra összeraktam a számítógépes sarkomat, az oldalra való belépési jogomat a tartozás miatt a Vatera felfüggesztette. Átutaltam 900 Ft-ot, pár nap múlva a felfüggesztésem megszűnt. Ezek az előzmények.
A fenti adósságrendező cégtől kaptam egy snassz levelet, csekk mellékelve, ahol 3244.- Ft szerepel. Ebből 2400 Ft "eljárási költség". A Vaterától felszólítást nem kaptam, sem értesítést személyes adataim harmadik félnek való kiadásáról. Mi a javaslatotok, mi a teendőm? Sem telefonálni, sem levelezni nem kezdtem a behajtó céggel.
Előre is köszönöm a segítségeteket.

gaborl # 2008.11.24. 13:13

Üdv a fórumozóknak!
Nekem is jött ma egy Creditexpress által írt követelés.Illetve egy bank követelése, Ők adták át a Creditnek.
Sajnos a bank jogosan kéri a tartozást,344 ezer forintot, de visszafizetni nem tudom. Mint írtam, ma kaptam egy ajánlott levelet a Credittől, hogy fizessek. De: az ajánlott levél csak úgy be volt dobva, se aláírás, se semmi nem történt.A postás lusta volt csöngetni.Na most.Ezt a levelet én most átvettem, vagy nem? Mármint hivatalosan.Ha letagadom a levél létezését, milyen károm származhat belőle,vagy inkább fizessem ki valahogy részletekben? Egyáltalán: a Credit be tud keményíteni valahogy ellenem? Vagy még a házat is vihetik?(Amin jelenleg jelzálog van.Azt rendesen törlesztem.)
Kérnék egy két jószándékú tippet tőletek. SOS!
A Credites levéllel együtt jött ki a gázszámla is, 287 ezer forintról. Ez már tényleg a tönk széle!!!! Ezért SOS!

bobaba # 2008.12.05. 18:54

Credit express nem adja fel. Augusztus 4-én írtam róluk. Nos, azóta meg is fenyegettek! De csak úgy, simán bedobott levéllel. Előzmény - semmi. Sem Centrumtól, sem Credittől annak ellenére, hogy Credit ez év augusztusában több százezer Ft követeléssel már megkeresett Centrumra hivatkozva. Centrum sem az előtt, sem azóta nem keresett meg semmivel. Valószínűleg azért, mert nem is lett volna miért. Credit végrehajtással fenyeget - a semmiért. Ezt védd ki állampolgár!

pribi # 2009.02.03. 11:34

Sziasztok!
Azt szeretném kérni, ha valaki tudja, hogy mit tegyek segítsen!
a Creditexpress-től kaptam tegnap egy levelet, miszerint a Pannonnál fennálló tartozásomat ők fogják behajtani. A dolog érdekessége, hogy a tartozás csak névleg az enyém. Egy mobil internet előfizetésről van szó, amihez én naívan a nevemet adtam. Egy ismerősömé a kérésére én lettem az előfizető, de se a számlázási cím semmi nem az enyém. Azt, hogy ő nem fizette én nem is tudtam!!! Ha az illető nem fizeti ki a tartozást rajtam behajthatják? Telefonon lehetetlen őket elérni, és vissza sem hívtak.
Ha valaki tudna tanácsot adni, nagyon megköszönném!

Csipke # 2009.02.03. 11:45

Kedves pribi,

mivel az előfizető Ön, így Önön fogják behajtani a tartozást.

Azért én első körben megnézném, hogy valamiféle megállapodást küldött-e megkereső "behajtó cég", hogy ő jogosult behajtani a tartozást? (pl. engedményezési megállapodás) Ha nem, akkor azért csak kérnék egy ilyet, mert ha nincs, akkor csak a Pannonnak fizethet.


Csipke

Dr. Mohos Gábor ügyvéd (törölt felhasználó) # 2009.02.03. 12:05

Azt lehet csinálni, hogy megvárja azt amíg eljut a bíróságra: fiz. meghagyás ön ellen, ellentmond, majd a tárgyaláson perbe hívja a tényleges adóst. Hangsúlyozni kell, hogy sok esély arra nincs, hogy a tényleges használót kötelezze a bíróság fizetésre.
Annyit tehet, hogy kereseti úton érvényesíti az összeget a tényleges használóval szemben. Persze ennek akadálya, hogy nincs írásbeli bizonyíték.

brownsugar # 2009.02.05. 14:20

Kedves Fórumozók,

A Creditexpress átvállalta a MÁV-tól a büntetések behajtását, így tőlük kaptam levelet egy állítólagos 2007.07.01-i büntetésről. A nevemen és a címemen kívül semmilyen személyes adat nem szerepel a fizetési felszólításon, ezt pedig bárki bediktálhatta. Másrészt 2007. 07. 01. után 2009.02.04-én kaptam az első csekket, a két időszak között semmit, ezt bizonyítani is lehet, mivel semmilyen ajánlott levelet nem vettem át ezzel kapcsolatban (és simán sem érkezett semmi)
Az ügyben az a legviccesebb, hogy a megadott napon én külföldön voltam. Mi a legjobb teendő? Úgy csinálni, mintha mi sem történt volna, vagy írni a Creditexpressnek, hogy vonják vissza a felszólítást, esetleg valami más?

Ha valaki tud tanáccsal szolgálni, azt nagyon köszönöm!

Csipke # 2009.02.05. 14:26

Most tértivevényesen érkezett a felszólítás?


Csipke

brownsugar # 2009.02.05. 14:32

Most igen, édesanyám vette át.

Csipke # 2009.02.05. 14:37

Írjon vissza egy levelet, hogy igazolja a behajtó, hogy jogosult ezt a követelést érvényesíteni Önnel szemben, mert addig érdemben nem tud nyilatkozni. (Engedményezési szerződésre gondolok például, felteszem a MÁV nem értesítette Önt erről, hogy helyette más hajtja be a követelést).

Adja fel tértivel, hogy átvegyék. Ha igazolják, hogy ők jogosultak a követelés behajtására, akkor pedig megírhatja, hogy ön nem ismeri el a követelést, ha tudja igazolni, hogy ön akkor nem is volt Magyarországon, azt csatolja be. Írja meg, hogy lesznek szívesek igazolni, hogy akit megbüntettek akkor és ott, az ön volt.

Üdvözlettel,


Csipke

brownsugar # 2009.02.05. 14:40

Nagyon szépen köszönöm a segítséget!