Gyorshajtás


kovacsz # 2010.12.06. 14:45

Én olyat hallottam, hogy a fellebbezésnl, ha ügyvéd nevét írjuk (ki fogja folytatni, ha nem törlik a bírságot)akkor az be szokott jönni.
Esetleg inkább mindjár a pápát, még meg is áldanak. :-)

monalisa1 # 2010.12.06. 14:15

Ma már egy rendőrautó mindkét irányba tud mérni, tehát az hogy kinek mi van "másik irányban" ez mondjuk megitélés kérdése.

Ami a helyszín pontos kordinátáit illeti ezen el lehet egy kicsit vitatkozni, de ha az országút azon szakaszán a gyorshajtás ahol valamely okból korlátozás van ill. "csak" a KRESZ szerinti sebességtúllépés, akkor szerintem felesleges a szó.

Ettől függetlenül, ha nem értesz egyet a határozattal élj kifogással és kérd a bírósági eljárást. (A bíró előtt esetleg még tisztázhatod magad, de a közlekedési hatóságnak nincs módjában az automatikus eljárással történő büntetéskiszabást visszavonni.)

monaLuis
laikus hozzászóló

mohuzi # 2010.12.06. 14:02

Kedves kacsa105! Lécci olvasd el a fórum legfrisebb részeit és ott lesz a válasz!

kacsa105 # 2010.12.06. 12:32

Sziasztok!Sikeresen bemértek a 44-es főúton csak ép a másik irányba haladtam mint ahogy a neten lévő képeken írják , és a GPS kordináták se jók.Mi a teendő ilyenkor??

mohuzi # 2010.12.01. 18:27

Kedves Nazoli!
Mi panaszt írtunk,visszautasították, illetve kiterjesztették a határozatot, de a panaszunkra nem kaptunk választ, magyarázatot. Fellebbeztünk,itt áll az ügy. (2 van folyamatban, az egyinél ők már kicsúsztak a határidőből, de azért még fizettetnének)Én biztos megírom bármi van.
Kívánok sikert, szerencsét!
Én olyat hallottam, hogy a fellebbezésnl, ha ügyvéd nevét írjuk (ki fogja folytatni, ha nem törlik a bírságot)akkor az be szokott jönni. Ki tudja.
Ezért kellenének a tapasztalatok!

nazoli # 2010.11.30. 18:36

Mohuzi!

Neked sikerült valamit elérned,vagy áll még az ügyed?
Én eddig csak olyanoktól hallottam hogy megúszták a bírságot,akinek volt összeköttetésük. Ügyvédek bírók...... stb. Amúgy mikor a felvétel készült egy másik kocsi után mentünk meccsre ,azt egy sztárügyvéd vezette,mivel egyformán mentünk-mi közvetlen utánuk, tehát Őt is be kellett mérjék...., valahogy hozzá már nem jött ki a papír.Ennyit erről. Én jelenleg feladtam a levelet a 15 másodpercre hivatkozva-elolvastam az említett Bors-ban megjelent cikket-itt 14 mp volt a rögzített idő és a bíróság felmentette a rendelkezésre hivatkozva a pasit. Ha lesz fejlemény beszámolok.

mohuzi # 2010.11.30. 08:55

"legyen képes....felvétel elindítását megelőző időtartamban“

Szerintem itt a kulcs! Nem rólad, előtted...Azt meg úgyse ellenőrizheted, ill. a mai trafikállítólag mind képesek. Ezzel ez a kiskapu sajna megszűnt.

A többieknek: ha nincs olyan kép amin a sebesség is több, rendszám is látszódik, erre hivatkozva próbálkozni kell...

OLYAN JÓ LENNE, HA EZ A FÓRUM NEM CSAK KÉRDÉSBOMBÁKBÓL ÁLLNA, HANEM HA VALAKINEK VAN LEZÁRT SIKERES-SIKERTELEN ESETE, AKKOR AZT MEGOSZTANÁ VELÜNK! MIT HOGY ÉS HOGY NE CSINÁLJUNK?!
Aki kérdezett a fórumon, tett valamit, akkor is írjon legyen szíves, ha történt valami. Aki segítséget kér, később adjon is! Mindenki nevében köszönöm!

nazoli # 2010.11.27. 17:35

Ezt találtam a 15 másodpercről. Én úgy értelmezem, hogy rólam kell hogy legyen minimum 15 mp felvétel?
Szerintetek???

A sebeségmérők használatát, illetve az általuk rögzített felvételek szabályszerűségét a 18/2008. (IV. 30.) GKM rendelet II. fejezet 1.1.4. pont a) alpontban a törvény rögzíti a sebességmérők követelményei között: "Legyen képes dokumentálni a szabályszegést elkövető gépjárműveket oly módon, hogy a szabályszegés észlelését és a felvétel elindítását megelőző időtartamban, legalább 15 másodpercnyi eseményt rögzítsen".

A Rendőrség értesítését követően, de a büntetés befizetése előtt érdemes tehát tájékozódni, hogy a sebességmérő által rögzített felvétel megfelel-e a rendeletben előírtaknak, azaz tartalmaz-e minimum 15 mp rögzített eseményt.

Praxisomban immár több alkalommal előfordult, hogy a szabálysértési eljárás a felvétel nem megfelelő hosszúsága miatt megszüntetésre került. (Az egyik esetről beszámolt a BORS című napilap is.)

kalti # 2010.11.26. 19:23

Sziasztok!

Egy kis segítség kéne nekem is.Ma kaptam meg a levelet a gyorhajtás tényéről. 50-es táblánál 69 km/h.
Az első fényképen bemérték a 69-el, a másodikon 54 és a harmadikon 52-ezen látszik már a rendszám. Az első és harmadik kép között 20 másodperc telt el. A képen L= 68 km/ óra.
A bírság 30 ezer FT.Szerintetek lehet valamit tenni???
Előre is köszi a választ.

nazoli # 2010.11.26. 12:17

Sziasztok!

Egykis segítségre lenne szükségem. Ma kaptam meg a levelet a gyorhajtás tényéről. 100-as táblánál 119 km/h.
Az első fényképen bemérték a 119_et, a másodikon 117 és a harmadikon 92-ezen látszik már a rendszám. Az első és harmadik kép között 10 másodperc telt el. A képen L= 118 km/ óra.
A bírság 30.000 Ft.
Szerintetek lehet valamit tenni???
Előre is köszi a választ.

oxox # 2010.11.25. 15:19

Lectori Salutem

Legyenek kedvesek segitsenek egy kicsit, mert a környezetemtöl elég sok, s elég sokféle információt kaptam.

  • Volt egy gyorshajtásom tavaly október elején
  • Rá 2-3 hónapra kaptam is egy levelet, hogy eljárást inditanak.
  • Irtam egy válasz levelet, hogy arra járok minden nap, mérsékeljék, vagy tekintsenek el töle mivel az elsö esetem.
  • Valamikor január környékén kaptam egy választ, hogy nem fogadják el, és folytatják a dolgot.
  • Tegnapi nap kaptam egy levelet, melyben kaptam 5napot, hogy befizessem a korábban kiszabott 30eFt-ot, vagy a városi jegyzö hajtja be rajtam.
  • Felhivtam öket, hogy eddig csekket nem kaptam, és nem is értem, hogy több mint egy év után ez mégis mi?!
  • A hölgy mondta, hogy nem látja a rendszerben (ügy szám alapján) valóban a visszaigazolást, hogy megkaptam volna, de kiküldi megint, és tekintsem semmisnek a mostani levelet, s majd fizessem be csekken.
  • Kérdeztem, hogy nem évült ez már el, mire azt a választ kaptam, hogy 5év az elévülés idö.
  • Kérdeztem, hogy mikor küldték a csekket (annyit mondot, hogy egyböl a levél után), és folyamatosan azt éreztem, hogy nem is küldték még ki, csak megpróbálják utólag behajtani.

Most kénytelen vagyok befizetni, avagy van valami esély, hogy....?

Köszönettel elöre is.
oxox

mohuzi # 2010.11.24. 16:19

Kedves Fórumozók!
Engem 48-al büntettek meg (30 ezerre!, indokolatlan 30-as táblánál, jó úton) és 48 volt a imit. Az sajna már a büntetés határa. (Említett eseben elméletileg 108-tól büntetnek.)
Szeritem ha egy bizonyító kép van és azon 60 a sebesség, nem szabad szó nélkül hagyni. Tuti a "legjobbat" tették fel, és aszerint nem hajtottál gyorsan.
Határozat előtt illetékmentesen panaszt lehet írni (erre úgy reagálnak, hogy kibővítik a határozatot azokkal a pontokkal amit vitatunk, ha tudják), határozat után pedig illetékbélyeges fellebbezési jogunk van. Vas megye a Bp-i rendőrfőkapitánynak adja át. Helybe csak akkor kerül a dolog (jegyzőhöz), ha nem lesz befizetve.
A másodperc nem stimmelés nekünk is szemet szúrt már, erre csak annyit írtak, hogy hiteles a trafi ... (???) De szerintem megérne egy újságcikket,TV hírt a dolog...
15 mp - nem rólad kell, hanem a gép legyen alkalmas. És azok...

Egy biztos - panaszt írni, fellebbezni kell,hacsak lehet hogy ne győzzék... Balesetet kellene megelőzni és nem szivatni minket, elbújni, meg értelmetlen, betarthatatlan táblák után mérni...

grab # 2010.11.24. 13:27

Üdv Mindenkinek

Segítség kérés

Utánaolvastam az előzmények között, de egyszerűen nem találtam egyértelmű választ. Két órája olvasom az internetet, és ellentmondásos válaszokat olvasok.

  1. kérdés: 40-es táblánál 63-mal mentem 30.000,-Ft-os birságot kaptam, amit be is fizettem.Jár-e ez mellé büntetőpont, hiszen a paragrafusok között ott van, hogy a sebesség 1/4-del többel való tullépésnél 3 pont járhat.Hogy van ez?
  2. kérdés: És ha büntetőpont jár... , akkor hogy van ez az üzembentartó dolog...? Csak akkor tudom elkerülni, ha nyilatkozom, hogy nem én vezettem, ha nem nyilatkozom akkor automatikusan én kapom meg a büntetőpontot. Itt is teljes ellentmondásos válaszokat lehet olvasni .

Például ez itt . Ügyész leszek.hu lapon van:

Jár büntető pont a kiszabott bírság mellé?

Nem, büntetőpont nem jár. Amennyiben a bírság befizetésre került nincs más hátrányos következménye.

Előre is köszi a választ

Grab

grab # 2010.11.24. 13:25

Üdv Mindenkinek

Segítség kérés

Utánaolvastam az előzmények között, de egyszerűen nem találtam egyértelmű választ. Két órája olvasom az internetet, és ellentmondásos válaszokat olvasok.

  1. kérdés: 40-es táblánál 63-mal mentem 30.000,-Ft-os birságot kaptam, amit be is fizettem.Jár-e ez mellé büntetőpont, hiszen a paragrafusok között ott van, hogy a sebesség 1/4-del többel való tullépésnél 3 pont járhat.Hogy van ez?
  2. kérdés: És ha büntetőpont jár... , akkor hogy van ez az üzembentartó dolog...? Csak akkor tudom elkerülni, ha nyilatkozom, hogy nem én vezettem, ha nem nyilatkozom akkor automatikusan én kapom meg a büntetőpontot. Itt is teljes ellentmondásos válaszokat lehet olvasni .

Például ez itt . Ügyész leszek.hu lapon van:

Jár büntető pont a kiszabott bírság mellé?

Nem, büntetőpont nem jár. Amennyiben a bírság befizetésre került nincs más hátrányos következménye.

Előre is köszi a választ

Grab

Stabillo # 2010.11.23. 08:43

Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne,ogy munka közben (szállító vagyok) lefotóztak Szentendrénél a főút vége után 200mel (ugyebár ott már 50es tábla van) 78al...
Na mármost az egy dolog hogy a rendőr a lámpát mérte (aki ismerős arra az tudja h a tábla és a lámpa között van vagy 100m) szal 90ról 50re kellene lassítani szerintük, ami egy ZÖLD lámpánál én szerintem balesetveszélyesnek minősithetö!
De nem is ez a gond. Kijött a főnökömnek az értesítés, ö visszaküldte az én adataimmal. De az érdekes, hogy kint a weboldalon az adatok beírása után van kint egy elkövetés ideje címszó.
Itt (nem tom pontosan de pl ) 13.52 van kiírva.
Bent a fényképnél alul a fekete mezőben 13.43, míg a fénykép tetején 13.32.
Ebbe azért énszerintem igencsak bele lehet kötni jól tudom?
Illetve még egy olyan dolog lenne, hogy 2 db kép készült a gyorshajtásról, de valahol olvastam ezt a 15 mp-s dolgot... a rendőrautó ahol megállt onnan fizikai képtelenség a 15 mp betartása.
Ezekre kérnék választ...
(amúgy egyértelmű, hogy gyorsan mentem ezt sajnálom, de a képeken is látszik, a folyamatos lassulás, de azért durva a rendőrség büntető hozzáállása... Mert hogy nem a biztonságra mennek az tuti)
Köszönöm előre is a válaszokat

krivacskane # 2010.11.23. 08:19

Köszönöm a gyors választ Northface! megnézem

Northface # 2010.11.23. 08:14

Szia krivacskane!

Nem, nem mellékelnek már fényképet, az első levélben megtalálod a weboldalt és az azonosítót+jelszót, amivel be tudsz lépni, és meg tudod nézni a képeket!

krivacskane # 2010.11.23. 07:50

Üdvözletem!
Most olvasom a fórumon,hogy gyorshajtásnál a rendőrség fényképet készít amit elküld a gyorshajtónak?A férjemet megbüntették 30 ezer ft-ra,mert Vác közelében a 2/A főúton a megengedett 90km/óra helyett 112-vel ment.ki is jött a csekk,de kértünk részletfizetést amit megadtak,és 3*10000ft-ot kell befizetnünk.A kérdésem az,hogy kellett volna fényképet kapnunk a gyorshajtásról,Még soha nem büntettek meg ezelőtt és tudatlanok vagyunk ez ügyben.
köszönöm.

Northface # 2010.11.23. 06:52

Üdv mindenkinek!

Hasonló cipőben járok... Lefotóztak a 4-es főút 110-es kilométer szelvényénél (a 2x2 sávos résznél) 90 helyett 110-el. Egyrészt nem vagyok benne biztos, hogy ott 90-el kellett volna haladni, ugyanis általában ahol a 4-es kiszélesedik, oda kibiggyesztik a 110-es táblát is... Lehet, hogy itt nem történt meg, ezért mértek, passz...
A kép egyébként egyértelmű, egy kérdésem lenne...
Ha 110-re volt állítva a trafi (L=110) és én pont 110-el mentem, nem lehet tenni valamit? A büntetés mérséklését kérni, vagy hasonló? Megéri egyáltalán írni nekik egy levelet? Még a határozat meghozatala előtt, vagy után?
Ha írok, akkor kinek kéne? A szabálysértési eljárás megindítása után már a lakcímem szerinti kapitánysághoz tartozik az ügy, vagy a Vas megyeihez?

Tomtom67 # 2010.11.22. 14:05

Sziasztok!

Én is kaptam értesitést, okt. 29.-én az M60 pécsi lehajtójánál 60 helyett 86, a sötétszürke Astra a betonkorlát mögé bújva.
Egy kép van a tábláról, mivel amin a kocsi van azon hátulról látszik csak és három kép a kocsiról. Video felvételből kivett képkocka kinézetük van, csak a dátum és a sebesség van rajtuk.
Az első kockán amin a 86 a sebesség a rendszám nem látszik, a kocsi 2/3-a takarásban van, a másodikon a rendszám látszik de nincs sebesség csak vizszintes vonalak a helyén, a harmadik képen pedig rendszám meg a sebesség látszik ami akkor 60 volt. A tábla mindhárom képen a kocsi mögött van.

Lehet ezzel valamit kezdeni?

Amúgy rohadt bosszantó mert nem hajtok gyorsan és nem a trafi miatt lassitottam le, az úgy el volt bújva hogy csak akkor vettem észre amikor már 60-nal mentem, nem is gondoltam hogy lekaptak volna. Kivánom hogy költsék gyógyszerre a 30 ezret...

mohuzi # 2010.11.21. 20:41

L = traffipaxon beállított mérési limit
Véleményem szerint panaszt írj mihamarabb, határozat előtt. Ha a gyorshajtás ténye tuti, legalább a bírság összegén érdemes csökkenteni. (Na meg az eséy, hogy kifunak a reagálási határidőből, az mindig megvan, és akkor zéró forint...)

sinusgamma # 2010.11.20. 15:28

Sziasztok!

Egy kis tanácsra lenne szükségem. Kaptam egy értesítést a rendőrségtől, mely szerint túléptem a megengedett sebességet. 90-el mentem. Az útszakaszon 60 km/óra a megengedett legnagyobb sebesség (tábla, fővinform honlapja), de a rendőrségi értesítőn 50 km/óra szerepel. Ez már eleve 15000 Ft különbség. De reális-e az, hogy ha ezt tudom bizonyítani, akkor az egész ügyet ejtik? Vagy mi ebben az esetben a legoptimálisabb megoldás?

Köszönöm a válaszokat.

(ja, és: a fotón felül Vp=90km/h szerepel, lent pedig a kép alján L=88 km/óra, melyik mit jelent?, mert 90/50-el a bírság 60000, míg 88/60-al már csak 30000)

hacumomo # 2010.11.19. 11:55

Az én költségvetésem is veszélyben van. Főleg, hogy most küldtek egy "emlékeztetőt" a tavalyi gyorshajtásomról, meg hogy 5 napon belül fizessem be a 45 ezres büntit...

Úgyhogy:
Nagggggyyyyyyon de nagggyyyon sajnálom az ORFK-t. :-)

mohuzi # 2010.11.15. 19:59
mohuzi # 2010.11.15. 19:57

Kedves hacumomo!
Én is így gondolom, de több dolgot is hallottam már: - a rendőrségnek megadott határideje van arra, hogy kiértesítse a jegyzőt, és itt el szokott akadni a dolog.

  • ha olyan vállalja be a bírságot akinek nincs lakástulajdona, munkanélküli azon be se tudják hajtani

(és sajnos ilyen emberből egyre több van) - és mi van a tanulókkal?