Gyorshajtás


véső (törölt felhasználó) # 2013.01.05. 17:59

Viszont most az a vélemény, hogy osztott pályás az út felfestéssel és az már azt jelenti, hogy a sebesség korlátozva van.

Benepapa # 2013.01.05. 17:37

gerbera 317

A fellebbezés előtt a google earth-ön kimértem a dolgokat, és igen, a gps ponttól 99.6 méter az pont 100-re van a táblától, lakott területen belül. És igen, ott már jócskán van kapaszkodósáv (ez az a hely, ahol jobbra felfelé nyílik egy murvás út, ahonnan régebben mindig mérni szoktak). A gps pontnál pont van jobb oldalt az út mellett egy murvás kiállóhely, ami a 124. házszámmal szemben van, és igen, általában onnan szoktak mérni. A település tábla pedig nyilván azért nincs a képen, mert a fókuszban az autó van, és a tábla a közelsége miatt nem fért rá.
Most várom, mi lesz a fellebbezésemmel, amit dec. 20-án adtam fel. A bírság gyorsabban ideért, mint az elbírálás:-) nyilván megküldték a BRFK-nak.

kiwimango # 2013.01.03. 16:55

Sziasztok/Jó estét!

Érdemi véleményre lenne szükségem elég sürgősen.

A korlátozó táblánál lemeszeltek, illetve ezt írták. Idáig kapaszkodtam abba, hogy a fényképen nem látszik a tábla és az autó együttesen.
Viszont most az a vélemény, hogy osztott pályás az út felfestéssel és az már azt jelenti, hogy a sebesség korlátozva van.

Viszont nincs pénzem a bírság kifizetésére és abból a szempontból jogtalannak is tartom, hogy olyan helyen meszelnek, ahol ledudálják vagy letolják az embert az útról, ha lassabban megy. (Óvoda elé miért nem tesznek trafit)

Szóval, megköszönném, ha valaki tudna még észérveket tanácsolni, hogy mit lehetne kezdeni a felvétellel.

1.bendeguz # 2012.12.31. 05:54

Kedves , Benepapa

ez a kép nagy valószínűség szerint mozgó autóból készült , másképp nem tudott volna ennyire párhuzamos portrét csinálni az autó hátuljáról .

nem titok hogy sok mobil mérésre alkalmatlan eszközzel is elvégzik a lekövetést , ezért tisztázni kellene a mérőkészülék pontos típusát.

2 , tisztázni kellene a KM szelvényt ahol a mérést végezték.

Bár én fél éve küzdök velük , mégis azt ajánlom ne hagyd annyiban ha úgy érzed jogtalan a bírság.

Vedd magadnak a fáradtságot és látogasd meg a fényképen lévő helyszínt és készíts fotókat minden irányban. különösen a lakott terület kezdete és vége táblák 100 méteres körzetében. Nagy figyelemmel ajánlom hogy pontosan mérd ki azt a métert és jelöléssel fotozd le azt a méter távolságot ami a határozatban szerepel.

Bővebb infót adok mailben , mert olyanok is olvassák akik megtudják hamisítani a dokumentációkat.

az én esetemben már több mint 200 métert haladt az állítólagos gyorshajtásom helyének meghatározása az elkövetés óta.

ezek után kérdés , ki mersz e állni a saját igazad érdekében , vagy fizetsz mint ha kötelező lenne .

donathi # 2012.12.29. 00:31

Kedves Fórumozók,
Új lévén egy saját ügyben kérnék segítséget.
Ma kaptam egy 20-as csekket egy aug végi gyorshajtásról, amikor a 4-es úton a 90-es korlát mellett 99-el bemért egy Fáma.
Előzetes tanúzásra való felszólításkor a cégem kiadott, úgyhogy a szabálysértési bírságot már én kaptam meg közvetlenül.
Az is egyértelmű, hogy akkor én vezettem a cég kulcsos autóját.
Eddigi gyakorlatom szerint mindig a 15-ös ill. a 20-as túllépési határ alatt kb 5 km-rel állítottam be a tempomatot, tehát az is stimmel. (és eddig még egy csekket sem kaptam az utóbbi 21 évben, amióta vezetek)
Én úgy tudtam, hogy ez a gyakorlat így legális (vagy legalábbis nem büntetendő) és a szabálysértési eljárás csak akkor lép hatályba, ha megállítanak.
Kérdés, hogy érdemes-e fellebbezni, vagy nyeljem le a 20-ast, és mire lehet ilyenkor hivatkozni a fellebbezésben?
Köszönettel

gerbera317 # 2012.12.27. 16:34

Benepapa,

Ma én is zúztam egyet ugyanott fölfelé, és eszembe jutottál. Nos, ha ezen a képen lakott területen lennél, akkor 1) nem lenne melletted kapaszkodósáv 2) a szemközti kanyarban látszana a "település vége" tábla. A tábla talán 20-30 méterrel van a kapaszkodósáv kezdete után. A fotó (teljesen hátba kapva) csak egy helyről készülhetett, márpedig onnan 99,6 m már jócskán lakott területen kívül van, az emelkedőn 76 km/h-ra gyorsulás pedig magyarázható a bömös motorjával, de igazából magyarázni sem kell. A települési napló meg a gps-koordináta itt nem számít, mert a fotóval (a torzítás ellenére) minden bizonyítható.

Benepapa # 2012.12.19. 13:35

Köszönöm, már meg is írtam. Majd visszacsatolok, milyen döntés(ek) született.

Véleményem # 2012.12.18. 12:40

Benepapa

Akkor hajrá!

Benepapa # 2012.12.18. 07:12

Köszönöm a válaszokat. Érdeklődtem az iratbetekintéssel kapcsolatban, azt mondták, hogy csak a határozat van, meg ez az egy kép. Ez a trafi csak egy képet készít...
Nekem is úgy tűnik a képről, hogy feljebb van, már az emelkedőn, a lakott területen kívül, de: a GPS+99.6 méter az lakott területen van, a tábla előtt kb. 100 méterrel (egy jobbos murvás útnál, ahol egyébként mérni szoktak szemből). Bizonyítási indítványnál ezt mérnék le, azt annyi.

A lényeg, hogy megér egy misét, illetve fellebbezést, mert ezt a képet a BRFK tuti nem vállalja majd a bíróság előtt - ha mégis, jó eséllyel elbukja.

gerbera317 # 2012.12.17. 21:53

OFF
A bömös nagy előnye, hogy az ilyen böszme emelkedőkön is könnyedén lehet vele fölfelé tépni.
ON

Nekem gyanús ez a kép. Ez nem egy kanyarral följebb van, már lakott területen kívül, a kapaszkodósáv kezdete után? És honnan tudtak ennyire hátbakapni? Én inkább ezt ellenőrizném. A rendszám valóban olvashatatlan, de akkor hogyan találtak meg? Talán van másik fotó is, amelyiken olvasható.

Véleményem # 2012.12.17. 21:40

Kell lennie még képnek, élesebbnek, mert ez olvashatatlan, amúgy meg teljesen rendben van.

Biztos ahány trafi,ember,megye... annyi szokás, de én néztem már köziges gyorshajtásos képeket neten, és 6-ot szokott mutatni. Nem értem hogy egyes emberek miért 1 db. képet látnak csak...

Benepapa # 2012.12.17. 07:04

Mivel tegnap reggel volt az első hozzászólásom, és még mindig nem jelent meg, megpróbálom újra.

A lényeg tehát, hogy jött egy közig bírság 30e pénzről, de a bizonyítékként csatolt fényképen nem látszik jól a rendszám. Szerintetek érdemes ebbe kapaszkodni?

http://kep.ivpicture.hu/701301.jpg

Benepapa # 2012.12.15. 21:32

Na, engem is utolért a végzet, ma kaptam a levelet a VAS MRFK-tól, ez a kép volt hozzá a neten:

http://kep.ivpicture.hu/701301.jpg

Olvasva a fórumot, nekem az tűnik fel, hogy a rendszám finoman szólva olvashatatlan, akár a szomszéd macskájáé is lehetne. Meg a magyar származás sem látszik. Mi a véleményetek, érdemes okoskodni (a fénykép helyének pontosítása még folyamatban van, szerintem arrébb van, mint a GPS+99.6 méter, lakott területen kívül, de ez legyen a következő lépés, az első a fénykép vacaksága).

gerbera317 # 2012.12.07. 21:09

És minek a bizonyítását indítványoztad?

axon # 2012.12.06. 22:12

November 27-én kapta meg a rendőrség a bizonyítási indítványomat a gyorshajtási ügyemmel kapcsolatban. Azóta nem reagáltak. Nem akarom felhívni őket, nehogy magamra vonjam a figyelmet. Ugye nem vonhatják ki az autómat a forgalomból? Köti őket valamilyen határidő a bizonyításra?

Véleményem # 2012.12.03. 15:18

Évike47

Igazából te az adásvételi szerződéssel le vagy védve. Problémád annyi lehet, hogy a másik tulaj trehánysága miatt, majd sokat fognak téged zaklatni rendőrségi részről, hogy nyilatkozz kié az autó...
Mást már nem nagyon tudsz tenni, mert eladtad, ezt tudod igazolni, részedről nem kell többet tenni.

Évike47 # 2012.12.03. 11:04

Üdv Mindenkinek!
Érdeklődni szeretnék idén júniusban eladtam az autómat amit az önkormányzatnál le is jelentettem.
Azóta nekem már jött 3 gyorshajtási bírság, mikor felhívtam őket közölték faxoljam el a szerzősét és ezt minden alkalommal meg kell tennem.
Érdeklődni szeretnék amíg gurul az autó ezzel engem fognak megkeresni ha ő nem íratja át?
A neten megnéztem a rendszám alapján a kocsit és már ki is vonták a forgalomból az autót,mivel ami cég megvette felszólították de nem veszik át a levelet.
Nem értem ha tudják a cég címét miért nem megy ki valaki személyesen és intézi el hivatalból?
Várom a segítségüket!
Köszönettel: Gecseg éva

gerbera317 # 2012.12.02. 18:25

Mi a tévedés abban ha Fellebezést írtam

Kérelmet is fogalmaztál meg a "fellebbezésben"? Mert ha csak megkérdezted, hogy mire fel a bírság, akkor aranyosan és udvariasan megismételték neked a marasztaló határozat indoklását. :-)

A fellebbezés nem más, mint egy kérelem, amelyben kéred a felettes hatóságot, vizsgálja felül az I. fokú hatóság határozatát, mert álláspontod szerint az I. fok tévedett (és felsorolod, hogy miért gondolod, hogy tévedett), és kéred az eljárás megszüntetését. A kérelmet a felettes hatóságot megszólítva, de az I. fokú hatóságnál kell benyújtani. Ez azért van így, hogy először az I. fok vizsgálhassa meg a kérelmet, ugyanis ha belátja a tévedését, akkor saját hatáskörben megváltoztathatja a határozatát, tehát a II. foknak nem is kell a kérelmet látnia. Ha az I. fok fenntartja az álláspontját, akkor viszont köteles továbbítani a kérelmet a II. foknak, feltéve, hogy tartalmaz ilyen kérelmet a "fellebbezés".

gerbera317 # 2012.12.02. 18:16

Én olyan nagy csodákra nem számítanék a helyedben, ha neki állsz fellebbezni stb...

Gutmann! Az egyéni vélemény csak egy dolog, igazából a jogszabály betűje számít. Az pedig azt mondja, hogy ha 60-as tábla hatálya alatt 73-mal mentél (13-as túllépés), akkor az nem sújtható közigazgatási bírsággal. Szabálysértési bírsággal igen, csakhogy ahhoz ismertté kell válnia az elkövető személyének. Ha azt mondod, hogy közeli hozzátartozó vezette a járművet, őrá pedig nem vagy köteles terhelő vallomást tenni, akkor ennyiben marad a dolog.

Azt még mindenképpen el kell döntened, hogy "levelet" kaptál-e, netán adventi üdvözlőlapot, vagy pedig közigazgatási bírságot kiszabó határozatot. Továbbá nem ártana elolvasnod a jogorvoslatról szóló részt, hogy egyet nem értés esetén mi a teendő, és azt meddig teheted meg. Ha közig. határozatról van szó, és tényleg fellebbezni akarsz, megdönthetetlenül meg kell győződnöd arról, hogy a felvétel a 60-as tábla hatálya alatt készült, nem pedig előtte. A fellebbezést nem kell túlcifrázni, elegendő annyit írni, hogy a 13-as túllépés a jogszabály értelmében (tehát nem a Véső által belinkelt - egyébként korrekt tartalmú - weblap szerint!) nem sújtható közigazgatási bírsággal, ezért kéred az eljárás megszüntetését, valamint a fellebbezési illeték visszatérítését. Ha szabs. határozatot kaptál, akkor pedig a közeli hozzátartozós szöveggel kell előállni, hasonló kérelembe foglalva.

1.bendeguz # 2012.12.01. 17:24

Üdv , mindenkinek.

hozzá értő jogász válaszát szeretném kérni.

ha az elsőfokú határozatot meg fellebezem , azt köteles e az elsőfokú hatóság / Vas megye / továbbítani másodfokra ? Vagy saját hatáskörben a fellebezést át minősítheti e valami másnak aminek határozat módosítás illetve kiegészítés lehet az eredménye ?

történt ugyanis hogy meg fellebeztem a közigbírsá elsőfokú határozatát , de a Vas megyei zsaruk nem továbbították Budapestnek 2. fokra . De küldtek egy határozatot amiben megerősítik az álláspontjukat

A cifra csavar az hogy egyben intézkedtek a tévedésből befizetett 5000 ft illeték vissza fizetéséről ?

Mi a tévedés abban ha Fellebezést írtam , és ezután fizettem meg az illetéket ?

Köszönöm a hozzá értő segítséget.

Véleményem # 2012.11.29. 13:42

Gutmann

véső mutatott egy táblázatot nézd meg, hát ha az segít...

Amúgy ha így lenne ahogy írod, akkor az nem csúszik bele a köziges értékekbe. Az már 5-50-ig terjedő helyszíni bírság lenne, ami lehet akár 30 ezer így is. Hogy ezt a későbbiekben átminősítik e az jó kérdés...
Döntsd el, hogy érdemes e próbálkoznod 5 ezer ft. illetékkel, vagy sem. Megoszlik a vélemény erről itt a fórumon és mindenhol máshol. Biztos többen írják hogy semmiképp se fizess, harcolj halálodig mert megéri...
Én olyan nagy csodákra nem számítanék a helyedben, ha neki állsz fellebbezni stb...

véső (törölt felhasználó) # 2012.11.29. 11:14
Gutmann # 2012.11.29. 10:40

Köszönöm a választ. Elmentem a tegnapi napon a helyszinre és a Budaörsi út 21 és a gps koordináta között van kb 20 méte. A gép kooridnáta környékén (sztem pont ott) van egy tábla 60as jelzéssel. Véleményem szerint ott a 60as tábllánál készült a fénykép ami azt jelenti, hogy volt gyorshajtás, csak épp nem 50-es körzetben. Javaslat? Másik kérdés, hogy 60as táblánál 74el közlekedve milyen büntetés várható? Érdemes próbálkozni? Köszönöm a válaszokat előre is.

Véleményem # 2012.11.28. 12:43

A mérés az pontos, a hibahatárt beleszámolják ilyenkor.
Nézz utána az adott szakasznak.
Ha valóban olyan rossz a felvétel akkor lehet egy két kört futni, de nem soknak jött be eddig úgy tudom...

Gutmann # 2012.11.27. 21:23

Sziasztok! Nem tudom miért, de a ma reggeli üzenetem még nem jelent meg és nem vagyok benne biztos, hogy én nem fejeztem be az üzenetet tökéletesen vagy a szerektőségi moderáció várattat magára igy inkább ismétlem magam.
A minap történt, hogy kaptam levelet a rendőrségtől, hogy gyorshajtáson kaptak vélehteőn a Budaörsi út 21 szám környékén (ez volt a fényképen), ahol a rendörségi megjegyzés alapján 50el lehet közlekedni és vélhetően én 73-al mentem. A 21-s szám környékén indul a 60-as tábla (holnap reggel megnézem, hogy valóban onnantól érvényes ez), de talán néhány méterrel 10-15 méterrel korábba jelezte a fénykép a gyorshajtásomat. Néhány kérdésem lenne:

  • ebben az esetben a fényképen megjelölt helyszint lehet vitatni? mert ha 60 lenne a sebességhatár, akkor talán még belefér a 73?
  • mennyire pontosak ezek a mérőműszerek? őszintén szólva nem hiszem, hogy 73-al mentem, de ebben nem vagyok biztos... reggel 6kor történt az eset.
  • a fényképen a rendszám kivehető, de sem a kocsi, sem az országjelzés. Ezzel lehet vmit kezdeni?

Minden érdemi hozzászólásért előre is hálás köszönetet mondok.
Üdv,
Gutmann.