Gyorshajtás


gerbera317 # 2013.07.13. 12:52

Pocsék. Egészen pocsék. Nem azért, mert júniust és a szombatot kisbetűvel kellene írni, vagy mert indokolatlanul használsz felkiáltójelet (kvázi kiabálsz a hatósággal) hanem egészen másért. Azért, mert nem derül ki, mit cáfolsz. Én azt sem tudtam kihámozni, mi idézet a határozatból, mi idézet közvetlenül a KRESZ-ből, és mi a saját irományod. Zavaros és nehéz olvasmány, nekem sem volt türelmem végigolvasni. Még szép, hogy elolvasás és gondos tanulmányozás nélkül el fogják utasítani.

Na akarj jogászkodni és megmagyarázni, hogyan kell értelmezni a 70-es táblát! Kizárólag és csakis azt akard bebizonyítani, hogy a mérés szerinti helyen már a 70-es tábla hatálya alatt hajtottál, és így nem követtél el szabályszegést! A mérés helyének megállapítása nem jogi vagy jogértelmezési kérdés, hanem egyszerű mérnöki feladat, tehát szakértői kérdés, helyszínrajzzal, felülnézeti fotóval, tükrözéssel, hátrametszéssel stb.

Mondandódat jóval rövidebbre fogva, tereld tehát a fellebbviteli hatóság figyelmét abba az irányba, hogy a határozat és a települési napló állításai ellenkeznek a tényekkel. A képi bizonyítékok a fizika és geometria évmilliárdos törvényein alapulnak, ezek pedig olyan tudományok, melyeket köztudottan nem lehet egy mezei települési naplóval megb@szni. Követeled ezért a helyszíni bizonyítási eljárást és/vagy szakértő kirendelését. Mindezt fölösleges felkiáltójelek nélkül.

Foky # 2013.07.12. 19:44

Kedves fórumozók!

Szeretném a véleményeteket kikérni a fellebbezésemmel kapcsolatban. (a személyes adatokat eltávolítottam)

A következő linken PDF formátumban eléritek.

http://data.hu/…026/felt.pdf

Előre is köszönöm!

Véleményem # 2013.07.09. 19:56

és fix összeg, tehát nem csökkentik.

porcmistrec # 2013.07.08. 19:39

Irr87

Te meguszod, de a tulajnak kikuldik. Ha hivatalos papir van rola, hogy atadta a jarmu hasznalati jogat neked, akkor meg te vagy a hunyo. Az hogy nem volt meg buntetesed, nem szamit objektiv felelossegnel.

irr87 # 2013.07.05. 14:55

Üdvözletem!

Segítségre lenne szükségem. Nem saját autóval közlekedve valószínűleg tegnap belefutottam egy traffipaxba. Lakot területbe üresben gurultam be 90-ről fokozatosan csökkent a sebességem 50-re, mikor a mérő autót észrevettem nagyjából 60-al gurulhattam, viszont az autó sebességmérő órája nem mér pontosan (érzékeltetésnek ha 100-al megyek csak 85-90-et mutat) szóval magam sem tudhattam, hogy mennyivel haladok.
Amennyiben lefotózott az autó és a tulajdonosnak ki küldik a csekket van-e rá mód, hogy a büntetést megúszom?
Ahogy írtam nem saját autót vezettem, illetve -bár nem tudom, hogy számít de- eddig még soha nem követtem el szabálysértést sem. Ha netalántán kiküldenek egy 30.000 forintos csekket, akkor van lehetőség fellebbezésre, esetleg a büntetés mértékének csökkentésére?
Előre is köszönöm a válaszokat!

eurosolar # 2013.07.04. 04:50
kea4 # 2013.07.03. 23:10

Hm, előbb érdeklődnék fényképek felől. Ha esetleg nem lenne értékelhető minőségű fénykép, akkor nincs ügy, nincs kérdés és nem kell válaszolni sem.

Üdv:
KEA.

Tecumseh # 2013.07.02. 06:57

Mivel cégautó adót fizetünk, így nem kell menetlevelet vezetni. Ilyenkor mi van?

Milyen büntetési tételre lehet számítani?

Tecumseh # 2013.07.01. 13:41

Ez nem pullos kocsi, csak én használom, a cég juttatási csomagjának részeként, nincs vezetett menetlevél sem. Ilyenkor mi van?

Milyen büntetési tételre lehet számítani ebben az esetben?
Az érvényes közlekedési szabálysértési bírságok táblázatában nem is találok semmit a gyorshajtásról.

http://kalkulatorlap.hu/…irsagok.html

Ilyen eset már számtalanszor volt, hogy belefutottam trafiba, de nem volt meg a +15 km/h és nem is jött semmi, hiába minősül szabálysértésnek. Ennyire kell már a lóvé az államkasszába?

eurosolar # 2013.07.01. 13:08

Jól látod, hogy nincs meg az objektív felelősség alapján kiállított közigazgatási bírsághoz a kell sebességtúllépés.
Ezért ez csak szabálysértés lesz, azt pedig csak az elkövetőnek lehet kiszabni. Most ezt próbálják kideríteni. Ha nem céges kocsi lenne, akkor simán megjátszható még mindig a "közeli hozzátartozóm vezette" duma.
Céges autónál viszont úgy tudom, hogy kötelező folyamatosan menetlevelet/útvonaltervet készíteni, így ebből megállapítható hogy ki vezette.

Tecumseh # 2013.07.01. 10:43

Sziasztok,

céges autóval járok és ma érkezett egy rendőrségi levél a céghez, mint üzembentartóhoz, miszerint az autót április végén az M0-M5 találkozásánál az M5-ös felhajtójánál 60-as tábla mellett 73-mal mérték be. A cégnek nyilatkoznia kell, hogy ki vezette az autót, egyelőre csak erről szól a levél, ill. arról, hogy ismeretlen személlyel szemben feljelentést tettek szabálysértés miatt.
Kicsit értetlenül állok a dolog előtt.
Egyrészt miért a Dabasi Rendőrkapitányság küldte a levelet, miért nem a szombathelyi.
Másrészt a törvényben foglaltak szerint 60-as táblánál 75-től jön a 30.000-es büntetés, én pedig alatta voltam a 73-mal.
Nem állítottak meg, nem igazoltattak, tehát nem egy helyszíni vita folyománya ez a dolog. A levélben semmilyen fotóra nem hivatkoztak.

Van helye fellebbezésnek, ha jön a büntetés? Miért büntetnek egyáltalán?

gerbera317 # 2013.06.18. 21:49

Mi lehet a teendő ilyenkor?

Semmi. Elég gyatra kis fellebbezés lehetett az, minimális indoklással és gyenge lábakon álló bizonyítékokkal, ha magad is utólag akarod megnézni, tényleg bizonyít-e valamit az a fotó.

Tamás8791 # 2013.06.18. 10:28

Sziasztok!

Szeretnék segítséget kérni.Bemértek Székesfehérváron 2013.05.27-én. Az ügyiratszám alapján egy fotót találtam a közigbírság.hu és azon nem volt GPS koordináta csak a kocsim hátsó része 90 %-ban és a bal felső sarokban némi zöldövezet.. Ezért fellebbezést írtam amit azzal utasítottak el ,hogy települési naplót vezetnek és az bizonyító erejű. Most újra meg akartam nézni a fotót de már nincs fent . Mi lehet a teendő ilyenkor?

köszi előre is.

Foky # 2013.06.09. 22:30

Tisztelt gerbera317!

Köszönöm az észrevételeidet, ezeknek megfelelően átírtam/kijavítottam ezeket a részeket. A kérdésedre miszerint, miért manipulálnák ezt a képet aprópénzért? Szerintem nem feltétlen csak ezt a képet photoshoppolják, én erre úgy gondolok, hogy van egy alkalmazott aki kifejezetten ezzel foglalkozik, így máris sok sok 30.000 ezer lesz ebből az aprópénzből. Tegyük hozzá azért gondolkodom így, és nézem ilyen aprólékosan a képet, mert kifejezetten odafigyelek arra hogy ne lépjem túl a megengedett sebességet, a visszatartó erő természetesen az hogy nincs felesleges 30 ezrem, és ha lenne sem vagyok annyira fontos ember hogy állandóan siessek... :)

gerbera317 # 2013.06.09. 20:40

Az rendben van, hogy fellebbezel, de nem kéne megfogalmazni azt is, mit állapítson meg a fellebviteli hatóság (pl. szabálysértés hiányában az eljárás megszüntetését)?

Indokolni pedig nem azzal kellene, hogy "nem ismerem el, mert a kép manipulált", mert ha kiderül, hogy a kép mégsem manipulált (könnyen meglehet, hogy csak fénytörés miatt olyan a kép, amilyen), akkor további ellenvetés híján máris megvalósult a gyorshajtás.
Indokolj inkább azzal, hogy "nem ismerem el, mert a gyorshajtás nem valósult meg, a képen látható helyen már 70-es korlátozás van érvényben, melynek bizonyítékai ezek: ..."

A bizonyítási indítványt pedig hagyd a fenébe, legyen egyszerűen csak fellebbezés, a hatóság pedig tekintse annak, aminek akarja, nemde?

Ez a manipulálás azért is agymenés, mert ha percenként 2-3 tényleges gyorshajtót is le lehet fotózni, akkor szerinted ki az a hülye, aki majd éppen a te fotódat fogja negyed órán keresztül photoshoppal manipulálgatni tetves 30 ezer forint bevétel reményében? Vagy ilyenekbe te nem gondolsz bele?

Úgyhogy mellőzd a hatóság sértegetését, és koncentrálj annak a bizonyítására, hogy a képen látható helyen már simán lehet 70-nel menni! A hivatkozott bizonyítékok egész' jónak tűnnek. Traffipax már akkor is létezett, amikor gps még sehol sem volt, a sárga falú ház és a szálloda tükörképe olyan tények, amelyeknek nem lehet ellene menni helytelen gps-koordinátákkal. Eleve jó esélyed van a megszüntetésre, miért kell hát a hatóságot magadra haragítanod?

Foky # 2013.06.09. 15:53

Tisztelt fórumozók!

Segítséget szeretnék kérni, készítettem egy dokumentumot, melyben bizonyítani szeretném a feltételezett gyorshajtásom valódiatlanságát, ezt kellene átolvasni.
Várom a véleményeteket!
Előre is köszönöm!

Link a pdf filehoz:

http://data.hu/…eltoltes.pdf

Véleményem # 2013.05.30. 22:10

A traffi az sebességet már, másra nem használják, nem valószínű a csekk...

Isufish # 2013.05.27. 23:39

Üdv!
Lenne egy kérdésem, a traffipax más közlekedési szabálysértést is rögzíthet a gyorshajtáson kívül? Sajnos egy autóúton egy kereszteződésben nem a bal oldali sávba kanyarodtam a trafi orra előtt. Vagy 300 méter után rendőrök is voltak, de nem állítottak meg. Jöhet a csekk?

Véleményem # 2013.05.24. 21:42

Poruljárt_Attila

Erre pontos választ lehet, hogy igen igen bennfentes tudna adni neked, de nyilván ilyen itt ezen a fórumon nem lesz.

Én amennyire tudom, nem lehet belenyúlni egyáltalán. Aztán nincs kizárva, hogy van még olyan régebbi típusú traffi amivel ezt meg lehet tenni...

Ha egy felvétel mondjuk meg van, rögzítve van és azt kitörli valaki, ott még nem ér véget a történet, mert naplózzák is ezt, vezetik pontosan, azt kizártnak tartom, hogy hamisítani lehessen...

Lehet, hogy valamit félre értettél...

wers # 2013.05.24. 13:19

kicsit felljebb olvashatod, JOGI FÓRUM (szerinted hány rendőr jár ide?)

egyébként már nem tuja kiszedni

Anno nagyon régen, mikor úgy hívták elő a sztárfotókat, lehett belenyúlni, meg amíg még a kapitányságokon hozták a határozatokat, egy kis ideig, míg nem került be a rendszerbe, de most már nem.

Poruljárt_Attila # 2013.05.24. 12:29

Értem, na hát erre értettem, hogy egy ennél bennfentesebb véleményére lennék kíváncsi, ugyanis ez így, ebben a formában nem igaz. Ha a rendőr a bemért kocsit a helyszínen (persze ösztönzés hatására) ki tudja "szedni" a rendszerből, akkor ott felmerül pár kérdés.

Vagy esetleg csak egy: ez általnosságban van így vagy típusfüggő?

Véleményem # 2013.05.23. 09:47

Poruljárt_Attila

Mit értesz az alatt, hogy belenyúlás utólag?
Vagy felvesz valamit vagy nem, amit felvett az automatikusan megy kártyára vagy egyből szombathelyre azon nem tudnak változtatni. Szombathelyen elemzik, kockázzak ki programmal stb...

Viktoria1975

Az ittas vezetés topicban többre mész...
Ez itt gyorshajtás...

Viktoria1975 # 2013.05.22. 16:39

Sziasztok!

Most találtam ezt az oldalt, lehet ne jó helyen vagyok.
Segítséget szeretnék kérni a következőkkel kapcsolatban:
2013.05.18 .-án ittas vezetés miatt elvették a jogosítványomat Németországban. Van bejelentett lakhelyem ott, de nem tudom mi lesz most? Haza küldik Magyarországra? Ha igen mi az eljárás? Segitsen valaki ....kérem!!!

Poruljárt_Attila # 2013.05.22. 15:20

Valaki bennfentes megtudja mondani, hogy a ma használatos lézeres sebességmérőkbe a rendőr bele tud nyúlni utólag?
Nekem pont rendőr ismerős állította h az teljesen kizárt, aztán ehhez képest volt ellentétes tapasztalatom.

Ezért kérdeznék egy sokkal bennfentesebbet :)

Vagy elképzelhető, hogy típusfüggő?

wers # 2013.05.22. 12:45

nem tudom vígasz-e, de ha csak icipicit gyorsabb vagy, akkor 45.000 lenne (75-nél ugrik)