Gyorshajtás


antonyó # 2009.08.27. 14:29

Feri29!
Tudod fiatal barátom ezek az igaz történetek megtörténtek velem a hosszú évtizedek alatt, amit bizonyítani is tudok. Más kint az utakon tapasztalatokat gyűjteni, és más olvasgatni amiről ti itt papoltok. Ha visszaolvassátok az írásaimat júniusig, az ilyen magamféle igazság kimondót elnyomják a fórum bérencei, személyiségzavarosnak mondják, idiótának kiabálják ki.Pedig egyszerű hétköznapi polgár lennék, aki valós tapasztalatait szeretné megosztani másokkal is........

antonyó # 2009.08.27. 14:37

.....Na most ez csak a hozzád hasonlóaknak fáj, akit megbízhattak eme fórum színesítésével. Sajnos találnak melléd (rendőri berkekből) bármennyi nyakkendős naplopót, aki segít eltorzítani a közutakon megtörtént, állandó, gerinctelen rendőri hozzáállást, nem megtörténté színezni, széppé varázsolni. Előbb-utóbb visszanézek majd, mivel szédítik a magad és lisa féle, igazságot eltusoló, hozzánemértő, mélyrenyaló alakok a ngyközönséget.

Feri29 # 2009.08.27. 15:06

Én nagyon jól szórakozom, csak így tovább! :D

Grád András # 2009.08.27. 15:36

:-)


dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

toldiur # 2009.08.27. 15:41

antonnyó jól írtad:)) én sem tudtam volna szebben :DDDD
grád neked meg csak annyit,h most sem bírtad ki,h ne szólj az előző irományaimhoz :)) nem veszik a könyveidet,h itt futtatod,nyalatod magad fényesre?:DD

antonyó # 2009.08.27. 19:37

Nem azért írtam be, mert bárkivel is kesztyűt szeretnék húzni, vagy szélmalomharcot vívni (veletek felesleges lenne, vagytok épp elegen!), mégcsak magamat fényezni, futtatni sem!
Tudatni szeretném veletek micsoda pénzéhes, korrupt, gerinctelen a közlekedési rendőrtársadalom ebben az országban! Sajnos nem ők tehetnek róla, hogy ilyen megalázó, mélységesen alacsony bérért dolgoznak, ők is emberek, és többet szeretnének! Ez a politikusok sorozatos ballépéseinek is köszönhető....de ebbe most ne menjünk bele.Persze Grád ügyvéd úr is csak neten keresztül szemlélheti ezeket az eseményeket, mert általában ő csak annyit lát a külvilágból, míg átballag a körútról a Markó utcába. Onnan már más szemüveg mögül nézheti a világot, ami az övé, sokat tanult érte. Azonban fontosnak tartja beledugni az orrát, amit sosem látott nap mint nap, és azt hiszi így is tudhat mindent. Mulatságosnak tartja, hogy sok Magyar polgár egyetlen szabálysértésért félhavi fizetését otthagyja! Neki ez a reklám helye, még ha csak egy mosoly erejéig is. Neki nem probléma a helyszini bírság, vagy elbánni a korrupt rendőrrel.

antonyó # 2009.08.27. 19:38

Szégyellje magát!

toldiur # 2009.08.27. 22:14

antonnyó! az itt lévő legtöbb önjelölt sztárügyvédnek (tisztelet a kivétel) fingja nincs az életről. amikor olyat ír valakire akit nem is ismer,h "patalógiai személyiség" . csak azért mert a neve előtt ott a Dr".
a másik topikban már le írtam,de innen sem hagyhatom ki,h az iskolai végzettség nem egyenesen arányos az intelligenciával.
itt megjegyzem nem csak a rendörtársadalomra érvényesek az antonyó által említett dolgok. a másik topokban az ötleteimet hiéna módjára akarták kiszedni belőlem,h mi hogy működik azokból,de mivel nem álltam kötélnek el kezdtek pocskondiázni, szapulni, sértegetni. ki is a patalógiai eset?!

Feri29 # 2009.08.27. 22:41

"patalógiai személyiség" :D :D :D

toldiur # 2009.08.27. 22:44

a lényegen nem változtat.. és ezt mind hozzá tudtad fűzni?:))

toldiur # 2009.08.27. 22:46

hányan segítettek ennek a megfogalmazásában?:DD

Feri29 # 2009.08.27. 22:57

Nekem senki sem segített, de ahogy elnézem Neked sem. :D

toldiur # 2009.08.27. 23:28

köhög a bolha :D:D:D:D

margaréta*** # 2009.08.28. 07:25

Kedves Uraim!

Nem hiszem, hogy a nagy többség azért jön a Jogi Fórumra, hogy az Önök mocskolódását, sértegetését hallgassa vagy éppen jót nevessen a marakodásaikon. Más fórumokon az ilyen és ehhez hasonló hozzászólásokat törlik vagy egyenesen felfüggesztik a felhasználót. Viszont vannak, akik valóban segítségért fordul Önökhöz, ahhoz képest, azzal egyáltalán nincsenek elfoglalva, hogy válaszoljanak.
Teljesen mindegy, hogy a "tanácsadónak" van-e diplomája vagy jogász végzettsége, vagy egyszerűen az élettapasztalatait osztja meg másokkal, van, akinek már az is nagy segítséget jelent! Ha viszont csupán egy-egy téma az egymás ellen irányuló ellenszenvről szól és egymás "lehúzásáról", saját magukat járatják le. Foglalkoznának inkább a tényleg rászorulókon, s abban, hogy akár hivatásuknak megfelelően a felajánlott szolgáltatást biztosítsák, ha már korábban ezt hangoztatják, vagy csupán tanácsot adjanak a mindennapok történései alapján. Ne felejtsék el, miért is regisztráltak a Jogi Fórumon!

Köszönöm.

toldiur # 2009.08.28. 11:21

Tisztelt Hölgyek és Urak!

A vita ott kezdődött amikor meg kérdezte valaki,h mit tehet olyan esetben,hogy be mérték gyors hajtásért egy a fotón nem felismerhető helyen és időben illetve az sem bizonyítható,hogy valóban túl lépte e a sebességhatárt. Mivel ez a személy az egészről semmit sem tudott. Amire azt a választ kapta itt a tisztelt tanácsadóktól,hogy elég ha a rendőr tudja stb.. Itt megjegyeztem,hogy ami nem bizonyítható 100%-an azt meg lehet támadni polgári peres úton. Majd ez a hozzászólásom el tűnt a rovatból és vele együtt a kérdezőé is.. Itt meg kérdeztem,hogy hová lett,de azóta sem kaptam semmilyen választ csak támadás sorozatot és lehurrogást.

Feri29 # 2009.08.28. 13:36

Hozzászólások sajnos valóban tűnnek el a fórumról, nekem is eltűnt már pár, de véleményem szerint nem a tartalma, hanem valamilyen technikai hiba miatt.

kea4 # 2009.08.28. 21:37

T. Uraim!

Nemcsak a jognak, de anyanyelvünknek is vannak szabályai. Elemi kötelességünk ezek betartása, figyeljünk már oda erre (is)!

Köszönöm.

Üdvrivalgással:
KEA.

antonnyó # 2009.08.30. 19:02

margaréta!
Az a probléma ami harminc nap alatt nem oldódik meg magától, nem is érdemli meg, hogy foglalkozzunk vele.
De nem kell emiatt aggódnod. Derék rendőreink párodtól először is bezsebelik a háromszázezres pénzbírságot részletekben, 3 évre bevonják a jogosítványát. Neked meg az égvilágon semmi közöd az egészhez!

Royal # 2009.08.30. 20:22

Hozzászólások sajnos valóban tűnnek el a fórumról, nekem is eltűnt már pár, de véleményem szerint nem a tartalma, hanem valamilyen technikai hiba miatt.

Meg tudom erősíteni. A fórum motorja valami okból kifolyólag nem működik 100% hatékonysággal, egy-egy nagyobb terjedelmű hozzászólás elküldése után, (aminek megírása sok időbe kerül) előfordul hogy nem jelenik meg. Gondolom valamilyen beállított időlimittel lehet összefüggésbe, mert vágólapra helyezve, újraelküldve rendben bekerül. Megoldás: a hiba javításáig, célszerű a kisregényeket szövegszerkesztőben pl; notepad megírni, majd onnan bemásolni.

A topikban kialakult vita szerintem sem idevaló, de valahol meg lehet érteni, hiszen a magyar jogi gépezetre általánosan igaz, hogy mindig a gyengét szivatja, és az erőset támogatja. Igazságtalan. Más eszköz nem lévén, ennek sokan ÍGY, és ITT adnak hangot... kicsit belegondolva ez sem feltétlenül elítélendő, legalább azt megmutatja, hogy etéren sem mennek flottul a dolgok.

margaréta*** # 2009.08.31. 08:06

Antonnyó!

Köszönöm a "vígasztaló" szavakat. Legjobbnak láttam nem "semmisnek tekinteni" a büntetést. Párom nevében kértem részletfizetési lehetőséget, inkább kifizetem, minthogy ettől nagyobb problémája legyen. Egyébként 60e Ft volt a bírság, nem 300e. Várom a válaszukat, majd kiderül, hogyan folytatódik.
Szép napot mindenkinek!

zzzoty # 2009.08.31. 13:08

Sziasztok,

valószínűleg előfordult már hasonló kérdés, de néhány oldalt visszaolvasva nem találtam meg azt pontosan, amit tudni szeretnék. Ezért előre elnézést, ha ismétlek!
Júni 22-én fénykép készült.. Júli elején kaptam az illetékes rendőrfőkapitányságtól az eljárás megindításáról levelet, amiben az szerepel, hogy a határozat meghozatalának határideje a szabálysértéstől számítva 60 nap, ami indokolt esetben 30 nappal kitolható.
Tekintve, hogy a 60 nap letelt, és még nem kaptam semmit a kérdéseim:

  • ha következő hetekben/hónapokban megkapom a határozatot, az elévülés szempontjából mi számít, számít-e valami? A határozat meghozatalának dátuma, vagy a postabélyegző a feladás ddátumáról?
  • ha ennek megfelelően esetleg elévültnek számít a dolog, vagy a közeljövőben egyáltalán nem kapok határozatot, meddig számíthatok arra, hogy "egyszercsak" mégis érkezik egy ilyen levél..?

Köszönöm!

antonnyó # 2009.08.31. 19:56

margaréta!
A párod betiltott jogsi alatt szerezte a 60 ezres gyorshajtást, az annyimint: 300 000 ft! Hiszen Te írtad:"nem vezethetett, mégis megtette"
Előző leveleidben azt írtad:"Nem áll módodban kifizetni ekkora összeget, kizárt, hogy kifizesd"
Most meg azt írod: " inkább kifizeted, mint ettől nagyobb problémája legyen"
Várhatod a válaszukat, majd az lesz Neked "vigasztaló"!!

margaréta*** # 2009.09.01. 08:05

antonnyó vagy antonyo?!!

Elnézést, ha nem túl kellemes hangvételben fogalmaztam. Valóban, nem áll módomban kifizetni, de amennyiben engedélyezik a részletfizetést, összekaparom valahogy. A jogosítvány betiltásról június v. július hónapban kaptunk értesítést, nem tudtuk,hogy bevonták. A gyorshajtás még a jogsi bevonás kiértesítése előtt történt. Másrészt pedig nem bizonyított, hogy ő és esetleg nem én vezettem az ő autóját. Akár van fotó, akár nincs, este tíz után kamera legyen ami a vezető arcát tökéletesen felismerhetően fotózza... Csak egy lehetőség, ezért írtam a 60 e-re a választ. Ha a nyilvántartásukból tudták volna, hogy akkor be volt vonva a jogsija, akkor egyből úgy küldik a büntetést, 300e-s csekkel, nem pedig 60-el. Szerintem. Javítsatok ki, ha tévedek, vállalom.

antonnyó # 2009.09.01. 19:18

Hosszabb hozzászólásaim nekem sem jelennek meg, ezért két részletben szoktam feltenni ide. Akkor antonnyó
Ha viszont már egyetlen szót sem enged a rendszer, akkor új regisztráltként: antonyó.
Elnézést, ha ez valakit megzavar, megkavar!

bettyblue # 2009.09.02. 09:33

Sziasztok!

Szükségem volna egy kis segítségre, tanácsra hozzáértő emberek részéről.

A napokban kaptam a BRFK-tól egy értesítést közigazgatási eljárás megindításáról amiben közölték, hogy 2009.07.17-én, itt és itt bemértek 69km/h-val 50km/h-ás területen. Aztán egy rakás jogi duma, ilyen olyan hivatkozások különféle törvényekre, szabályokra.

Ez eddig tiszta is...

Amit azonban nem értek, hogy nem kaptam csekket, de még az összeget sem közölték, hogy mennyibe fog ez nekem kerülni. Továbbá van egy sor a levélben miszerint (idézem):

"Tájékoztatom továbbá, hogy a Ket. 51. § (1) bekezdése szerint az ügyfél az eljárás során írásban vagy szóban nyilatkozatot tehet, vagy a nyilatkozattételt megtagadhatja."

Ez mit jelent? Mi a teendő, mit lehet, mit kell tenni?

Ill. még lenne egy olyan kérdésem, hogy hallottam, olvastam olyat, miszerint van egy kiskapu, arra a törvényre hivatkozva, hogy "senki sem köteles önmaga vagy a közeli hozzátartozója ellen terhelő vallomást tenni". Egyesek állítottak olyat, hogy ha írok egy válaszlevelet, amiben erre a törvényre hivatkozom akkor megszüntetik az eljárást...

Ez mennyire igaz? Hogy is néz ez ki valójában? Ha ez létezik akkor konkrétan mit kell tennem ill. melyik is az a törvény (szám, paragrafus, bekezdés... stb,) amire hivatkoznom kell?

A válaszokat, segítségeket és tanácsokat előre is köszönöm!