JOGIFORUM CHAT

Paranojzer # 2014.11.22. 21:25

Volt nekem egy törött érintőpanellel rendelkező Note 2 telefonom, egy nem hivatalos helyen szerettem volna megcsináltatni viszont mikor az érintőpanelt eltávolította akkor az lcd is sérült és tönkrement, az új lcd ára 50.000 forint körül van. Fizetni nem szeretne, fb beszélgetések és az ahogyan hirdeti magát megvannak.
Mit tudok tenni? NAV amiért "maszekol"? Rendőrség amiért kárt okozott nekem? Vagy a kettő együtt? Előre is köszönöm a választ.

Földönjáró # 2013.04.07. 20:25

Segítséget szeretnék kérni. Jogászként jogi előadó munkakörben kezdtem dolgozni egy cégnél. A nővérem lánya munkaügyi perben szeretné, ha képviselhetném, de a Pp.13 § (2) bek. alapján nem minősülök hozzátartozónak, a 67§ (i) alapján sem képviselhetem. Ez már csak azért is gáz, mert hiába van a családban jogász, és már egyébként is van peres gyakorlatom előző munkahelyemről, akkor sem segíthetek neki. Van esetleg valakinek olyan ötlete, ami mégis megoldást jelent, csak én nem látom az erdőtől a fát?

Köszönöm szépen.

gszollosy # 2013.03.09. 07:44

Jó reggelt! A feleségem 2013 októberig GYES-en van, és közben hat órában dolgozik, egyúttal betölti az ötödik évét is a cégnél. Szeretném megtudni, hogy jelenleg van-e számára olyan jellegű védelem, ami meggátolja a munkáltatót abban, hogy elbocsájtsa? Ha október előtt mégis elküldhetik, jogosult-e bármilyen kompenzációra az októberig tartó időszakra? Előre is köszönöm a választ!

Yooy # 2013.01.25. 15:31

Jó napot! Nekem az lenne a kérdésem,h albérletből kitehetnek-e 10 napon belül hamis vádak és rágalmak alapján. Rejtet videó felvételem van,illetve alá tudom támasztani egy szakvéleménnyel a halált okozó életveszélyesztetéstt. Ebben az esetben én mit tehetek? Bérleti szerződésem van, a tulajdonosok szerint nem tettem eleget a házirend szabályzatának,amit hiába kértem nem kaptam meg,mert h elvileg nem tartozik rám. Ez is megtalálható a videó felvételen. Előre is köszönöm a segítséget. Tisztalattal: B.Anna

bokros # 2012.11.12. 20:40

Ha tokban volt, akkor kizárt a szabálysértés megállapítása, feltéve, hogy a kés valamilyen munka, vagy hobbi tevékenység eszköze.

Dr. Bokros Gábor
ügyvéd

Dr. Bokros Ügyvédi Iroda
8961 Lenti Pf: 51
www.drbokros.hu
Tel/fax: (36 92) 551 270, 551-271
Mobil: (36 30) 3398 000

nokiasuti # 2012.11.12. 10:03

jó napot kívánok.nem tudom jó helyre írok-e.nekem olyan kérdésem lenne hogy önök szerint az jogos-e ha engem azért büntetnek meg,mert az autómban találtak a rendőrök egy 15.5cm pengehosszúságú tört, mely bőr tokban volt.az ellenőrzést követően megbilincselve be vittek a helyi rendőrkapitányságra ahol közbiztonságra különösen veszélyes tárgy bítroklásáért feljelentettek.(azt még el kell mondjam a kés életlen volt és rozsdás)a rendőrök azt mondták ha be csomagoltam volna ujságpapírban akkor nem lett volna smemi probléma.de nem értem én minek csomagoljam be mikor bőr tokban volt...önök szerint jogosan büntetnek majd meg engem ez miatt?

dox01 # 2012.08.27. 09:12

Nem volt semmien szerződés kötve csk kézfogás és kész

Sherlock # 2012.08.27. 09:05

Ezt ennyiből nehéz megállapítani. Hardveresen rendben van a gép? Mi van a szerződésben?

dox01 # 2012.08.27. 08:34

szép jó napot érdeklődnék hogy mit tudok tenni azzal hogy tegnapi nap cseréltem egy laptopot asztali pc-re,a laptop rendeltelés szerűen működött a másik fél kipróbálta semmi gond nem volt vele mai nap kaptam egy telefonhívást hogy ő tett rá másik operációs rendszert meg stb. de a gép nem hajlandó működni.Van e nekem bármije kötelezettségem a cserélt termékkel kapcsolatban?Válaszokat előre is köszönöm Gábor

Traffic # 2007.08.17. 20:02

The big cat!

Eltűntél, nem írtál. Vagy csak én vagyok túl lelkes? :)

Traffic # 2007.07.29. 16:20

Személy szerint nagyon örülök neki!

the big cat # 2007.07.25. 18:39

Gondoltam elég jó kis törzstagság jött már itt össze, ahhoz, hogy akár online is csetelgessünk néha napján, ezért a chat.hu-n létrehoztam egy zárt szobát jogiforum chat néven.

belépéshez regisztrálni kell a chat.hu-n, azt javasolnám, hogy mindenki az itteni nevét, vagy valami nagyon hasonlót (vagy a nevének megszokott rövidítését használja). Ha regisztráltatok, akkor jelezzetek nekem emailben, hogy fennvagytok, és hogy milyen felhasználónéven, akkor küldök egy meghívót, és onnantól tagok lesztek, és látszani fog a szoba bármikor.

Nem csak azoknak szól ez, akikkel általában mondjuk egyetértnk, hanem kifejezetten azoknak is akikkel sokszor nem, egyszerűbb ott kibeszélni dolgokat, mint felesleges vitákkal szaporítani a fórumhozzászólásokat.

Nem ígérem, hogy mindig ott leszek, de igyekszem a meghívók miat az esti órákban fenn lenni. Vagy esetleg megbeszélhetjük mélben is, hogy belépek a meghíváshoz.

Szóval, mit gondoltok?