Nagyon szépen köszönöm a segítséget! Sikerült megoldani!!
Osztatlan közös tulajdon
Tényleg sokat lehet itt tanulni, segítenétek egy fogalmat tisztázni? A kurva osztatlan közös?
Hát én azt hittem eddig, hogy az a kurvákon belül zajlik. Általában. De mindig tanul valamit az emberfia...
Ha hiszed, ha nem, van szex a kurvákon kívül is. Próbáld ki!
Pedig a szex nem rossz a gyakorlatban sem !
Próbáld ki!
Ami az ügyvédeket illeti, az saját. A többi hallomás meg irodalomélmény.
KBS a hasonlataid Óóóó!!
Egy órája olvastam, azóta furkodja az oldalam, így kénytelen vagyok rákérdezni, olvastál róla, vagy saját tapasztalat?
Kinek és hol.... ugyebár.
No, az a nagyon olcsó kategória.
Egy sima, alap ingatlan ügyért
munkadíjként manapság
max 30 ezret kérhet-kaphat tőlem.
Ne ízetlenkedj már! Ha valahol van piaci verseny, akkor az ügyvédek között aztán van. Igazán nem vagy rákényszerítve, hogy olyat bízz meg, akit drágának tartasz, könnyen találsz olcsóbbat.
(Azt azért tartsd szem előtt, hogy olyan ez, mint a kurvákkal: a nagyon olcsótól a nagyon drágáig van minden. És pont a nagyon olcsó és a nagyon drága nem éri meg.)
Amit az ügyvéd úr szabadon megállapit!
Ügyvédhez kell fordulnotok, nincs illetéke, az ügyvédi munkadíj szabad megállapodás tárgya, nem kell a tulajdonostárs hozzájárulása.
Sos! Segítséget szeretnék kérni! A férjem örökölt egy külterületi 1/2-ed tulajdonrészt. El szeretné nekem ajándékozni. Mi ennek az eljárásnak a menete? A másik 1/2-ed tulajdonostárs bele egyezése szükséges? Házastársak között illetéket kell fizetni? Kb mennyi költség merül fel? A segítséget előre is köszönöm!!
A tulajdonostársnak akkor van elővásárlási joga ha a vevő kívülálló (értsd: nem tulajdonostárs).
Kérd a közös tulajdon megszüntetését!
Majd a biróság eldönti ki kesz a vevő!
A licit jó ötlet,és ráadásul nyereséges!
jani2017b
Az eladó helyében én licitet rendeznék, hogy:
No akkor ki ad érte többet?!
(mármint, ha még nem kötelezte el magát feléd)
Egyiknek sincs elővásárlási joga a másikkal szemben.
Újra ugyanaz az eset, más kérdés. 3 tulajdonos, osztatlan közös tulajdonú telek. Az egyik tulajdonos eladná 1/3 részét én mint egyik tulajdonos megvenném, de a harmadik tulajdonosnak is kell ! Valahol azt olvastam, hogy ilyenkor a tulajdonrész tulaja dönti el kinek adja (mindkettőnknek van elővásárlási joga!)
Lakáskiüritési per!
Te kiköltőznél a helyében...amíg nem muszáj?
Naugye.
drbjozsef,
sajnos nyugdijas, minimális a jövedelme, de vannak gyerekei, akikhez esetleg fordulhatna ha ki kell költöznie.
aloveverus,
ha bent lakik, akkor lakottan fogják árverezni a részét (résztulajdonnál amúgy is általában így szokták). Ez azt jelenti, hogy birtokosként jogosult használni az ingatlant.
Miután bejegyeztek titeket (valamelyikőtöket) tulajdonosnak, felszólítjátok az ingatlan elhagyására.
Ha kiköltözik, jó.
Ha nem, pert indítotok a kilakoltatására.
Jó esetben ez fél év, ha nem fellebbez, amint van jogerős végrehajtható határozatotok, akkor a rendőrség segítségével kirakathatjátok.
Nem jó esetben fellebbez, új eljárások indulhatnak, kilakoltatási moratóriumba futhattok bele, ellenkeresettel él. Ekkor 2-3 évig elhúzódhat, milliós perköltséggel, és még milliós közüzemi tartozásokkal, ha nem fizeti. Ez persze egy véglet, nem valószínű, de nem is lehetetlen.
A legjobb csak a megegyezés lenne valahogy. Ha nincs hova költöznie, akkor persze az nem egyszerű. Eltartani tudja magát? Albérletet tudna fizetni?
Kedves nonolet!
Köszönöm, továbbgondolva a felvázolt megoldásokat.
A folyamatban lévő végrehajtási eljárás során ki fogják irni az árverést, a tulajdonostársak meg fogják vásárolni a bentlakó tulajdoni hányadát. Ha már nem tulajdonosa az ingatlannak, hogyan lehet kirakni az ingatlanból? és kb mennyi időre számítsunk? Kilakoltatási végzés alapján ha nem hagyja el a házat, rendőrség segítségével ki lehet kényszeríteni hogy kiköltözzön?
Az egész ingatlan, mint telek társasház építésére alkalmas, részleteiben nem tudja hasznosítani senki.
???
Miért ne tudná?!
pl.
Megveszi az egyik házat és a hozzá rendelt udvart...
Most is többen használjátok :-)
Simán jó lehet egy vevőnek is csak az éppen eladott rész.
Első körben mindenképpen
el kell jutni odáig, hogy
a lábaggató kivételével már
- vagy egymás közötti szerződésekben rögzített
visszavonhatatlan KÖZÖS akarat legyen.
- vagy már csak egy kézben legyen a tulajdon
(felvásárlások útján)
A második/másik körben lehet a lábaggatóval is foglalkozni.
Mivel őt kitenni nem tudjátok,
hiszen
VAN jogalapja az ott lakásának!
(Ő IS TULAJDONOS!!!! TÁRS)
Így őt csak kivásárolni tudjátok, ha tudjátok...
- *-
Az, hogy a szerződése alapján nagyobb részt használ, mint a saját tulajdon része egy a tulajdoni viszonyoktól független másik téma.
Itt azt kell vizsgálni, hogy
a szerződése felmondható-e?!
Ha nem, akkor gond van...
Ha igen, akkor >> felmondani.
Így a többlet használati joga megszűnik
és már csak saját tulajdoni részét
használhatja majd tovább jogszerűen.
Ha mégis többet használ abból kiperelhető
Vélhetően, de az előzmények okán ez sem 100%
(arról nem adtál infót, hogy hogyan-miért van szerződése)
Röpke 2-3 év alatt vége is lesz és egy halom pénzért, persze.
-
Azonban úgy tűnik, hogy őt kirakni
igazából
- csak a tulajdona kivásárlásával
és
a kiköltözésért is megfizetve
tudjátok kirakni.
Belátható időn és költségkereten belül.
Azaz ő diktál, ő szabja meg a saját lelépési árát...
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02