Vagy egy aránypárt felállítani. :)
Ingatlan Adás - vétel
(Én azt gyanítom, hogy MD chatbot. Véletlenszerű topikokba, véletlenszerű mondatok beszúrása, mindeig 2-3 szavas, a témához csak messziről fél szemmel illő valami. Nem lehet igazi.)
Úgy van! Mz/x android robot a 30.századból.
T. cím!
Németországban élek és ott dolgozok, a feleségem német állampolgár.
Van Magyarországon egy lakásunk amit szeretnénk eladni, de nem fogunk tudni haza jönni, a vírushelyzet miatt.
Milyen módon tudnánk az ingatlant eladni?
Létezik megbízási szerződés rokonnak, vagy valaki másnak?
Köszönettel: Gatosz.
Meghatalmazást adhatsz amit a Konzul hitelesít Németországban. Azt postán elküldheted Magyarországra.
Meg lehetséges már az úgynevezett "távaláírás" is. azzal ügyvédet meg lehet hatalmazni. És akkor a konzult ki lehet hagyni. ÉS a rokont is.
Köszi, értem. Gondolom rokont azért érdemes meghatalmazni, mert ő több mindent el tud intézni, valakinek a vevőkkel is kell tárgyalni (bár ahhoz nem kell meghatalmazás) de szolgáltatók is kérhetik...
De jó tudni, hogy már ilyen is van.
köszönöm szépen
A pénzt azért a német bankszámládra kérd.
Miért? Bármelyik számlájára kérheti. Akár Honoluluba is.
Oda sem mehet Covid idején.
És? Hol van az már, amikor a pénzedhez csak az adott bankfiókban fértél hozzá?
„Oda sem mehet Covid idején.”
Ez most fájt.
„És? Hol van az már, amikor a pénzedhez csak az adott bankfiókban fértél hozzá?”
:) Már mobilról is, akár séta közben (a reklám szerint)
Tisztelt Fórumozók!
Ház vásárlása esetén a még ebben az évben eladott telek számít - e a vagyonszerzési illeték megfizetésénél, esetlegesen csökkenti - e annak mértékét, beszámítják - e valahogyan. Köszönöm a választ!
Nem.
Köszönöm!
Akkor csak a lakáseladás számít ilyen esetben gondolom.
kisszandi,
Így van. Csak lakóingatlanok lehetnek a kedvezménynél.
(Sőt, ha esetleg a telekre felfüggesztették az illetéket, mert vállaltátok, hogy 4 éven belül beépítitek, és ez még sem történt meg, akkor még azt is meg kell fizetni)
drbjozsef
A telket azt mi adtuk el és most vennénk egy házat.
kisszandi,
Értem, erre is írtam. Ha valaki vesz egy telket, az nem illetékmentes, csak akkor, ha 4 éven belül építkezik rá. Addig a kiszabott illetéket felfüggesztik, de a nem teljesül, akkor be kell fizetni. De ezt a kedvezményt eleve kérni és vállalni kell. Ha nálatok nem volt ilyen, akkor esetetekben tárgytalan (ezért volt zárójelben, mint ez).
Pontosítom : a "nem teljesül"-t úgy értem, hogy vagy lejár a 4 év, vagy annál hamarabb eladja valaki.
Kedves fórumozók!
Édesapám testvérének a lányának tulajdonhányada van édesapám
telkén. Ingyen átadnák édesapámnak a részt. Milyen és mekkora költségekkel jár egy ilyen adás-vétel ?(ügvéd, illeték, .......)
96 ezer Ft.
www.klaw.hu - Jogról, érthetöen.
https://www.facebook.com/kovacslaw/
Tisztelt Sherlock!
Ez a 96 ezer Ft mit tartalmaz?
Az már mindent.
www.klaw.hu - Jogról, érthetöen.
https://www.facebook.com/kovacslaw/
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02