Ingatlanügyek

ObudaFan # 2012.10.08. 12:06

Egyébként ez adótitok, legfeljebb a bérbeadót lehet megkérni, hogy mutassa már meg az adóbevallását.

wers # 2012.10.08. 11:59

De hogy teljesen nyugodt legyél, fogalmazzátok bele a szerződésbe, hogy az adókat és egyéb terheket a tuljnak kell fizetnie.

wers # 2012.10.08. 11:52

És egyáltalán hol kell ezt neki bejelentenie?

Sehol. Nem kell bejelenteni. Olvasd el a hozzászólásokat.

wers # 2012.10.08. 11:47

mi alapozná meg,hogy törvényesen vagyunk a lakásban?
A szerződés.

Jogi kérdések # 2012.10.08. 11:46

Tisztelt Fórumozók!

Tudna valaki tárgyilagos választ adni arra,hogy:Hogyan,illetve hol tudok annak utánanézni,hogy a lakástulajdonos bejelentetten adja-e ki nekünk a lakását?Hol tudok ennek utánakérdezni?És egyáltalán hol kell ezt neki bejelentenie?

Jogi kérdések # 2012.10.08. 11:44

Tisztelt wers! Márcsak annyi jogom legalább van hozzá,hogy fizetek neki havi rendszerességgel nem kevés pénzt!És wers,nem adekvát a példád,mert a boltban az eladó ad számlát a kenyérről!
Tisztelt Fórumozók!Félreértették a kérdésemet,én itt nem vitát akarok nyitni arról,hogy jó-e az,hogy egy tulaj adózzon-e a kiadott ingatlan után!

Jogi kérdések # 2012.10.08. 11:40

És ez így márcsak azért is furcsa,mert ha be se vagyunk jelentve,akkor mi alapozná meg,hogy törvényesen vagyunk a lakásban?Nem hiszem,hogy ez így működne,hogy fizetek valakinek havi 60 ezret+rezsit,aztán holnap meg idejön,és azt mondja,hogy hát hiszen mivel bizonyítom,hogy jogosan vagyunk én meg a családom a lakásban?Ja,semmivel?Akkor meg fogjuk a cuccunkat,aztán takarodjunk!
Valami jogai biztos vannak a bérlőnek is.

wers # 2012.10.08. 11:39

nem tudhatod, hogy jövőre majdan mit vall be, és mit nem. És nincs is közöd hozzá, ő sem nézegeti a te adóbevallásodat.
Ha veszel egy kg kenyeret, ott sem a te tiszted vizsgálni, bevallja-e forgalomnak, hivatalos-e a pénztárgép stb.
Van egy szerződésetek, te annyit fizetsz neki és kész.

Jogi kérdések # 2012.10.08. 11:30

Mi ezt nem így gondoljuk.Mások azt mondták,hogy utána ebben mi is részesek leszünk.
Akkor is szeretnénk tudni,hogy bejelent-e minket.Nekem meg mondjuk nem "nyóc",mert szeretem,ha törvényesen mennek a dolgok.
Miért kéne részt vennünk nem tiszta,vagy nem teljesen tiszta dolgokban?
Valaki más szerint,hogy lehet megtudni,hogy a lakástulajdonos bejelentetten adja-e ki nekünk a lakást?

ObudaFan # 2012.10.08. 11:16

Titeket akkor sem fog senki elővenni, ha nem vall be és nem fizet adót a bérbeadótok.

Kovács_Béla_Sándor # 2012.10.08. 11:14

Nem kell bejelenteni. Az adóbevallásban kell feltüntetni jövőre. De nektek ez "nyóc".

Jogi kérdések # 2012.10.08. 11:11

Szép napot Mindenkinek!

A következő kérdésben szeretném a segítséget kérni.Hogyan,illetve hol tudok annak utánanézni,hogy a lakástulajdonos bejelentetten adja-e ki nekünk a lakását?Hol tudok ennek utánakérdezni?És egyáltalán hol kell ezt neki bejelentenie?Ezt márcsak azért is meg szeretnénk tudni,mert mi rendesen fizetjük a bérleti díjat,és nem szeretnénk semmi törvénytelen dologban részt venni.Nem szeretnénk,ha valaki(akár valamelyik hatóság)minket is elővenne,hogy valami nemtörvényest tettünk.
Válaszukat előre is köszönöm!

ObudaFan # 2012.10.08. 10:47

Nem is szükséges személyesen felügyelni, nem terhel ezért felelősség.

Ági30 # 2012.10.06. 20:19

Tisztelt Fórumozók,

Tanácsukat szeretném kérni egy ingatlan bérbeadás kapcsán.

Hosszabb időre külföldre költözünk a családdal, ezért tehermentes lakásunkat bérbe szeretnénk adni arra az időre, amíg távol vagyunk. A közvetítéssel megbíztunk egy ingatlanügynököt, aki egy korrektnek tűnő ügyfelet hozott. Viszont, a leendő albérlő helyzete zavaros számomra és addig nem írnánk alá a bérleti szerződést, míg néhány dolgot nem látok tisztán.

A kliensünk a még be nem jegyzett cége számára keresne székhelyet. Magánszemélyként venné ki a lakást, életvitel szerűen tartózkodna abban, de a céget is ugyanerre a címre jegyeznék be és a lakás egyben irodaként is funkcionálna. Tőlünk, mint tulajdonosoktól, írásos beleegyezésre volna szükség a hivatalos bejegyzéshez.

A kérdésem az volna, hogy abban az esetben, ha a cég aktivitása törvénybe ütközne a későbbiekben és eljárás indulna a tulajok ellen, bennünket, mint bérbeadókat milyen jogi felelősség terhel? Hogyan lehetne ezt a bérbeadást minél jogszerűbben elintézni? Hozzátenném, hogy a cég profilját illetően csak nagyon általános információkat kaptunk.

Végül is írásban adok engedélyt arra, hogy a cég a lakásunkban működjön és a külföldi tartózkodás miatt nem áll majd módunkban személyesen is felügyelni mi zajlik a tulajdonunkban, nem szeretnénk meglepődni.

Válaszukat köszönöm,
Sz.Á.

Riaa # 2012.10.05. 19:51

Tisztelt Fórumozók,

Egy Elmü ügyben szeretnék tanácsot kérni, tisztán látni.

A villanyóra jelenlegi állása:

01010199,8

Elmünél a nyilvántartás

1.016.000

2006. 06. 01-től,

(azóta csak fenntartást (negyedévi 1.422.- Ft-ot) fizet csekken a tulajdonos, ez egy tanyasi ingatlan)

Azt szeretném megtudni, hol a hiba.
Megjegyzem, az Elmünek írtam megkeresést, abban kértem, hogy az archívumból, irattárukból keressék elő a villanyóra szerelési lapot, a szerződést, a kifizetett számla összegekről szóló igazolásukat.

( idős embereké volt a ház, akik 2010-ben meghaltak) semmilyen számlát, bizonyítékot nem találunk.
DE: találtunk egy Megállapodást, 2004. február 28-i dátummal, melyen rögzítve van

10.166-os villanyóra állás.

(egy albérlő kiköltözése kapcsán)

Tehát a kérdésem az, mennyi a tartozás. Ebben szeretnék tanácsot, segítséget kérni,

Tisztelettel és nagyon szépen köszönöm. Marija

Immaculata (törölt felhasználó) # 2012.10.04. 13:18

ÚÚÚÚÚ ügyvédbank. Csak kettőt olvastam vissza, de azt is kár volt. Óvatosan azzal a tanácsadással. Inkább csak olvasgass.

Ügyvédbank # 2012.10.04. 13:09

Tisztelt Sandrix!

Amennyiben az édesanyja a tulajdonos abban az esetben Ő rendelkezik az ingatlannal. Önöket jogilag az ingatlannal kapcsolatosan, amennyiben nem szerepelnek a tulajdoni lapon valamilyen formában semmilyen jog nem illeti meg.

www.ugyvedbank.hu

ObudaFan # 2012.10.03. 20:40

Legalábbis valószínűleg. Mert a kérdésből pont a tulajdoni viszonyok inkább csak sejthetők.

Lhotse # 2012.10.03. 18:39

Semmilyen jogai nincsenek. Ön nem tulajdonosa az ingatlannak, ha édesanyja nem adja el, akkor nem adja el.

Sandrix # 2012.10.03. 18:21

Tisztelt Ügyvéd Úr!

Szüleim 1999-ben elváltak. Édesanyámmal maradtam két testvéremmel együtt. 2001-ben építettünk egy családi házat, melyre édesanyám szoc.pol. támogatást is felvett a három gyermekre. Érdeklődni szeretnék, hogy ezzel az ingatlannal kapcsolatban engem milyen jogok illetnek meg?
Öcsém és én azt szeretnénk, ha édesanyánk eladná, de Ő még nem akarja. Viszont Öcsém és én építkezni szeretnénk, de nincs meg hozzá a kellő tőkénk.

Tisztelettel: Varga Sándor

Ügyvédbank # 2012.10.01. 15:33

Tisztelt Hiddel!

Nem minősül birtokösszevonásnak, elvégre különböző helyrajzi számmal rendelkeznek.

www.ugyvedbank.hu

Kovács_Béla_Sándor # 2012.10.01. 11:07

Nem.

Hiddel # 2012.10.01. 08:49

Tisztelt Ügyvéd Úr!

Egy rövid kérdéssel fordulok Önökhöz: a napokban szeretném eladni a tulajdoni részarányomat osztatlan közös tulajdonban álló táblában (szántó- és gyümölcsös művelésű), egy olyan magánszemélynek, akinek már van tulajdoni részaránya a táblában. (Rajtunk kívül még több tulajdonos van.)

Ez birtokösszevonásnak minősül, vagy sem?

Az 1995. évi CXVII. törvény, 1. számú melléklete 9.5.1. pontjában foglalt adómentesség okán kérdezem.

Köszönettel: Zoltán

Kovács_Béla_Sándor # 2012.10.01. 08:14

Nem.

kini # 2012.10.01. 07:08

Üdvözlöm!

2008-ba a volt férjemmel vettünk egy családiházat amit a bank 100%-ba finanszirozott nekünk.A volt férjem a tulajdonos,én csak a kezese vagyok neki,nekem nincs munkám,a volt férjem csak feketén dolgozik,jelentős bevétele van,de nem fizeti a ház hitelét.Nekem ha bejelentett munkahelyem lessz ugye engem vesznek elő és vonják a fizetésemböl.Kérdésem az,hogy kilépphetek e a szerződésböl,hisz nekem 2 gyerek után tartásdijat kell fizetnem,egyedül nevelem a kislányomat,aki velem él.Mindenféleképp ki akarok lépni a szerződésből!!!!!!!!!