albérlet felmondása


snowqueen # 2020.05.14. 05:43

Nem küldök utánuk semmit. Megállapodtunk, hogy fizetem én a károkat, aláírtuk mindketten, hogy átadtam/átvette a teljes kauciót, tartom magamat ahhoz, amiben maradtunk. Ha egyszer beleegyeztem, hogy a gyors kiköltözésért cserébe nem követelem rajtuk a károk megtérítését, akkor utólag sem megyek szembe a saját szavammal. Ez van, legközelebb remélem jobban választok.

wers # 2020.05.14. 04:07

Miután eltakarodtak azért egy fizetési meghagyás küldése nem ártana !

Én ezt nem tanácsolnám. Átadás-átvétel megtörtént, aláírták. Ha abba nem írtak be semmi tartozást, megtérítendő kárt, nem érdemes. Csak bosszúság. Vagy ellentmond vagy nem, vagy megáll a kézbesítési vélelem vagy nem. Utólag vagy megdönti vagy nem.....

MajorDomus # 2020.05.13. 15:29

Igen:
Ha ki tudja deríteni hogy hová költöztek.

Zoltanuss # 2020.05.13. 04:25

Miután eltakarodtak azért egy fizetési meghagyás küldése nem ártana !
Némi költség, de hátha bejön.
Pl. az emberek többsége nem tudja, hogy egy ilyen felszólításnak ellent kell mondani.
Ha nem teszik jöhet a végre hajtás.
Tanuló pénznek a másik oldalra !

MajorDomus # 2020.05.12. 15:41

szerencsés kifejlet némi tanulópénz ellenében.

drbjozsef # 2020.05.12. 15:25

A lehető legjobban tetted.
Ennél csak rosszabb lehetett volna, ha egy kicsit is okosabbak.
Szerencsés vagy.

snowqueen # 2020.05.12. 14:12

Mint írtam, tegnap aláírtuk, hogy közös megegyezéssel felbontjuk a szerződést és az átadás-átvételi jegyzőkönyvet is aláírtuk mindketten. Most költöztek ki délután botrány nélkül. Nem tudtak róla, hogy a veszélyhelyzet miatt hiába hívnék végrehajtót. Ma egyszer elmondtam nekik, hogy ha nem költöznek, rendőrt hívok, mert albérleti szerződés nélkül illegálisan vannak a lakásban. Összepakoltak és mentek, de szerintem bármilyen szerződésnek látszó irat aláírása után mentek volna, el sem olvasták, mit tolok az orruk alá, a kaucióért simán aláírták. A szétvert ajtót nem vasalom be rajtuk, visszaadtam a teljes kauciót, ennyit buktam. Jó kis tanulópénz, de most kb. minden megoldás jobb volt annál, mint hogy hónapokig rombolják a lakást és háromnaponta hívják rájuk a felháborodott, félő szomszédok a rendőröket. Pénteken verték szét az ajtót, nem hittem volna, hogy pár nap alatt sikerül kitenni őket.

wers # 2020.05.12. 10:49

Mondjuk, aki egy kulcs hiánya miatt feltörték az ajtót, akkor valszeg rád is rádtörik.

Plusz egy ok amiért lehet hívni a rendőröket.

drbjozsef # 2020.05.12. 10:24

snowqueen,

Hát ez akkor sajnos a lakáskiadás kockázata.

Egyébként, szerintem, ezt úgy is lehet, hogy ha elmennek a lakók, akkor gyorsan szerzel egy lakatost, felnyitod az ajtót, és kicseréled a zárat. Ha jönnek, akkor pedig megkéred őket, hogy húzzanak el, legfeljebb az ablakon dobálod ki a holmijukat, bár ez attól is függ, pontosan mit írtatok alá a birtokbaadáskor. De ha jól csináltad, akkor simán hívhatod a rendőrséet, ha be akarnának jönni.

Mondjuk, aki egy kulcs hiánya miatt feltörték az ajtót, akkor valszeg rád is rádtörik.

snowqueen # 2020.05.12. 10:01

Én biztos nem tudom megfogni két - vagy ha ott vannak a haverjaik, több - ember grabancát és erős, bátor ismerőseim sincsenek sajnos, akik olyan közeli ismerősök lennének,hogy ilyen szituban hívhatom őket.

snowqueen # 2020.05.12. 08:44

Igen, behajthatnám rajtuk az ajtócsere árát hónapok múlva. Ki is rakathatnám őket hónapok múlva. Anyagi kár úgy lehet, hogy nem érne, de háromnaponta kellett rájuk hívni a rendőrséget. Nem tehetem meg, hogy várok, hogy pénzemhez jussak, közben meg tönkreteszik a lakást - tudom, kifizettethetem velük, ha van legális jövedelmük -, de nem élhetnek ott a régi szomszédaim rettegve és éjszakákon át nem pihenve miattuk. Nem beszélve arról, hogy velem is egyre agresszívabbak voltak, ha hagyok nekik időt, hiába csukják majd le őket, ha engem megvernek, leszúrnak. Van egy lányom, négy napja azt hallgatja, hogy ezzel foglalkozom telefonon, nem tudom megakadályozni, hogy hallja és hatással legyen rá ez az egész. Tudom, hogy meg lehet a jogi útja annak, hogy kamatostól rájuk verjem a széttört dolgokat, károkat, de itt nem csak a pénzről van szó, hanem, hogy ellehetetlenítik a környezetükben élők életét.

gerbera317 # 2020.05.12. 08:41

az átadási jegyzőkönyvet (...) aláírta tegnap a bérlő
Tehát te vagy birtokon belül? Akkor megfogod a grabancát, esetleg hívsz magaddal erős embereket is, és kiteszed az ajtó elé, utána szórva a holmiját. Ha esetleg önbíráskodásra merészel hivatkozni, hiába teszi, mert te felmutatod az aláírt papírt, és az alapján nem te raktad ki őt, hanem ő akar visszatérni, amit te már nem engedsz meg neki.

snowqueen # 2020.05.12. 08:28

Igen, az esetem tankönyvi példa arra, hogy hatszor járja körbe az ember a leendő bérlőt, mielőtt szerződnek, mert a jelenlegi helyzetben még a közjegyző előtt sok ezerért hitelesített okirat sem ér sokat a gyakorlatban. Nem tudom, hova fajul az ügyünk, remélem ma elmennek és megoldódik.
Üresen nem hagyhatom a lakást, mert én is bérlő vagyok máshol, egy nagyobb lakást bérlek és részben a saját lakás kiadásából fedezem az én bérleti díjamat. Eladni sem szeretném a lakást a fentiek miatt. Marad az, hogy csak ismerősnek, vagy leellenőrizhető embernek adom majd ki. Kemény tanulópénz volt, minden szempontból.
Mind az átadási jegyzőkönyvet, mind a közös megegyezéses szerződésbontást aláírta tegnap a bérlő, de természetesen engem még ez sem jogosít fel jelenleg arra, hogy birtokháborítás miatt kitegyem, mert nem jön ki a végrehajtó.

gerbera317 # 2020.05.12. 08:23

szégyen a közigazgatásra, szégyen a jogrendre
1) Ez nem közigazgatási kérdés.
2) Mármint a jogrendszerre? Arra sem szégyen. Sőt.
Szégyen inkább az ilyen bérlőkre; de ebbe ne menjünk bele, mert ilyen mindenhol van, még Ámerikában is.
Ami pedig a kárt illeti: azt akár még érvényesíteni is lehet a bérlő ellen, hacsak a bérbeadó nem volt olyan "okos", hogy nullás nyilatkozattal elengedte őket. Akkor viszont ne jogrendszerre köpködjünk.

Zoltanuss # 2020.05.12. 08:15

Nem tudom olvassák és azok a széplelkek, azok a naivak, azok a képmutatók, akik néha felsírnak, hogy kevés Mo.on a bérlakás , tehát olvassák é azok rongy emberek a snowqueen esetét ? Szerintem nem, vagy lepereg róluk mint kutyáról a víz.

Amíg így van , hogy a bérbeadó szívja meg jobbára addig tömeges üzletialapon bérlakás piac nem lesz.
A vállalkozók, a befektetők nem hülyék !
Lesznek viszont magányos próbálkozók több kevesebb szerencsével.
Természetesen mindenkinek tudni kell lakhatás ingyen nincs.

Zoltanuss # 2020.05.12. 08:04

bermuda háromszög !

Amig ő válaszol addig én feltételezem, hogy felhagy a bérbeadással.
Üresen hagyja a lakást vagy eladja !

Zoltanuss # 2020.05.12. 08:02

tehát Snow... panaszosunk írt egy jegyzőkönyvet így :

és lakóingatlan átadás, átvételi jegyzőkönyvet is írtam.


Majd ha a másik fél is aláírja az csak akkor lesz jegyzőkönyv, addig tervezet, feljegyzés, emlékeztető stb.

Így inkább fizettem. Ma hagyják el a lakást, remélem a berendezés marad.
” tehát a panaszosunk még fizetett is a károkozónak, sőt még a lakást se hagyták el !
Bonyolódhat még ez.

Zoltanuss # 2020.05.12. 07:55

Lemaradt, hogy szégyen a közigazgatásra, szégyen a jogrendre !

Zoltanuss # 2020.05.12. 07:54

snow… !

de mivel még a közjegyzőtől is azt a tanácsot kaptam, hogy ha azt akarom, hogy elmenjenek - mielőtt valóban vakolatig lelakják a lakást és esetleg nemcsak egymással, hanem a szomszédokkal vagy velem szemben is elmennének a tettlegességig -, akkor egyezzek meg velük, különben senki nem fogja kitenni őket még hónapokig.

SolnesM # 2020.05.12. 05:16

Natsu31 !
Követelhet a tulaj, de érvényesíteni semmit sem tud !
Az ügy lezárva !

snowqueen # 2020.05.12. 04:36

A "követelés" helyett végül győzött az, hogy "Az ilyen primitív emberektől jobb megszabadulni bármi áron". A nővel szerződtem eredetileg, tegnap aláírta, hogy közös megegyezéssel felbontjuk a lakásbérleti szerződést és lakóingatlan átadás, átvételi jegyzőkönyvet is írtam. Fogalmam sincs, ez így mennyire állná meg a helyét a bíróságon, de mivel még a közjegyzőtől is azt a tanácsot kaptam, hogy ha azt akarom, hogy elmenjenek - mielőtt valóban vakolatig lelakják a lakást és esetleg nemcsak egymással, hanem a szomszédokkal vagy velem szemben is elmennének a tettlegességig -, akkor egyezzek meg velük, különben senki nem fogja kitenni őket még hónapokig. Így inkább fizettem. Ma hagyják el a lakást, remélem a berendezés marad. Igazi tanulság számomra is arra nézve, hogy kit engedjek be a lakásomba és mennyire véd meg a jog tulajdonosként a bérlővel szemben.

Szomorú örökös # 2020.05.12. 03:10

MajorDomus

Eköltöztél,kauciót lelaktad.
Nem lesz az ügynek folytatása.

Főleg emiatt nem nagyon kell aggódnia:

A tulaj anno megkért minket hogy senkinek ne mondjuk hogy albérletbe vagyunk csak annyit hogy vigyázunk a lakásra még ők külföldön vannak

A tulaj egyébként se fog ugrálni, mert akkor esetleg kiderülhet mindez.

MajorDomus # 2020.05.11. 20:58

Eköltöztél,kauciót lelaktad.
Nem lesz az ügynek folytatása.

Zoltanuss # 2020.05.11. 13:10

T. snow… !
Speciel a kettő kulcs 2 személynek azért kevés, 3 db kellett volna. Egy egy a használóknál egy pedig egy egyezményes, de jól hozzáférhető helyen.
az hogy nálad is volt egy éjjel welég gáz lett volna elkérni... nos ilyen emberek úgysem kérik el.
Mint írtam hatósági segédletre ne számíts, de ha károd keletkezett azt mindenáron hajtsd be rajtuk.

elsőnek ha már úgyis közjegyződöstél vedd igénybe a szolgátatását újra. Kérjél tőle egy fizetési meghagyás kibocsátást 500 ezer forintról.. ajtó rendbetétel beépítés stb. Ezért persze fizetni kell, de a kőzjegyzök is a piacról élnek. Nos a közjegyző elküldi, aminek ugyan ellent lehet mondani és ha ellentmondanak akkor jöhet a birói szak a per. Jobb ha nem mondanak ellent.... reménykedve , hogy a jogi tudásuk ilyen finomságokra nem terjed ki, ilyenkor azt jelenti hogy elismerték a tartozásukat. de persze nem fizetnek.. fizetni csak erős ráhatásra lehet.. ez az eljárás a végre hajtás. Ezt is kérni kell a kérést pénzért teljesítik... a végrehajtók ha fantáziát látnak benne megteszik.
A követelés :
a teljes helyre állítási költség,
az közreműködők / közjegyző, végrehajtó /díja és természetesen a te bevételed kiesése is.

Ha lúd akkor legyen már kövér.

snowqueen # 2020.05.11. 06:30

A pótkulcs nem volt a lakásban, hanem nálam volt. Azt írtam hogy kettő kulcsot kaptak, mert ketten költöztek, egyiket eltörték, a másik a lakásban volt, a pótkulcsot tőlem kellett volna elkérni, 2 perc sétaútra lakom tőlük, de a lemerült telefonra hivatkozva nem hívtak fel, hogy elkérjék a pótkulcsot, hanem telefontöltési lehetőség helyett kerestek valami vasat, amivel szétfeszítették/verték az ajtót éjjel.
Természetesen van felelősségem a történetben, döntöttem jó, hogy kiadtam nekik, legközelebb okosabb leszek, most egyelőre velük szeretném lezárni a kapcsolatot.