albérlet felmondása


Titiána # 2010.10.26. 11:02

banosb
szerintem magadtól ne sétálj be a közműcéghez, hátha nem veszik észre, bár azt nem tudom, hogy lehet visszatenni úgy az órát, hogy nem jönnek rá... Mindenesetre, ha rájönnek, szerződés van, ez tesód sara. Abban igazad van, hogy a tesóban sem lehet megbízni, ha már okod ad rá...
Úgy gondolom, hogy mindenképpen emlegesd neki, hogy tesó ide, tesó oda, fizetnie kell, ha ügyvéden keresztül is, de nem léphet le tartozás nélkül. Írásban szólítsd fel, hogy ennyi és ennyi tartozása van vagy személyesen fogalmazd meg, írja alá, ez már egy elismert tartozás, vitás esetben ezzel tudsz elindítani végreahajtást vagy legalábbis neki felemlegetni, hogy ezzel elismerte a tartozását. Ha nem írja alá, akkor passz. Ilyenkor szoktak ügyvédet fogadni, aki megírja a dörgedelmes levelet, hogy ha nem fizet, akkor kamattal együtt fog, stb. stb. - ebben megintcsak nincs nagy ismeretem - hátha van a fiókba egy kis pénzecske és tud fizetni. De hogy jobban beleláss az ilyen helyzetbe, tényleg vissza kell olvasnod vagy egy másik topicban, albérlet felmondás címszóval.

banosb # 2010.10.26. 11:06

Titiana!Ezer köszönet,most azthiszem van egy kiindulási pontom,amit adtál.Mindenekelőtt elmegyek és szüneteltetem a közműveket.Lekérem a tartozást és az orra alá dörgölöm.Ha nem megy így akkor fog ügyvéddel.Köszi

Titiána # 2010.10.26. 11:13

banosb
Ha még itt vagy, vagy visszajössz, sajnos a vizet, vilanyt, gázt nem biztos, hogy engedik szüneteltetni. Meg kell várnod, amíg a szolgáltató kikapcsolja, ami nem 1-2 hónap tartozási idő. Persze,elmehetsz, kérdezd meg, hátha másik szolgáltatónál vagy mint én. De az az igaság, hogy alanyi joga az állampolgárnak a viz, villany. A gázt nem tudom, de a távfűtést biztos nem kapcsolják ki társasházban. Szóval, inkább kérdezd meg. Kérhetsz tartozásról igazolást, ez nagyon jó.
Ha van kábeltv-je, azt viszont - ha nincs hűség, esetleg tartozása ott nincs - akkor szüneteltetheted, vagy lemondhatod, legalább tv-je, nete ne legyen. Szobaantennát meg feltenni nem egyszerű, ha nem ért hozzá.

enigma74 # 2010.10.26. 11:35

Kedves Titiána!

Köszönöm a válaszod, igyekszem nyugodt maradni. :-)

Én is bízom benne, h idáig nem megy el a dolog, - de ha mégis, akkor nem hagyom magam.

matthiasi # 2010.10.26. 12:45

Kedves banosb !
Minél előbb a szolgáltatóhoz, majd a rendőrségre !!
A szabálytalan vételezés nem játék.
Kétszeresen az a gáznál : csalás és ami még fontosabb : élet és vagyonbiztonság veszélyeztetése - bármikor robbanhat az a gázvezeték.
Halogatás csak a károdat okozza.

Más : kinek a nevén van a szolgáltatás ?
De ha van írásos szerződésed - le vagy védve.

matthiasi # 2010.10.26. 12:53

Titiána -nak !
De az az igaság, hogy alanyi joga az állampolgárnak a viz, villany. A gázt nem tudom, de a távfűtést biztos nem kapcsolják ki társasházban.
Ácsi tévedés !

Csak a vízszolgáltatást nem szabad teljesen megszüntetni. De notórius nemfizetőknek ugynevezettt csepegtetős módszerre állítják be. És ha a közelben van közkút, akkor azt sem kapja meg.
Viszont az új alkotmányban benne lesz, hogy alapvető emberi jog a férfi állampolgároknak a csinos nő birtoklása.
Ha ne lesz benne, megtámadjuk, nem fogadjuk el az új alkotmányt !!

MajorDomus # 2010.10.26. 18:39

Most megy a fokuszban s vesxpremi haz, ahol a tavfutest is kikapcsoltak.
Szoval ezt az alanyi marhasagot el kell felejteni.
kapitalizmus van.

banosb # 2010.10.26. 19:41

Mindenkinek köszönöm a válasz adást!Nagyon nehéz a helyzetem,mert nem értek én ilyen dolgokhoz,s ide is csak a lényeget írtam le.Tényleg köszönet!

Titiána # 2010.10.27. 07:51

MajorDomus
jó, hogy írtad, mert akkor vmit változtattak a szolgáltatók, már ideje. Ok, kerülhetek én is ilyen helyzetbe, de az nem megoldás, hogy használom a közöst, közben élek marcihevesen...

MajorDomus # 2010.10.27. 20:57

Lesz ez meg rosszabb is

banosb # 2010.10.31. 10:19

Üdvözletem!Szeretném elmesélni,hogy mi lett a következmény,hogy tanuljanak belőle mások is.A szolgáltató a bejelentés napján elvitte a gázórát,az áramot kikapcsolták.Mindennek fejében még én voltam a szemétláda...szóval ennyit a testvérekről!Nekem jutott belőle 2,és egyikkel sem vagyok kisegítve!!!Az a nővérem aki ott lakott ingyen és bér mentve a lakásban 2 és fél évig annyit mondott a szidalmazások közepette,hogy ő nem fog kifizetni semmit.Majd én fogom,mert enyém a ház...Ja mellesleg az ott hagyott tárgyaimat pénzzé tették,a házat teljesen lelakták!!!Szemét mindenhol...Undorító!!!Nem baj!Addig megyek míg ki nem derül,hogy annyiban hibáztam,hogy oda engedtem jó szándékból őket!Szerintetek van igazság???Ja és ők elköltöztek egy olyan lakásba amit most újítottak fel.Mert a hivatal vett egy házat az egyik rokonuknak,mert az árvíz lakhatatlanná tette az övét.Kapott egy házat,amibe nem is ő költözött bele.Szerintetek ez reális???Van igazság????És HOL????

MajorDomus # 2010.10.31. 11:13

Nemcsaj uzletben de a csaladban sincs baratsag uzleti ugyekben.
keszits allapotfelmerest,fotok video stb,a datum muatg kegyen fajta a napi ujsag. Bizz meg egy ugyvedet, s inditsd el a fizetesi meghagyast a novered ellen. Tobb szazezer ft-odrol van szo szerintem. Nem lehet elturni meg testvertol sem.

SolnesM # 2010.10.31. 17:00

banosb

Majd én fogom,mert enyém a ház…

Valami nagy sérelem érhette a nővéred és most ezzel kompenzált !
De hogy jutott egyáltalán be az ingatlanba. Gondolom családilag.
Sajnos a szülök néha nagyon melléfognak az örökösök igazságos kielégítésében - néha teljesen jóhiszemüen is, ami a többi testvért fruszrálja.

Hasonló cipőben jártam, mint pozítiv kedvezményezett, a kompenzáció (anyagilag) később már lehetetlen volt ).
Az egyik testvér életevcégéig frusztrált volt a méltánytalan elbánás miatt.

Igaz az , hogy 26 évig használta a szülők házát az természtes volt - neki.

banosb # 2010.11.01. 11:30

SolnesM!
Az a helyzet,hogy a nővérem ki lett fizetve annak idején és alá is írt egy papírt mely szerint nem követelhet semmit apám házából annak halála esetén.Így ő nem is ugrált a hagyatékin.Aztán nekem el kellett munka miatt a faluból és szivességi használatot ajánlottam fel neki.Mely szerint fizet mindent,meg vigyáz az ingatlanra illetéktelenek ellen.2,5 évig lakott ott úgy hogy közüzemi tartozásokat halmozott fel,eladott mindent( még a mosogatót is...)...Most kiköltözött,de úgy hogy nagyon megharagított és kidobtam őket.A szerződésünk szerint okt.31 volt a kiköltözés napja,ma benn járt az ingatlanban...mivel be volt jelentve ezért még én követtem el magánlak sértést...Árulja már el valaki,hogy ha nekem pénteken szólnak,hogy szombaton költöznek akkor hogyan jelentsem ki őket????És hiába vagyok tulajdonos magyarul szart sem ér!!!!Még ő jelent fel engem!!!Őrület

MajorDomus # 2010.11.01. 12:24

A tulajdonjog nem jelenti azt hogy akkor mesz be az infatlanba amikor akarsz,ha azt mas hasznalja.ha 31-en megszunt a jogviszony akkor ma bemehetsz.,de holnap elso dolgod legyen az okmanyirodaban kijelenteni oket s a fizetesi meghagyast is inditsd el.

MajorDomus # 2010.11.01. 12:26

A tulajdonjog nem jelenti azt hogy akkor mesz be az infatlanba amikor akarsz,ha azt mas hasznalja.ha 31-en megszunt a jogviszony akkor ma bemehetsz.,de holnap elso dolgod legyen az okmanyirodaban kijelenteni oket s a fizetesi meghagyast is inditsd el.

banosb # 2010.11.01. 13:24

Igen,a szerződésünk megszünt okt.31-el.Én nem mentem be soha a tudtuk nélkül az ingatlanba..de ő most a tudtom nélkül igen!Szóval holnap első dolgom az lesz,hogy eljárást indítok ellenük!Ez így nem fair!

MajorDomus # 2010.11.01. 17:06

Szamold ossze a koveteleseidet !

banosb # 2010.11.01. 17:37

Van bőven!Az eladott dolgok(bútorok,rengeteg vas áru,apróbb dolgok,ruha neműk stb.),a nyakamba tett közüzemek tartozásai,a lakás megrongált állapota...Penészesek a falak!!!Hogyan menjek oda vissza lakni,ha esetleg oda kellene,az aszthmás gyerekemmel???Fűtés,villany nélküli ingatlanba,amit csak nekik köszönhetek????

MajorDomus # 2010.11.02. 21:19

Végrehajtást neki

MajorDomus # 2010.11.02. 21:21

Vegrehajtst neki. Megérdemli.

enigma74 # 2010.11.04. 11:41

Kedves Titiána és MajorDomus!
Idézet:
"a berbeadott ingatlzn rendeltetesszeru hasznalhatosagaert a berbeado szavatol. Vagyis te karteritesi kgennyel lephetsz fel vele szemben, mert elmulasztotta a hibat kijavitani, amivel neked tobb tizexer ft kart okozott.
ragaszkodj ahhoz, hogy nem fizdted ki a rezsihatralekot, azt tudja be a vizdijba, s kered vissza a kauciot. Addig nem koltozol ki,ha a penzt ideadja, akkor masnap.
nem nyulhat a holmidhoz, mert az lopas, ha bemegy az maganlaksertes , hivjal rendort.
jelezd hatarozottan, hogy birosaghoz fordulsz. Ha nem tudtok megegyezni, tdnyleg keress egy ugyvedet, de neg a szerzodes lejarata elott irjon nejki levelet, hogy keri a bizonylatokat, szamlakat a berleti dijrol, a rezsiszamlakat stb. A keresetlevel benyujtasahoz. Ennyi eleg lesz ! A tulaj engedni fog."

Mivel olvasom a fórumot, több ellentmondást is láttam. Egy helyen azt írtad vkinek MD, h kirakható a szerződés lejárat után azonnal a bérlő. Akkor én most mire számítsak 11.-től...? Hogyan vagyok kirakható?
Megegyezés még nem született, a tulj ragszkodik ahhoz, h nem kompenzál és nekem kell a nagy vízszámla 95%-át is kifizetni. Nem lenne gond, de a szerződésünk pár nap múlva lejár. MIT TEGYEK?
Ha nem kompenzál és nem adja vissza akuciót, nem tudok elköltözni. Ha nem tudok elköltözni, akkor ahogyan írtd, h kitehet - hogyan tehet ki?
Tovább: http://www.jogiforum.hu/…32/23579.1.0#…

enigma74 # 2010.11.04. 11:49

Pontosítva: egyszer azt olvasom, h a bérlő szerződés lejárta után azonnal kitehető, utána zt, h nem, csak bírósági úton ami hosszú idő.
Akkor most hogy van ez?
Nov.11.-én lejár a szerződésünk: mire számítsak?
És akkor ha magától bejön az magánlaksértés vagy mégsem az? Szerződés lejárta után ha hozzányúl a cuccunkhoz, az lopás vagy már nem?

MajorDomus # 2010.11.04. 15:48

Itt az a kulonbseg hogy határozott vagy határozatlan idejű szerződésről van szó. Nagyon nem mindegy
ha lejár a határozott idejű szerződés akkor az megszűnt. El kell költöznod.
A költözés napján el kell számolni a tulajjal.
Ha nem hajlandó engedni,fordulj ügyvédje, mert sok pénzekről van szó.

Titiána # 2010.11.08. 12:23

banosb
köszi, hogy visszajöttél és a történeted végét is megírtad.