tulajdoni lap

eulimen # 2024.12.23. 15:20

@drbjozsef
a rendszer számolja, hogy hányszor vetted igénybe az évi 2x hiteles tulajdoni lap lekérdezést. Ha a funkció mellett (teljes / szemle) ár van, akkor már kimerítetted (ha nem te, akkor valaki a nevedben) az évi 2-t. Ha még van a kvótádból, akkor ingyenesként mutatja.
Ahol (eggyel visszább) az "ingatlan keresése" menünpont van, ott a "lekérdezett dokumentumok" pontban, megnézheted, mit kérdeztél le az elmúlt 6 hónapban. Az ennél régebbi lekérdezések már nincsenek tárolva, és a naplózásuk sem lekérdezhető.

drbjozsef # 2024.12.23. 17:37

eulimen,

Biztosan nem kértem le idén, és most megnéztem a párom ügyfélkapuját, neki sincs ingyenes lehetősége, ő meg pláne nem kért le idén.
Tavaly decemberben talán kértem le, az 1 éven belül is lehet, de szerintem ez naptári év.

eulimen # 2024.12.23. 18:56

@drbjozsef
1996. évi LXXXV. törvény 31. szakasz (2) "Természetes személy számára évente két alkalommal díjmentes az elektronikus dokumentumként szolgáltatott hiteles tulajdonilap-másolat lekérdezése"
A földhivatal naptári éves ciklusban számol.
Ez nagyon érdekes... ha biztos vagy benne, hogy az ügyfélkapu felhasználóneved hozzád mint természetes személyhez tartozik, akkor ebben a hibában az informatikai üzemeltető fog tudni segíteni.

Kovács_Béla_Sándor # 2024.12.24. 10:34

Van egy ötletem, doktor: nyomd meg azt a fizetés gombot. Hátha.

drbjozsef # 2025.01.01. 08:58

Exkluzálnom kell magam a kedves olvtársak előtt.
Ma beléptem a Földhivatali portálba, és ott volt a két ingyenes lehetőség. Ezek szerint tényleg elhasználtam valamikor tavaly, csak hát már nekem is hanyatlik a szellemi képességem ezek szerint... nem rémlik, mikor, és mire használtam el. Van ez így.