Jó, de akkor azt is tegyük hozzá, hogy ami ellen mindketten tiltakoznak, azt nem teheti a bíró sem, tehát ha egyikük sem akarja, hogy elárverezzék, akkor nem fogják.
Mondjuk ilyen szempontból van benne egy kis kockázat, ha az unokatestvérnek jó az árverezés - igaz, a kérdező, akár azon is megvásárolhatja a másik részt. Csak hát ki tudja, meddig kúszik fel a licit.
Közös osztatlan tulajdon
Annyit azért tegyünk hozzá, ha így sem sikerül megállapodni, akkor a bíróság elárverezteti az ingatlant, és a tulajdoni hányaduk szerint abból kifizeti a tulajdonosokat. Így végül mindketten ott fognak ücsörögni az árokparton.
lajos89,
Nem köteles neked eladnia a részét.
Közös tulajdon megszüntetése iránti pert indíthatsz. Ez esetben a bíróság meg fogja szüntetni a közös tulajdont, elsősorban azon a módon, ahogy te kéred : ha meg akarod venni a részét, akkor egy igazságügyi ingatlanszakértő fogja felbecsülni, és azon az áron már köteles lesz eladni neked a részét.
Jónapot kivánok
Olyan kérdésem lenne van egy házunk ami közös osztatlan tulajdon
Háromnegyed része az én tulajdonom a negyed része pedig unokatestvéremé aki tíz éve nem lakik már itt de ide van be jelentve
A részét szerettem volna megvenni ingatlan érték becslő fel becsülte de ő keveselte az összeget így nem hajlandó eladni nekem ilyen esetben mi a teendő?
Tobbet fizetni nem szeretnék mint amennyit ér az ő negyed része
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02