Épitsd meg...
Zártkerti ingatlan építési engedély nélkül
Ááá, nekem jobb ötletem van.
Egy olyan sátor, ami a Harry Potterben is van, ami kívülről kicsi, belülről viszont több emeletes, sok szobával.
Nem baj.
Ettől függetlenül le kell bontana s úgy megkérni az építési engedélyt.
Javasolnám a kanadai gördülő faházat. Abba nem lehet belekötni.
Nem.
Meg is követnélek, hiszen ily módon fingom sem lehet róla.
Nem láttál még könnyűszerkezetes házépítést?
Tényleg van, aki azt gondolja, hogy egy normál könnyűszerkezetes ház az olyan, hogy szétszeded mint a legót, és aztán simán összedobod újra?
Talicskára lapátolhatná a telket is, eltolja a Rózsadombra, aztán ha ott lepakolja, akkor lesz egy rózsadombi telke is. Ott sokkal többet érne!
Ezt én is igy gondoltam.
Kát nap alatt le lehet bontani a könnyűszerkezetes épületet.
Mint építési anyag ott is maradhat a telken.
Majd felépíti ugyantt úgy ahogy enedélyezik.
MD
Ahhoz előtte le kellene bontania a meglévő épületet. Ha építési engedélyt kér előzetes bontás nélkül, akkor lebuktatja saját magát, hogy van már ott egy épület, mert a hatóságnak kötelező az engedély kiadása előtt szemlét tartania. A feltárt szabálytalanság mellett pedig nem fognak tétlenül elmenni.
Mondom: telekáron vedd meg és kérj rá új építési engedélyt.
Biztos, hogy szabálytalan a 100 m2-es épület, mert 10 %-nál több külterületen nem lehet a beépítettség beépítésre nem szánt területen.
Megvenni szerintem nem éri meg, egyrészt mert 10 éven belüli az építés, másrészt azért sem, mert ha a 10 év el is telik, és a hatóság nem bontathat utána, de a legritkább eset, hogy a tulajdonosoknak ne legyen későbbi átalakítási, bővítési,l rendeltetés megváltoztatási (pl lakássá) szándéka. A szabálytalan épülettel mindezektől, és az ezekhez járó hitelektől is elesik. Eladni ugyanezen okoknál fogva nem fogja tudni eladni majd.
Necces.
Telekáron vedd meg. Az épület ha nem felel meg a jelenlegi épitési előírásoknak nem fog fennmaradási engedélyt kapni.
Ha megpiszkálod még le is bontathatják veled
Adott egy ~800 nm-es művelési ág alól kivett zárt kert, ezen egy bruttó 100 nm-es könnyűszerkezetes ingatlan. Viszont az ingatlan egyáltalán nincs feltüntetve a telken, nincs engedélye. 2017-ben épült, így a 10 év még nem járt le.
Szeretnénk ezt az ingatlant megvásárolni. Milyen lehetőségek adottak ilyen helyzetben? Fennmaradási engedéllyel van esély, hogy engedélyezik? Ha nem engedélyeztetjük és úgy vennénk meg akkor annak mi a módja? Magát az üres telket tüntetik fel az adásvételin? Lehet-e ennek bármilyen buktatója?
Nagyon köszönöm ha segítetek, próbáltam utána olvasni a dolgoknak de ilyennel nemigen találkoztam még.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02