Nem is azzal van gondja hanem a szövegezéssel,ami eltér javaslattól!
Közgyűlési jegyzőkönyv
FERJOZ,
Kellett legyen írásbeli előterjesztés, anélkül nem lehetett volna szavazni sem.
Ha azzal nem stimmel, főleg, ha érdemben és jelentősen, akkor az nem jó. Említsd meg, hogy ha hitelesítik így, akkor megtámadod bíróságon. Vagy a helyes szerepeljen abban is, javítsák ki.
Vagy esetleg úgy érted, hogy volt egy előterjesztés, aztán valami teljesen másról szavaztatok?
Nem úgy értettem, hanem hogy a határozat szövegén változtattak ahhoz képest, amit megszavaztunk.
Nem is kell szerepelnie az elhangzottaknak csak a döntéseknek,a napirendi pontok rövid összefoglalásának,és a határozatoknak a szavazatok megbontása szerint. Hogy Józsi bácsi miről vitatkozott Mari nénivel az nem releváns a jegyzőkönyv szempontjából.
Nálunk nem volt hangfelvétel és a jegyzőkönyvben már nem úgy szerepeltek a dolgok, ahogyan az a közgyűlésen elhangzott. :(((
Mind a kettő.
Én kizárólag az utóbbit alkalmazom. A közgyűlés után a helyesírási hibák kiszűrése azt nem én mondtam hanem a Pista bácsi esetek n ér m igazán ideális esetek.
Én másnap megírom a jegyzőkönyvet a hangfelvétel alapján,axt átküldöm a hitelesítőknek,ha mindjettő visszajelez hogy ríszéről rendben,akkor viszem aláíratni.
Tisztelt fórum!
Szeretném megkérdezni, hogyan kell értelmezni a Tt. 39. paragrafus (2)-t ?
"A jegyzőkönyvet a közgyűlés levezető elnöke és a jegyzőkönyvvezető írja alá, és azt a közgyűlésen erre megválasztott két tulajdonostárs hitelesíti."
A kérdés az lenne, hogy még a közgyűlésen kell a jegyzőkönyvet hitelesíteni, vagy elég pár nappal később is?
Az egyik közgyűlésen, amin résztvettem, a kézzel írt jegyzőkönyvet ott a helyszínen hitelesítették.
A másik közgyűlésen nem írattak alá semmit, hanem pár nappal később csináltak egy géppel írott jegyzőkönyvet és azt hitelesítették a két megválasztott tulajdonossal.
Melyik a helyes eljárás, melyik a törvényes?
Majd ird meg mire jutottatok!
Nagyon köszönöm!
A vonatkozó BH szerint a hitelesítés elmaradása nem teszi étvénytelenné a közguűlési határozatot.
Csak a bankot, aki a hitekt folyósítja ez nem hatja meg.
A jegyzőkönyvet csak a megválasztott hitelesítő írhatja alá. Ezzel vigyázzatok,mert ha bírósághoz fordul,hatályon kivűl helyezi a közgyűlési határozatot.
Egyszerű a megoldás.
Javaslatom. Tartsatok egy rendkivűli közgyűlést 3 nap múlva : felújitással kapcsolatos határozatok,és a közgyűlés jegyzőkönyvének hitelesítése.
A közgyűlés úgy dönt hogy megerősiti az előző határozatokat és két nomális tulajt válasszatok hitelesítőnek.
Hogy ne lehessen belekötni: az egyik hitelesitőt hatalmazzátok fel az előző közgyűlés jegyzőkönyvének hitelesitésére is!
Próbáljátok meg esetleg ezt.
Tisztelt Jogi szakértők,
szíves segítségüket szeretném kérni, szeretném megkérdezni, mi a teendő, amennyiben a társasházi közgyűlésről készült jegyzőkönyvet az egyik hitelesítést vállaló tulajdonostárs nem hajlandó aláírni?
Társasházi felújítási pályázaton szeretnénk részt venni, melyről a közgyűlésen határozat is született.
A hitelesítést megtagadó tulajdonostárs ellenzi a pályázaton történő részvételt és ezért nem írja alá a jegyzőkönyvet, időhúzással próbálkozik, hogy elteljen a pályázatbeadási határidő.
Szeretném megkérdezni, hogy mit tehetünk?
Hitelesítheti a jegyzőkönyvet egy másik tulajdonostárs, aki a közgyűlésen szintén részt vett?
A hitelesítés hiánya kihat-e a közgyűlési határozatok érvényességére?
Nagyon köszönöm!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02