Klíma panellakásban - kondenzvíz problémák

pusky1322 # 2016.08.13. 19:55

Köszönöm a választ.

Akkor marad az extra lefolyó kiépítése. Szerencsére nem megoldhatatlan (na meg nem ezen a pár ezer forinton fog múlni) csak mondjuk azért vicces, hogy azért fizettem egy cégnek, akik klíma szereléssel foglalkoznak, hogy szereljék fel a klímát akik, ezek szerint, nem a szabályoknak megfelelően teték ezt...

nanemaaa # 2016.08.12. 05:49

Ha csak simán a nyakába csöpögne, az is lehetne bosszantó. A környékünkön úgy szokták megoldani, hogy egy kis keresztmetszetű műanyag csőben, amit a homlokzatra szerelnek, levezetik a járdaszintig. Tudom, az már olyan "pénzkidobás", amit senki nem fog megtéríteni, no de valamit valamiért. Szerintem.
Egyebekben meg ha tele lesz a garázsos hócipője is, akkor majd feljelent a járási építésfelügyeleti hatóságnál, aki megállapítja majd, hogy a klíma felszerelése nem felel meg az OTÉK előírásainak, ezért leszerelteti, oszt jóvan.

pusky1322 # 2016.08.11. 16:48

Tisztelt fórumozók.

Egy kis segítségre lenne szükségem a közelmúltban felszerelt klíma kondenzvizével felmerült gondok miatt. Panellakás második emeletén lakom, albérlő vagyok a lakásban, a tulaj beleegyezésével szereltettem klímát a lakába, saját költségre. A szomszédoknak nem volt kifogásuk a dolog ellen, nem jött a felszerelés óta semmi panasz, a szomszédoktól. Gondoltam én, csak mint kiderült a lakás aljában lévő garázs bérlője bepanaszolt a közös képviselőnél, hogy a klíma kondenzvize rácsöpög a garázs előtt parkoló autója tetejére. A közös képviselő meg folyamatosan zaklatja a tulajt, hogy kezdjen valamit a csöpögő vízzel. Sajnos a kondenzvíz elvezetése a lakáson belül nem kivitelezhető (a lehető legtávolabb van a vizes blokktól és a lefolyótól), valamint kint sem lehet bekötni az esővíz elvezetőbe mert nincs.
A víz a fal mellett kb. 10 cm-re csöpög az aszfaltra, a két panel illesztése előtt (biztosan nem folyik be a garázsba).
A kérdésem az lenne, hogy van-e bármilyen jogi alapja a garázs bérlőjének a panaszra? A garázs előtti terület egy aszfaltozott útszakasz, viszont nem parkoló, az ugyanis az út másik oldalán található.

Előre is köszönöm a válaszukat.