Dirrdurr, én laikusként az mondom, hogy a közös képviselőnek is kell küldeni írásos megkeresést, hiszen közvetlenül ő kompetens, közvetetten nyilván a hatóságok stb. a közös képviselet felelősséget jelent, hiszen a lakók nevében eljár, de helyettük nem tehet hozzájárulási nyilatkozatot. a megküldött iratra érdemben válaszolnia kell, tehát nem tud kibújni, halogatni, amit esetleg szóban be is tudna vetni.
én biztosan ezt tenném, ezt tettem hasonló helyzetben.
közös képviselő, jegyző, és az említett hatóságok, tehát a lakók megkeresése tájékoztatás céljából, hogyan lett ez a tevékenység engedélyezve, mert több személyt érint, mi több lakóközösséget, ezért nem lehet kibújni csak úgy a válaszadás alól. (legalábbis reméljük, hogy még nem tartunk ott)
Igen, az Egyjogász hozzáállásáról alkotott véleményeddel mélyen egyet értek, sajnos nagyon szomorú és egyben félelmetes is, hogy a jogi diploma az megszerezhető ugyan, de az emberi tényezők azok nem szerezhetőek, tehát beleképzelni egy problémába magunkat, ez nem mindenkinek megy, vagy nem is akarózik, de így-úgy eljárni, jogi-csűrcsavarokkal másokkal elbánni az már könnyebben megy.
s a jogi diploma általi hatalommal könnyen vissza is lehet élni, látjuk saját maga írt sorok mondandójából...