Tegnap volt a fiam a szegedi Berkert Klinikan betometni a fogat. Az orvos kozolte hogy tobb fogat is kell tomni. A kezeles utan mondta hogy 5 fogat tomte plusz leszedte a fogkovet, ezert elkert 60000 ft-ot. Kifizette neki a penzt. Ma az egyik fogorvos ismeros megezte a fogait es mondta hogy csak ket fogat tomtek osszesen. Ugy erzem hogy atvagtak. Van e ra mod hogy visszkapjuk a penzunket?
fogtömés, tulszamlazas
Tisztelt Hölgyem!
Több dolog nem világos előttem.Az egyik az, hogy a fogorvos és a fia előre megbeszélték-e a kezelés költségét?A másik, hogy nehezen tudom elképzelni, hogy valaki nem veszi észre, hogy két fogát tömik 5 helyett?Ez komoly érzéstelenítés mellett is érzékelhető.
Az sem tiszta, hogy a fogorvos ismerősük honnan állapította meg, hogy csak két fogat tömtek?Ezt csak akkor tudhatná, ha a konkrét beavatkozás előtt is megvizsgálta volna a fiát majd utána is és észlelte volna, hogy pld.a kezelés előtt 7 lyukas fog volt, utána pedig nem kettő lyukas maradt, hanem 5.
Szóval ne haragudjon, de a történet így nem "kerek" számomra.
üdvözlettel
Dr.Fradista
Számomra pedig minden világos: ez egy lehúzás, lopás, rablás, a másik fél átvágása.
Egyébként is nem értem a kérdéseit. Nem az lenne a normális ha a beteg megbízhatna az orvosában feltétel nélkül? Úgy érzem nem érzi át a súlyát annak amiről is itt szó van.
Hála istennek itt van az internet ahova ki lehet írni az összes törvénytelenséget és galádságot amit naponta elkövetnek. De azért megválaszolnám a kérdéseit is.
„a fogorvos és a fia előre megbeszélték-e a kezelés költségét?”
Nem, az orvos csak közölte hogy van több lyukas foga.
„nehezen tudom elképzelni, hogy valaki nem veszi észre, hogy két fogát tömik 5 helyett”
Maga szerint mennyire nehéz elhitetnie egy fogászatban nem járatos betegnek pl. hogy két oldalról kellett tömni egy fogat? Könnyen meg lehet magyarázni mindent egy laikusnak.
„a fogorvos ismerősük honnan állapította meg, hogy csak két fogat tömtek?”
A frissen tömött kompozit fogtömésnek más a színe mint a réginek mivel még nincs elszíneződve és a tömés szélén is látszik hogy friss.
Remélem így már kerek a történet.
Tisztelt Hölgyem!
Így már világosabb a történet.Javaslatom a következő:először is a fiával együtt menjen vissza a fogorvoshoz és vonja kérdőre az üggyel kapcsolatban.Ha van felettese(főnöke stb..)akkor őt keresse meg a problémával.Remélem van számla, amivel bizonyítani tudja a kifizetett összeg nagyságát.Ha elismerik a helyszínen amit ön állít, akkor kérje visza a fentmaradó összeget és felejtse el azt a klinikát egy életre.Amennyiben nem ismerik el, kérjen szakvéleményt az ismerős fogorvostól és annak birtokában keresse meg a Magyar Orvosi Kamara Fogorvosi tagozatát és tegyen panaszt, vagy csalás gyanúja miatt tehet feljelentést a rendőrségen.
jó reggelt!
a körzeti fogorvosom pénzért akarja betömni fehér töméssel a fogam. a tb szolgáltatásira szerződött fogorvosnak nem ingyen kellene?ha igen akkor kérhetnék egy jogszabályt(linket ahonnan ki tudom nyomtatni) amit megmutatok neki?
köszönettel: Renikee
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02