fogtömés, tulszamlazas

szatymazijanosne # 2010.11.18. 12:56

Tegnap volt a fiam a szegedi Berkert Klinikan betometni a fogat. Az orvos kozolte hogy tobb fogat is kell tomni. A kezeles utan mondta hogy 5 fogat tomte plusz leszedte a fogkovet, ezert elkert 60000 ft-ot. Kifizette neki a penzt. Ma az egyik fogorvos ismeros megezte a fogait es mondta hogy csak ket fogat tomtek osszesen. Ugy erzem hogy atvagtak. Van e ra mod hogy visszkapjuk a penzunket?

Dr.Fradista # 2010.11.18. 15:46

Tisztelt Hölgyem!

Több dolog nem világos előttem.Az egyik az, hogy a fogorvos és a fia előre megbeszélték-e a kezelés költségét?A másik, hogy nehezen tudom elképzelni, hogy valaki nem veszi észre, hogy két fogát tömik 5 helyett?Ez komoly érzéstelenítés mellett is érzékelhető.
Az sem tiszta, hogy a fogorvos ismerősük honnan állapította meg, hogy csak két fogat tömtek?Ezt csak akkor tudhatná, ha a konkrét beavatkozás előtt is megvizsgálta volna a fiát majd utána is és észlelte volna, hogy pld.a kezelés előtt 7 lyukas fog volt, utána pedig nem kettő lyukas maradt, hanem 5.
Szóval ne haragudjon, de a történet így nem "kerek" számomra.

üdvözlettel
Dr.Fradista

szatymazijanosne # 2010.11.19. 09:33

Számomra pedig minden világos: ez egy lehúzás, lopás, rablás, a másik fél átvágása.
Egyébként is nem értem a kérdéseit. Nem az lenne a normális ha a beteg megbízhatna az orvosában feltétel nélkül? Úgy érzem nem érzi át a súlyát annak amiről is itt szó van.
Hála istennek itt van az internet ahova ki lehet írni az összes törvénytelenséget és galádságot amit naponta elkövetnek. De azért megválaszolnám a kérdéseit is.

a fogorvos és a fia előre megbeszélték-e a kezelés költségét?

Nem, az orvos csak közölte hogy van több lyukas foga.

nehezen tudom elképzelni, hogy valaki nem veszi észre, hogy két fogát tömik 5 helyett

Maga szerint mennyire nehéz elhitetnie egy fogászatban nem járatos betegnek pl. hogy két oldalról kellett tömni egy fogat? Könnyen meg lehet magyarázni mindent egy laikusnak.

a fogorvos ismerősük honnan állapította meg, hogy csak két fogat tömtek?

A frissen tömött kompozit fogtömésnek más a színe mint a réginek mivel még nincs elszíneződve és a tömés szélén is látszik hogy friss.

Remélem így már kerek a történet.

Dr.Fradista # 2010.11.19. 15:36

Tisztelt Hölgyem!

Így már világosabb a történet.Javaslatom a következő:először is a fiával együtt menjen vissza a fogorvoshoz és vonja kérdőre az üggyel kapcsolatban.Ha van felettese(főnöke stb..)akkor őt keresse meg a problémával.Remélem van számla, amivel bizonyítani tudja a kifizetett összeg nagyságát.Ha elismerik a helyszínen amit ön állít, akkor kérje visza a fentmaradó összeget és felejtse el azt a klinikát egy életre.Amennyiben nem ismerik el, kérjen szakvéleményt az ismerős fogorvostól és annak birtokában keresse meg a Magyar Orvosi Kamara Fogorvosi tagozatát és tegyen panaszt, vagy csalás gyanúja miatt tehet feljelentést a rendőrségen.

renikee # 2011.11.02. 06:36

jó reggelt!
a körzeti fogorvosom pénzért akarja betömni fehér töméssel a fogam. a tb szolgáltatásira szerződött fogorvosnak nem ingyen kellene?ha igen akkor kérhetnék egy jogszabályt(linket ahonnan ki tudom nyomtatni) amit megmutatok neki?
köszönettel: Renikee