kapcsolattartás korlátozása

ObudaFan # 2018.02.09. 21:11

A jogerős ítélettől kell számítani.

sanya078 # 2018.02.09. 11:47

Hogy értelmezitek a 2 éven belüliséget?
Mitől , honnantól számított a 2 év?
Ezen értelmezés kizárja a bíróággal való gyermek kapcsolattartás újraszabályozása iránti per indítását?
Szerintem nem!
Bíróságnál add be az újraszabályozás iránti kérelmet, hivatkozz a 4 pontra amit írtam!!
GYámhivatallal való kontaktust , kontadiktaróizmust :-D kerüld minél messzebb!!!

Nikolett34 # 2018.02.09. 09:52

Köszönöm:)

Két éven belül hogyan korlátozta vajon a gyámhivatal az ítéletet?

ObudaFan # 2018.02.08. 15:47

két éven túl már a gyámhivatal szabályozza újra a kapcsolattartást... nemde

De.

Nikolett34 # 2018.02.08. 15:03

Sanya, úgy tudom két éven túl már a gyámhivatal szabályozza újra a kapcsolattartást... nemde?

Nikolett34 # 2018.02.08. 15:02

Nagyon köszönöm:)))

Ki is nyomtattam, tanulmányozom este:)

Eseti konferenciát kértem a gyámhivataltól, kíváncsi leszek mi lesz eljárás vége... Hihetetlen, hogy még a különélő szülőt, nem csak a betegsége, de a gyermek hiánya is sújtja, lelkileg és fizikálisan is...

alfateam # 2018.02.08. 14:21

Nikolett34!
Olvasd el ezt is:.jogiforum.hu/files/publikaciok/matis_judit__a_szuloi_felugyelet_gyakorlasanak_rendezese[jogi_forum].pdf

sanya078 # 2018.02.08. 13:20

Ezért is kell bíróságon újraszabályozni, hogy míg nem nagykorú, de ezt követően is ha szükséges,egy általad nagyon közelről ismert, akár családtagnak is odaadhatja a gyermeket, aki elviszi hozzád. És legyen az is majd a bírósági végzésben hogy "megfelelően felkészítve"
üdv

Nikolett34 # 2018.02.08. 13:15

senki másnak nem adja oda a gyermeket... de mivel ez 150 km km-re van és mi Budapesten lakunk a lányommal, így kivitelezhetetlen másnak is... Ha én megyek sem jön el a gyermek.... Most Karácsonykor még az ajándékot is letetette az ajtó elé, hogy ne vigye be.. Erre vajon mit ír majd a gyámhivatal? Ez nem ellennevelés vajon... Tanúm is volt.... Szegény gyermek, a retinámba égett az iszonyú szenvedő tekintete...

sanya078 # 2018.02.08. 13:12

Rendben
De mivel semmi nem tiltja, így a kapcsolattartásra más is elmehet a gyermekért, aki elviszi hozzád, más is átadhatja, és átveheti, de ezt rögzíteni kell!! Az átadás helyszíne a gyermek lakó vagy tartózkodási helye, vagy a nevelő szülő lakó, vagy tartózkodási helye, feltételezve az együtt élésüket!
Jobbulást a lábadnak!
üdv

Nikolett34 # 2018.02.08. 13:07

Teljesen igazad van és beadom az újraszabályozást, sőt azt is fogom kérni, hogy a kapcsolattartás helyszínét változtassa meg a bíróság, hiszen nagyon úgy tűnik a daganat újra kiújult a lábamban....

sanya078 # 2018.02.08. 12:58

4 dologra lehet hivatkozni.

1. a gyermek szellemi erkölcsi fejlődéséhez kell mindkét szülő jelenléte!
  2. a nevelő szülő nem készíti fel érzelmileg a kapcsolattartásra.
  3. a családban éléshez való jog ami a gyermeket , és téged is megillet, és a családja a gyermeknek te, neked meg ő.
  4. a kapcsolattartáshoz neked jogod van, a nevelő szülőnek ez kötelezettség!!!! A hatóságoknak nem azt kell ösztönözni hogy neked legyen, hanem a New York- i egyezményes gyermekjogok miatt a gyermeknek a kapcsolattartását kell elősegíteni veled, nekik őt kell támogatni, nem zagyvaságokba belemenni. Ezekre hivatkozz mindig. alapban!

Én bíróságon újraszabályoztatnám az tuti......de te tudod!

üdv

Nikolett34 # 2018.02.08. 12:46

Igen, köszönöm, benne vagyok a csoportban...

Hihetetlen ahogy túllépnek a hatáskörükön a hivatalok - is....

sanya078 # 2018.02.08. 12:41

Nikolett nem vagyok ügyvéd, csak sajnos precedens ügyben vagyok, voltam...... De van egy jó csoport akik erre szakosodtak a facebook-on. Ai = Apák az igazságért. Különélő szülők kapcsolattartásában tudunk segíteni, nem-től, minden mástól függetlenül. üdv

Nikolett34 # 2018.02.08. 12:34

A betegségemet jeleztem a gyámhivatalnak természetesen, láttak is a műtét után bottal járni, de közben még az "apa" is bement a gyámhivatalra és közölre bántalmazom a gyermeket és egyébként is ellenük beszélek... Mikor vajon????
Szakértőt rendelt ki az I. fokú gyámhivatal, amit ugye két éven belül nem lehetett volna... Ő azt mondta akkora az ellenállás a gyermekben ellenem, hogy javasolja a kapcsolattartást korlátozni havi egy alkalomra nem ott alvással... Bravissimo... Gondolom az apa "elfelejtette" közölni a gyermekünkkel, hogy azért nem megyek, mert nem tudok, kórházban vagyok.. ezen időszak alatt "véletlenül" elromlott a gyermek telefonja is... Ezek a véletlenek nagyon sűrűn összejátszanak..

Sanya078 megkérdezhetem, ügyvéd vagy?:)

Nikolett34 # 2018.02.08. 12:25

Ez nyilvánvalóan így kellene legyen, de mégsem felróható és önhiba a gyámhivatal szerint az apa magatartásra, sőőőőőt ha odamegyek a közös házunk elé azt mondja indokként az elsőfokú gyámhivatal, hogy nekem felróható ok: fehér telefont tartottam a kezemben, valószínűleg felvételeket készítettem és csupán azért mentem a gyermekért, hogy feszültséget szítsak...

Ez már nagyon durva egy olyan hatóságtól, amely elméletileg a gyermekek mindenek feletti érdekeit képviseltetnék.

Vajon mi a teendő ilyen esetben??

sanya078 # 2018.02.08. 12:22

A gyermek felkészítésének joga a kapcsolattartásra mindig a nevelőszülő KÖTELEZETTSÉGE!!

sanya078 # 2018.02.08. 12:20

Kovács Béla
Újraszabályozást hol máshol lehet kérni?? Gyámügyi baromságok semmit sem érnek. Bíróságon szabályoztatni, és azt GYH-val végrehajtatni. Nehogy más a .... húzza le a WC-t :) Gyámügy csak egy jelzőrendszer. A bírósági határozat áll felette. Nekem is a kapcsolattartás újraszabályozása bíróságon folyt!

Nikolett34 # 2018.02.08. 12:18

Másodfok hatályon kívül helyezte... A gyermek eközben, nyilván az elidegenítő szülő hatására ellenállást tanúsít, kijelenti nem szeretne velem jönni a láthatásra, illetőleg nincs kedve (12 éves elmúlt amikor ezt teszi), most 13.

sanya078 # 2018.02.08. 12:17

Személyiségi jogi pert, "nem vagyoni kártérítést" mindig törvényszékre kell beadni, és a II. fokú hivatal ellen. Ügyvédköteles a dolog. Én bíróságnál kérném az újra szabályozást. Egyébként igazságügyi szakértőt lehet kérni hogy a gyermek elidegenedett tőled, gyámhivatalnál is, bíróságon is, de ez nem ad vissza semmit. De a betegségedet, miért nem a GYH-nak jelezted, akkor nem lenne ez......

sanya078 # 2018.02.08. 12:13

Bocsánat én írtam rosszul, II. fok kormányhivatal, ő az első fok járási városi szintű gyámügyetlenek felett állóak. Ha ők is helybenhagyják, akkor mehet harmadfokra ami az EEMI. Kapcsolattartás újraszabályozását, meg bíróságon kell kérni, és ott menet közben lehet ideiglenes intézkedésben kérni dolgokat. üdv

Nikolett34 # 2018.02.08. 12:12

köszönöm::)

A fellebbezésemre tekintettel hatályon kívül helyezte a határozatot a másodfokú gyámhivatal, viszont ezen időszak alatt a gyermek valóban ellenem fordult, amit ténylegesen nem vizsgált a hatóság...

Szerintem személyiségjogi per a gyámhivatal ellen, hiszen jogellenesen intézkedtek.. Ez ugyan nem adja vissza a gyermekem láthatását, de valahol meg kell fékezni ezen "sötét erőket"...

Kovács_Béla_Sándor # 2018.02.08. 12:10

Hogy lenne már a másodfok a járási hivatal, amikor ő az első? És a minisztérium se az. Továbbá az újraszabályozást sem bíróságon kell kérni.
A kötőszavak és a névelők rendben voltak. Nagyjából.

Kovács_Béla_Sándor # 2018.02.08. 12:10

Hogy lenne már a másodfok a járási hivatal, amikor ő az első? És a minisztérium se az. Továbbá az újraszabályozást sem bíróságon kell kérni.
A kötőszavak és a névelők rendben voltak. Nagyjából.

sanya078 # 2018.02.08. 11:43

II. fok ami a járási kormányhivatal, vagy EEMI (emberi erőforrások minisztériuma). Illetve kérheted az újraszabályozást, bíróságon, és ott ideiglenes intézkedésként a korábbi helyreállítását.
üdv