Gyakorlott és gyakorlatlan netezőnek ajánlott:
https://www.vizmuvek.hu/…s-fogyasztas
Ha nem jön a leolvasó, fel kell emelni a telefont vagy online megküldeni a mérőállást.
Gyakorlott és gyakorlatlan netezőnek ajánlott:
https://www.vizmuvek.hu/…s-fogyasztas
Ha nem jön a leolvasó, fel kell emelni a telefont vagy online megküldeni a mérőállást.
zsuzso1955
Nem feltétlenül kor kérdése, hogy a saját ügyében ki mennyire érdekelt.
A kérdés akkor a következő: Hiteles a lakásmérő? Jeladós?
T Forum!
A vízóra leolvasassal kapcsolatban a kötelező jelzőnek kerestem volna nyomát, mert én nem találtam, legalabbis interneten elérhető forrásokban. Az idősebb korosztalynak nem evidens, még nekem sem, pedig gyakorlott netezo vagyok, h a szolgáltató honlapját figyeljem. Bármilyen hihetetlen, de 2019 óta nem volt leolvasás, tájékoztató sem arról , h nekunk kéne jelenteni. Én ezt felháborítónak tartom. A dbrt-nek fizetek, de ez mellékes. Ki fogjuk fizetni természtesen a felmerülő többletet. Új a közös képviselő, próbál tiszta helyzetet teremteni.
T Forum!
A vízóra leolvasassal kapcsolatban a kötelező jelzőnek kerestem volna nyomát, mert én nem találtam, legalábbis interneten elérhető forrásokban. Az idősebb korosztalynak nem evidens, még nekem sem, pedig gyakorlott netező vagyok, h a szolgáltató honlapját figyeljem. Vannak érvényes mellékvízmérők. Bármilyen hihetetlen, de 2019 óta nem volt leolvasás, tájékoztató sem arról , h nekünk kéne jelenteni. Én ezt felháborítónak tartom. A dbrt-nek fizetek, de ez mellékes. Ki fogjuk fizetni természtesen a felmerülő többletet. Éves leolvasás 2024.04.18 - 2024.04.30. Csak annak, aki jobban tudja! Új a közös képviselő, próbál tiszta helyzetet.
Köszönettel Zsuzso1955
Pedig a kérdező semmit nem állít abból, amit te belegondolsz.
Azt mondja, a 13. Kerben nem járt a leolvasó 2019 óta a szokott áprilisi időben. Nem pont nála, mert akkor azt írná, hogy "nálunk". Egyébként májusban olvasnak a mellékmérős házakban, szeptemberben a nem mellékmérős házakban, de ezen az apróságon nem akadunk fenn.
„Átalánydíjas fizetők vagyunk többen is a társasházban.” Ez még nem jelenti azt, hogy a vízműnek fizetnek. Mert ezt sem állítja.
Egyébként meg nem tartom életszerűnek, hogy a Fővárosi Vízművek 4 (!) évig ne vegye észre, hogy egy teljes társasházban lejárt hitelességű mérőre számláz. Egy évet vagy egy-két lakást még be tudnak nézni, de ennyit nem. Ha a kérdezőnek valóban volt szerződése és hiteles mérője, és lejárt, a számlát nem a vízműnek vagy a díjbeszedőnek fizette.
Ha van hiteles mérője és szerződése a vízművel, de átalányt fizet, az még elképzelhető, hogy a covid idején nem mehetett be a leolvasó a lakásba. 2022-ben már bemehetne, de a vízmű létszámmal hiánnyal küzd, ezért nem jutottak el hozzájuk tavyal, de idén már biztos lett volna kapacitás (küldenek mást). Az sem elképzelhetetlen, hogy a lakásmérők távleolvasós mérők, akkor meg pláne nem kopogtat senki az ajtón.
De mindez csak spekuláció, mert pontos infót nem mond. Nem tudok mindent, de a felhasználók pongyola fogalmazásával jó párszor találkozom a munkám során (amit jó néhány éve gyűrök), és sokszor nem azt mondják, ami a valós, hanem azt, amit igaznak vélnek. Pár jól irányzott kérdéssel rögtön kideríthető, hogy mi a tényleges helyzet, és ritka az az eser, amikor a vízmű a hülye.
Olvasd el a kérdező beírását...
2019-ig olvasták a vízórákat...
Ebből következik hogy volt szerződés a vízművel.
A kérdezőnek nincs vízórája,átalánydíjas ezért aggódik a főmérőn lévő felgyűlt fogyasztás miatt.
Nem tudok mindent de tartozik hozzám pár ezer vízóra ....és jó néhány éve..
drbjozsef
Nem tudom, melyik változat lehet rosszabb: ha azt hiszi, hozzá szóltam, vagy ha azt hiszi, a kérdező helyett is tudja a választ.
:DD
oligaliga,
Most mit kicsinyeskedsz? Mi az, amit Majordomus NEM tud? Nincs olyan.
( Persze, ha tényleg azt hitte, hogy tőle kérdezed, az még súlyosabb... :DDDDD )
Majordomus
Te vagy zsuzso75? Ha nem, honnan tudod, mi a válasza? Egy szóval sem írta, hogy a vízműnek fizetnek.
Van
Hiteles kivéve akinek lejárt a 8 év és nem cseréltette ki amire 2019 óta komoly esély van.
"Eddig kinek fizettétek a vízdijat" ?
A vízműnek.
Eddig kinek fizettétek a vízdíjat? Mellékmérőtök van? Hiteles?
A megfelelő válaszhoz ezeket a kérdéseket minimum meg kell válaszolni.
Ajánlott olvasmány :
58/2013. (II. 27.) Korm. rendelet
a víziközmű-szolgáltatásról szóló 2011. évi CCIX. törvény egyes rendelkezéseinek végrehajtásáról
A szolgáltatóval kötelesek vagytok együttműködni.
Mire vár a közös képviselőtök 4 éve ?
Olvassa le a mellékmérőket és a főmérő állásával együtt vigye be a Vízmű leolvasó csoportjához vagy adja ke hitelesítve az ügyfélszolgálaton.
Ti pedig gyüjtsétek össze a pénzt.
zsuzso1955,
Én meg nem mondom, milyen passzus írja ezt elő, és hogy mulasztott-e a szolgáltató.
Azért azt megkérdezném, hogy ugye arra véletlenül sem gondolnátok, hogy a mulasztás miatt az amúgy jogos díjat ne kellene megfizetni?
A vízszolgáltatási követelés 5 év alatt évül el, itt nincs eltérés az általánostól.
Ha a vízmű esetleg hibázott, akkor méltányosságból teljesen jogos igényetek lehetne, hogy részletekben kelljen fizetni, ha túl nagy összeg lenne egyben.
T Fórum !
A 13. ker. - ben 2019 óta nem jött a vízóra leolvasó a szokott áprilisi időben. Átalánydíjas fizetők vagyunk többen is a társasházban. Semmilyen infót nem kaptunk, egy falragasz nem volt kitéve, hogy nekünk kéne bekuldeni az állást.
Most derült ki, hogy a fő vizmerő nagy értéket mutat.
Kérdésem: kötelező a szolgáltatónak jönni évi 1 alkalommal?
Köszönöm a valaszt.
Zsuzso1955
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |