vizóra leolvasás

oligaliga # 2023.10.12. 12:19

Gyakorlott és gyakorlatlan netezőnek ajánlott:

https://www.vizmuvek.hu/…s-fogyasztas

Ha nem jön a leolvasó, fel kell emelni a telefont vagy online megküldeni a mérőállást.

oligaliga # 2023.10.12. 12:17

zsuzso1955

Nem feltétlenül kor kérdése, hogy a saját ügyében ki mennyire érdekelt.

A kérdés akkor a következő: Hiteles a lakásmérő? Jeladós?

zsuzso1955 # 2023.10.12. 10:58

T Forum!
A vízóra leolvasassal kapcsolatban a kötelező jelzőnek kerestem volna nyomát, mert én nem találtam, legalabbis interneten elérhető forrásokban. Az idősebb korosztalynak nem evidens, még nekem sem, pedig gyakorlott netezo vagyok, h a szolgáltató honlapját figyeljem. Bármilyen hihetetlen, de 2019 óta nem volt leolvasás, tájékoztató sem arról , h nekunk kéne jelenteni. Én ezt felháborítónak tartom. A dbrt-nek fizetek, de ez mellékes. Ki fogjuk fizetni természtesen a felmerülő többletet. Új a közös képviselő, próbál tiszta helyzetet teremteni.

zsuzso1955 # 2023.10.12. 10:57

T Forum!
A vízóra leolvasassal kapcsolatban a kötelező jelzőnek kerestem volna nyomát, mert én nem találtam, legalábbis interneten elérhető forrásokban. Az idősebb korosztalynak nem evidens, még nekem sem, pedig gyakorlott netező vagyok, h a szolgáltató honlapját figyeljem. Vannak érvényes mellékvízmérők. Bármilyen hihetetlen, de 2019 óta nem volt leolvasás, tájékoztató sem arról , h nekünk kéne jelenteni. Én ezt felháborítónak tartom. A dbrt-nek fizetek, de ez mellékes. Ki fogjuk fizetni természtesen a felmerülő többletet. Éves leolvasás 2024.04.18 - 2024.04.30. Csak annak, aki jobban tudja! Új a közös képviselő, próbál tiszta helyzetet.
Köszönettel Zsuzso1955

oligaliga # 2023.10.12. 04:01

Pedig a kérdező semmit nem állít abból, amit te belegondolsz.

Azt mondja, a 13. Kerben nem járt a leolvasó 2019 óta a szokott áprilisi időben. Nem pont nála, mert akkor azt írná, hogy "nálunk". Egyébként májusban olvasnak a mellékmérős házakban, szeptemberben a nem mellékmérős házakban, de ezen az apróságon nem akadunk fenn.

Átalánydíjas fizetők vagyunk többen is a társasházban.” Ez még nem jelenti azt, hogy a vízműnek fizetnek. Mert ezt sem állítja.

Egyébként meg nem tartom életszerűnek, hogy a Fővárosi Vízművek 4 (!) évig ne vegye észre, hogy egy teljes társasházban lejárt hitelességű mérőre számláz. Egy évet vagy egy-két lakást még be tudnak nézni, de ennyit nem. Ha a kérdezőnek valóban volt szerződése és hiteles mérője, és lejárt, a számlát nem a vízműnek vagy a díjbeszedőnek fizette.

Ha van hiteles mérője és szerződése a vízművel, de átalányt fizet, az még elképzelhető, hogy a covid idején nem mehetett be a leolvasó a lakásba. 2022-ben már bemehetne, de a vízmű létszámmal hiánnyal küzd, ezért nem jutottak el hozzájuk tavyal, de idén már biztos lett volna kapacitás (küldenek mást). Az sem elképzelhetetlen, hogy a lakásmérők távleolvasós mérők, akkor meg pláne nem kopogtat senki az ajtón.

De mindez csak spekuláció, mert pontos infót nem mond. Nem tudok mindent, de a felhasználók pongyola fogalmazásával jó párszor találkozom a munkám során (amit jó néhány éve gyűrök), és sokszor nem azt mondják, ami a valós, hanem azt, amit igaznak vélnek. Pár jól irányzott kérdéssel rögtön kideríthető, hogy mi a tényleges helyzet, és ritka az az eser, amikor a vízmű a hülye.

Majordomus # 2023.10.11. 20:46

Olvasd el a kérdező beírását...

2019-ig olvasták a vízórákat...
Ebből következik hogy volt szerződés a vízművel.
A kérdezőnek nincs vízórája,átalánydíjas ezért aggódik a főmérőn lévő felgyűlt fogyasztás miatt.

Nem tudok mindent de tartozik hozzám pár ezer vízóra ....és jó néhány éve..

oligaliga # 2023.10.11. 07:25

drbjozsef

Nem tudom, melyik változat lehet rosszabb: ha azt hiszi, hozzá szóltam, vagy ha azt hiszi, a kérdező helyett is tudja a választ.

:DD

drbjozsef # 2023.10.11. 06:17

oligaliga,

Most mit kicsinyeskedsz? Mi az, amit Majordomus NEM tud? Nincs olyan.
( Persze, ha tényleg azt hitte, hogy tőle kérdezed, az még súlyosabb... :DDDDD )

oligaliga # 2023.10.11. 05:47

Majordomus

Te vagy zsuzso75? Ha nem, honnan tudod, mi a válasza? Egy szóval sem írta, hogy a vízműnek fizetnek.

Majordomus # 2023.10.10. 21:39

Van
Hiteles kivéve akinek lejárt a 8 év és nem cseréltette ki amire 2019 óta komoly esély van.

"Eddig kinek fizettétek a vízdijat" ?

A vízműnek.

oligaliga # 2023.10.10. 03:13

Eddig kinek fizettétek a vízdíjat? Mellékmérőtök van? Hiteles?

A megfelelő válaszhoz ezeket a kérdéseket minimum meg kell válaszolni.

Majordomus # 2023.10.09. 20:12

Ajánlott olvasmány :

58/2013. (II. 27.) Korm. rendelet
a víziközmű-szolgáltatásról szóló 2011. évi CCIX. törvény egyes rendelkezéseinek végrehajtásáról

A szolgáltatóval kötelesek vagytok együttműködni.

Mire vár a közös képviselőtök 4 éve ?

Olvassa le a mellékmérőket és a főmérő állásával együtt vigye be a Vízmű leolvasó csoportjához vagy adja ke hitelesítve az ügyfélszolgálaton.

Ti pedig gyüjtsétek össze a pénzt.

drbjozsef # 2023.10.09. 17:30

zsuzso1955,

Én meg nem mondom, milyen passzus írja ezt elő, és hogy mulasztott-e a szolgáltató.
Azért azt megkérdezném, hogy ugye arra véletlenül sem gondolnátok, hogy a mulasztás miatt az amúgy jogos díjat ne kellene megfizetni?

A vízszolgáltatási követelés 5 év alatt évül el, itt nincs eltérés az általánostól.

Ha a vízmű esetleg hibázott, akkor méltányosságból teljesen jogos igényetek lehetne, hogy részletekben kelljen fizetni, ha túl nagy összeg lenne egyben.

zsuzso1955 # 2023.10.09. 15:43

T Fórum !
A 13. ker. - ben 2019 óta nem jött a vízóra leolvasó a szokott áprilisi időben. Átalánydíjas fizetők vagyunk többen is a társasházban. Semmilyen infót nem kaptunk, egy falragasz nem volt kitéve, hogy nekünk kéne bekuldeni az állást.
Most derült ki, hogy a fő vizmerő nagy értéket mutat.
Kérdésem: kötelező a szolgáltatónak jönni évi 1 alkalommal?
Köszönöm a valaszt.
Zsuzso1955