Katolikus pap


elesgabor60 # 2018.06.24. 07:19

Nincs hely, ahova ne fordultunk volna! Az egyház, az önkormányzat, a sajtó, maga a pap személyesen, már csak a JÓ ISTEN van hátra, legközelebb annak írunk !
XI.kerület, Etele út elején lévő, ürességtől tátongó templomról van szó ! Ennek a papnak olyan harangozási szokása van, amely minden környéken lakó, élni, pihenni akaró embert zavar! Reggel 7 órakor kezdi a kolompolást, két harang egyszerre történő megszólaltatásával. Azután 8 órakor, majd 10 órakor 12 órakor, délután 18, majd 19 órakor szól a harang, rendkívül hangosan, 5 perc időtartamig !
Ez alatt az 5 perc alatt sem aludni, sem pihenni, sem filmet nézni, sem beszélgetni, telefonálni nem lehet, mert az ember a saját hangját sem hallja.
Megértem, és az a 180 ember, aki aláírta a kérvényt a harang hangerejének, és időtartamának a korlátozása miatt, mind megértjük, hogy KELL a harang a katolikus egyháznak ! DE : Vegye már figyelembe az öreg pap, hogy mi itt lakók nem kértük ezt a templomot ! Mi itt laktunk, amikor mellénk építették, és tették bele ezt az idős, gonosz, rosszindulatú Tóni atyát. Ezeket a jelzőket azért írom, mert a tisztelt atya azt prédikálta a vasárnapi misén : "kedves híveim! többször próbálkoztak már a sátán megszállottjai ellenem, a harangozásom ellen fellépni, mindig és mindenkor sikertelenül" ! /hangfelvétel/ Ennyire biztos a dolgában!
Kérdezzük Önöktől, hozzáértőktől: MIT TEHETÜNK ?? Jó tanács, ötlet ? /augusztus 20-ra tüntetést szervezünk a templom elé/ -talán....

Jeromos # 2018.07.03. 16:45

Ez engem is érdekelne, kár, hogy senki nem válaszolt. Felhozom, hátha így....

nanemaaa # 2018.07.04. 12:55

Muzulmánok lakta területre kell költözni, ott nincs harangozás.

Jeromos # 2018.07.07. 06:18

Ezért a hozzászólásodért kár volt billentyűt ragadnod.

SaireyVMK # 2018.07.07. 21:28

Pedig igaza van.Bármennyire is ironikus :D
(Szerintem:)Nincs kimondottan olyan rendelet ami a nappali időszak alatt megtiltaná a harang használatát.2 óránként 5 perc valóban kellemetlen. De amíg nem okoz komoly gondot addig nincs mit tenni.(Legfeljebb a kérvényekkel próbálkozni addig amíg meg nem unják ,de igazából csak az önkormányzatot zaklatják vele, ők se tudnak érdemben mit tenni szerintem)

Célszerű lenne utána járni,hogy miért van szükség ezekre (miért pont ezen időszakok alatt történnek a harangozások?)

Amúgy felénk 6 , 12 és 20 órakor harangoznak.(Még jó is mert tudom mikor kell keljek, egyek és aludjak :D) Szóval ott két alkalommal többször történik ez az eset. Két egész indokolatlanul rossz alkalommal. Lassan kezdek elborzadni.

Jeromos # 2018.07.08. 16:58

Azért gondolom a kérdezőnek (és sok más embernek) komoly gondot jelent, ezért szerveznek tüntetést.

Nemrég egy tőlem 250 km-re lévő helyen voltam és reggel 5-kor (!!) egy kb 10 perces "csodás" harangjátékra ébredtem. Nem ott lakom, ezért nyilván nem fogok ellene lobbizni, de iszonyú idegesítő volt.

Nem az ellen van kifogásom, hogy valaki vallást gyakorol, de jó lenne ezt mások zavarása nélkül tenni. De tudom, nagyon nehéz intézni ellene bármit.

gerbera317 # 2018.07.09. 08:28

A franciáknál a harangszót már jó ideje felváltotta a müezzin tutulása, napjában ötször, ebből a legkorábbi tényleg hajnalok hajnalán van. ;-)

nanemaaa # 2018.07.09. 08:37

Minden vallásnak megvan a maga liturgiája, ceremóniái, amik esetenként évezredes történetre tekintenek vissza. Persze lehet azt is kezdeményezni, hogy írják újra a bibliát, de hát valljuk be, ezt egy-két jóérzésű ember kedvéért nem fogják megtenni. Lehet választani, harang szóljon, vagy müezzin kiabáljon.

Jeromos # 2018.07.09. 10:35

"Lehet választani, harang szóljon, vagy müezzin kiabáljon." - Egyik se!

nanemaaa # 2018.07.11. 07:03

Akkor irány a tanya. Csak ne legyen túl közel a faluhoz, mert a harangszó messzire elhallatszik. Erre találták ki.

gerbera317 # 2018.07.11. 07:31

Annyiban igaza van, hogy nem ő költözött a templom mellé, hanem a templomot építették utólag oda.
A templom egyébként mindenütt emeli a szomszédos ingatlanok értékét. Csak amikor eladod, az érdeklődőknek ne harangozás idején akard megmutatni a házat...

nanemaaa # 2018.07.11. 08:49

Akkor lenne igaza, ha már akkor tiltakozott volna, amikor megtörtént az első kapavágás az építés érdekében. Azt elvárni, hogy egy egyház ne gyakorolja a vallását és vallási liturgiáit, enyhén szólva is naivitás. Mi lenne, ha a kedves kérdező elhatározná, hogy már pedig a Föld legyen lapos, hogy ne guruljon el a gyógyszere?

Jeromos # 2018.07.12. 11:19

Annyira elcsépelt, ez a „költözzön tanyára” szöveg és teljesen értelmetlen is. Nem annak kell elköltözni, aki nem zavar másokat, hanem annak kell befejezni a zavaró tevékenységet, aki csinálja. És vannak kompromisszumok is. Harangozzon, de ne reggel 5-kor 10 percig, mert sokan nem kíváncsiak rá. Mondjuk én is kiállhatnék az ablakba 10 percig trombitálni, mert az én vallásom meg ezt követeli meg. De nem tenném, még ha így is lenne, mert tudom, hogy sok embert zavarna. Szerintem senki vallásgyakorlása nem csorbulna, ha az egyház figyelembe venné a pihenőidőt.