Family Frost

Kriszke # 2007.11.29. 14:33

Jeromos!
Mióta jár a szegény Familys autó éjszaka??????? Mert úgy vettem ki abból amit írtál, hogy te éberebben alszol a lányod miatt, na de nyilván ez nem nappalra vonatkozik.

Egyjogásznak igaza van, nem kéne a mentőszirénát összehasonlítani ezzel, de tőlem csak egy reakció volt, mivel valaki már bveyírta korábban, hogy az önkormányzatnál panaszt tettek többen is már a Markó u-i mentőállomás környékén történő szirénázások miatt. Úgyhogy a hülyeség nem tőlem indult.

Amúgy maximálisan igazad van, nem hiszem, hogy bármely bíróság, azt a 30 sec időtartamig tartó zenélést zavarónak, netán kimondottan a birtoklás zavarásának minősítené.
Vicc ez az egész téma úgy ahogy van, de sztem a legnagyobb baj azzal van, akinek kipattant ez a kérdés az agyából, mint probléma.

Pjotr # 2007.11.29. 16:25

Kriszke attól, hogy téged nem zavara family frost meg a szórakozó hely lármája még nem biztos, hogy akit zavar az hülye.
Nem mindenki agyával van probléma aki más vélemyénen van veled.
De pl. egy szórakozóhely nyitása komoly anyagi veszteséggel is járhat a házban lakóknak, a felette lakók lakása kevesebbet ér, kiadni is nehéz.

Kriszke # 2007.11.30. 07:51

Vagy éppen nyereséggel is járhat, ha már itt tartunk. Miért lenne egyértelműen egy negatív dolog, ha szórakozóhely van a közelben? Amúgy nem az zavar, hogy más véleményen van mint én, hanem látod szóba erült, hogy bejelentették a mentőt is már a markó u-i szuirénázások miatt, de ott kénytelen, mert egyirányú az utca, és kapásból, ha indul, szembeforgalomból kell kivergődnie az általában igen forgalmas körútra, na próbálja ezt megtenni sziréna nélkül. Lennének ott olyan balesetek sorozatosan, hogy aztán meg akkor az lenne a probléma.
Tehát ami zavar: nem a más vélemény, hanem ez a tipikus magyar, rosszindulatú hozzáállás, jó példa volt erre a "krumplt vegyenek" vagy "dinnyét" kiabálása hosszú perceken keresztül, na látod az engem sokkal jobban zavar!
Kriszke

banoka # 2008.01.02. 09:25

Csak beleolvastam ebbe a fórumba:

Budapest egyik családi házas részén lakom, a Family Frostos autó pedig pénteken 14-15 óra között jött. Na ez éppen elég volt arra, hogy a két kicsi gyerekem sírva felriadjon a délutáni alvásból.
Na persze, az autó csak 10 percig dudál míg végigmegy az utcába és megáll 3 helyen (és persze nem vesz senki semmit, mivel üzlet, piac stb 200 m-re tőlünk)- de nekem éppen elég volt, hogy péntekenként nem volt egy perc pihenőm se és estig két fáradt, nyűgös gyerekkel telt az egész délutánom.

Anno én is felhívtam az ökormányzatot, a FF minimális területhasználati díjat fizet nekik, ezért engedik azt az idegesítő dallamkürtöt.

Megoldás:

1. a gyerekek felnőnek és lassan nem kell délutánonként aludniuk
  2. néha, mikor meghallottam, hogy közeledik, a vezetőhöz odamentem és megkértem xy. szám előtt ne álljon meg és ne dudáljon, mert alszanak a gyerekeim.

Általában megértőek voltak.

bigdady # 2008.01.02. 11:20

Ez a fórum téma nevetséges :-D

tgyás2007 # 2008.01.02. 11:33

ez legyen a legnagyobb bajotok....irigyellek a problémáitok miatt...

Zsolti4 # 2008.01.02. 13:43

A Family frost mindenhol utolér... az én lányom az ebéd utáni alvásból ébredt erre, és mindig sírva. 2éves a lányom. Falura jöttünk lakni, ide is jár, de szerencsére más időpontban.

kisrita # 2008.01.02. 14:05

Nálunk meg éjszakánként a szomszéd kutyája tutol - jó hangosan. Télen-nyáron kivétel nélkül. Ha bezárja akkor is, hanem akkor is. Nálunk is voltak akik bejelentést tettek emiatt, veszekedtek vele- eredmény semmi. Neki joga van kutyát tartani, nekik meg joguk van a csendhez. Family Frost erre is jár, meg a dinnyés, tyúkot vegyenk stb autó is. Sőt vasat veszek taliga is. Sőt a mentő és tűzoltó állomások is itt vannak 200mre. De "nemaludtam" én már, közterület és szomszéd fűnyírás, favágás, szomszéd házibuli, hétvégi erretévedt diszkós fiatalok részeg ordításától, éjszakai gyereküvöltéstől ( nem az enyém), lakásfelújítással járó zajoktól, családi perpatvartól.......és még sorolhatnám. Laktam panelban, laktam családi házban. Mindenhol volt valami ami megzavarta a csendet - éjszaka is és nappal is.
Mér kell mindig azt keresni hogy mikor, hol, miért lehet a másikba belkötni?

Royal # 2008.01.03. 00:23

Én is azt mondom, ahol a népsűrűség nagy, ott ezek a zajok az élet velejárói. Akármennyire próbálunk tekintettel lenni a másikra, sajnos nem tudunk olyan dolgot tenni, ami ne bökné valakinek a csőrét. Én már megszoktam 30 év alatt, hogy a villamosok miatt nyakamba esik egy négyzetméternyi vakolat (szó szerint - 3 napja ez történt) megszoktam a részeg szomszéd üvöltését, a gyakori éjszakai tüzijátékot, a sziget fesztivál egy hétig tartó dübörgését, a rézbőrüek ordibálását az utcán, a forgalom zsongását, a körülöttünk zajló házépítkezések folyamatos üzemét, az autóriasztók éjszakai visítását, stb. Néha én is kész vagyok, olyankor fogom magam, és leutazom egy távoli kis faluba rokonokhoz, ahol még térerő sincs a telefonon. Pár nap regenerálódás után egy kicsit minden elviselhetőbb. Ha ez nem segít akkor olyan helyre kell költözni, ami garantáltan mentes minden civilizációtól. Pl; afrikai szavanna

monalisa1 # 2008.01.03. 08:41

Alapjában egyetértek, azonban adott esetben akár az is elég lehet ha valaki időnként sétál egy jó nagyot az erdőben - néhány óra alatt is már sok gőz kimegy ilyenkor a fejekből. És onnantó csak könnyebb egy időre ismét elviselni a sokadalmat, a mindennapok zaját stb.

ksstomi # 2008.01.03. 11:07

hozzászólás törölve

banoka # 2008.01.06. 17:32

Azon már elgondolkodott valaki, hogy a Family Frost miből tartja fenn magát??

Elképzelni se tudom, hogyan lehet egy teljes hűtőkocsi flottát, üzemanyakot, söfőröket finanszírozni abból, hogy egy nap elad 5 kg mirelit zöldborsót, nyáron meg még két pálcikás fagyit a vezető.

monalisa1 # 2008.01.06. 19:01

Vállalkozásba adás...
Bizonyára van egy havi dijösszeget, melyet akár tél van akár nyár, a vállalkozó köteles befizetni a cégnek - amiből a cég köszöni szépen jó megél. Azt hogy a vállalkozó miként él meg a vélelmezhetően nem túl nagy forgalma utáni jutalékból tőle ill. tőlük kellene megkérdezni.

Kenderice # 2008.01.08. 18:55

Én egy Bp. melletti kisvárosban élek, de engem is nagyon zavar nyaranta a FF autója. DE CSAK A FF-É! Jár erre Algida, szódás, gázpalackos, kutyaeledeles, de a family Frost hangereje nagyságrendekkel nagyobb!! Nem tudom, hogy miért nem lehet meghatározni az ilyen cégeknél a maximális hangerőt?!? Egyedül az FF autója az, amit a város másik végéből is meg lehet hallani! Ha az utcánkba ér, határozottan fáj a dobhártyám attól, ahogyan üvölt a zene!

Zsolti4 # 2008.01.09. 20:36

Errefele nyaranta fagyis autó jön még, de halkabb, és kellemesebb-hosszabb dallamot játszik. Ugyanis az folyamat zenél.

monalisa1 # 2008.01.09. 23:23

Megyeszékhelyeken időszakonként vándorcirkuszok járnak, és a "nívós" előadásokra invitálva a t. nagyérdeműt, az önreklámozó várost járó teherautó hangszórójának bömbölése se utolsó - a szerencsétlen medve meg ki van kötve a platóra látványosságként.