TIGÁZ kötbér


Mackoka # 2012.01.09. 20:05

ius latratus-ról:
Nem baj az, hogy van itt egy Tigáz bérenc, sőt.

Legalább tisztán látjuk a hozzáállásukat / álláspontjukat.

Én nem fogom befizetni az 540-et, fával fűtök, vigyék innen a gázukat, ahova akarják.
Követelésüket vigyék bíróságra, ott majd elbukik az ügy, feltételezésekre alapozva nem szedhetnek be ártatlan emberektől több, mint félmillió Ft-ot...

gabiapu # 2012.01.10. 08:04

Kedves Dödölle1 !

Köszönöm a megerősítést .
Elhangzott, hogyha a panasza a magyar szabályozó hatóságok impotenciája miatt érdemben nem rendeződik, ill., ha a TIGÁZ nem hagy fel a súlyosan jogsértő, koncepcionális gyakorlatával, akkor lefordítja a panaszokat és megküldi az Európai Unio illetékes fogyasztóvédelmi bizottságához. (Azaz lehet, hogy a Kedves Fórumtárs javaslata is megvalósul.)

Üdv : Gabiapu

ius latratus # 2012.01.10. 08:55

dödölle1

Én ebbe a szobába már csak meghalni járok. Ha lennél oly' szíves, de csak ha nem gond: ha visszaolvasnál pár hozzászólásomat, akkor láthatnád, hogy rohadtul nem tetszik, amit a TIGÁZ művel, ennek hangot is adtam, egyszer-egyszer tanácsot is, hogy mit lehet tenni, ha minden kötél szakad, s kikapcsolás fenyeget. Leírtam. Nézd már meg...
S miközben azáltal, amit leírtam megmarad a szolgáltatás, lehet harcolni, csatát vívni. Ahogyan a magam eszközeivel én is megvívom mások nevében, nem is eredménytelenül.

Azonban...

Azt ezek után sem (!) fogom szó nélkül hagyni, hogy olyan tanácsokat osztogasson pár önjelölt idióta (igen: idióta), hogy elég pár balkáni ifjú a háta mögé, s a TIGÁZ emberei hanyatt-homlok menekülnek, vagy, hogy leverje az órát, s akkor csak a rongálást kell kifizetni, vagy, hogy tökös ügyvédet keressen, mert őt -egyébként csak saját feltételezései alapján- anyagi kár érte.

A TIGÁZ- bérencen továbbra is nevetek, én magasról teszek arra, aki itt ezt mondja. Aki ésszel, s elgondolkodva visszaolvas, az nem ezt a következtetést vonja le.
Kicsit több tiszta gondolatot, s kevesebb indulatot...

Bár, én imádom, ha valaki ideges, azon jól szórakozom, úgyhogy lehet bérencezni, jólesik, he-he...

Dödölle1 # 2012.01.10. 11:36

Visszaolvastam.

Továbbra sem értem, hogy miért baj az, ha valaki él az Alaptörvényben biztosított jogával?

Miért kell ezen panaszosokon gúnyolódni?

Miért ítéled elfogadhatónak azt az eljárást, amelynek végén tömegesen, kellően alá nem támasztott módon, több, mint félmillió Forint követeléssel lép fel a multinacionális szolgáltató?

Miért baj az, ha valaki él a törvény adta lehetőségeivel az ombudsmantól az Európai Unioig?

istvan56 # 2012.01.10. 16:24

Egy "idióta"!

Te, aki nem vagy idióta, tele hassal próbálsz fogyókúrás tanácsokat osztogatni az éhezőknek!
Éhezzél te is egy kicsit, meglátod egész más színű a világ korgó gyomorral!

Rólad az jut eszembe mikor a koldus így szól:
Asszonyom, két napja nem ettem!
Ó, bár csak nekem lenne ilyen akarat erőm!

Mackoka # 2012.01.10. 23:05

Kedves Fórumozók!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy mit jelent a Tigáz által felkinált egyeztetés és megállapodás??

Ez a gyakorlatban hogyan zajlik??

b.k. # 2012.01.11. 08:02

Üdvözletem Mindenkinek!
Nagyon sok információt sikerült már kapnom a tigázos eljárással kapcsolatban különböző fórumokon,és segítőkész emberektől, de lenne még néhány kérdésem: Ha már kötbérnél tart a dolog és én nem fizetek, sőt akár hagyom, hogy a tigáz megszüntesse a szolgáltatást, mi lesz a kötbérrel? Ráterhelhetik akár kamatostól a lakásomra vagy a tigáz bírósághoz fordul és így per lesz, vagy...?
Tehet-e valamit és ha igen mit, a szakértő ha én határozottan ragaszkodom a vizsgálat folyamán a videofelvétel készítéséhez? Nem vizsgálja meg az órát, vagy rendőrt hív, vagy...?
Köszönettel fogadnék szakértői véleményekről készült másolatokat, bírósági határozatokat, ügyvéd által készített levelek másolatait, egyszóval minden olyan hivatalos iratot, amelyből további információkat lehetne gyűjteni.

ius latratus # 2012.01.11. 17:30

b.k.

"Ha már kötbérnél tart a dolog és én nem fizetek, sőt akár hagyom, hogy a tigáz megszüntesse a szolgáltatást, mi lesz a kötbérrel? Ráterhelhetik akár kamatostól a lakásomra vagy a tigáz bírósághoz fordul és így per lesz, vagy...?
Tehet-e valamit és ha igen mit, a szakértő ha én határozottan ragaszkodom a vizsgálat folyamán a videofelvétel készítéséhez? Nem vizsgálja meg az órát, vagy rendőrt hív, vagy...?"...

Igen, ráterhel(het)ik, miután a kibocsátott fmh-ra nem érkezik időben ellentmondás. A TIGÁZ követeléskezelőre bízza majd a kötbér behajtását, ha az sem boldogul, akkor -nem minden esetben, pláne, ha vitatod a követelés jogszerűségét- jön az fmh. Ez végrehajtható okirat, tehát -súlyos esetben- akár a tulajdoni lapon is megjelenhet az igény. (mindet azonban időben történő ellentmondáskor polgári peres eljárássá alakul)

Rendőrt nem hív, hacsak nem kívánod ott helyben felpofozni. Felvételhez jogod van, -kérdés, hogy ő hozzájárul-e, s mire mehetsz vele...
Jegyzetelj, kérd, hogy észrevételeidet jegyzőkönyvezzék, írják alá előtted. Kifogásold az eljárás azon részleteit, melyekkel nem értesz egyet, de ne fenyegetőzz, semmit nem érsz el vele.

ius latratus # 2012.01.11. 17:30

HELYESEN: ...mindez azonban...
Bocsánat.

b.k. # 2012.01.12. 07:56

ius latratus, köszönöm!
Természetesen feltett szándékom hogy, ha úgy alakul az ügyem, hogy kiszámlázzák a kötbért ellenvetéssel fogok élni. Nem volt elég pontos a kérdésem. Elnézést. Tehát, ha jól értem, ebben az esetben a Tigáz perel be engem. Vajon mi a a jobb számomra, ha ő perel vagy ha én?
Nem szeretnék fenyegetőzni a vizsgálat során, de szeretnék határozott lenni, és nem az igazamat akarom bizonygatni (én nem csináltam semmit...), hanem szeretném az észrevételeimet higgadtan, megalapozottan, jogszabályokra, üzletszabályzatra, stb. hivatkozva megtenni. Persze, mint sokan mások én sem vagyok jogvégzett ember, így sok esetben saját jogaimat sem ismerem. Ezért vagyok hálás mindenkinek, aki kérdéseimre érdemben válaszol. Köszönöm. Tudom (?), hogy a videofelvétel készítése ( ha nem járulnak hozzá) személyiségi jogot sért, de ha jól értelmeztem egy a Legfelsőbb Bíróság által kiadott határozatot, ha bizonyítékként akarom felhasználni, az igazság érvényesülésének érdeke felülírja a jogsértést. (Persze gondolom magát a jogsértést akkor is büntetik valamilyen formában. (?)) Ha nem erre hivatkozom, akkor milyen alapon van jogom a felvételhez?
Hogy mire megyek vele? Nem tudom. Azt érzem, hogy tehetetlen vagyok, hogy minden szalmaszálba bele kell kapaszkodnom, hogy ahhoz, hogy a szolgáltató gazdagodjon nekem hitelt kellene fölvennem az esetlegesen (mondjam? ártatlan vagyok) rám terhelt kötbér kifizetéséhez? És még örüljek mert hitelképes vagyok? Szeretnék nem eljutni a kötbérig, majd a perig, de ha úgy alakul felveszem a kesztyűt! Még annak tudatában is, hogy a végkifejlet a magyar igazságszolgáltatást ismerve teljesen bizonytalan.

Mackoka # 2012.01.13. 04:22

Aki esetleg nem látta volna, igy néz ki egy szakértői vizsgálaton felvett video:

http://tempohirek.com/downloads.php?…

327MB. Érdemes megnézni

csokis1 # 2012.01.13. 07:41

Ha jönnek ellenőrizni az órát és azt mondják , hogy az órát leszerelik és küldik vizsgálatra, lehet kihívni a rendőrséget, és feljelentést tenni ismeretlen tettes ellen lopás miatt? A szabálytalan vételezés az lopás?

szafika # 2012.01.13. 09:09

Múlt hétem megjött a lányomnak a csekk , az órabevizsgálást megfizettették vele, 28.130 ft-ot , én nem fizettem volna ki, ha nem vagyok sáros, keressék meg azokat, akik lopják tőlük a gázt ! Egy nagy szemétség az egész !

szafika # 2012.01.13. 14:50

A szerelőnek az volt a problémája, h az ő műszere szerint, nem pontos a mérőóra, ezért műszeres vizsgálatra küldte az órát , ezt is írta a jegyzőkönyvbe . A vizsgálatnál viszont, nem találtak eltérést, / a bevizsgáló szerint , a hőmérsékletkülönbség miatt mért mást a szerelő, csak hát az óra belül van a házba , tehát , nincs hőmérsklet különbség! / Nem baj , kitaláltak mást, h a számlap oldalán van 2 plomba, az egyiken el vannak mosódva a számok ! olyan pici , mint egy ceruzavég, nem is látni rajta semmit csak, aki tudja, h mi az !! a másik meg, h a szerelő, meg is karistolhatta, egy pillanat alatt amikor leszedte.
Hát, én mindenkinek ajánlanám , mikor levelet kap óracserére , csináljon jó néhány felvételt, rázumolva ,mielőtt jön a szerelő !!! Ne járjatok úgy , mint a lányom !!!

ius latratus # 2012.01.13. 18:00

csokis1

"Ha jönnek ellenőrizni az órát és azt mondják , hogy az órát leszerelik és küldik vizsgálatra, lehet kihívni a rendőrséget, és feljelentést tenni ismeretlen tettes ellen lopás miatt? A szabálytalan vételezés az lopás?"

Első kérdés: így nem.
Második: Nem. A szolgáltató nem gyanúsíthat meg lopással, ezért a jegyzőkönyvekben "csupán" a szabálytalan vételezést tényét (!) állapítják meg. Ez azt jelenti, hogy személyi felelősség (azaz: konkrétan egy adott személyhez kapcsolható) nem állapítható meg (a bizonyítási eljárás nem az ő dolguk egyébként sem), csupán az, hogy az órát arra tették alkalmassá, hogy megállapítható legyen -utólagosan is- a szabálytalan vételezés ténye.

Az olasz tulajdonos első dolga volt, hogy utasításba adta még a 2000-es évek elején, hogy százszámra tegyenek feljelentés(eke)t a rendőrségen. Mi lett a vége? Leterhelt rendőrség, semmilyen szakba el nem jutott ügyek. Nem ment a dolog, nagyon nem.
(ezért nem megy egyébként a bíróságon sem ezeknek)
Na, össze is ült a jogi agytröszt, s lett belőle "szabálytalan vételezés". Persze, el kell ismerni, a jogi osztály, s a megbízott irodák kitettek magukért.
Egye a tudatlan polgár, s ha nincs eszénél, bizony eszi is.
Nem kell.

ius latratus # 2012.01.13. 18:09

b.k.

"Tehát, ha jól értem, ebben az esetben a Tigáz perel be engem. Vajon mi a a jobb számomra, ha ő perel vagy ha én?"

Ha nincs pénzed perelni, akkor hadd pereljen. (ha visszaolvasol, akkor kitűnhet: nem mindig jut el idáig a dolog)

"Szeretnék nem eljutni a kötbérig, majd a perig, de ha úgy alakul felveszem a kesztyűt! Még annak tudatában is, hogy a végkifejlet a magyar igazságszolgáltatást ismerve teljesen bizonytalan."

A perben, kötbérben segíthetek -magánlevélben csakis-, a magyar igazságszolgáltatást meg ne becsüld le. A TIGÁZ birtokában a szakértője véleménye van, ami tkp. semmi. Ezért IS mondom ezerszer: a kötbért vitatni, hadd pereljen érte a szolgáltató.
Piszok nehéz dolga van, lesz.
Nem akarom ismételni magam, ide el sem jut sokszor a dolog.

Persze, itt vannak okosabbak, mint én, én itt TIGÁZ-bérencnek számítok, mert nem szállok el attól, hogy itt egyesek az ombudsmannak, az EU-nak, meg képviselőknek akarnak írni, persze mindezekkel egyetemben a média csahosait is maguk mellé akarják állítani. Persze, úgy is lehet, de felesleges.
Szerintem.

ius latratus # 2012.01.13. 18:12

istvan56

"Te, aki nem vagy idióta, tele hassal próbálsz fogyókúrás tanácsokat osztogatni az éhezőknek!
Éhezzél te is egy kicsit, meglátod egész más színű a világ korgó gyomorral!"

A te világod nem érdekel. Azok világa, akik nem látják a fától az erdőt, azok számomra vakok.
Te küzdj indulatból, én már rájöttem: azzal semmire sem megyek.
Sok sikert!

ius latratus # 2012.01.13. 18:14

gabiapu

"Egyetértek Latratussal kapcsolatban veled. Az nagyon érdekes , hogy segíteni meg sem próbál, viszont mindenkinél okosabbnak hiszi magát.
Már régebben is írtam , hogy TIGÁZ BÉRENC , amúgy egy nulla ember."

:))

istvan56 # 2012.01.13. 20:37

ius!

Köszönöm a jókívánságodat, de nem érzem őszintének!
Tudod engem másra tanított az élet, még pedig arra, hogy "kéremszépennel" nem lehet semmire jutni!
Itt is sok példa bizonyítja!
Különben megvagyok győződve arról, hogy te a partvonalon kívülről magyarázol, úgy könnyű!
Van csekked?

Kenderice # 2012.01.13. 23:34

halasz1:
"Sajnos nem volt jelen az átvételkor, egy építő munkással vetették át a gázórát"
Innentől kezdve bukta a tigáznak mindenféle vádaskodása. Szólítsa fel őket a haverod, hogy vetessék át rendesen az órát vele, mint tulajdonossal és amíg ez nem történik meg, nem vállal az óráért semmiféle felelősséget, sőt még kötbért fog követelni a szabálytalan felhelyezés miatt.

Dödölle1 # 2012.01.16. 09:07

ius latratus

Persze, itt vannak okosabbak, mint én, én itt TIGÁZ-bérencnek számítok, mert nem szállok el attól, hogy itt egyesek az ombudsmannak, az EU-nak, meg képviselőknek akarnak írni, persze mindezekkel egyetemben a média csahosait is maguk mellé akarják állítani. Persze, úgy is lehet, de felesleges.
Szerintem.

Továbbra sem értem, hogy miért baj az, ha valaki él az Alaptörvényben biztosított jogával?

Miért kell ezen panaszosokon gúnyolódni?

Miért ítéled elfogadhatónak azt az eljárást, amelynek végén tömegesen, kellően alá nem támasztott módon, több, mint félmillió Forint követeléssel lép fel a multinacionális szolgáltató?

Miért baj az, ha valaki él a törvény adta lehetőségeivel az ombudsmantól az Európai Unioig?

Magyarország Alaptörvénye a panaszjogról a következőképpen rendelkezik:

XXV. cikk
Mindenkinek joga van ahhoz, hogy egyedül vagy másokkal együtt, írásban kérelemmel, panasszal vagy javaslattal forduljon bármely közhatalmat gyakorló szervhez.

Álláspontom szerint kizárólag a szolgáltatónak, illetve annak képviselőinek áll az érdekükben az, hogy a fogyasztóknak a TIGÁZ ellenőrzései során tapasztalt visszásságait ne jelezzék se az illetékes állami szerveknek, se a nyilvánosságnak.

Nem véletlenül nevezik a sajtót a negyedik hatalmi ágnak, ugyanis sokszor 1-1 pár perces riport, vagy rövid újságcikk többet ér, mint 1 év pereskedés. A médiát pedig általában "csahosnak" nevezni szintén durvának tartom.)

Nem kell elszállni, de a cinizmusból, gúnyolódásból illene visszavenni! Ennek hiányában viszont kár csodálkozni egy-egy erre reagáló hozzászóláson.

cibet # 2012.01.17. 13:21

A GÁZSZERELŐK jegyzéke mostanában nagyon gyakran frissül! Felmerül a gyanú, hogy sok esetben nem jegyzékezett szerelőkkel dolgoztatnak.
Ha információt kérnek, arra vonatkozóan, hogy a szerelők szerepelnek-e benne, adják meg a szerelés időpontját. Ugyanis abban az időpontban!! kell benne lenniük! Most utólag pótolják! Az bizony elég ciki, ha a tisztelt szolgáltatók enélkül foglalkoztatták őket...
http://www.mkeh.gov.hu/…/gazszerelok
( a kérés emailben is feltehető) A fogyasztóvédelemnek/MEH-nek is működik netes panaszvonala. A panasz benyújtásáról a szolgáltatót is értesítsék.
A Kötbérszámlát (lemásolás után) vissza kell nekik küldeni- ha vétlenek vagyunk az ügyben persze- azzal, hogy megalapozatlansága miatt Nem fogadják el. a MEH-től pedig felülvizsgálatot kell kérni, bizonyítani kell, hogy nem a jogszabályok/üzletszabályzat szerint jártak el és nem vételeztek illegálisan gázt. A beadványt a Fogyasztóvédelemnek is meg kell küldeni - jelezve az észlelt hibákat, jogszerűtlenségeket - és kérni kell, hogy az ÚJ ÜZletszabályzatba építsenek be Fogyasztóvédő garanciákat! (pl. ne az ellenérdekelt szolgáltatóhoz szállítsák az órát, szigorú számadású előírások vonatkozzanak a csomagolásra és a kötelező dobozolásra/plombázásra. Ne tehessék meg, hogy egy vacak nejlonzacskóba helyezik az órát, ami sérülhet. Legyen kötelező a videózás a szakértői vizsgálaton. ...stb. Valóban független szakértő járjon el. Az aki rendszeresen megbízási kapcsolatban áll a szolgáltatóval - a gyakorlatban nem független.

ius latratus # 2012.01.18. 06:33

Dödölle1

"Nem véletlenül nevezik a sajtót a negyedik hatalmi ágnak, ugyanis sokszor 1-1 pár perces riport, vagy rövid újságcikk többet ér, mint 1 év pereskedés. A médiát pedig általában "csahosnak" nevezni szintén durvának tartom.)"

Jó, nincs ezzel gond.
Ti intézzétek riportokkal, újságcikkekkel.
Hajrá!

"Nem kell elszállni, de a cinizmusból, gúnyolódásból illene visszavenni! Ennek hiányában viszont kár csodálkozni egy-egy erre reagáló hozzászóláson. "

Nem veszek vissza, s nem is csodálkozom semmin, panaszkodtam én neked? Leírtam egy hozzászólónak, hogy pár ember mit gondol itt rólam. Simán megtehetem, hogy ne is érdekeljen.
Én végzem a magam dolgát, te rohangálj a képviselődhöz a Ház padsoraiban...

Dödölle1 # 2012.01.18. 10:56

Dödölle1: a cinizmusból, gúnyolódásból illene visszavenni

ius latratus: Nem veszek vissza,

Ahogy gondolod. :)

szafika # 2012.01.19. 02:50

Én kifejezetten örülök az ilyen fórumnak, mint pl. ez is, mert legalább az emberkék megoszthatják a tapasztalaikat , kár, h nem előbb kukkantottam ide, pont 1-2 nappal előbb küldött valaki egy e-mail-t a tigáz visszaélésekről, nem vettem elég komolyan, legtöbbünk hallgat róla, ha átverik ,/ mint a sz.a.rt a palánkon ,/ pedig ha időben próbálnánk felhívni mások figyelmét , talán kevesebb lenne a visszaélés ! Gusztustalan a szolgáltató részéről, amit művel ! azon lennének inkább , h a tettesek fizessenek ! ne a vétlen !!!