Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni adók módjára való behajtás ügyben. Milyen sorrendben büntethet a Polg.Hiv. Adócsoportja?
Esetleg részl.fiz., jelzálog, közmunka vagy elzárás? Hol találok ezekre választ? Jogszabály ill. netcím sokat segítene. Köszike!
Szabálysértés?
Szia Mindenki!
Érdeklödnék, hogy a Polg.Hiv. Adócsop. részéröl milyen törvényi sorrend él a szabálysértésekröl (adó módjára való behajtás). Mi a sorrend? Befizetés, jelzálog a vagyontárgyra, elzárás ...
Paragrafus ill. 1 netcím is nagyon sokat segítene.
Köszike!
Köszönöm tanácsaitokat!
Köszönöm tanácsaitokat!
Kétled? Én nem . Ügyész megvádolja a vádlottat Btk.312.... csempészet. Elkövetési magatartásként leírja szószerint azt a magatartást, amit a vámtörvény vámigazgatási bírsággal szankcionál. Bíró elitéli csempészetért. Arra sem volt hajlandó, hogy a törvényi és történeti tényállást összehasonlítsa. Állítom itt is az a helyzet, hogy a bíróság automatikusan a szabálysértési hatóságnak adott igazat. Egyébként mostanában nagyon sok sz*rvas hibával teli szabs. határozat születik. És sajnos sok esetben. Dr..... írja alá, mint szabálysértési előadó.
attika
Gondolom, önkormányzati rendeletben kihirdették, de ha nem (és ennek érdemes utánanézni), akkor nincs szabálysértés sem.
Bár kétlem, hogy a bíróság ezt ne vette volna észre...
Ügyvéd - Társasági szakjogász
A közgyűlési határozat jogszabály?
attika
Kedves Elek!
Nyilván szabálysértési bírsággal sújtottak, amit pedig Te küldtél a hivatalnak, azt a bírság elleni kifogásnak tekintették, ezért bírálta el a bíróság.
A gond az, hogy amit írtál, abból úgy tűnik, hogy egy általános érvényű közgyűlési határozatról van szó, nem pedig egy adott helyre szóló tilalomról. Ezért táblával nem kell - és nem is lehet - jelezni, a jogszabály nem ismerete pedig - mint tudjuk - sajna nem mentesít.
Üdv: N.N.
Nick Name
Bocs, de miközben megírtam a témát, megszakdt a kapcsolat.Tehát újra leírom,
miben kérem véleményeteket,segítségete-
ket.
A múlt év tavaszán 10000 Ft szabálysér-tési bírsággal sújtott a HIVATAL, közte-rület engedély nélküli használatáért.
Indok:
A rendőrjárőr feljelentett,mivel a há-
zunk előtti parkolóban parkolt a cégem
járműve,egy zárt kis furgon.A városban
létezik egy közgyűlési határozat,mely
szerint 22órától 05ig a város területén
közúton,parkolóban,közterületen tilos
a várakozás buszoknak,1200kg megeng. raksúly feletti járműveknek.
Írtam a HIVATALNAK,hogy bocs,de erről
nem tudtam,tábla pedig nem jelzi.Megkér-
deztem,hogy mi a teendőm,hol kérjek engedélyt a legális parkoláshoz,hisz eddig jóhiszeműen parkoltam? A válasz:
Levelemet a Bírósághoz továbbították.
A Bíróság meghozta döntését(tárgyalás mellőzésével):A HIVATAL tulajdonképpen
nem vétett,jogos a követelése.
Kérdésem:Valóban jogos?Etikus? Például
egy másik településről érkező honnan
tudhat táblák hiányában egy ilyen rendelkezésről, ha egy 4 éve helybeli sem tud.Megjegyzem:Voltam a hivatalban,
megkérdezni,hogy kaphatok e engedélyt legális parkolásra,értetlenül néztek rám,10 hivatalnokból 1 tudott a rendeletről.Szóval,ennyi. Várom véleményeteket,segítségeteket!Köszönöm!
a
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02