kézbesítési vélelem

Cagai # 2019.02.21. 12:39

@wers

Belőlük semmi hasznom nincs, rájuk nem pazarlok időt. :)

rigoz # 2019.02.21. 12:49

@Cagai: Ők annál inkább viszont...

Cagai # 2019.02.21. 12:49

@rigoz

XIII. kerületi Hivatallal még nem volt dolgom, viszont a volt OEP-nél már jártam a Teve utca 1/a-c.-ben.

Cagai # 2019.02.21. 12:56

@rigoz

"Ők annál inkább viszont..."

Ők nem szoktak sok időt énrám fordítani. Jegyzőkönyv be a fiókba, aztán ha lejár a határidő kihúzzák és megállapítják, hogy nem sikerült semmit kinyomozni.

rigoz # 2019.02.21. 13:00

@Cagai: A XIII. kerületi Hivatal Egészségbiztosítási Hatósági Főosztálya több feladatkör, így különösen a jogviszonyrendezés, TAJ-kártya kiadás tekintetében az OEP jogutódja, az I. fokú hatósági jogkör gyakorlója a Budapesti és Pest megyei lakosok tekintetében.

Cagai # 2019.02.21. 13:20

@rigoz

Köszi, így már kapizsgálom.
Jól meg kutyulják a dolgokat, de kell is, mert különben túl könnyű lenne az embereknek eligazodni. Az meg hogy nézne már ki. :)

rigoz # 2019.02.21. 14:04

@Cagai: Ponotosan ugyanott van a XIII. kerületi Hivatal Egészségbiztosítási Hatósági Főosztálya is, a belföldi ügyintézés a /c alatt (azt hiszem), a villamostól távolabb eső ajtónál.

rigoz # 2019.02.22. 10:03

@Cagai: Megnéztem, a XIII. kerületi Hivatal Egészségbiztosítási Hatósági Főosztálya a 62-es (Nyugati pályaudvari) postán ad fel.

wers # 2019.02.22. 10:09

Egy tipp jutott eszembe, a kormányhivatalok kerületi, járási hivatalaihoz tartozó minden hivatala egy iktató rendszerrel dolgozik. A kerületi hivatalban minden hivatal iktatását látni lehet. Ha több kerületi hivatal is szóba jöhet, lehet praktikus a kerületi hivatalt megkérdezni, hogy mit látnak a rendszerben. Nem szükséges minden hivatalt egyesével.

(utána jöhet a Teve utca :) )

Cagai # 2019.02.22. 15:06

BINGÓ!

Bementem a Nyugdíjfolyósítóhoz a Váci út 73.-ba, azt mondták nehéz ügy, mert a MÁK alá tartozó összes szervezet központilag postáz, és a 135-ös postán adnak fel mindent.

Aztán belenéztek a számítógépbe, és látták, hogy a Fiumei úton lévő Nyugdíjbiztosító írt nekem levelet (ami a Budapest Főváros Kormányhivatala VIII. Kerületi Hivatalához tartozik). A levelet ideadni nem tudták, mert nem ők küldték, de ki tudták nyomtatni nekem a levél tartalmát, mert végül is egy cég.

A levélen szereplő dátum, és a postai feladás dátuma között kb 5 nap van, a felvevő postahivatal egyezik, és nagyon ritkán szoktam hivatalos levelet kapni, így 99,99%, hogy ez az.

Ezek szerint az a XIII. kerületi postás találta el, aki azt mondta, tuti a Nyugdíjbiztosító. Mikor kérdeztem tőle, miért nem írta rá a másik postás a feladót az értesítőre, annyit mondott: „mer hülye”.

Az értesítő megtalálása óta 2 hétig kellett nyomozni a levél megtalálásáig, úgy, hogy még szerencse is kellett hozzá. Innen üzenem a Nemzeti Versenyképességi Tanácsnak, hogy az információáramlási sebesség terén teljesen esélytelenek vagyunk mindenféle versenyben. :)

Mindenkinek köszönöm a segítséget, aki beleszólt a dologba.

rigoz # 2019.02.22. 15:12

@Cagai: Örülünk a sikernek. És nincs mit.