Nos: számitástechnikában nem vagyok jeles, de hallottam olyasmit, hogy lehet más IP cimének felhasználásával levelet küldeni, ugy, hogy Te azt hiszed, ő küldte. Ha tévedek nyugodtan javitsatok ki.
Tudomásom szerint igy mentek pedo képek valami képviselő számitógépéről, amiről ő a saját elmondása szerint nem is tudott.
Tehát ez akkor mégsem olyan biztos.
Amit irtam, továbbra is fenntartom. Akár volt aláirási joga, akár nem, Te felhasználhatod, ha a cégtől kaptad, függetlenül attól, hogy ki irta. Akkor vagy csak bajban, ha felhasználod, és kiderül, hogy mégsem a cégtől jött, hanem mástól, Te pedig lejárattad a céget.
Az aláirási jogot csak azért irtam meg, hogy lásd, ez nem a Te dolgod, a cég dolga elintézni, hogy ne irhasson levelet "kifelé" aláirási joggal nem rendelkező személy, vagy ha mégis megteszi, ez az ő bajuk. A felelősség ekkor is az övék. Elhatárolhatják magukat a levélirótól, de ez nem a Te problémád, a kárt ilyen esetben nem Te okozod, hanem az a személy, aki aláirt, holott nem irhatott volna alá, és ezzel - meg amit irt azzal - lejáratta a céget.
Mondok egy példát: kapok egy totál jogszabálysértő határozatot - mindegy honnan, biróságtól, jegyzőtől, akárhonnan. Mondjuk baromságot irnak benne. Én ezt felhasználhatom, söt, bemásolhatom ide az egészet, feltehetem az internetre is. Engem ezért nem vonhatnak felelősségre, viszont aki kiadta a baromságot, azt igen.
Ilyenkor a határozatot hozó szerv helyében sürü elnézések közepette megpróbálnám helyrehozni a hibát -visszavonni a rosszat és jó határozatot hozni, vagy ha erre már nincs mód, akkor kártalanítani a rossz határozat okozta kárért (és ez lehet nem vagyoni hátrány is).
Talán akkor ő sem akarná annyira reklámozni a dolgot, mert megérné neki.
dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu