Ez nagyrészt igaz. Viszont ezek is lehetőségek, amit én vázoltam, és azok is, amiket Te. Egy a biztos, ha ül a fenekén, nem lesz jobb a helyzete. Tehát én a helyében kicsit szórakoztatnám a hatóságokat. Mindet egyszerre. Akkor talán előbb-utóbb megunják, és intézkednek. Mégpedig folyamatosan figyelemmel kisérném a határidőket, és amint lejárt egy, és nem intézkedtek, azonnal a felettes szervhez fordulnék.
Sajnos vannak olyan esetek, amikor nincs más lehetőség, és ilyenkor minden helyzetet ki kell használni. Egyszerre inditani minden eljárást, előbb-utóbb az egyik eredményes lesz. Ha egyiket elinditom, és várok, akkor talán Jodakoromra lesz eredmény. Igy meg talán előbb. És felhasználnám a médiát is. Nem hinném, hogy helyes az, ami jelenleg van Magyarországon. Aki ugy érzi, hogy neki mindent szabad, annak tényleg mindent szabad, mert megfizeti, mert röhög a markában, ugyis tudja, hogy vele nem tudnak mit csinálni. A szerencsétlen jogkövető polgárok meg a jog csapdájában vannak.
Mindettől függetlenül azt gondolom, hogy ezen a téren (birtokvédelem) még nekem is van mit tanulnom, ettől viszont még nem hagynám annyiban. A lassu birtokvédelem is jobb a semilyennél, és ráadásul ott is határidők vannak.
Azzal, amit Te felvázoltál épp az a baj, hogy nem vonatkozik a magánemberekre, tehát ha annak a pasinak van egy jó ügyvédje, pillanatok alatt kimossa magát.
Az ANTSZ (KÖJÁL) pedig szintén megunja, ha folyamatosan zaklatják - természetesen irásban. Mert mi van, ha mégis fertőzés történik. Mi van, ha az ivóvizkészlet szennyeződik. Itt a fővárosban van vezetékes viz, de szerintem minden vidéki faluban van kut is valamelyik családban. Tehát elgondolkodtató, és azt gondolom, hogy az ANTSZ reakciója kizárólag attól függ, milyen hatásosan vázolják fel a helyzetet (fényképekkel illusztrálva esetleg).
dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu