BAR lista


ius latratus # 2017.05.17. 13:46

Páran már sportot űznek abból, hogy a kérdezőket folyamatosan kioktatják.

Persze, mert a kérdések rosszak. S azért nem írtam "elsőre" neki, amit neked írtam válaszként, mert kissé unalmas, hogy nekem/nekünk kell kitalálni, hogy ugyan mire gondolhatott a kérdező. dikótünde kérdése pont az, amire nem lehet egy sorban válaszolni, lásd alább, hogy miért.

drbjozsef # 2017.05.17. 16:12

Páran már sportot űznek abból, hogy a kérdezőket folyamatosan kioktatják.

Na ja. Mások meg a válaszolókat...

Hajdukarcsi # 2017.08.13. 16:27

Üdvözletem.
Apróbb segítségre lenne szükségem. KHR listán vagyok, aktívként. Ez (gondolom) egy 8-10 évvel ezelőtti Provident ügy. Azóta már párszor az Intrum is keresett, sms, hívás, néha a Provident is ír. Eddig úgy nagyon nem érdekelt... Viszont változott a helyzet, villámgyorsan szeretnék passzív státuszba kerülni, majd le a listáról. Olyan 2-300 ezerről van szó, kifizetem egyben, akár többet is. Csak hogy? Kinek? Mi garantálja, hogy levesznek a listáról? Mondjuk fizetek az Intrumnak? Aztán nekem kb semmi kapcsolatom velük, én a Providentnek tartozok/tam.
Szóval hogy lehetne ezt hirtelen lezárni?

drbjozsef # 2017.08.13. 19:56

Hirtelen? Hirtelen mondjuk öngyilkossággal, talán.

Persze ez attól is függ, mit értesz hirtelen alatt?
Ha pár hónapot, akkor talán meg kellene keresni akár az Intrumot, akár a Providentet, de inkább az előzőt, valószínűleg a Provident már engedményezte rájuk a tartozást.

Ha kevesebbet, akkor sehogy nem lehet hamarabb lezárni.

A Te kedvedért nem nagyon fog mindenki egy napos határidőket tartani sehol valószínűleg.

Úgyhogy ha elkezded, jópár hónappal számolj.

Valamint azt se felejtsd el, hogy a hitel visszafizetésétől számított 1 évig ezek az adatok még fent lesznek a KHR rendszerben. Ha olyan hitelt akarsz, ahol megnézik a KHR listát, onnan legjobb esetben is kb. másfél év múlva vehetsz fel hitelt.

drbjozsef # 2017.08.13. 20:34

Amúgy egy 8-10 évvel ezelőtti 300.000.-es hiteltartozás az esetleges költségekkel és kamattal együtt valószínűleg már bőven egy millió felett jár mostanában. De ezt pontosan persze csak Te tudhatod meg.