BAR lista


dikótünde # 2017.05.17. 08:30

Jó napot kívánok Ügyvéd Úr.Az Élettársam bírósági úton meg nyert 2 pert az Intrum ellen,a végzést is megkapta. A kérdésem: A KHR nyilvántartásból való törlést neki kell kérvényezni,vagy ez hogy megy?! Előre is köszönöm válaszát

ius latratus # 2017.05.17. 09:23

Hát, kérdés, hogy a te olvasatodban mit jelent, hogy megnyerte a pert.

drbjozsef # 2017.05.17. 11:15

büfés,

nyugi, ius olvtársnak teljesen igaza van. Ez a "pert nyert" a KHR szempontjából önmagában semmit sem jelent. Az per konkrét tárgyától, és az ítélet érdemi részétől függ, hogy van-e esélye rá, hogy levegyék a KHR listáról.

Ennyiből ezt senki meg nem mondja neki.

Persze, ha neked jobb, válaszolhatjuk azt, hogy persze, kérvényezni lehet. Miért ne? Kérvényezni bármit lehet. Csak minek, ha az ítélet ismeretében tök egyértelmű lenne, hogy teljesen felesleges.

ius latratus # 2017.05.17. 13:13

büfés

Azért merészeltem az engedélyed nélkül megkérdezni, hogy mire gondol, amikor azt mondja, hogy megnyerte a pert, mert pl. egy elévülési kifogás beterjesztésével "megnyert per", ami után az Intrum kéri a per megszüntetését (de hát még itt is eltérhetnék ezer irányba, de nem fogok, mert az téged megzavar), nos, egy ilyennel még nem kérheti a khr által nyilvántartott rendszerből az adatai törlését.
De egyébként ha csak erre vágysz: kérje, azt lehet, legfeljebb utána visszajön sírni a kérdező, s pontosabban leírja, hogy mire gondolt.

ius latratus # 2017.05.17. 13:16

Ja, drbjozsef hozzászólása nekem kimaradt. Tulajdonképpen megismételtem őt.
Bocsánat.