BAR lista


gtctomi # 2020.07.15. 07:07

Tisztelt Szakértők!
Kérdésem, hogy az alábbi esetben mikor kerülök le a KHR negatív listáról:
Felvett devizahitelemet 2015-ben felmondták, mely 2018-ban perré alakult. Jelen állás szerint a II.fokú bíróság az I.fokú bíróságnak visszaadta az ügyet újratárgyalásra, az árfolyamkockázat tájékoztatásának hiánya miatt. Amennyiben megállapítja a bíróság a tisztességtelenséget, a Konzultációs Testület 2019. június 19-ei ülése szerint kell elszámoljunk egymással. E szerint kevesebb a fennálló tartozásom, melyet teljesítenék is.
Mivel megállapítják a szerződés érvénytelenséget, és pernyertes is leszek, a tartozásomat is rendezem, ebben hogyan várható a KHR negatív listáról való lekerülés?
Mihamarabbi válaszukat előre is köszönöm!
Üdv: Tamás

drbjozsef # 2020.07.15. 10:41

gtctomi,

Ez elég speciális eset, nem tudom mi a gyakorlat.

Ha bíróság mondja ki a fizetendő összeget, akkor az nyilván nem megállapodásnak számít a bankkal, hiába fizetsz kevesebbet, mint amennyit eredetileg követelt a bank.

Ha ezt az összeget teljes egészében kifizeted, akkor a "passzív"-nak nevezett plusz egy év után kellene törölniük szerintem.

liloo0820 # 2020.07.15. 11:20

Üdv!

Feleségemmel lakáshitelt szeretnénk felvenni azonban Ő passzív státuszú a KHR-ben. Lehetséges így, hogy az adóstársam legyen? Jelenleg GYESen van.