BAR lista


Hajdukarcsi # 2017.08.13. 16:27

Üdvözletem.
Apróbb segítségre lenne szükségem. KHR listán vagyok, aktívként. Ez (gondolom) egy 8-10 évvel ezelőtti Provident ügy. Azóta már párszor az Intrum is keresett, sms, hívás, néha a Provident is ír. Eddig úgy nagyon nem érdekelt... Viszont változott a helyzet, villámgyorsan szeretnék passzív státuszba kerülni, majd le a listáról. Olyan 2-300 ezerről van szó, kifizetem egyben, akár többet is. Csak hogy? Kinek? Mi garantálja, hogy levesznek a listáról? Mondjuk fizetek az Intrumnak? Aztán nekem kb semmi kapcsolatom velük, én a Providentnek tartozok/tam.
Szóval hogy lehetne ezt hirtelen lezárni?

drbjozsef # 2017.08.13. 19:56

Hirtelen? Hirtelen mondjuk öngyilkossággal, talán.

Persze ez attól is függ, mit értesz hirtelen alatt?
Ha pár hónapot, akkor talán meg kellene keresni akár az Intrumot, akár a Providentet, de inkább az előzőt, valószínűleg a Provident már engedményezte rájuk a tartozást.

Ha kevesebbet, akkor sehogy nem lehet hamarabb lezárni.

A Te kedvedért nem nagyon fog mindenki egy napos határidőket tartani sehol valószínűleg.

Úgyhogy ha elkezded, jópár hónappal számolj.

Valamint azt se felejtsd el, hogy a hitel visszafizetésétől számított 1 évig ezek az adatok még fent lesznek a KHR rendszerben. Ha olyan hitelt akarsz, ahol megnézik a KHR listát, onnan legjobb esetben is kb. másfél év múlva vehetsz fel hitelt.

drbjozsef # 2017.08.13. 20:34

Amúgy egy 8-10 évvel ezelőtti 300.000.-es hiteltartozás az esetleges költségekkel és kamattal együtt valószínűleg már bőven egy millió felett jár mostanában. De ezt pontosan persze csak Te tudhatod meg.

Hajdukarcsi # 2017.08.14. 23:00

A hirtelent úgy értem, hogy most lesz egy, max két napom utánajárni. Aztán szeptember végén ismét egy-két napom. Sajnos ennyi a szabadidőm. Az egy év passzív státusszal tisztában vagyok, de nagy gyorsan azt sem tudom hová szaladjak. Gondolom le kellene kérnem a KHR listát... Azzal mondjuk a mostani szabadidőm el is lőttem.
Persze ha évekig húzódna az ügy, akkor nem tökölök vele, bő 3 év múlva készpénzre is tudok házat venni, úgysem az én nevemre lesz.
De ha valahogy gyorsan pontot lehetne tenni a végére, akkor szeretném lezárni. A szűk másfél év az még jó is lenne.
Durva, hogy egy ilyen ifjúkori baki miatt kizártuk magunkat a rendszerből... Fiatalok voltunk, kellett a pénz. :)
Most meg olyan bevételünk van, hogy a világ hitelét megkapnánk, ha...
Szóval akkor Intrum? Kifizetem amit mondanak, és ők áttesznek passzív státuszba?

drbjozsef # 2017.08.15. 05:56

Ha tenyleg fizetni akarsz, akkor szerintem Intrum, de őket felhivhatod telefonon, es kerhetsz idopontot, hogy keszitsek elo a doksikat, hogy szemelyesen targyalhassatok.
Még alkudozhatsz is... :)

De azt, hogy a fizetés után mennyi idő alatt gurul át a rendszeren a passzivba rakás, azt senki sem garantálhatja neked. Lehet egy-két hét is, de több hónap is, ha elkeveredik valami.

drbjozsef # 2017.10.06. 01:16

Igen, ez így szabályos. A mostani szabályok szerint a KHR listán aktív szereplő a tartozás rendezésétől számított egy évig még passzív státusszal szerepel a KHR listán.

Ezalatt bizonyos bankoknál kaphatsz hitelt, bár általában 6 hónap letelte után, és rosszabb kondíciókkal.

Sherlock # 2017.10.06. 07:48

Még mielőtt nagyon belemelegedsz; pozitív KHR is van. Az agymenésed meg hülyeség, a KHR-ben az szerepel, hogy te MOSTANÁBAN nem voltál fizetőképes - az hogy mi volt régen, a pillanatnyi likviditás szempontjából túl sok jelentőséggel nem bír.

Attila2012 # 2017.10.20. 13:22

Jó napot !
Üdvözlök mindenkit!

Szeretnék segítséget kérni, hogy felkerültem a KHR Listára! Nos a tartozásomat szeretném kifizetni de az lenne a kérdésem hogy ha fizetem a tartozásomat esetleg le e vesznek a KHR listáról engem? Nem lehetne egyezkedni velük igaz? Vagy még is? Valaki tud valami infót adni erről?

nonolet # 2017.10.21. 00:24

HA kifizeted, akkor sem azonnal vesznek le.

Hisz rossz adós voltál...
Amiért egy ideig még nem leszel megbízható.