valasztasi törveny


MortalKombat # 2022.04.10. 21:00

@Majordomus

Te nehezebbeket kérdesztél.

"Ha Viktor barátja elzárja a gázt akkor Tv tanitás nélkül is 15 fok lesz a lakásokban."
Hát igen. Reméljük, hogy nem zárja el. De hogy ő mit akar, és hogy ő el akarja-e zárni, azt sajnos mi nem tudjuk, nem tudhatjuk. Ha elzárja, akkor pechünk lesz. De viszont ha nem zárja el, akkor ne mi rohanjunk már bele szánt szándékkal abba a pofonba. Ha ő nem zárja el, akkor ne legyünk már mi akkora balfékek, hogy pont mi zárjuk el. Amúgy pedig nem a barátja Viktornak. Viktor pusztán megpróbál mindenkivel elfogadható kooperációt fenntartani, pláne, ha ez Magyarország érdeke. Mindenkivel normális viszonyt. Nem csak Putyinnal, de Törökországgal Kínával Azerbajdzsánnal Brazíliával stb. Ebből csak egy a Putyin. Szerinted jobb lenne, hogy 15 fok legyen nálunk, csak mert Viktor jól megmondaná a magáét Putyinnak? Tedd már a mérlegre azt, hogy Viktor monduk beszólna Putyinnak, ez van az egyik serpenyőben, a másikban meg a 15 fokos lakásod. Megérné? Megérte volna ha MZP meglépi ezt?
.
"Amit 12 év alatt elloptak ebben az orszáélhetnénkl svájci életszinvonalon élhetnénk!"
Nem szeretnék teljesen naívnak vagy komplett idiótának tűnni. Úgyhogy lényegében nem mondok ellent neked. De azért... Az a mennyiség, legyünk őszinték, svájci életszínvonalra nem lenne elég. Szlovákia, ahol tegyük fel nem lopnak, vagy Románia, vagy Csehország, ahol egyik helyen sem lopnak egy fillért sem, ők svájci életszínvonalon élnek? Naugyehogynem. Aztán. A pénz csak pénz. Az majd helyrejön. Azt újra lehet termelni. Az nem tragédia. De ha elbaszott MZP meg elbaszott Gyurcsány belerángattak volna a háborúba, az nem visszatermelhető, az viszont tragédia lett volna. Aztán a színes bőrű megélhetési bevándorlók. Na figyelj, mert ezt ki fogják moderálni. 3 hónapot voltam menekülszállón. Ezeknek a színesbőrűeknek a 95%-a analfabéta. Nem tudja leírnia a nevét. Nem tud számolni. Kérdezték tőlem, hogy akkor ez most sok vagy kevés pénz, ami a kezében van. Nem tudta megszámolni. Nem tudta összeadni. A 95%-uk. Nyugateurópában 95%-uk segélyen van, mert nem tudják felvenni fizikai munkára, mert az ajtókon lévő feliratot nem tudják elolvasni, és a gépeken lévő figyelmeztetést sem. És ezek nyugdíjas korukig segélyen lesznek, mert addig analfabéták maradnak. A 95%-uk. Tudod, hogy ezekhez képest a cigányok milyenek? Ezekhez képest a cigányok a lottósorsoláson lévő Jackpot!!! A cigányok mindegyike tud írni olvasni. Mindegyike keresztény. Mindegyike itt él már 600 éve, értik a kultúrát és a törvényeket. Tudnak számolni. Többségük (több mint 50%) dolgozik, túlnyomó többségük soha semmilyen bűncselekményt nem követ el, a cigányok 90%-a egész életében büntetlen előéletű. Tudod mi lenne, ha Gyurcsány beengedné azokat? 1000 év múlva is itt élnének velünk, és sokkal rosszabbak lennének mint a cigányok. És nem mondhatnánk 30 év múlva, hogy elbasztuk, meggondoltuk magunkat, menjetek haza. És a buzi oktatás az óvodában? Azt nem lehet később pénz újratermelésével rendbe hozni.

Figyelj,

Hadd idézzem neked Schiffer Andrást, az LMP alapítóját. (Ugyanúgy zsidó, mint Gyurcsány)

"Nem igaz, hogy az ország 2/3-a imádja a narancsot, pusztán arról van szó, hogy ennyien gyűlölik a moslékot."

Majordomus # 2022.04.10. 20:28

Mortal..
Ha Viktor barátja elzárja a gázt akkor Tv tanitás nélkül is 15 fok lesz a lakásokban.
.
Amit 12 év alatt elloptak ebben az orszáélhetnénkl svájci életszinvonalon élhetnénk!

Hapciusz # 2022.04.10. 19:17

Mortalkombat,

Komoly, hogy Gyurcsányozol? 12 év után? Érdekelne, mi is a baj vele, miután 12 év alatt kiépült egy oligarcha rendszer Orbán köré, ezermilliárdokban mérhető közvagyonvesztéssel (nevezhetjük lopásnak is) és sorban buknak le a korrupt politikusaik? Nemcsak korruptak, hanem pedofil barmok is vannak köztük.

Ez már annyira a békasegg alatti szinvonal....

MortalKombat # 2022.04.10. 18:28

de hát ő nem rabbit mondott, hanem katolikus papot XD XD XD

Szomorú örökös # 2022.04.10. 18:21

Mortalkombat

Úgy látom, hogy te egyáltalán nem játszod meg magad, valóban iszonyatosan sötét vagy agyilag! :D

Szomorú örökös # 2022.04.10. 17:56

Mortalkombat

ha keresztre feszítetek, akkor sem találtam olyat, hogy csak egy listán szerepelhet egy ember.

Mégis mindegyik jelölt a megválasztása után közölte, hogy melyik frakcióba fog beülni.
Valamit te nagyon benéztél. Sebaj, égett már nagyobbat is nálad itt ember. :D

Gyurcsány egy időben azzal fárasztotta a magyar állampolgárokat, hogy ő fiatal korában pap akart lenni.

És ez miért nem hihető szerinted?

Mi az hogy nagyon is tisztességesen szerezte a vagyaonát. Lófaszt mama.

És a mostani kormány tagjai hogy szerezték? Mesélj még! :-D

MortalKombat # 2022.04.10. 17:01

Na most az a baj, hogy a választási törvény, aminek a pontos neve Törvény a választási eljárásról", rövidítve "Ve", 2013. évi XXXVI tv.
Na most ennek a törvénynek a 120. § (3) a) pontja szabályozza az egyéni jelölt elfogadó nyilatkozatát. És a törvény 129. § (1) a) pontja a listás jelölt elfogadó nyilatkozatát,

De ha keresztre feszítetek, akkor sem találtam olyat, hogy csak egy listán szerepelhet egy ember.

A keresztre feszítésről jut eszembe, hogy Gyurcsány egy időben azzal fárasztotta a magyar állampolgárokat, hogy ő fiatal korában pap akart lenni. Miközben szociaéizmus volt, és ő KISZ titkár volt, és MSZMP párt tag volt.

Rettenetesen jó humorérzéke van.

Vagy most a választásokat megelőző időkben mondogatta, hogy az ellenzéknek 2/3-a lesz.

És ezeket a poénbombákat olyan komoly arccal tudja előadni, hogy aki nem ismeri, az azt gondolná, hogy komolyan gondolja. Pedig nem, hanem ilyen angol humoros a csávó, hogy komoly arccal adja elő a vicceket. Mint mondjuk Kormos Anett humorista. Ő is végig poénkodik egy teljes estét, a közönség szétröhögi az agyát, és Kormos Anett egyszer sem mosolyodik el.

Gyurcsány is ilyen. Az ellenzék 2/3-dal fog győzni. Mi az hogy nagyon is tisztességesen szerezte a vagyaonát. Lófaszt mama.

Na, mivel nincs a törvényben, hogy csak 1 listára kerülhet fel, ezért Gyurcsány 2 listán lesz jelölve 2026-ban és kész,

Kentaurok pedig nem, mert azok nem magyarok.

drbjozsef # 2022.04.10. 10:42

Az én példám inkább afféle célzás volt, hogy ne kelljen direktbe kimondani...
Fals. Az.

Kovács_Béla_Sándor # 2022.04.10. 07:14

A jelöltnek nyilatkoznia kell a jelölés elfogadásáról, és csak egy egyéni és egy listás jelölést fogadhat el.

Leülhetsz, egyes.

MortalKombat # 2022.04.09. 23:58

https://mmonline.hu/…-696x376.jpg

Na, ő a Rossmann-ban él, de a Rossmann az nem magyar. Meg a szája nem együtt mozog a magyar szöveggel, tehát nem ő mondja, csak szinkronizálták, az is bizonyítja, hogy nem magyar.

MortalKombat # 2022.04.09. 23:51

Ez teljesen fals példa, mert magyar állampolgárok kerülhetnek fel a listára. És, bár a lovak magyarok, de nem állampolgárok, ezért a lovak nem indulhatnak. Kentaurok pedig eleve nem is élnek Magyarországon, csak a Rossman-ban (TV-ben láttam), de a Rossmann az nem is magyar.

Úgyhogy hibás a példád.

drbjozsef # 2022.04.09. 15:41

ezért a FIDESZ-nek szerintem fel fog kerülni szintén

Ja, hogy ez olyan nemlétező, mese példa.
Akkor persze hogy lehet ilyet csinálni, sőt, csak hogy példát is mondjak, jó konkrétat, szerintem akár az is lehet, hogy egy lovat - esetleg egy unikornist - neveznek a pártlistára, lehet hogy ezt sem tiltja, vagy fogja tiltani semmi.

Az igazán érdekes kérdés itt a kentaurok kérdése lesz. A lovak listáján ÉS az emberek listáján is indulhat vajon...??!?

Szomorú örökös # 2022.04.09. 10:23

MortalKombat

amikor a parlament 5 percig egyfolytában röhögött azon, hogy Gyurcsány Ferenc becsületesen szerezte a vagyonát

Akkor emlékeztetnélek Viktorod hasonló megnyilvánulására:

https://youtu.be/a_QJmaGyiFE

De itt a másik gyöngyszem is, ebben az Európa Parlamentben röhögtek fel hangosan ezen a mondaton:

https://youtu.be/9ee8yqbEbJY

Szóval 12 évi Orbán kormányzás után lehet még Gyurcsányozni, csak nem érdemes.

És végül úgy gondolom, hogy ennek a témának ezen a fórumon nem sok keresnivalója van.

drbjozsef # 2022.04.09. 07:03

MortalKombat,

Ilyen nincs.
Mire gondolsz? Mondj egy ilyen példát.

Több jelölőszervezet indíthat közös listát (mint most az ellenzék), ez esetben a bejutási küszöb is más (nem 5%, hanem 10, vagy 15).
Egy jelölt csak egy listán szerepelhet.
Ha közös listáról jut be, és a közös lista több frakciót alakít a parlamentben, akkor választania kell, az egyikbe (vagy egyikbe se) kell beülnie, és nem ülhet be többe.
Nem is értem honnan jött neked ez.

MortalKombat # 2022.04.08. 21:43

Szerintem hibás a választási törvény.
Nem készült fel arra a helyzetre a jogalkotó, ha ugyanaz az ember több pártnak a pártlistáján szerepel, és több pártlistáról is bejut ugyanaz az ember a parlamentbe.
Mi történne ilyenkor?
Egyszerre több széke lenne? És hétfőn szerdán pénteken az egyik parlamenti székébe ülne, kedden csütörtökön és szombaton a másikba?
Vagy mi történne?
Vagy az egyik lista alapján bejut, és a másik lista alapján automatikusan a másik lista későbbi jelöltjei eggyel előrébb lépnek, és a közvetlenül őutána következő jut be a parlamentbe a másik listán, és így nem lesz két széke?

Hogy lehet ilyen hüyeséget csinálni, már bocs a kifejezésért, de hogyan ne gondoltak arra, hogy egy ember két listán is bejut a parlamentbe?

Várom a válaszokat!!!!

YAMAHA28 # 2010.08.24. 07:04

Tisztelt kbs, kicsit későn, de köszönöm a segítséget. Most már túl vagyunk rajta. Mégegyzer köszönöm.

Kovács_Béla_Sándor # 2010.08.19. 21:20

Az nem. De megkérdezhetitek tőle, mi a címe a kifogást jegyző félnek.

YAMAHA28 # 2010.08.19. 17:55

A hvb bírálja el, de jogi segítséget kell adni neki.Aki a beadványt behozta, annak az iraton nem szerepel a neve, de ismert személy.Lehetséges megoldás az, ha neki kézbesítik a hvb határozatát?

Kovács_Béla_Sándor # 2010.08.19. 11:19

Az világos hogy formai okból érdemi vizsgálat nélkül elutasítandó. De valahogy csak közölni is kellene vele, anélkül nem tud megkezdődni a jogorvoslati határidő, nem emelkedhet jogerőre a határozat.
A közléshez pedig az kell, hogy elérjétek valahogy.

(A kifogásokat nem a választási bizottság bírálja el?)

YAMAHA28 # 2010.08.19. 10:39

kötelező rákeresni vagy a beadott adatok alapján, csak név van odaírva, érdemi vizsgálat nélkül elutasítom, de hogyan közöljem a határozatot?

Kovács_Béla_Sándor # 2010.08.19. 09:58

Nem adott meg telefonszámot, emilcímet, és nem is ismeri senki a hivatalban? Keressetek rá guglival!

YAMAHA28 # 2010.08.19. 09:26

Ha a választási eljárással kapcsolatos kifogás előterjesztésekor a beadvány nem tartalmazza a bejelentő címét, csak a nevét, és a meghozott határozatot viszont kézbesíteni kell rövid időn belül valahova, de cím nincs.Hogyan közlik a határozatot ebben a helyzetben?

fittness # 2010.06.30. 22:18

Hahó sziasztok!
Légyszi légyszi...az önkormányzati választásokon hogyha tartózkodási helyként van a lakcímkártyámon az adott település akkor én indulhatok a választásokon mint képviselő? Na jó nem is én akarok indulni:) de aki szeretne az indulhat-e é vagy állandóra kell bejelentkeznie a településen?

gitron # 2009.07.29. 09:27

Tekintettel arra, hogy a képviselőt nem az önkormányzati testület választja, így monalisa1 jóslatának bekövetkeztére igen kicsi az esély.

monalisa1 # 2009.07.28. 21:15

A kenyéradó gazdába nem szokás beléharapni, vagy hogy fogalmazzak másként: előfordulhat, hogy a következő önkormányzati választáskor az ügyvéd már nem lesz a testület tagja...

"Lisa"
laikus hozzászóló