ZÖLDJANIKA
Nem kell aggódnod, ugyanis elzárás nincs a közigazgatási eljárásban...
ZÖLDJANIKA
Nem kell aggódnod, ugyanis elzárás nincs a közigazgatási eljárásban...
Szeretném ha a választ az email címemre is megkapnám.
Közigazgatási bírságot itt alaposan kitárgyalták már, de nem találom azt ami rám is vonatkozhat.
2010 decemberében gyorshajtás, közig.bírság. Egy részét a helyi önkormányzatnál befizettem. Ma, két év után megjött a helyi jegyzőtől egy levél, miszerint adók módjára hajtsa be rajtam a hátralévő összeget.
Miként tudja ezt megtenni, ha sem munkahelyem nincs, sem vállalkozó nem vagyok. Nincs, csak a saját nevemen lakásom, vagyonom (ártatlan feleségemmel közös van)
Mit tudnak velem kezdeni?
Valahol itt olvastam, hogy közigazgatási bírságért nem ültethetik le az embert.
Köszönöm a választ!
Meg találják a módját, hogy valamilyen formában pénzt vonjak le. Vagy az autót kivonatják a forgalomból. Ha ez nem sikerül, akkor legvégső esetben leültetik az embert...
Sziasztok!
segítségre lenne szükségem!2012. novemberében a belvárosban forgalom elől elzárt területen álltam meg.Hátulról sunyiba lefényképezett a közteres és kaptam is egy szívhez szóló levelet,hogy nyilatkozzak,hogy ki vezette az autó,mert az adott időpontban szabálysértést követtem el.
Ez ált a levélben:
" A jármű vezetője elkövette az1/1975. (II.5.) KPM-BM eggyüttes rendelet (KRESZ) 18.§(1) bekezdés k. pontjába ütköző, és a a szabálysértésekről , a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. évi II törvény 224.§ (1) bekezdése szerint minősülő közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése szabálysértést. "
Itt nyilatkozhatok úgy,hogy nem én vezettem az autó, hanem valamelyik családtagom.És ugye családtagra nem kell terhelő vallomást tennem!
Előre is köszönöm a segítségeteket!!!
Aha. Miért nem a "Legyen a zene mindenkié" - szobába tetted be?
Kedves Fórumozók!
A segítségeteket szeretném kérni egy közigazgatási bírság kapcsán (gyorshajtás). Sajnos a családi körben előfordult már néhány bírságolás, de ilyennel még nem találkoztam.
Tegnapi nap folyamán kaptam kézhez egy sima postai küldeményként érkezett levelet a Vas Megyei Rendőr-főkapitányságtól, ami egy felszólítás közigazgatási bírság megfizetésére.
Értetlenül olvastam végig a levelet, hiszen minden előzmény nélkül érkezett. Mai nap felkerestem az elektronikus ügyfélszolgálatot, majd beszéltem egy ügyintézővel is.
Kiderült, hogy egy 2012.11.14-ei esetről van szó, és a rendőrség nyilvántartása szerint 11.20-án és 11.27-én megpróbálták kézbesíteni az értesítést. Ezek után 12.14-én és 12.20-án pedig a kézbesítési vélelem beálltát. A fentiekből én semmit nem kaptam meg, pedig napi rendszerességgel ürítem a postaládám. (Korábban sajnos volt példa arra, hogy a postás úgy dobott a postaládába tértivevényes levelet, hogy azt senki nem írta alá.)
A problémám az, hogy a fentieket nem tudom bizonyítani. Segítséget szeretnék kérni, hogy mit tudok tenni ilyen esetben?! A felszólító levél már végrehajtással és forgalomból való kivonással fenyeget, amit mindenképpen szeretnék elkerülni. Mivel az eset több mint 3 hónapja történt, ezért a bírság megfizetését is szeretném elkerülni, hiszen azt sem tudjuk beazonosítani, hogy ki vezethette az autót.
A hozzászólásokat előre is köszönöm.
Gábor
A bírságot be kell fizetni minden bizonnyal. Utána kell járni hogy mikor hol történt a gyorshajtás, kép biztos van róla. Ha ezt látta akkor ki kell fizetni a bírságot és remélhetőleg nem lesz rosszabb következménye.
Kedves Gábor!
Mikor bementél az ügyintézőhöz, akkor nem dugták az orrrod alá a tériket? Mert, hogy Ők megpróbálták kézbesíteni, azt bizonyítani is kell, mégpedig a tétivevényekkel. Na most, ha a hátuljára azt írta a postás, hogy nem kereste, akkor áll be a második kézbesítést követő ötödik napon a kézbesítési vélelem. Akkor arról is kell, hogy értesítsenek. feltéve, hogy jó címre kisérelték meg a kézbesítést. De ha nem a Te általad bejelentett lakcímre, amit az Okmányirodában tartanak nyílván, akkor az megint az Ő saruk. Mindenképp írj kérvényt, hogy Te nem mulasztottál, és kéred, hogy mutassák be a tértiket.
Lakcímkártyát csatolj fénymásolatban.
Zoli08:
Igen, hivatkozhatsz.
Marci77: ugyanazt tanácsolom, mint az előzőnek.
Zoli08!
Végső soron fizet a gk. üzembentartója aki vélhetően nem fog vállon veregetni téged...
monalisa:
Nem jól tudod, a kisebb fokú szabálysértés nem tartozik az objektív alá.
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Napokban kaptam egy 30e ft-os csekket Szombathelyről... (Lakott területen 50 helyett 69km/h, és a fényképpel is úgy tűnik minden rendben van sajnos :( )
A kérdésem igazából az lenne, hogy az ilyen összegű bírságot ledolgozhatom-e közmunkában, és ha igen akkor hol és milyen módon tudom ezt a szándékomat jelezni?
Valamint ha ez nem játszik kérhetek/kaphatok-e részletfizetést?
Nem lehet ledolgozni, ki kell fizetni.
Ha jogerőre emelkedett a határozat (de csak akkor) kérj részletfizetést, azt megadják három hónapra.
Sziasztok.
Ha a rendőrök elutaznak hozzám 200km-t , akkor azt behajták rajtam ?
És miért utaztak hozzád 200 km-t?
Azért meg nem találtak más elérhetőséget csak a bank által kiadott lakcímem . És eljöttek , de hogy miért nemtudom . Lehet házkutatást akartak hogy a 4ezer forintos termék nállam van e ? Vagy nem tudom .
5000ft alatti szabálysértésnél mi a bűntetés?
Megtérítettem .
Nem tartom valószínűnek azt a 200 km-t a leírtak alapján. Megkeresés útján lehetett inkább, ennyit nem utazgatnak csak úgy lakcímre vagy otthon van vagy nincs alapon...
De ez nem is közig bírság téma...
Ha netán valaki büntetést kap , hogy Bp . XVIII . kerület Péterhalmi úton 40 km helyett 60 vagy nagyobb sebességel közlekedett azt ki tudom húzni a slamasztikából.
ez a segítség csak a 2013. Április 8 és április 12 nap 15 óráig elkövetett sebesség túl lépések esetében lehetséges. illetve ki tudom tólni max 15 ig tartó idő közre.
Szerencsére sikerült lefotóznom hogyan basszák át az embert a rendőrök kamu tábla kihelyezéssel.
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni.
Barátnőmet megbüntették a XIII kerületben, közig bírság kiszabására került sor.
30 000 ft.
Nagyon magas összeg, tekintve hogy egyedül neveli a gyermekét, magas hiteltörlesztő részletet fizet.
Autó 25 éves, sajnos KRESZ 14§/n alapján bűntették.
Mit tehet?
Méltányossági kérelemnek lehet helye?
Hova forduljon?
Nagyon szépen köszönöm a segítséget, előre is!
Cini
„Autó 25 éves, sajnos KRESZ 14§/n alapján bűntették.”
Nos, ha ez szerinted korfüggű, akkor légyszíves azt is megírni, hány éves a kapitány, és én itt és most leteszem a nagyesküt, hogy válaszolni fogok a kérdésre.
Közigaztatási bírságot mérsékelni, elengedni jogszabályilag nem lehet, részletfizetés kérhető 3.000 Ft illetékbélyeg társaságában. / "Behajtani tilos" esetében a közigazgatási bírság 30.000 - 300.000 Ft között van. / Esetleges nemfizetés esetén adóként behajtják. / A kérelmet oda kell címezni ahonnan a hatósági levél jött, tértivevényes levélként feladva. / Arra figyeljetek hogy a határídőt betartsátok.
Köszönöm a választ, eszerint fogunk eljárni.
Észrevételezést köszönöm, több kérdésem nincs:-)
Cini
Sziasztok,
Segítséget, tanácsot szeretnék kérni...
XIII. kerületben kaptam egy (KRESZ 17. 1/E mozgáskorlátozottak részére fenntartott) helyszíni bírságot. Egy kocsinyi helyet kell kihagyni táblaszerint, felfestés nincs. Egy kocsi már állt ott, kisebb smart vagy toyota nem is figyeltem, beálltam utána megörülve a helynek, mikor később lementem az autóhoz látom, hogy a kis kocsi kiállt a helyről és engem pedig megbüntettek... Normál esetben elismerem "bűnösségem" és befizetem a bírságot, de ez 50.000Ft-ról szól (!) és nem is tartom jogosnak. :-(
Amennyire tudtam, átnéztem a szabályokat és nem találtam pontos leírását annak, hogy mennyi helyet kell kihagyni, interneten tájékozódva másoktól is azt olvastam, hogy "egy autónyi hely" a megfogalmazás, ami egy "kicsit" pongyola...
A papíron, ami a szélvédőn várt, nyilatkoznom kellene, hogy ki vezette az autót, és úgy tudom, hogy 2012 szeptember óta a parkolási szabálysértések már nem tartoznak az objektív felelősség körébe.
Mit tegyek, próbáljam meg megfellebbezni a bírságot? Ha igen, ezt személyesen vagy írásban? Ha nem teszem vagy elutasítják, akkor mi történik a továbbiakban, ha nem fizetem be a bírságot? Kell-e nyilatkoznom, hogy közeli hozzátartozóm vezette az autót, akiről nem adok ki adatokat? Ebben az esetben folytatják az eljárást vagy megszüntetik?
Előre is köszönök minden segítséget!
Gy. Kálmán
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |