Kedves Szilvia25!
Ezekben az esetekben nem kell számítani más retorzióra a pénzbírságon kívül.
Kedves Szilvia25!
Ezekben az esetekben nem kell számítani más retorzióra a pénzbírságon kívül.
Ma olvastam, hogy a 410/2007-es kormányrendelet megszüntette ezekben az ügyekben az előzetes értesítést.
Most akkor 90, vagy 180 napra módosították a korábbi 60 napos értesítési határidőt??
Horex fórumtárs 90 napot írt előző hsz.-ében, de én korábban ugyanitt 180 napot olvastam emlékeim szerint.
Kedves Mindenki,
Én, az elkövetés után kb. 6 és fél hónappal megkaptam a határozat megsemmisítéséről szóló levelet a Budapesti Rendőrkapitánytól (mint másodfokon eljáró hatóságtól.)
Tehát nem kell befizetnem az 50 ezer forintot egy olyan sárga lámpáért, amin át sem mentem (még jó). A rossz hír, hogy nagyon alaposan elemezték a fellebbezésemet és ahogy nézem azért adták meg nekem a dolgot, mert hiszen a fényképen már megkezdtem az áthaladást, amikor sárga volt a lámpa, ergó zöldön mentem át. Namost ha 2 méter lett volna még a sárga lámpáig a fényképen, akkor nem tudom megadták-e volna. Jó lenne tudni, hiszen egy 35m-es 50->0 km/h biztonságos fékutat nem lehet 2 méter, de még 20 méter alatt sem produkálni.
Egy hónapja írtam.Megszüntették az eljárást.Hurrá!Köszönöm a segítséget!
Tisztelt szakértő/ fórumozók!
Visszanéztem az eddigi kérdéseket, hozzászólásokat, de nem találtam kielégítő választ a problémámra.
Tehát a problémám: 50 km/h helyett 77 km/h-val lefényképeztek, meg is jött az értesítés a közigazgatási eljárás megindításáról. Kérdésem, hogy ekkora mértékű túllépés esetén számíthatok-e komolyabb retorzióra, vagy "csak" a kozigbirsag.police.hu oldalon feltüntetett pénzbírságra? Komolyabb retorzió alatt büntetőpontokra, vagy esetleg jogosítvány bevonásra gondolok?
Előre is köszönöm a válasz(oka)t!
Köszönöm Neked is, Jaynaz.
Fellebezek, ha érdekes lehet, megírom ide a fejleményeket.
Főleg, ha további segítségre lesz szükségem Tőletek...
Orsi78
Szerintem mindenképpen fellebbezz, hiszen egyáltalán nem azt a jogszabályt sértetted meg, amire hivatkoznak. Természetesen nem biztos, hogy megadják (hiszen egy másikat viszont megsértettél), de általában fél évet nyersz a fizetéssel, addig is fel lehet rá (lelkileg) készülni. Mondjuk 5000-od pluszban bánja, ha utána nem Neked ítélik meg a dolgot, ez tény.
De szerintem a fellebbezésben kizárólag arra térj ki, hogy nem a zebra előtt, hanem után parkoltál, így a hivatkozott szabálysértést nem követted el, felelősséged nem ismered el, pont. Így szerintem van esély, hiszen a határozat ez, és csak ez alapján született; szövege csak ezt tartalmazza.
Részemről a következő nevetséges rendőrségi fogásnak tartom, hogy ilyen pitiáner, közlekedésre hatást nem gyakorló jogszabályok alapján közigazgatási eljárást indítanak, a minimálbér felét kitevő büntetéssel. A Rendőrségtől védj meg Uram minket!
horex, köszönöm!
Jogos, a kreszt betartani elsődleges, a forgalommal szembeni parkolás hiba volt.
Megpróbálom azt, amit írtál.
Köszönöm a segítségedet!
Orsi78
Mire gondolsz ez ügyben? Hogy tegyen egy cédulát a szélvédőre, mint régen, felhívva a figyelmed a szab.sértésre?
Nincs, tartsd be a kresz-t!
Engem megbüntettek szintén parkolás miatt 2x 1héten belül, ugy hogy el sem mozdultam. A jogszabály szerint jogosan. Megkifogásoltam és elengedték, de nem ez a jellemző
Azt viszont megkifogásolnám, hogy a leirt szab.sértés tányállása nem valósult meg, igazolja ezt az önök fotója is
Ekkor már elvben nem "vádolhatnak meg" hogydehát szemben parkolt a forgalommal
A kiértesités határidejét mostanság emelték 90napra
Sziasztok,
Segítséget szeretnék Tőletek kérni.
A lakótelepen a házunk előtt évek óta kevés a parkolóhely, így mindenki minden szabad területet parkolásra használ.
Amióta térfigyelő kamerákat helyeztek el nálunk, a rendőrök éjszakánként büntetik az utolsó utáni helyre beállókat, minden -általában jogos- indokkal. Én is megkaptam a büntetésemet, tegnap (május 2-án) kaptam egy értesítést, hogy eljárás indult ellenem szabálytalan parkolás miatt, mert április 11-én éjjel a ház előtt szabálytalanul parkoltam. A paragrafus-bekezdés-pontra rákeresve a gyalogátkelőhely előtti 5 méter távolságot nem tartottam be. A fényképeken azonban egyértelműen látszik és tudom is, hogy én nem a gyalogátkelőhely előtti 5 méter ellen vétettem, mert mögötte álltam, hanem az ellen, hogy a forgalommal szemben parkoltam le.
Kérdéseim a következők:
Nincsen-e értesítési kötelezettsége a helyszínen a büntető rendőrnek? (mert így a büntetés és értesítés között eltelt 3 hét alatt lehet, hogy többször is megbüntettek)
Mennyi ideig kell kiértesíteni a közigazgatási bírságról?
Éljek-e fellebbezéssel azért, mert nem a gyalogátkelőhely előtt 5 méterrel voltam szabálytalan, hanem a forgalommal szembeni megállással, vagy a bírság mértékének szempontjából (30.000 Ft) ez teljesen mindegy?
Köszönöm előre is!
mdream!
A közig. bírság nem alakul át szabálysértési eljárássá. Meg sem kérdezik, ki vezette az autót, hanem itt lép be az objektív felelősség, tehát a csekket a nyilvántartásban szereplő tulajdonos/vagy üzembentartó nevére postázzák.
A részletfizetéssel, halasztással kapcsolatban olvasd el az oldalt, aminek a linkjét adtam, de ezt írják:
A közigazgatási bírság méltányossági alapon történő mérséklésére, elengedésére a hatóságnak a hatályos jogszabályok alapján nincs lehetősége az ügyfél szociális körülményeire, illetve a cselekmény elkövetésének menthető erkölcsi voltára figyelemmel sem.
A határozat jogerőre emelkedését követően a teljesítési határidő leteltéig - 2.200,-Ft illeték megfizetése mellett - az első fokú hatóságtól lehet kérni a közigazgatási bírság részletekben történő teljesítésének, illetve a teljesítési határidő módosításának (a továbbiakban: fizetési kedvezmény) engedélyezését, ha az ügyfélen kívül álló ok teszi lehetetlenné a határidőre való teljesítést vagy a teljesítés aránytalan nehézséget jelent. A határidő lejárta után az ügyfél - feltéve, hogy a végrehajtást még nem rendelték el - a fent meghatározott okból igazolási kérelem egyidejű benyújtásával kérhet fizetési kedvezményt. Amennyiben a hatóság elutasítja az igazolási kérelmet és a fizetési kedvezmény iránti kérelmet, egyidejűleg dönt a végrehajtás elrendeléséről.
Monalisa1
Nagyon szépen köszönöm!
Kérd az önkormányzatot, hogy a házatok elé az otthoni parkolási nehézség miatt - külön is tekintettel a beteg gyermek kézben történő le- és felszállítására - az adott rendszámú gk. részére alakítsanak ki rokkantsági pitogrammával ellátott táblát és útburkolati felfestést, valamint az írásbeli várakozási engedélyt külön küldjék meg a rendőr és a közterületes hatóság részére.
Várd meg a Határozatot és a hozzá mellékelt csekket, aztán a lenti jogszabályhelyre hívatkozással fellebbezd meg, és csatold a rokkant parkolási engedélyt fénymásolatban - annak ügyszámával együtt. (Tudasd: mindig ki van téve a szélvédőhöz jól láthatóan, ergo észre kellett volna venni...)
Emberi számítás szerint meg fogják szüntetni az eljárást.
Bocsánat,utánanéztem,pontosítok:
1/1975. (II.5.) KPM-BM együttes rendelete
14§ 13.bekezdés
A mozgáskorlátozott kártya kint volt a szélvédőn,de a homályos fotókon nem látszik.
A fellebbezéssel meg kell várni a határozatot,vagy az értesítésre is lehet?
Köszönettel
Most találtam valamit,hogy a KRESZ 51/A. §-a szerint:
A következőkben felsorolt jelzőtábláknál a mozgáskorlátozott személy (illetőleg az őt szállító jármű vezetője) a tilalom ellenére behajthat, ha úti célja a jelzőtáblával megjelölt úton van vagy csak ezen az úton közelíthető meg. A járművel ilyen esetben legfeljebb 20 km/óra sebességgel szabad közlekedni.
•"Mindkét irányból behajtani tilos" tábla,
stb...
Jól tudom? Akkor ezzel tuti lehetne a fellebezés?
Tisztelt Szakértő!
Kedves Fórumozók!
Kaptam egy értesítést,miszerint minkét irányból behajtani tilos táblánál behajtottam.50.000 ft.
(A határozat még nem jött meg.)
Szeretném megkérdezni,hogy fellebezhetek-e ezen indokokkal:
3. a kiküldött értesítőn jelzett napon és időponton a pécsi gyermekklinikáról szállítottam haza daganatos beteg,kemoterápián átesett gyermekemet (ezt igazolni is tudom).Akkor értem haza,a képek addig készültek,míg felvittem a gyermekem a lakásba.(aki előzőleg éppen összehányta az autót)
A mozgáskorlátozott igazolványa kint volt a szélvédő mögött.Mégis hol álljak meg,ha környéken nincsen felfestve mozgáskorl.parkolóhely a többi pedig foglalt?
Köszönöm ha válaszolnak.
Köszönöm válaszát mégegy kérdésem lenne:
Az autó édesapám nevén van,ha most jogszerűen járunk el nyilatkozunk,hogy én vezettem.Valami olyasmit hallottam,hogy ilyenkor már nem közigazgatási bírság lesz hanem szabálysértéssé megy át az ügy.Ez megfelel a valóságnak,vagy ugyanúgy közigazgatási bírságot fogok kapni?
Egyidejüleg tudok kérni részletfizetést és halasztást is?
Köszönöm előre!
Közigazgatási bírság esetében nem indul egyidejűleg szabálysértési eljárás és nincs büntetőpont.
A kérvényeid lehetőségére megkapod ezen az oldalon a választ:
Kedves Fórumozók!
Olvasgattam az oldalt,mert sajnos én is beleszaladtam egy piroslámpába 100.000ért.
2napja próbálok valamilyen hibát találni a fényképekben,de sajnos nálam minden jel arra mutat fizetnem kell.Kérdés az,hogy egyidejüleg tudod beadni részletfizetést és halasztást is?Illetve 100.000Ft nál milyen mértékü részletfizetésre számíthatok ha sajnos nincs semmilyen jövedelmem?Egyáltalán figyelembe veszik,vagy megvan a sablon mennyi összegre mennyi a részlet?10.000ft-nál többet nem fogok tudni befizetni ha havonta.
Továbbá most egyidejüleg szabálysértés is indul ellenem amiért pontokat kapok?
Köszönöm!
Tisztelt Sma1!
Igen, így gondolom.
Tisztelt Csegi!
Tehát Ön is úgy gondolja, hogy eljárási hibára hivatkozva van értelme fellebbezni? Szabálytalankodtam, ez nem vitás, viszont nem megfelelő paragrafusra hivatkozva indítottak eljárást.
Tisztelt believe!
Nyújtson be részletes, alaposan megindokolt, fényképpel ellátott fellebbezést.
Tisztelt kvadra!
Valószínűleg az első- és a másodfokon eljáró hatóság bizonyítottnak látta a szabályszegést a képi felvételek alapján is. Az ügyintézési határidő megszegése ebben az esetben kisebb súlyú eljárási hibának számít, ha bíróság elé viszik az ügyet.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |