vatera apeh


nandy # 2010.12.31. 13:16

Érdemes lenne felkeresned egy könyvelőt, aki rád szán 1 - 1,5 órát, és elmagyarázza, mi hogyan működik.

csucsu00 # 2010.12.31. 15:37

Pár mondatba nem tudnád leírni, ha mondjuk van 100e havi bevételem amiből kb 25e a nyereség akkor ha mindent befizetek mennyi marad, csak azért kérdem, hogy érdemes a ilyesmin gondolkodni.

kovacsz # 2010.12.31. 16:03

Internetről szerezném be a termékeket, tehát számla nem lenne róla.
Az APEH is segít, ha megkérdezed őket. :-)

nandy # 2010.12.31. 16:25

Ha azt gondolod, hogy megúszhatod a könyvelőt, akkor sajna tévedsz...

chrisnemeth # 2011.05.09. 07:35

Remélem jó helyen teszem fel a kérdést, arról szeretnék érdeklődni hogy a vaterán eladott dolgok utána kell-e adót fizetni, van-e egy minimum összeg amit ha nem érek el, akkor nem kell adózni?

Továbbá hogy lehet-e GYED mellett csinálni, kereső tevékenységnek számít-e?

Nem nagy tételben árulnék, csak 1-2 feleslegessé vált itthoni ruhát, játékot, stb.

A válaszokat előre is köszönöm!

omarion # 2011.06.24. 03:55

Úgy látom, hogy nem nagyon írnak már ide.
Nekem lenne pár problémám.
Vaterán szeretnék eladni, úgy, hogy felrakok termékeket, amik még nincsenek nálam, majd ez amikor valaki leüti, akkor én megrendelem külföldről.
Tehát csak viszonteladóként működnék közre.
Rendszeresen csinálnám ezt, de kis haszonnal kb. 1000 forint egy terméken, amiből még ugye fizetnem kell a vaterának jutalékot a sikeres eladás után.
A tehát minimális haszonnal. Az lenne a kérdésem, hogy ezt kell-e jelentenem az apeh felé?

laki79 # 2011.09.17. 15:01

önrevíziót végeznék, de eléggé üres a zsebem. Jól tudom azt, hogy fizetni kell valami önellenőrzési pótlékot, ha önrevíziót akarok végezni és amíg azt be nem fizetem, önrevízió sem lehet?

végrehajtó1 # 2011.09.17. 18:11

De hogy.Bármikor önreviziózhatod magad.

laki79 # 2011.09.17. 18:23

ez azt jelenti, hogy bármikor ön revíziózhatok, nem kell előtte vagy a revízióval egyszerre fizetnem is az ehhez kapcsolódó díjat/költséget? anélkül is megtehető?

végrehajtó1 # 2011.09.17. 20:18

igen

Blint # 2011.09.27. 13:30

Az lenne a problémám, hogy 2008 júliusában ellopták az irataimat és visszaéltek vele. Különböző személygépkocsikra licitáltak NAV elektronikus árverésen és különböző NAV régiókból kaptam leveleket, amivel mentem a 9. kerületi rendőrségre feljelentést tenni 2008 augusztusában. A NAV régióknak elküldtem a rendőrségi jegyzőkönyvet és levelet csatoltam hozzá, melyben leírtam, hogy visszaélés történt. A 10. kerületi rendőrkapitányságnak adták át az ügyet, ahol közigazgatási eljárást indítottak és le is zárták az ügyet ismeretlen tettes hiányában. Egyedül a miskolci NAV régió követelte a különbözetet, 505 ezer forintot, de nyomozást nem rendeltetett el visszaélés ügyében. Az ügyvédem fellebbezéseit, kérelmeit elutasította a NAV és a felkeresett szervek sem tudtak segítséget nyújtani neki. 2010 májusában a bíróság meghozta az ítéletet, hogy fizessem be a NAV követelését, és a 10. kerületi ügyészség által elrendelt nyomozást nem volt hajlandó megvárni. A NAV-nak elektronikus bizonnyítéka van csak, semilyen aláírással, fényképes igazolvánnyal nem tudta alátámasztani a vádjait. Tudtommal a NAV-nak kára nem keletkezett, emiatt is a követelésük jogtalan. Megkaptam a végzésüket, de a felülvizsgálati kérelemhez való levelet nem, mert nem kaptam meg róla az értesítőt, és úgy vették, mivel visszaérkezett hozzájuk, hogy átvettem. A végzésben emiatt az szerepelt, hogy a döntés végleges, fellebbezésnek helye nincs, amit írtam kézbesítési vélelelmet azt elutasították. A jogi segítségnyújtós ügyvédem nem írt felülvizsgálati kérelmet, mert nem látott esélyt és a jogi segítségnyújtó szolgálat sem rendelt ki új ügyvédet. A nyomozást tettes hiányában felfüggesztették, a panasz benyújtási határidőből kicsúsztam, mert az ügyvédem azt se írta meg. Elmentem a 10. kerületi ügyészségre és ők tanácsolták írjak levelet pl. tanúk, akik velem voltak az eltűnés napján, vagy ami előrelépés lehet a nyomozás folytatásában. Jelenleg a válaszukat várom. Sajnos nem vagyok fizetőképes, emiatt sikerdíjas ügyvéd lenne megfelelő számomra.

KBIlona # 2012.01.16. 12:49

Szeretnék sürgős segítséget kérni!
Az lenne a problémám,hogy a mai nap folyamán adóellenőrzésen megbüntettek engem,mivel itthon adószám nélkül folytattam tevékenységet és nem tudtam számlát biztosítani/nyújtani.
De tájékoztattak,hogy 15 napon belül írásban kell nyilatkoznom és teljesen tanácstalan vagyok mit kell írnom ez ügyben.
Kihez kell fordulnom ez ügyben vagy kit kell keresnem segítséget kérnem.
Feleslegesen nem szeretnék terhelni senkit de teljesen kétségbe vagyok esve,mert én szerettem volna megvárni a Januári adózási változásokat megvárni és utána vállalkozást indítani.
Várom mielőbbi válaszukat és előre is köszönöm a segítségüket.

bobeangyal # 2012.01.16. 19:34

Érdeklődöm, tud-e kapott-e valaki választ már a vaterás értékesítéssel kapcsolatban? Mint látható egyre többen próbálják jövedelemkiegészítésként kisebb kereskedelemmel kiegészíteni a havi bevételt. Lehet-e ebből bajom pl . veszek terméket és tovább értékestem?