Banki hitelek

Dr.Attika # 2011.08.02. 10:52

Egyszerűsítsúnk. A jövedelme felére (50%) mindenképp jogosult. Azt semmilyen végrehajtás nem csökkentheti. Tehát ha 60 ezer gyermektartás van, akkor csak 5 ezret vonhatnak le.

Csillagszem63 # 2011.08.02. 12:58

Sziasztok!

Látom elég nagy vitát nyitottam az ügyemmel, de nagyon köszönöm, hogy felvilágosítottatok!!! Igazán köszönöm!

Azonban van egy új dolog, ami foglalkoztat. A mai napon hazaérve, a szomszédom adott át egy telefonszámot, hogy sürgősen hívjam fel. Ki volt? Behajtó iroda....Nekik mihez van joguk? Ezelőtt, még kinyomozták a munkahelyem telefonszámát is, és munkaidőben ott erőszakoskodtak velem, amikor ügyfelekkel foglalkozom....
Köteles vagyok telefonon információt adni? Ráadásul a személyes adataimat kiadni? Nincs levél a mai világban?

Újabb kérdés!
A végrehajtó mit vihet el a lakásomból, ha mindenemet szinte úgy kaptuk, és tudom is bizonyítani???? Köteles vagyok beengedni?????

Bízom benn, hogy ismét többen válaszoltok!!! Nagyon szépen köszönöm!

végrehajtó1 # 2011.08.02. 14:21

Az egész arra megy ki hogy szégyeld magad és elunjad és kifizesd.
de ha nem foglalkozol vele akkor egy idő után ezt abba hagyják.

lemi # 2011.08.02. 17:49

Sziasztok! Mennyi idő alatt kellene megkapnom a banktól a kikért telefon felvételeket?
Lemi

giggancs # 2011.08.02. 17:49

Dr.Attika és Tibcsi1976!

Nem lustaságból, de én sem olvasnék vissza mindent...viszont...a munkabérből való tiltásnál valami olyasmit olvastam a ptk-ban, hogy a mindenkori legkisebb öregségi nyögdíj (ami most 28 500 Ft) feletti részének tiltható csak a 33-50%-a (gyerektartásra ez nem vonatkozik...)?

Nem jól értelmeztem ezt a jogszabályt?

végrehajtó1 # 2011.08.02. 17:56

Nem jól

giggancs # 2011.08.02. 18:14

Kedves Végrehajtó1!

Egészen pontosan erre gondoltam, konkrétan a vastagon szedett részre. Akkor hogyan kell, lehet ezt értelmezni?

A levonás közös szabályai
61. § (1) A végrehajtás során a munkabérből történő levonásnál azt az összeget kell alapul venni, amely a munkabért terhelő, abból a külön jogszabály szerint levonással teljesítendő adónak (adóelőlegnek), egészségbiztosítási és nyugdíjjáruléknak, magánnyugdíj-pénztári tagdíjnak, továbbá egyéb járuléknak a levonása után fennmarad.128
(2) Az (1) bekezdés szerint csökkentett összegből - e törvényben foglalt részletes szabályok szerint - általában legfeljebb 33%-ot, kivételesen legfeljebb 50%-ot lehet levonni.
62. § (1) A 61. § szerinti levonás során mentes a végrehajtás alól a havonta kifizetett munkabérnek az a része, amely megfelel az öregségi nyugdíj [27. § a) pont] legalacsonyabb összegének. Ez a mentesség nem áll fenn a gyermektartásdíj és a szüléssel járó költség (a továbbiakban: gyermektartásdíj) végrehajtása esetén.

Köszönöm előre is!
Üdvözlettel: Brigitta