Banki hitelek


Al Bundy # 2011.08.11. 12:52

Sziasztok!

Tegyük fel, hogy nekem van egy érvem/gondolatmenetem, ami kétséget kizáróan bizonyítja, hogy nem igaz a bankoknak az az állítása, miszerint nekik veszteséget okozott volna az árfolyamváltozás, ha azt nem terhelik az ügyfelekre. Tehát egy nagyon egyszerű levezetéssel kimutatható, hogy az összes részletmegemelés, amit erre hivatkozva hajtottak be a hitelesektől, teljesen indokolatlan és alaptalan volt.

Kérdésem: tegyük fel, hogy a gondolatmenetem helytálló, és azt a bíróság is elfogadja. Ebben az esetben megtörténhet-e az, hogy a bíróság az összes bankot kötelezi az eddig jogtalanul beszedett plusz pénzek visszafizetésére az összes devizahitelesnek? Ha megtörténhet, akkor tudok én a visszafizetett összegből valahogy részesedni?

Úgy tudom, Amerikában van egy olyan gyakorlat, hogy ha valaki megnyer egy pert egy cég ellen, és az ügye sok más embert is érint, és a bíróság úgy dönt, hogy a többi embert is kártalanítani kell, akkor a pert kezdeményező személy jutalékot kap a teljes kártérítés összegéből. Van valami hasonló lehetőség nálunk is?

pazs # 2011.08.11. 12:57

Nem, nem, nincs. Szerintem.

Kovács_Béla_Sándor # 2011.08.11. 13:06

Még egy csodadoktor.

pazs # 2011.08.11. 13:47

De amúgy remek ötlet, nemde? :)

Rexor # 2011.08.11. 14:21

Lehet hogy remek az ötlet, de ezt ebből nem lehet tudni.

pazs # 2011.08.11. 15:22

Úgy értem, az a remek ötlet, hogy ha találok egy jogalap nélküli gazdagodót, akkor még jutalmat is kapok.

kispitee # 2011.08.11. 17:17

Kedves Kacsa1111,

először is köszönöm a választ, s lehet csak én érzem kissé csípősnek a válaszaidat.
Igen, egy összegben szeretném lezárni a hitelt.
Hogy miért? Mert külföldön dolgozom és most van lehetőségem adósságrendező hitelt kapni az itteni banktól, ill. FÉLEK ATTÓL, HOGY MÉG ROSSZABB LESZ A HELYZET!! Ha 1-2 hónapon belül a svájci frank 300 vagy 320 Ft lesz? Akkor? Senki nem jós....
Oké, lehet visszamegy 250 vagy 230 Ft-ra, de ki tudja...
Te mit tennél a helyemben? Várnál, s reménykednél, hogy nem buksz nagyobbat?
Én pesszimista vagyok, s szerintem egyre rosszabb lesz a helyzet...
A jogi segítség kérésem pedig arra irányult, hogy hátha tud valaki olyan intézkedésről ami lekorlátozza a bankokat, miszerint ne a felvett hitel kétszeresét hajtsák be...
Köszönöm, szép estét!

Al Bundy # 2011.08.11. 21:09

Szia kbs,

Megértem, hogy szkeptikus vagy, és tudom, hogy amit írtam, nagyon önhitten hangzik, de olyan egyszerű a levezetés, hogy képtelen vagyok benne hibát találni, mégis én is nehezen hiszem el. Igazából nem is értem, hogy miért nem vetette ezt fel eddig senki, és miért csak a mellébeszélés folyik a csapból is, amikor a helyzet a napnál is világosabb.

Az a probléma, hogy nem tudom, most mit tegyek. Ha ebből Magyarországon nem lehet tisztességes úton hasznot húzni, akkor is úgy érzem, hogy a nyilvánosság elé kell tárni, mert ami itt folyt ebben az országban a devizahitelezés kapcsán, az az évszázad legnagyobb és legaljasabb szélhámossága volt (és most is tart).

Egy Nyírfa ügy, egy Happy End, egy Nomentána vagy az összes állami korrupció, lopás is csúnya dolog, de ott azért csak pár ezer forintot húztak ki az emberek (adófizetők) zsebéből egy-egy alkalommal. De itt a legszegényebb, vagy majdnem a legszegényebb szézezreket sarcolták meg sok millióval, sokszor tönkre téve életeket, családokat, egy olyan pofátlan és nyilvánvaló hazugság alapján, hogy nem is értem, hogy képzelték, hogy ezt meg lehet úszni. Vagy ha meg lehet, akkor tovább tényleg nincs miről beszélni, lezárható minden vita azzal, hogy vegyük tudomásul: ezt a mi világunkat a bankrendszer uralja, és azt tesz bárkivel, amit akar. Törvénytől, igazságtól függetlenül.