Banki hitelek


Kovács_Béla_Sándor # 2011.08.08. 10:58

olyan ügyvédekkel hozzák össze, akik az ilyenkor szokásos díjazások negyedéért-ötödéért elvállalják képviseletüket

Nocsak! Hát nem sikerdíjért?

Rexor # 2011.08.08. 11:24

KBS: milyen meglepő...

Dr.Attika # 2011.08.08. 11:55

Mennyi az ilyenkor szokásos díjazás? Ennek ismeretében értékelhető a negyede, ötöde ügyvédi munkadíj.

Csillagszem63 # 2011.08.08. 12:03

Sziasztok!

Legyetek szívesek segíteni!
A DunaCorp Faktorház Zrt. mi jogon keresgél a városban, ahol élek, s tudakozódik utánam? Ehhez van joguk? Mellette fenyegetőzik a végrehajtással. A végrehajtásnak mi a hivatalos menete? Nekem van egy hitelem...Nem tudom fizetni...átadják "ennek a cégnek", és utána mi jön???
Nekem is van egy végrehajtásom folyamatban kb. több, mint 1 éve, s még nincs belőle semmi. Itt pedig az enyém lenne a pénz..

Kérlek Bennetek mielőbb válaszoljatok, ha időtök engedi!!! Nagyon szépen köszönöm...

Csillagszem63 # 2011.08.08. 12:49

Sziasztok!
Azt még hozzá kell tennem, hogy telefonon informálódtak!!! Mit tehetek???
Köszi!

végrehajtó1 # 2011.08.08. 12:59

Minden kérdező ezt kérdezi.olvass vissza és ha nem tiszta valami akkor kérdezz.:)

Dr.Attika # 2011.08.08. 13:00

Kedves "Csillagszem63"!
Ez egy faktoráló cég ( nem himihumi követeléskezelő) legalábbis a PSZÁF-tól erre van engedélye. Valószínűleg valamelyik önnek hitelező cég eladta neki a tartozást. ( nem engedményezett). A neten elérheti a honlapjukat. A honlapon van egy panaszbejelentő rész. Azt kitöltve, elektronikusan küldje el. Azt nyomtassa ki. Vélhetőleg arra választ fog kapni és abból kiderül, hogy milyen tartozását faktorálták.

ityam # 2011.08.09. 10:10

Nem igen vagyok járatos a témában csak hallottam dolgokat és sok dolog nem világos:

  • Ha ingatlan fedezetes hitele van az embernek az azt jelenti hogy ha nem tudja fizetni a hitelt akkor vihetik a házát az embernek. Ez eddig tiszta sor. Ha most előfordul az a lehetőség hogy már több a hitel összege mint az ingatlan értéke akkor is ha nem tudja fizetni az ember a hitelét akkor csak a házát vesztheti el vagy így már mindenét elveszítheti?

Én mint naív kis felhasználó az ingatlan fedezetű hitelnél arra gondolnék hogy csak a házamat bukhatom.
Valakitől viszont azt hallottam hogy a teljes tartozást behajhatják valamilyen formában.
Viszont ha ez így van akkor ha már nem tudja az ember fizetni a hitelét(kevesebbet keres mint előtte mondjuk) akkor hogy hajtja be a tartozást a bank? élete végéig vonja a fizetéséből a valahány százalékot? Milyen kamatot kell fizetni a behajtás alatt? ha többet kell mint a hitel alatt akkor csak tovább nő a tartozás. Ez aztán öröklődik gyerekről gyerekre 200 generáción át?
Legyen konkrét péda:
Emberünk felvesz 10 millát CHF alapon 3 évvel ezelőtt egy új építésű lakásra. keres nettó 200Kt hiteltörlesztése indulásként 80K(adóstárs nincs).
Jelenleg felmegy a hiteltartozása 15 millára és a hiteltörlesztése 120Kra.
Elveszti a hunkahelyét az ember új melóhelyen keres 80K nettót. értelemszerűen nem fizeti a hiteljét. Elárverezik az ingatlanát ami jelenleg érhet kb 7-8 millát de aztán lehet hogy csak 6 milláért lesz eladva. Ezt levonják a 15 millás tartozásból így ujra csak 9 milla tartozása lesz.
Ezt a 9 milla tartozást ha behajthatja a bank az emberen(tegyük fel hogy nincs más ingósága ingatlana) akkor af izetéséből vonhatnak le valahány százalékot. mintha 33% ot olvastam volna itt valahol.
Nettó 80Knak a 30% a az 24K. Havi 24K levonásból soha nem jön össze a 9 millás tartozás levonása ha kell a 9 millára is valami kamatot fizetni.Ha 5% kamatot kellene fizetni csak akkor az évente 450Kt jelentene. De ha havi 24Kt tudnak csak levonni akkor még a kamatot sem fedezi megintcsak a levonás. Vagy ilyenkor már nem kell kamatot fieztni csak tőkét?
Vagy nem is hajthatja be a pénzt a bank mert csak az ingatlan volt a fedezet.